Cu mașina prin Austria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

DMIHNEA

Venim in vacanta din IT spre RO(IT,A,HU,RO)unde putem sa dormim decent,zona extraurbana,A sau HU?
Peachy
La Paprika, e situat langa autostrada in apropierea fostului punct de frontiera A-HU.

DMIHNEA
da,ptr moment e cea mai buna optziune se pare....
Radu-S
La inceputul lui Septembrie(pe 4 mai precis) intentionez sa plec in concediu cu destinatia Biarizz-Franta(la ocean granita cu Spania)si am facut un traseu aproximativ.Nu doresc sa alerg pe sosele drept pentru care intentionez sa fac acest traseu in cam 5 zile.
Am facut urmatorul calcul de timp....plecarea joi 4 sept pe la ora 16.Din anumite motive nu pot pleca dimineata si ca sa nu pierd totusi niste kilometri pe care i-as putea face in loc sa stau acasa intentionez deci sa plec totusi dupa amiaza si sa innoptez in zona Petrila la niste rude.Pe 5 sept plec dimineata pe la 4 si sper ca pana seara sa ajung in zona Klagenfurt sau chiar Willach.Nu ma intereseaza Viena cum de fapt nu sunt interesat in general de orase,sunt satul de aglomeratie gratie "frumoasei" noastre capitale in care imi "frec coatele" zilnic de alti participanti la infernul numit trafic.
Dar sa ma intorc la subiect....intentionez sa dorm cum spuneam la Willach iar a doua zi sa intru in Italia spre Bolzano sa continui spre Davos urmand dupa aceea sa tai Elvetia spre Franta unde as dori sa innoptez la Chamonix Mont Blanc.Acuma....lucruile nu sant batute in cuie,in Elvetia daca gasesc un loc sa imi placa in mod deosebit ,dorm acolo.
In urmatoarea zi cobor prin munti spre Monte Carlo dupa care iau directia Marsilia-Toulouse-prin Pirinei pe autostrada pana la Pau si zona de destinatie.
Dupa o saptamana de stat in zona ma intorc in tara pe traseul Biaritzz-Baden-Baden-dupa care clasicul traseu de venire din Germania prin Viena.
Este cineva care a mai facut acest traseu?...sunt interesat mai ales de cazari in locuri frumoase si decente dar nu neaparat din cele ieftine gen motel...camping...etc..
DMIHNEA
daca accepti un sfat,dat fiind ca trasul e lung mai bine te opresti unde ti de pare superb...
Radu-S
Bineinteles ca accept orice sfat.Traseul va fi acela aproape sigur dar etapele nu sunt batute in cuie.Din pacate data la care trebuie sa ajung e batuta in cuie ca mi-ar fi placut sa mai haladuiesc prin muntii aia ai Frantei...
underdesire
salut
maine dimineata plec la viena cu masina (Logan)
as dori sa stiu cum e cu cazarea, daca se poate dormi in masina, etc. E legal?
oricat am cautat hotel / motel nu am gasit decat la 80-100 euro cazarea pt 2 persoane
care are detalii despre ce am scris mai sus...
10x

ps. buget 1040 euro. am dori sa stam 10 zile smile.gif

nrares
Cauta AICI
underdesire
hm.. cum e cu camerele double la 20 euro???
pe camera sau de pers??
am sanse fara rezervare?
merci de site oricum
nu am gasit asa oferte bune ca acolo nicaieri
glenda

salut.
stie careva ceva legat de Mako? de cazare acolo? unde e mai bine? la mako sau paprika? vreau sa merg cu masina pana in frankfurt. a mai fost cineva spre germania in ultima vreme? am inteles ca se lucreaza pe la arad.
Peachy
Pai, depinde de unde pleci. Oricum, decat sa cauti cazare prin Mako mai bine te opresti la o pensiune din Arad, daca nu, din Mako pana la Paprika mai faci vreo 4 ore. Daca traseul tau trece prin Timisoara poti sa treci granita pe ca Cenad, e mult mai putin aglomerata decat Nadlac.
dariuscha
de ce nu incerci pensiunile ( preturi mici 33 -36 euro/dubla , conditii f. bune ) sau ibisul din Gyor?
vezi pe booking!
glenda
sunt din bucuresti. si merg in frankfurt. aaah...multumesc mult, chiar cautam alta vama, pentru ca plec pe 29 si probabil o sa multi romani care lucreaza afara, pentru ca probabil pe 1 sept incep munca. deci pe la cenad....si sa merg la paprika sau gyor....am zis sa ies din romania ca sa scap. dimineata sa plec direct pe autostrada.
Peachy
Asa e, Paprika (uite aici sunt preturi/camera) are avantajul ca e chiar langa autostrada, parcarea e sigura si tot acolo este si restaurantul. Din pacate drumul din Bucuresti spre vestul tarii e un chin, din cauza restrictiilor datorate lucrarilor, indiferent ca alegi ruta Sebes - Deva - Arad sau Craiova - Turnu Severin - Lugoj - Timisoara. De fapt, la ultima varianta drumul e relativ ok pana la Turnu, iar din Lugoj mai bine mergi prin Buzias spre Timisoara. Din Arad n-ai cum sa ajungi la Cenad, iar din Timisoara pana acolo sunt aprox. 60 km, drum national cu 2 benzi, dar liber si bun. La frontiera, la dus te verifica doar partea maghiara, iar din vama pana la Paprika faci tot cam 4 ore.
geocosma
Daca alegi Paprika, fa-ti rerzervare inainte de plecarea din Bucuresti.
In martie, cu o saptamana inainte de pastele catolic am oprit la Paprika si noroc ca ne-a facut altcineva rezervare pe la ora 16-17 direct la receptie, ca altfel nu mai gaseam locuri la ora 20 cand am ajuns noi.
Sioux-2
Iertare, dragii mei, dar nu mai am rabdarea de altadata de a citi toate topicurile despre Austria... Cu toate acestea am nevoie de niste informatii pentru ca intentionez sa-mi fac concediul de iarna in Tirol. So, daca sunteti amabili, m-ar interesa urmatoarele:
-care sunt preturile vignetelor (in €) pentru tranzitarea Ungariei? Ma intereseaza pentru o perioada mai mare de 7 zile - am inteles ca exista vignete pentru 10 zile.
-in Ungaria exista si taxe de autostrada sau platesti numai vigneta?
-aceleasi intrebari pentru Austria (vigneta & taxe autostrada)
-recomandari de "motorinarii" in Austria, eventual preturi.
Multumesc.
claudiu_ne2000
QUOTE (Sioux-2 @ Aug 26 2008, 12:14) *
Iertare, dragii mei, dar nu mai am rabdarea de altadata de a citi toate topicurile despre Austria... Cu toate acestea am nevoie de niste informatii pentru ca intentionez sa-mi fac concediul de iarna in Tirol. So, daca sunteti amabili, m-ar interesa urmatoarele:
-care sunt preturile vignetelor (in €) pentru tranzitarea Ungariei? Ma intereseaza pentru o perioada mai mare de 7 zile - am inteles ca exista vignete pentru 10 zile.
-in Ungaria exista si taxe de autostrada sau platesti numai vigneta?
-aceleasi intrebari pentru Austria (vigneta & taxe autostrada)
-recomandari de "motorinarii" in Austria, eventual preturi.
Multumesc.

la unguri vigneta e numai pentru autostrada si costa 2150 de forinti (1 leu = 148 de forinti) pentru 10 zile,pentru drumuri nationale nu ai nevoie de vigneta, daca o cumperi intra in orasul Mako , pe stanga cum mergi este o benzinarie Shell,si nu e aglomeratie,multa lume cumpara vigneta din szeged de la mol, dar acolo sunt niste magari care stau si te usca de bani. in ungaria vigneta nu mai este un aptibild 9autocolant) ce se lipeste pe partbriz, iti da doar bonul de casa de la benzinarie stampilat si bonul ala il agati pe partbriz.

In austria nu am luat pe 10 zile numai 7 si a fost vreo 8 euro, daca imi aduc aminte..
dariuscha
in AT vigneta minima e de 10 zile si costa 7,7 euro
nu se platesc alte taxe de autostrada nici in HU si nici in AT
adrian1956
QUOTE (claudiu_ne2000 @ Aug 26 2008, 23:56) *
la unguri vigneta e numai pentru autostrada si costa 2150 de forinti (1 leu = 148 de forinti) pentru 10 zile,pentru drumuri nationale nu ai nevoie de vigneta, daca o cumperi intra in orasul Mako , pe stanga cum mergi este o benzinarie Shell,si nu e aglomeratie,multa lume cumpara vigneta din szeged de la mol, dar acolo sunt niste magari care stau si te usca de bani. in ungaria vigneta nu mai este un aptibild 9autocolant) ce se lipeste pe partbriz, iti da doar bonul de casa de la benzinarie stampilat si bonul ala il agati pe partbriz.

In austria nu am luat pe 10 zile numai 7 si a fost vreo 8 euro, daca imi aduc aminte..

Nu agati nici un bon pe parbriz, pentru ca verificarea se face video pe baza numarului de inmatriculare. In Austria e pentru 10 zile si costa 7,6 euro.
Sioux-2
Multumesc tuturor pentru informatii!
Calatorii placute, oriunde va veti duce!
vladut_v
Urmatoarea vinieta ca perioada de timp (dupa cea minima de 10 zile si 7.6 EURO), care este si cat costa ? Mersi !
Peachy
22,2 eur pentru o perioada de 2 luni si 73,8 eur/an
Rares
Vreau sa trec prin Austria si Ungaria cu doi copii de 4 si 6 ani. Trebuie sa am scaune de masina pentru ei?
amandigi
Da. Si sper ca ai deja si folosesti si acasa scaunele pentru copii.
Rares
Nu am si mi se pare aberant sa folosesc asa ceva. Parerea mea personala. O sa fac rost de doua scaune pentru cind voi pleca.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.