Salutari tuturor,
Eu tocmai am fost pe traseul Bucuresti - Zagreb, retur. Logan 1.4 MPI, consum mediu 6.7% (4 persoane, portbagaj plin dar nu greu), viteza 120 - 130 pe autostrada, iar medie ~ 75 Km/h, condus tip "batraneste"

Am plecat seara la 20:00 din Militari, o oprire in Slatina de ~ 1 hr si pe la 2:00 am ajuns in Drobeta unde am innoptat la Pensiunea Cambera, pe care o recomand cu caldura. Drumul este in general bun, cu exceptia a ~ 5 km la Strehaia - in "oras" sunt gropi babane, iar la iesire este un pod jalnic in lucru - se merge cu maxim 5 Km / h, inclusiv camioane.
La 10:00 a doua zi am iesit din tara, vama se trece repede (~10 min ambele), apoi vine un drum pe langa Dunare, partea sarbeasca, drum care este extraordinar dpdv al privelistii. Sunt vreo 20 tuneluri, cel mai mare are ~ 300m, si sunt cateva mici, unele dintre acestea din urma pe o singura banda.
Pana la intrarea pe autostrada este un drum bunicel cu o banda pe sens, care traverseaza cateva sate. Am "negociat" pt 10 EUR o amenda pentru ca aveam ziua aprinse si proiectoarele de ceata, dar cred ca oricum eram oprit daca vedeau numar de RO...
Cost de autostrada: 250 RSD (Belgrade). Portiunile de autostrada enumerate in continuare se pot plati lejer cu cardul bancar. Atentie ! La intrarea pe autostrada trebuie sa luati de la automat un cupon care va permite ridicarea barierei si tarifarea corespunzatoare la iesirea de pe autostrada conform distantei parcurse. Limita de viteza este de 120 Km/h, dar autostrada trece si prin Belgrad unde este restictie de 80. Din cauza traficului se merge uneori si cu 40 Km/h.
In continuare se iese pe la SID, taxa 500 RSD, apoi se intra in Croatia pe autostrada (vama e parfum, maxim 5 min, depinde de coada de masini), care e calitativ superioara, iar limita de viteza este de 130 km/h. Drum OK, panouri de avertizare pentru anuntarea distantei pana la urmatoarea benzinarie, ceva motel-uri pe drum, ...
La Lipovac se platesc 105 HRK. Cu oprire de ~ 2 Hr (la stilul meu de mers) am ajuns la 22:00 (ora Romaniei) in Zagreb.
Ca soft GPS am folosit iGO 6 care m-a dus pe unde cred ca a fost cel mai bine.
Costurile de autostrada au fost: 250 RSD = 11.58 RON, 500 RSD = 23.1 RON, 105 HRK = 52.92 RON.
Costuri benzina: 39.3 L = 4350.51 RSD = 200.99 RON (Serbia) si 43.65 L = 421.22 HRK = 211.54 RON.
Cam astea ar fi, sper sa va ajute.
Toate cele bune,
Sorin