vlad35
18th October 2007, 15:11
Multumesc, Kriiss, pentru informatii !
Stiam ca e mai scump dar nu ma asteptam sa fie chiar atat de scump ...
Te intreb si pe tine daca stii, din proprie experienta, ceva loc fain de innoptat pe traseul asta.
v
kriiss
18th October 2007, 15:23
hm..ma tot gandesc sa nu spun prostii...poate nu se ajunge la 40 dar la 30 sigur ajungi...ideea e ca nu am facut niciodata toata autostrada intr-o singura calatorie...am facut-o pe bucati in ani diferiti si imi e greu sa adun exact ...oricum in jur de 30 sigur e...cel mai scump in Croatia.
De cazare nu pot sa-ti spun nimic..de obicei am facut-o fara oprire.
charisman
18th October 2007, 18:21
QUOTE (Dic84 @ Oct 11 2007, 22:40)

este cineva de aici care pleaca de REVELION cu masina pana in VIENA?Eu o sa plec pe 27 noapte ca pe 28 de dim sa fiu acolo.Daca mai e cineva care face tot ca mine,poate mergem impreuna.
Salut,
eu vreau sa fac Revelionul in Graz si cred ca plec pe 28 dimineata. Inca nu sunt hotarat 100%, dar tinem legatura.
symona_dobre
19th October 2007, 08:49
QUOTE (vlad35 @ Oct 18 2007, 15:45)

Bun venit symona_dobre !
Ma bucur ca a aparut pe aici cineva care a facut drumul asta de curand.
Poti sa-mi spui te rog, cam cat costa autostrazile si daca taxele respective se pot plati in euro sau, si mai bine, cu cardul ?
Ati innoptat undeva pe acest traseu ?
multumesc anticipat,
v
autostrada a costat in jur de 20 euro...se poate plati in euro, cash sau cu cardul ...nu e nici o problema...in euro, cash poti sa platesti si la benzinariile de pe autostrada...si in serbia si in croatia...asa ca nu iti fa griji ca nu ai decat euro...
noi am facut drumul asta in 2 zile...
am plecat dimineata din buc si am innoptat in belgrad...
drumul a fost ok..cu tot cu opriri de mancat , etc...am facut cam 7 ore pana la belgrad ...
apoi a doua zi catre ljubljana...tot la fel cu opriri , etc..6 ore...
drumul in unele portiuni era in lucru...dar fara cozi..claxoane...
vlad35
19th October 2007, 09:21
eeee, deja 20 de euro suna altfel ...
symona_dobre, poti sa-mi dai mai multe detalii despre locul de innoptat ?
multumesc mult din nou,
v
symona_dobre
19th October 2007, 09:39
QUOTE (vlad35 @ Oct 19 2007, 10:21)

eeee, deja 20 de euro suna altfel ...
symona_dobre, poti sa-mi dai mai multe detalii despre locul de innoptat ?
multumesc mult din nou,
v
cel mai mult a fost in croatia..vreo 13 euro ..in rest 1 euro ...2 euro...
la belgrad am stat la un hotel chiar langa autostrada...doar ca a fost putzin cam scump...cam 150 euro/camera....
numele hotelului este INHOTEL...
daca vrei pot sa iti dau adresa de email a persoanei de contact...
si stiu ca imi multumesti..deci gata cu multumurile
vlad35
19th October 2007, 10:21
"doar ca a fost putzin cam scump...cam 150 euro/camera...."
hahaha, pai la pretu' asta chiar ca gata cu multumirile !
v
symona_dobre
19th October 2007, 11:28
QUOTE (vlad35 @ Oct 19 2007, 11:21)

"doar ca a fost putzin cam scump...cam 150 euro/camera...."
hahaha, pai la pretu' asta chiar ca gata cu multumirile !
v
dar camera era platita de firma..eram in delegatie...asa ca....
oricum la iarna vreau sa merg in italia si tot drumul asta o sa-l fac, cu oprire la zagreb o noapte...
vlad35
19th October 2007, 11:53
Era doar o gluma; sper ca ai inteles.
symona_dobre
19th October 2007, 15:28
QUOTE (vlad35 @ Oct 19 2007, 12:53)

Era doar o gluma; sper ca ai inteles.
no problem...
mihairosioru
19th October 2007, 16:31
QUOTE (amandigi @ Oct 17 2007, 21:18)

Din Decembrie Ungaria va fi membra a tarilor Schengen, deci singura granita cu control de trecut e Ro-Hu, dar e granita interna a UE, deci treci fara probleme.
Corect. Dar, ca o remarca ceva mai generala, este posibil ca politistii de frontiera maghiari sa se umfle in pene incepand cu data de 21 decembrie 2007 si sa se erijeze in singurii aparatori ai frontierei Schengen estice.
5orin
22nd October 2007, 15:39
Salutare !
Intentionez sa-mi petrec o parte din concediu la Viena, incepind de saptamina viitoare, si as merge cu masina, plecind din Brasov.
Pentru o perioada de 6-7 zile, ce sugestii aveti pentru parcare cit mai ieftina, tinzind spre 0
?
Puteti chiar sa-mi recomandati o suburbie, deci nu neaparat in centru, dar sa fie un loc unde sa pot lasa masina linistit citeva zile, intrucit hotelul este chiar in centrul orasului si voi folosi doar transportul in comun.
Sper ca m-am facut inteles...
Multumesc.
cetatean
22nd October 2007, 21:58
Salut Sorin,
Sint citeva cartiere in Viena in care poti parca masina linistit. Nu se plateste parcarea decit pe "Strasse" si asta doar in timpul zilei. Prin urmare, pe orice "Gasse" din - de exemplu - sectorul 16, 15 poti sa-ti lasi masina cit timp vrei fara nici o problema.
QUOTE (5orin @ Oct 22 2007, 15:39)

Salutare !
Intentionez sa-mi petrec o parte din concediu la Viena, incepind de saptamina viitoare, si as merge cu masina, plecind din Brasov.
Pentru o perioada de 6-7 zile, ce sugestii aveti pentru parcare cit mai ieftina, tinzind spre 0

?
Puteti chiar sa-mi recomandati o suburbie, deci nu neaparat in centru, dar sa fie un loc unde sa pot lasa masina linistit citeva zile, intrucit hotelul este chiar in centrul orasului si voi folosi doar transportul in comun.
Sper ca m-am facut inteles...
Multumesc.
VipeR85
30th October 2007, 10:16
am facut un drum deva-budapesta-viena-kapfenberg cu loganul. am mai vazut doar 2 loganuri in afara vienei, in rest nici roata de ele. oricum nu m-a dezamagit la 2000 km facuti in 4 zile.
parcarile in viena se pot face oriunde exista marcaj alb intrerupt sau neintrerupt. tot ce e in afara marcajului se blocheaza rotile. am vazut in viena un aston martin in fata usii unui hotel parcat cu chestie din aia pusa pe roti de la primarie si cu hartie in geam cat juma de parbriz.
daca vrei sa parchezi dupa ora 17 in viena cu greu gasesti loc, in orice cartier, nu conteaza ca e strasse sau gasse. parcari platite sau free gasesti in apropiere de muzee si mall-uri.
cetatean
30th October 2007, 13:23
mai baieti,
nu mai dati informatii in necunostiinta de cauza. parcarea in viena se poate face in felul urmator:
din cele 23 de bezirken=sectoare ale vienei, doar in 11 dintre acestea este OBLIGATORIU sa platesti parcarea si asta, repet, NUMAI ziua.
cele 11 sectoare sint urmatoarele: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 15 (partial) si 20.
pentru a stii in ce sector va aflati, nu aveti decit sa va uitati pe placuta "atirnata" pe orice imobil, stilp etc, pe care scrie numele strazii/stradutei. inaintea denumirii strazii/stradutei se poate observa un numer. acela este sectorul in care va aflati.
in toate celelalte sectoare parcarea este LIBERA pe toate stradutele (gasse) ZI si NOAPTE cu exceptia portiunilor in care scrie "negru pe alb" ca intre orele x-y NU ai voie sa parchezi.
pe strazi (strasse/straße) se plateste intotdeauna parcarea pe timpul zilei, insemnind, ori intre orele 8-17, ori intre 7-20, s.a.m.d. fieccare strada cu capriciile ei.
calineata
13th November 2007, 10:23
Deci, fratilor , merita traseul? As vrea sa il fac si eu in decembrie si sunt atat de impartite parerile!
carlito
6th December 2007, 10:34
QUOTE (Dic84 @ Oct 11 2007, 21:40)

este cineva de aici care pleaca de REVELION cu masina pana in VIENA?Eu o sa plec pe 27 noapte ca pe 28 de dim sa fiu acolo.Daca mai e cineva care face tot ca mine,poate mergem impreuna.
depinde de unde pleci..eu din bucuresti...27 decembrie seara
motoGT
22nd December 2007, 01:59
Plec catre Budapesta din Bucuresti. Avand in vedere ca vreau sa ajung acolo pana la ora 12 ziua cum ma sfatuiti sa plec?
E mai bine sa merg noaptea? Nu e obositor ? Sunt indicatoare prin RO e usor de urmarit drumu noaptea?
Mai este valabila treaba cu Vesta reflectorizanta si trusa de becuri rezerva sau era doar o prostie populara???
amandigi
22nd December 2007, 21:17
Tu nu ai condus pana acum noaptea in Romania?
Indicatoare sunt, nu o sa ai probleme. Daca e obositor... unora e, altora nu (atat de mult). Sunt pericole specifice noptii (animale, carute, bicilisti). Mai vine cate unul cu faruri reglate aiurea. Dar de obicei traficul e mai lejer. Oricum daca vrei sa fii la 12 la Budapesta trebuie sa conduci si noaptea.
Vesta refelectorizanta: parca nu e inca obligatorie, dar nu bag mana in foc pentru acest lucru. Becuri de rezerva: e obligatorie.
nepot
22nd December 2007, 22:04
Am mers de 2 ori anul asta spre viena din Bucuresti, de fiecare data noaptea, plecarea pe la un 7-8 seara, la ora 8 dim treceam pe langa Pandorff (la 50 km de Viena). E obositor, dar mult mai liber si mai rapid de mers noaptea.
Pe de alta parte, acum 3 zile am fost pana la Zalau (~530km), am facut 12 ore plecand de la 8 dimineata, e adev ca am oprit si pt masa. Dar ziua stai o ora la Pitesti, inca una prin Sebes...si se tot aduna ore pe care noaptea nu le pierzi. Pe de alta parte, sa conduci o noapte intreaga...dimineata ai ochii rosii de la farurile (+proiectoarele de ceata ale meseriasilor) bine reglate ale celorlati.
cojobest
23rd December 2007, 01:17
salut.
plec din B inspre Innsbruck pe 4 Ian si raman seara la Viena.
4 cade Vineri, si ca sa evit balamucul cu blocajul la Pitesti si Sibiu as pleca pe Brasov, sighisoara....
intrebarea e daca a facut cineva de curand traseul spre Viena , pe DN1 si cat timp i-a luat.
legat de radare, am inteles ca sunt din cele cu laser. adica sunt fixe cum sunt cele de pe DN1? daca da, exista si o lista cu amplasarea lor, sa o import in GPS?
multumesc
Dic84
23rd December 2007, 22:40
care este cel mai bun traseu BUC-VIENA?Multumesc
motoGT
24th December 2007, 10:52
QUOTE (amandigi @ Dec 22 2007, 22:17)

Tu nu ai condus pana acum noaptea in Romania?
Indicatoare sunt, nu o sa ai probleme. Daca e obositor... unora e, altora nu (atat de mult). Sunt pericole specifice noptii (animale, carute, bicilisti). Mai vine cate unul cu faruri reglate aiurea. Dar de obicei traficul e mai lejer. Oricum daca vrei sa fii la 12 la Budapesta trebuie sa conduci si noaptea.
Vesta refelectorizanta: parca nu e inca obligatorie, dar nu bag mana in foc pentru acest lucru. Becuri de rezerva: e obligatorie.
LOL. De condus noaptea in RO am condus destul...problema e ca drumul asta nu-l cunosc.
Intrebam daca e semnalizat cum trebuie, sa nu stau cu ochii cat cepele tot drumu sa ma uit dupa semne ascunse dupa stapli, copaci. Oricum dupa ce am facut azi-noapte un drum de 100km pe ceatza de nu vedeai la 10m m-am decis, nu are sens sa plec noaptea! Am facut drum de 100km in aproape 2 ore jumate. Avand in vedere ca ceata e mai mult dimineata la prima ora si seara/noaptea...este mai avantajos din toate punctele de vedere sa merg ziua.
Offtopic: Apropo parca nu era asa ceatza acum 2-3...10 ani pe sosele de la noi!! acum e incredibil, aproape fiecare drum pe care il fac noaptea in afara orasului dau de ceata!
olteanul
24th December 2007, 20:14
QUOTE (Dic84 @ Oct 11 2007, 21:40)

Eu voi fi in 28 decembrie in Viena.
Asta pentru ca pe 27 voi fi in Budapesta
Si plec cu masina.
Dic84
24th December 2007, 21:38
QUOTE (olteanul @ Dec 24 2007, 20:14)

Eu voi fi in 28 decembrie in Viena.
Asta pentru ca pe 27 voi fi in Budapesta
Si plec cu masina.
eu pe 28 plec.zi-mi si mie un traseu bun de parrcurs pana la NADLAC,de iarna.Mersi
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.