Cu mașina prin Austria
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

floraur

QUOTE(Wotan @ Oct 7 2007, 03:38) *
Ungurii sunt amabili. Prin benzinarii mai gasesti si vanzatori care stiu un pic romana. Politia sta de obicei la panda la iesirea din benzinarii si iesiri/ intrari in autostrada. Intotdeauna cand te apropii trage pe dreapta si redu sub 130 km/h. Dupa Budapesta spre Gyor ai 3 radare fixe, in drept la panouri. Sunt marcate inainte cu tablita albastra "Radar controll". Atentie, e mica si seamana cu cele pe care se anunta posturile de radio. M0 (centura budapestei) e foarte ingusta si ai limitare la 80. La Austria fii atent unde parchezi, sunt foarte stricti.

Da Eu am intarziat 15 min si mi0am luat o ameda de 25 euro. Stau si ma intreb acum, de ce oare am platit-o, caci oricum aveam in minte sa vand masina... intre Viena si Budapesta sa fiti atenti la camerele de pe autostrada.
VipeR85
QUOTE(floraur @ Oct 15 2007, 17:10) *
Da Eu am intarziat 15 min si mi0am luat o ameda de 25 euro. Stau si ma intreb acum, de ce oare am platit-o, caci oricum aveam in minte sa vand masina... intre Viena si Budapesta sa fiti atenti la camerele de pe autostrada.

oricum nu sunt vitezoman nici in romania, de obicei merg cu maximul prevazut, nici masina nu ma lasa mai mult.
m-ar interesa si pe mine un loc de parcare in budapesta langa vestita vaci utca(unde am gasit si cazare, dar din pacate nu ofera si parcare) si parcare in viena, exista panouri, exista chiosculete de unde cumperi tichete de parcare?cum e?

vlad35
Bun gasit tuturor !

Cred ca nu mai este asa de mult pana la deschiderea sezonului de ski si poate ar fi util si altora un astfel de subiect.
Oricum pe mine , unu', ma bate gandul sa schimb traseul catre partiile austriece si v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu ceva info despre : Bucuresti - Craiova - Drobeta - Belgrad - Zagreb - Ljubljana - Villach - Lienz - Salzburg
rocaddy
QUOTE (vlad35 @ Oct 16 2007, 15:35) *
Bun gasit tuturor !

Cred ca nu mai este asa de mult pana la deschiderea sezonului de ski si poate ar fi util si altora un astfel de subiect.
Oricum pe mine , unu', ma bate gandul sa schimb traseul catre partiile austriece si v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu ceva info despre : Bucuresti - Craiova - Drobeta - Belgrad - Zagreb - Ljubljana - Villach - Lienz - Salzburg

De la Graz spre Salzburg , pe autostrada , o sa treci prin 2 tuneluri de 10-15 km , fiecare , primul imediat dupa Graz , 10 km , o sa platesti cam 10-12 Euro pentru fiecare . Astea erau preturile in primavara .
vlad35
Multumesc de informatie dar drumul despre care vorbesc eu nu trece prin Graz.

claudiu_ne2000
QUOTE (vlad35 @ Oct 16 2007, 20:50) *
Multumesc de informatie dar drumul despre care vorbesc eu nu trece prin Graz.

Nu se merita traseul tau, e mai lung...si totusi daca mergi pe ruta Villach - Linz - Salzburg....trebuie sa treci prin Graz ...daca mergi prin Spittal (A10)...nu trebuie trecut prin Graz wink.gif...iar orasul Lienz...nu prea are legatura directa (autostrada) cu Salzburg
claudiu_ne2000
pe ruta prin budapesta ai de facut 1342 km. si nu ai atatea vami....si obiceiuri...bune sau rele...

vlad35
Claudiu_ne2000, traseul meu e mai lung decat ce ?
Eu vreau sa merg prin Spittal si de acolo sa ies de pe autostrada si sa merg spre Kaprun pe varianta Lienz - Mitersill.
Oricum, si daca as merge pe autostrada tot nu am ce sa caut la Graz sau Linz, nu ?!
Ca sa fiu sincer de la Belgrad in sus nu cred ca e vreo problema, atata timp cat e autostrada. Ce ma ingrijoreaza mai tare este bucata Bucuresti - Belgrad dar din cate am aflat se pare ca e OK.

multumesc,
vlad

Acum am vazut ca ai mai scris ceva. Eu de fapt vreau sa ajung in Kaprun si distanta pe cele doua variante este practic egala. Ba chiar un pic mai scurta prin Belgrad.
Pe cea prin Budapesta am facut-o de mai multe ori pana acum si as fi vrut sa mai schimb, macar la dus, mai ales ca acu' sa-au scos vizele pentru Serbia. Probabil ca ai dreptate cu vamile, obiceiurile si monedele. Tocmai de aia am deschis acest subiect ca sa vad daca merita sau nu varianta asta

multumesc din nou
renderman
E cu mult mai scurt traseul tau? Eu zic ca problema e pana iesi din romania...
vlad35

Nu, Renderman, e mai scurt doar cu vreo 20-30 de kilometri.
Si eu zic la fel dar se pare ca Buc-Craiova-Severin ar fi in stare buna; la fel si Portile de Fier - Belgrad pe malul Dunarii.

renderman
QUOTE (VipeR85 @ Oct 16 2007, 00:37) *
oricum nu sunt vitezoman nici in romania, de obicei merg cu maximul prevazut, nici masina nu ma lasa mai mult.
m-ar interesa si pe mine un loc de parcare in budapesta langa vestita vaci utca(unde am gasit si cazare, dar din pacate nu ofera si parcare) si parcare in viena, exista panouri, exista chiosculete de unde cumperi tichete de parcare?cum e?

In budapesta am stat la hotel Rila, cam 25E pe noapte de persoana cu mic dejun inclus. E relativ aproape de Vaci Utca (cam 5-10 min de mers pe jos) si are si parcare in curtea din spate. Camerele sint cam mici dar curate.
Daca nu esti vitezoman si mergi cu 130 pe autostrada atunci chiar nu trebuie sa iti faci nici o problema, eu nu am intalnit (nici macar nu am vazut) vre-un politai ungur sau austriac.
In rest, Cu gps-ul inainte, daca nu ai unul iti recomand sa-ti cumperi si nu o sa mai stai stressat ca te pierzi pe stradute...
Gps-ul m-a ajutat sa gasesc parcaje in austria, imi planificam de la inceput traseul, parcajul in care ma opresc etc.in afara de parcaje (subterane sau nu) mai sint locuri de parcare pemarginea strazii dotate cu parcometre, bagi monede pentru cate ore vrei sa stai si iti dau un bon cu ora la care trebuie sa pleci pe care il lasi pe bord... In parcajele subterane sint bariere la intrare, apesi pe un buton si iti dau o cartela; parchei masina; cand vrei sa pleci te duci la parcomat, bagi cartela si iti afiseaza cat ai de plata... platesti, iei cartela pe care o folosesti sa ridici bariera la iesire...
sebulbus
Pe Vaci ut sunt automate de parcare de unde bagi fise si scoti un ticket pe care ti-l pui in geam. Pe urma trece un nene si se uita daca ai ticket in geam sau iti frige o amenda.

Spre seara, parca dupa 6pm e la liber parcarea.

Sfatul meu ar fi sa nu te complici sa parchezi fix pe Vaci, sunt destule stradute laterale unde e cate un loc de parcare la liber, poate ai noroc in zona. Grija totusi cu masina ca se mai si fura. Nu se sparg, se fura cu totul.
Locurile marcate cu albastru sunt pentru localnici, care au abonament pe ele.
sebulbus
Ah, matrica la unguri o puteti plati online inaintea plecarii pe autopalya.hu sau prin sms.
renderman
20 km in minus pot insemna cateva ore in plus, maa ales daca nu cunosti drumul si daca nu sint autostrazi... oricum ar fi interesant sa de aflat cum este ruta propusa de tine tiand cont ca valea oltului este f periculoasa si brasov-sibiu este in lucru
vlad35
De la Belgrad este autostrada iar pana la Belgrad sunt cca.600 de kilometri destul de buni se pare.

renderman
QUOTE (vlad35 @ Oct 17 2007, 16:24) *
De la Belgrad este autostrada iar pana la Belgrad sunt cca.600 de kilometri destul de buni se pare.

Deci e cam acelasi lucru... acuma ramane de vazut cum e portiunea de drum pana iesi din tara
vlad35
Pai asta ar fi, cred, unul din avantaje ... portiunea prin tara e mai scurta ...
amandigi
Prin SMS parca functioneaza numai pt. cei cu mobil din Ungaria, nu?
amandigi
Nu uita ca pentru acest traseu ai nevoie de pasaport (nu stiu daca sarbii mai cer viza sau nu) si o sa treci granite "reale" de cateva ori (Romania-Serbia, Serbia-Croatia, Croatia-Slovenia) cea ce poate sa-ti coste mult timp. Din Decembrie Ungaria va fi membra a tarilor Schengen, deci singura granita cu control de trecut e Ro-Hu, dar e granita interna a UE, deci treci fara probleme.
vlad35
amandigi,
Din cate stiu eu, din vara, sarbii nu mai cer viza. Pe oriunde, tot cu pasapoarte mergem din cauza de copii minori.
Trecutul vamilor despre care spui este , intr-adevar, una din problemele la care sper sa primesc raspuns in cadrul acestui subiect.

vladut_v
Asa este ! Deocamdata e doar pentru ei prin SMS ! Dar prin internet (cu card-ul) e foarte comod ca nu mai lipesti nici un sticker pe geam pentru ca numarul de inmatriculare se adauga automat in baza de date a camerelor de supraveghere. N-am procedat on-line pe simplul motiv ca trebuie sa sti exact ziua de cand ai nevoie de vignieta, ori eu sunt cam imprevizibil. Oricum cred ca la plata on-line primesti ceva notificare pe care o printezi si o ti la indemana, in caz ca ... SI vignieta cumparata pe loc (cash sau card) e valabila doar insotita de bonul de achizitie.
VipeR85
QUOTE (sebulbus @ Oct 17 2007, 15:46) *
Pe Vaci ut sunt automate de parcare de unde bagi fise si scoti un ticket pe care ti-l pui in geam. Pe urma trece un nene si se uita daca ai ticket in geam sau iti frige o amenda.

Spre seara, parca dupa 6pm e la liber parcarea.

Sfatul meu ar fi sa nu te complici sa parchezi fix pe Vaci, sunt destule stradute laterale unde e cate un loc de parcare la liber, poate ai noroc in zona. Grija totusi cu masina ca se mai si fura. Nu se sparg, se fura cu totul.
Locurile marcate cu albastru sunt pentru localnici, care au abonament pe ele.

nici nu vroiam sa parchez pe acolo pentru ca mi-am dat seama ca in apropiere de o asemenea strada cu pretentii trebuie sa fie parcare cu plata(ceva asemanator in sibiu si in tg-mures) si n-am chef sa iau amenda la unguri sau austrieci.
daca e liber de la 18....pana cand e liber dimineata?
symona_dobre
QUOTE (vlad35 @ Oct 18 2007, 08:51) *
amandigi,
Din cate stiu eu, din vara, sarbii nu mai cer viza. Pe oriunde, tot cu pasapoarte mergem din cauza de copii minori.
Trecutul vamilor despre care spui este , intr-adevar, una din problemele la care sper sa primesc raspuns in cadrul acestui subiect.

ma bag si eu ca musca in lapte in discutia vostra...dar acum 2 saptamani am post in slovenia, ljubljana, cu masina...
traseul avut : bucuresti-drobeta-belgrad-zagreb-ljubljana....
la sarbi nu se cere viza...doar pasaportul...in restul tarilor mai mult de 5 min nu am stat in vama...
drumul il recomand cu caldura...
de la iesirea din tara , pe la drobeta, drumul merge paralel cu dunarea....super peisaj...merita ....
in rest ..autostrazile prin toate tarile super ok...indicatoare...semnalizari...
la intoarcere de la belgrad nu am mai mers catre drobeta , ci am luat-o catre timisoara..intrarea in tara pe la moravita..mergand pe drumul E70...acest drum este in lucru..si de la intrarea in tara , ora 12, am ajuns in bucuresti la ora 1 noaptea....
asa ca evitati drumurile de la noi...si luati-o catre afara...drumurile lor judetene, etc nici nu se compara cu un european de-al nostru...
vlad35
Bun venit symona_dobre !

Ma bucur ca a aparut pe aici cineva care a facut drumul asta de curand.
Poti sa-mi spui te rog, cam cat costa autostrazile si daca taxele respective se pot plati in euro sau, si mai bine, cu cardul ?
Ati innoptat undeva pe acest traseu ?

multumesc anticipat,
v
kriiss
sa ai in vedere si faptul ca intre Zagreb si Ljubljana mai sunt portiuni in care NU este autostrada..parca 2 portiuni...si asta vara se cam facea coada pe acolo..mers bara la bara. Autostrazile se pot plati in euro...eu asa am platit...cred ca merge si cu cardul dar nu sunt sigur.

In plus autostrada e mult mai scumpa...in Serbia,Croatia,Slovenia se plateste la bariere...la suta de km, nu cu vignieta, deci in loc de cca 7 euro vignieta la unguri o sa platesti cca 40 de euro(daca nu mai mult) autostrada in Serbia,Croatia,Slovenia .

Drumul Portile de Fier - Belgrad e frumos...dar tot sosea nationala...as echivala Bucuresti-Szeged cu Bucuresti -Belgrad...ca si timp si chiar distanta parcursa...deci pana ajungi la autostrada tot cam aia e...

Merita sa faci drumul prin Belgrad macar o data...sa vezi cum e...apoi te decizi tu singur cum e mai bine.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.