Autonomia Banatului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23

oaritoni

Am vazut în zirele de pe la noi acum câteva zile tot felul de tam-tam-uri legate de autonomia secuior dar eu unul nu înteleg de Ce ?!
Regiunea aia nu a vut autonomie de când se stie.
Eu ma gândesc foarte sincer la autonomia banatului.Sunt nascut la Timisoara, shi nu pot întelege de ce pe vremea habsburgica am avut autonomie si brusc la 1918 au rupt banatul în doua (de fapt în 3),si nici românii si nici sârbi nu au dat autonomie zonei.La 1918 a fost un svab,nu-i mai retin numele,dar o sa caut care a proclamat republica Banatului,dar dupa aia au venit si sârbii si apoi miticii,cica în scop de unire si au intrat cu armata în TM .
Mai mult în 1989 proclamatzia de la Timisoara cerea autonomie financiara pentru fiecare regiune în parte, punctul 7 sau 8.Economic vorbind autonomia asta ar fi tare buna,caci pe seama Banatului si a Ardealului traiesc totzi Miticii si cei de dincolo de Carpati ( cu unele mici exceptii ).Si apropo de Europa, Kant zicea foarte bine ca Europa este doar pâna la Carpati!
Astept replicile voastre la acest subiect !
Mosotti
this should be funny

mars0212
Bine ca exista TRansilvania ca daca nu muream de foame. Va multumesc la toti. In semn de recunostinta o sa vaotez cu UDMR la alegerile viitoare.
Pollux
asa e.
Banatul merita autonomie.
De fapt merita sa fie stat independent cu conducere proprie. naughty.gif
Tinutul secuiesc de asemenea merita autonomie.
mars0212
Autonomie pentru toata lumea!!! Oferta speciala. Mai bine dam autonomie fiecarui locuitor al Romaniei in parte. Impartim teritoriul la 22 de milioane, dam fiecaruia o bucatica de pamant si gata.
Pollux
QUOTE(mars0212 @ Mar 24 2006, 20:31) *
Autonomie pentru toata lumea!!! Oferta speciala. Mai bine dam autonomie fiecarui locuitor al Romaniei in parte. Impartim teritoriul la 22 de milioane, dam fiecaruia o bucatica de pamant si gata.

nici nu-ti dai seama cata dreptate ai.
insa nu la 22 de milioane trebuie data autonomie ci la 6 miliarde. naughty.gif
Tuliman
Inca un frustrat care are iluzia (si nu poate dormi noaptea din cauza) ca ma intretine??? Daca mai aud o singura data apelativul "mitic", incep sa jignesc urat de tot (daca moderatorii nu sterg voi considera ca am si eu voie sa folosesc "diminutive" de genul asta)! In mod normal ar trebui sa ignor, dar deja mi s-a acrit.
Inca un thred retard.

Propun boicot sau bascalie.

Viezure-1000
Eu vreau pamintul de pe bloc, sa fie numai al meu. Declar autonomie si imi fac stat mameluc. Asa sa stiti!
Pollux
QUOTE(Mosotti @ Mar 24 2006, 20:09) *
this should be funny

e suficient de funny pentru gustul tau? naughty.gif

QUOTE(Tuliman @ Mar 24 2006, 20:40) *
Propun boicot sau bascalie.

yes.gif
Pollux

imi explica si mie cineva ce inseamna/de la ce vine termenul "mitici"?
oaritoni
Stat independent mi se pare o idee prea futurista si deloc practica.Banatul e prea mic pentru a fi o tara,pararea mea dar bucurestiul niciodata nu a dat atentie Timisoarei si reped înca o data problema financiara,adica mai precis a autonomiei financiare ! Cati bani pleaca la buget din TM si cati se intorc înapoi.Înainte de 1918 era si combinatul de la Hunedoarasi cel de la Resita,acum s-a infiintat unul la Galati si cele doua ale nostre stau pe duca ?!Comparati Tm ca putere financiara cu Miticii si o sa vedeti diferenta,si nu pricep de ce ca si contribuabil sa ajunga banii mei la Mitici si primaria sa se chinuie sa asfalteze drumurile din fonduri proprii.Este veche povestea CJ Timis care din surse de finantare proprii (adica împrumuturi ) reface drumurile din judet.Este grav ca Berlinul sa dea bani ca se construiasca Piata de Gros din TM,si miticii sa se joace pe banii de la noi.Asta nu e drept !
Si-apoi mai îmi povestea bunicul ca acum vreo 50 de ani tot omu stia vreo 2 limbi,iar acum jumatate din populatie sunt români.Este o anomalie ! Este o anomali ca la mine în bloc toti sa fie de prin alte parti ale tarii (din 10 apartamente doar 2 familii au rude într-adevar din Banat,restul Oltenia,Ardeal,Muntenia).E o anomalie sa fii minoritar la tine acasa.
Iar de murit nu muream deloc de foame,ca agricultura banateana sta foarte bine !
Dana_H
Bai timisorene, de vreme ce stii sa scrii, presupun - prin absurd ?! - ca stii sa si citesti. Ia deci almanahul Catavencu si baga un oki pe "Ardeleni si mitici" de Mircea Toma, respectiv "Ardelenescu" de Florin Iaru.

Vorbim dup-aia... biggrin.gif

@ Pollux: Mitica al lui Caragiale...al dreaq' Mitica !:D
Tuliman
Eu ies chiar acum in fata blocului, il imprejmuiesc cu gard, maine convoc adunarea consiliului de administratie al blocului si ne proclamam autonomia. Prima lege va fi: oricine pronunta cuvantul "mitic" va fi plesnit peste bot cu proprii pantofi. Vom incepe sa ne platim singuri impozite, vom lansa un program de dezvoltare durabila (plantam fructe si legume pe bloc, ne punem panouri fotovoltaice si o centrala eoliana, ne lansam propriul post TV - la care EU voi fi producator/realizator/prezentator/vedeta-sexi/patron/cameraman/sunetist/VJ....; la subsol vom infiinta un bordel si o sala de jocuri), ne vom declara Regat intr-o luna, vom legaliza bigamia si marihuana.....

Edit:

Este grav ca Berlinul sa dea bani ca se construiasca Piata de Gros din TM,si miticii sa se joace pe banii de la noi.Asta nu e drept !
Si-apoi mai îmi povestea bunicul ca acum vreo 50 de ani tot omu stia vreo 2 limbi,iar acum jumatate din populatie sunt români.Este o anomalie ! Este o anomali ca la mine în bloc toti sa fie de prin alte parti ale tarii (din 10 apartamente doar 2 familii au rude într-adevar din Banat,restul Oltenia,Ardeal,Muntenia).E o anomalie sa fii minoritar la tine acasa.
Iar de murit nu muream deloc de foame,ca agricultura banateana sta foarte bine !

Curat-murdar!! Lanseaza o petitie!! Ia spune-mi, stii sa spui "mitic" in cate limbi?
oaritoni
QUOTE(Dana_H @ Mar 24 2006, 21:52) *
Bai timisorene, de vreme ce stii sa scrii, presupun - prin absurd ?! - ca stii sa si citesti. Ia deci almanahul Catavencu si baga un oki pe "Ardeleni si mitici" de Mircea Toma, respectiv "Ardelenescu" de Florin Iaru.

Vorbim dup-aia... biggrin.gif

@ Pollux: Mitica al lui Caragiale...al dreaq' Mitica !:D

daca exista varianta on-line,astept sa citesc ....
Basarab
Eu sunt mandru ca sunt roman.

Avem un neam european mare, puternic cu multe realizari. NOI SUNTEM NO1 IN VIATA.

United we stand in Europe.
Dana_H
Inteleg, nu ai 15 RON sa-l cumperi...sa-ti trimit eu ? (si uite asa o Mitica va contribui la bugetul Timisoarei) console.gif
Pollux
QUOTE(Tuliman @ Mar 24 2006, 20:55) *
Eu ies chiar acum in fata blocului, il imprejmuiesc cu gard, maine convoc adunarea consiliului de administratie al blocului si ne proclamam autonomia. Prima lege va fi: oricine pronunta cuvantul "mitic" va fi plesnit peste bot cu proprii pantofi. Vom incepe sa ne platim singuri impozite, vom lansa un program de dezvoltare durabila (plantam fructe si legume pe bloc, ne punem panouri fotovoltaice si o centrala eoliana, ne lansam propriul post TV - la care EU voi fi producator/realizator/prezentator/vedeta-sexi/patron/cameraman/sunetist/VJ....; la subsol vom infiinta un bordel si o sala de jocuri), ne vom declara Regat intr-o luna, vom legaliza bigamia si marihuana.....

laugh.gif

nu-i rau.
ce trebuie sa fac sa devin cetatean al viitorului regat?
Mosotti
QUOTE(oaritoni @ Mar 24 2006, 20:51) *

poate ca sintem vecini. io-s din aia 8 din 10 laugh.gif si poate ca o sa te inund photo.gif banii tai nu se duc la bucuresti, ci ii papa Marele Gospodar cu firmele alea care sapa, astupa, sapa si iar astupa, fara nici un rezultat palpabil smoke.gif
oaritoni
QUOTE(oaritoni @ Mar 24 2006, 21:56) *
daca exista varianta on-line,astept sa citesc ....

Specia asta a "miticilor" m-a enervat cel mai mult în viata mea.Nu pot sa înteleg de ce un bucurestean nu stie decât sa înjure,sa se înghesuie în fir, sa te plimbe cu taxiul 1 ora prin bucuresti si apoi sa ia pielea de pe tine si mai mult nu pricep ce e în capul vostru.

Si apropo Bucurestiul,e a 5 sau 6-a capitala fata de TM.Decât sa ajung la voi unde înafara de Palatul poporului mai bine o iau mai la vest si am ce vedea .
mars0212
QUOTE(oaritoni @ Mar 24 2006, 20:51) *
Stat independent mi se pare o idee prea futurista si deloc practica.Banatul e prea mic pentru a fi o tara,pararea mea dar bucurestiul niciodata nu a dat atentie Timisoarei si reped înca o data problema financiara,adica mai precis a autonomiei financiare ! Cati bani pleaca la buget din TM si cati se intorc înapoi.Înainte de 1918 era si combinatul de la Hunedoarasi cel de la Resita,acum s-a infiintat unul la Galati si cele doua ale nostre stau pe duca ?!Comparati Tm ca putere financiara cu Miticii si o sa vedeti diferenta,si nu pricep de ce ca si contribuabil sa ajunga banii mei la Mitici si primaria sa se chinuie sa asfalteze drumurile din fonduri proprii.Este veche povestea CJ Timis care din surse de finantare proprii (adica împrumuturi ) reface drumurile din judet.Este grav ca Berlinul sa dea bani ca se construiasca Piata de Gros din TM,si miticii sa se joace pe banii de la noi.Asta nu e drept !

Tu vrei sa limitezi accesul romanilor in TM ca sa fii tu majoritar? Too late, daca esti monoritar majoritatea poate sa te dea pe tine afara din TM mai degraba decat sa ii dai tu afara pe ei.

Nu jumatate din populatie sunt romani, 3/4 daca nu mai mult, mi-e lene acum sa caut. Combinatele voastre stau sa moara? Cum? Este ceva ce nu face bani in Tm? Credeam ca tot ce ating banatenii se transforma in aur.
Mosotti
am zis io ca o sa fie funny laugh.gif de unde ii stii asa de bine pe mitici? ai stat mult printre ei? de unde le cunosti atit de bine apucaturile scirnave?

edit: o clarificare de ultima ora: combinatu de la hunedoara nu, repet, nu este in banat
Basarab
Eu sunt mandru ca sunt roman.

Avem un neam european mare, puternic cu multe realizari. NOI SUNTEM NO1 IN VIATA.

United we stand in Europe.

We are proud to be Romanians, we also wish for all the Romanians to never forget their own Romanian heritage.
oaritoni
QUOTE(Dana_H @ Mar 24 2006, 21:58) *
Inteleg, nu ai 15 RON sa-l cumperi...sa-ti trimit eu ? (si uite asa o Mitica va contribui la bugetul Timisoarei) console.gif

Nu problema mea este ca nu mai sunt in tara de ceva timp !Lè-as cumpara dar cam greu sa ajung sa-l cumlpar !
mars0212
I-a zis bunicu'
radumiki
QUOTE(Tuliman @ Mar 24 2006, 20:55) *

Edit:
Curat-murdar!! Lanseaza o petitie!! Ia spune-mi, stii sa spui "mitic" in cate limbi?

Primiti refugiati politici ?
Intreb pentru orice eventualitate... rolleyes.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.