coje79
20th March 2006, 17:51
iaca ce grija am eu in ultima vreme: in urma schimbarii domiciliului, trebuie sa-mi schimb permisul. pe CI apare adresa noua, pe permis cea veche. aveti idee cam cat dureaza procedura dupa ce las la ashtia dosarul cu acte? o saptamana mi-a zis neica ofitzerul de serviciu, da' parca poti sa te iei dupa politzai? a facut cineva operatiunea asta de curand? thx
barbosa
20th March 2006, 18:00
si eu am aceeasi problema si o tot aman de vreo 4 luni numai pentru ca mi-e sila sa stau iar la cozi,sa fac iar vizita medicala si asa mai departe.
god_father
20th March 2006, 23:01
eu m-am mutat acum 5 ani si nu mi-am mai schimbat carnetul. de fapt in buletin am o adresa, in carnet alta, si acuma locuiesc la o adresa care nu coincide cu nici una din cele doua
coje79
21st March 2006, 15:21
ultimul samaritean
22nd March 2006, 13:44
eu mai am putin si fac doi ani.
uitasem complet dar m-a oprit un militian zilele trecute (vorbeam la mobil) si era sa-mi iau amenda. dar cand ma gandsc la ce cozi trebuie sa stau ...
ps am scris pe site-ul IGP intreband ce legatura exista intre adresa si dreptul de a conduce un autovehicul (avand in vedere ca legatura intre permis si CI se face pe baza cnp nu pe baza adresei). si mi-au raspuns, foarte elocvent, ca nu sunt ei de vina ci asa e legea. no comment.
coje79
22nd March 2006, 17:52
QUOTE(ultimul samaritean @ Mar 22 2006, 13:44)

eu mai am putin si fac doi ani.

uitasem complet dar m-a oprit un militian zilele trecute (vorbeam la mobil) si era sa-mi iau amenda. dar cand ma gandsc la ce cozi trebuie sa stau ...
ps am scris pe site-ul IGP intreband ce legatura exista intre adresa si dreptul de a conduce un autovehicul (avand in vedere ca legatura intre permis si CI se face pe baza cnp nu pe baza adresei). si mi-au raspuns, foarte elocvent, ca nu sunt ei de vina ci asa e legea. no comment.
vesti bune. tanti de la politia rutiera mi-a zis ca luni am permisul.
deci, pentru doritori, uite cum sta treaba si ce va trebuie ca sa va schimbati permisul de conducere in cazul in care v-ati schimbat adresa sau numele (mai ales in cazul doamnelor):
1. fisha detinatorului de permis de conducere - 150.000 lei (fisha + 2 poze digitale)
2. contravaloarea permisului (se plateste la CEC sau BCR) - 450.000 lei
3. fisha medicala - 400.000 lei (atat e la Policlinica pt Studenti si Elevi din Copou); nu mai trebuie examinarea prihologica ;-)
4. CI - copie xerox si original
5. permisul de conducere
6. proaspetele doamne au nevoie si de certif. de casatorie (copie si original)
asa e in Iasi. daca in alte orase sunt diferentze...well...nu e vina mea. dar ma bucur ca luni o sa am permisul nou si ca voi putea circula linistit.
bafta.
god_father
22nd March 2006, 18:37
QUOTE(coje79 @ Mar 21 2006, 15:21)

(am facut ieri fisha detzinatorului de permis auto - 150.000 lei, am platit taxa de 450.000 la CEC, azi am rezolvat cu analizele medicale, iar sa fac o copie xerox dupa cartea de identitate nu e greu
bafta tututor
Ce banditi! totusi pt ce e taxa aia de 450000 la cec? ca eu nu inteleg
ultimul samaritean
23rd March 2006, 09:40
QUOTE(god_father @ Mar 22 2006, 18:37)

atat costa "fabricarea" unui permis ...
coje79
23rd March 2006, 10:02
QUOTE(god_father @ Mar 22 2006, 18:37)

pai ca sa-ti elibereze noul permis. vrem nu vrem, pt un permis nou o platim
. oricum, am ajuns la concluzia ca decat sa dau mai stiu eu cate milioane pt o amenda, mai degraba sacrific 1 milion si ceva (cam 1.100.000 lei cu tot cu drumurile repetate la policlinica si la politia rutiera).
andreimir
13th April 2006, 10:13
Fisha detzinatorului de permis auto de unde se obtine ?
Andrei
aeon
13th April 2006, 10:20
la ce policlinica se poat face analizele ? ieftin.. caci m-am dus pe undeva prin spate pe la Inter, pe batistei, la o policlinica (de stat) si mi-au cerut 4.5 mil !!!
crisstian
17th April 2006, 13:08
Deci daca iti schimbi adresa din buletin trebuie sa-ti schimbi si permisul.
Dar certificatul de inmatriculare nu trebuie schimbat?
A 2-a intrebare. De 10 puncte.
Daca mie imi expira permisul in dec 2007 si eu imi schimb acum permisul pentru ca imi schimb adresa de domiciliu din buletin mai trebuie sa-mi schimb permisul in dec 2007?
lg
17th April 2006, 13:29
nu mai trebuie sa til-l schimbi in 2007 fiindca noul permis este valabil 10 ani de la data eliberarii.
coje79
17th April 2006, 15:37
ciobanasul
26th May 2006, 13:00
Am atasat actele necesare p t schimbare de permis... culese de mine de pe alte forumuri... inca nu am inceput procedura de schimabre de permis.
akeem
26th May 2006, 13:33
Ce dracu, acum am observat ca si mie imi expira in septembrie... de fapt in septembrie acum 5 ani, ca am avut din ala din primele serii...
Acum voiam sa intreb de fisa medicala, trebuie facute toate alea din nou?
beatricevoleste
16th June 2006, 11:26
tu esti sanatos mai rupt in fund..ce tot faci reclama la banca aia de rahat
ddy
25th July 2006, 22:54
QUOTE(akeem @ May 26 2006, 14:33)

Si eu trebuie sa imi schimb permisul (pentru ca mi-am schimbat buletinul) - si am o intrebare legata de vizita medicala: e vreo cale de a evita controlul la ochi?
Cand am luat prima data permisul (acum vreo 6 ani), la vizita medicala m-a pus sa citesc cifrele de pe o carticica cu bulinutze divers colorate, si nu prea le vedeam. Bine, pana la urma s-a rezolvat (oameni suntem
), dar ma gandesc ca nu as mai vrea sa mai trec iar prin asta si sa imi zica aia ca sunt daltonist sau alte minuni... Deci, cum pot evita examenul medical?
fourmi
27th July 2006, 14:30
QUOTE(akeem @ May 26 2006, 14:33)

Ce dracu, acum am observat ca si mie imi expira in septembrie... de fapt in septembrie acum 5 ani, ca am avut din ala din primele serii...

wtf, tocmai mi-am dat seama ca mi-a expirat in aprilie
(. sa va mai spun ca tocmai mi-am inscris masina pe adresa veche [alta localitate, alt judet]...
akeem
28th July 2006, 14:34
Tipii de la Politie nu mai au treaba cu formularele. La mine (banuiesc ca peste tot, de altfel) au inflorit pe langa birourile respective diverse baraci cu acte, etc. care iti dau hartiile respective.
Formularul medical poate fi completat cam pe la orice policlinica cu plata, fara sa mai stai la coada si chiar fara sa te duci cu animalul acolo, daca dai dreptul.
Poza ti-o face pe loc, dupa ce vii cu formularul medical si cu chitantele. Apoi mai dureaza aprox 5 zile.
A, iti ia si permisul si umbli cu o dovada tot timpul asta.
imircea
9th August 2006, 09:11
Tocmai ce am terminat de schimbat toate actele dupa ce mi-am schimbat si eu domiciliul (date valabile pe 09.08.2006).
Carte identitate:
Acte necesare:
- carte identitate veche + carte alegator
- cerere emitere carte identitate (o puteti downloada de aici: http://www.evidentapersoanelor.ro/index.ph...e_de_completat)
- certificat nastere original + copie
- certificat casatorie original + copie
- contract apartament original + copie
- taxa de 70.000 care se plateste direct la ghiseu la politie unde se depun actele.
Programul (la Sectia 12 - sector 3) este ptr depuneri zilnic intre 8.30 si 12.00 (iar marti si joi si intre 14.00 - 17.30).
CI se elibereaza in 10 zile lucratoare...am inteles ca a aparut si un birou de eliberari in regim de urgenta in zona Unirii (restaurant Horoscop).
Programul pentru eliberari: de luni pana joi intre 12.00 - 13.00 si intre 17.30 - 18.30.
Permis auto:
Acte necesare:
- fisa conducatorului auto (la tarabele de la Udriste se face pe loc si costa 3 lei) - o puteti totusi downloada si de aici, dar tb dactilografiata: http://www.prefecturabucuresti.ro/eKontent...lare/index.html
- fisa medicala (ptr cei cu abonament la Medicover costa 108 lei si dureaza in functie de disponibilitatea doctorilor maxim 5 zile) - nu cunosc, dar am auzit ca se pot face pe loc cu pile cam la toate policlinicile .
- carte de identitate + copie
- permisul auto vechi + copie (copia ramane la tine la sf. ca dovada ca ai permis)
- chitanta ptr taxa care se plateste la CEC - 45 lei.
Program depuneri - zilnic intre 8.00 si 20.00...eu am fost pe la ora 17.40 si nu era nimeni la coada.
Eliberarea se face in 48 de ore, deci nu are sens sa apelati la pile sau alte chestii de acest gen.
Talonul masinii si cartea de identitate - nu stiu sa va zic ca tocmai ce mi-am vandut masina si nu mai are sens sa-mi bat capul.
Pentru pasaport: (nu cred ca e necesar sa fie schimbat la schimbarea domiciliului, mie imi expira)
Acte necesare:
- pasaportul vechi
- chitante in original - se pot plati la CEC - 32 lei ptr consulat si 64.2 lei ptr pasaport
- carte de identitate + copie
- cerere de eliberare pasaport (se poate downloada de aici: http://www.prefecturabucuresti.ro/eKontent...are/index.html)
- ptr urgenta se mai plateste 100 lei la ghiseul unde depuneti actele si se scrie pe spatele cererii (doresc eliberarea pasaportului in regim de urgenta la data de ... )
Program depuneri - luni, miercuri, joi, vineri - 8.30 - 16.30; marti - 8.30 - 18.30
Eliberarea se face la data specificata de voi pe spatele cererii, dar nu mai devreme de 3 zile lucratoare.
Sper sa va ajute informatiile de mai sus. Succes!
Ptr informatii actualizate puteti consulta cu incredere urmatoarele site-uri:
- www.evidentapopulatiei.ro (ptr carti de identitate)
- www.prefecturabucuresti.ro (ptr permise, talon si CI masina si pasapoarte).
Ionut
ronnie09
16th August 2006, 12:25
Fisa medicala tb facuta in orasul in care ai adresa din buletin sau poti sa o faci in oricare alt oras?
OMD
14th November 2006, 20:17
Iti multumesc mult, mult, mult de tot pentru informatiile super utile pe care te-ai obosit sa le strangi aici. Ma tot straduiesc de luni de zile sa "actionez" pentru a-mi schimba permisul, iar azi am dat peste acest forum si, recunosc, M-AI SALVAT!
Multam si... La mai mare! Numai bine!
TIC
14th November 2006, 20:21
mai asteptati cu permisul pana dupa 1 ian 2007. din cate am azuit la tv se vor modifica putin permisele si cica vor fi recunoscute in UE (desi, nu am intalnit pe nimeni care sa aiba probleme cu actualele permise in timpul calatoriilor prin europa!!)
kid2006
28th November 2006, 14:11
Mai astepti pana la 1 ianuarie, dar cica dupa 1 decembrie, noul cod prevede ridicarea permisului daca datele nu corespund cu cele din CI. Pana acum erau mai blanzi...
O prietena de-a mea a umblat cu permisul pe numele vechi, cam 2 ani dupa casatorie si schimbarea numelui si adresei. Nu a avut probleme, avea cu ea o copie dupa certificatul de casatorie.
Acum nu mai merge treaba, de la 1 ti-l iau cu totul ca sa te forteze sa il schimbi. Si atunci problema...
Si eu m-am casatorit de putin timp si nu am schimbat permisul, doar buletinul. Numele nu mai coincide cu cel din CI asa ca trebuie sa ma agit sa il preschimb.
Cel mai tare ma exaspereaza treaba cu fisa medicala. Deci schimb permisul nu pt ca a expirat, de ce tre sa mai fac toate analizele, inclusiv vizita la ginecolog? Sau cum s-ar zice, ce are s---a cu prefectura? Dau boli venerice la ceilalti conducatori auto daca, sa zicem, intru in ei cu masina? Mari tampiti!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.