schimbare permis de conducere
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

firuflorin82

Eu am facut actele unei masini din Germania si pe autorizatia de circulatie provizorie s-a scris automat adresa din permis, care e veche de acum 5 ani! Trebuie sa imi schimb neaparat permisul pt. ca nu corespunde adresa cu de a de pe CI! Ideea care este? Daca stau in chirie in alt oras decat cel de domiciliu, si am viza de flotant, sper ca nu vor fi probleme din nou cu adresa! Cum ar veni, daca imi pun 10 vize de flotant cand lucrez in 10 orase trebuie sa imi schimb permisul de 10 ori?
Multumesc!
gumball3000
Pana la urma, daca mi-am schimbat domiciliul si vreau sa schimb si permisul care nu a expirat, mai em nevoie de fisa medicala sau nu?

bogda1313
NU. Analizele medicale se fac doar daca ti-a expirat permisul.
fezo
Intrebare: mi-a expirat permisul de cca 6 luni. In acest timp am fost oprit de mai multe ori de militieni dar nici unul n-a guitat nimic. Care este perioada de gratie pentru a preschimba?
In Germania de exemplu se da pe viata, nu trebuie schimbat.
TweakPwnz
in curand trebuie sa imi schimb permisul si as vrea sa evit pierderea de timp cu analize medicale etc. acum ceva ani mi l-am pierdut, iar cand am facut permisul nou mi s-a prelungit (adica a fost valabil pe 10 ani din momentul pierderii, nu de cand l-am luat). as fi tentat sa ma duc sa il declar pierdut, tinand cont ca mai am 2 luni pana expira, imi prelungesc iar cu 10 ani fara sa trebuiasca sa fac analize sau altceva, sau imi dau unul valabil doar 2 luni ca sa ma oblige sa il schimb "in mod normal" ?
JJOne
Daca il schimbi inainte sa expire, nu mai trebuie sa faci analize.

UNDE se schimba permisele in Bucuresti? Adresa.
annana
Nu am decat o ora de cand m-am inscris..:">....am si eu o intrebare, de o mana de ajutor....sunt din bucuresti si caut un instructor auto , sa fie ok sau o scoala.....daca aveti vreo propunere.......mersi! biggrin.gif

gumball3000
Cel mai bine iti cauti o scoala aproape de zona in care locuiesti si in functie de tarifele ei. Cel mai bine ne spui in ce zona stai...
sibi_mona
Buna ziua
Intrati pe www.prefecturabucuresti.ro/continut/preschimbarea si o sa gasiti actele necesare preschimbarii permisului de conducere.
O zi buna in continuare!
Genesis

Fac o precizare, desi s-a mai facut deja: la schimbarea domiciliului, nu mai este necesara si schimbarea permisului de conducere, ci doar a cartii de identitate.
ideasbox
Pana la urma unde se depun aceste acte pentru schimbarea permisului? In Pipera?
laurentiu27
QUOTE (Genesis @ Sep 22 2008, 16:36) *
Fac o precizare, desi s-a mai facut deja: la schimbarea domiciliului, nu mai este necesara si schimbarea permisului de conducere, ci doar a cartii de identitate.

Poti sa-mi spui exact articolul din codul rutier sau ce alta lege prevede acest lucru? eu am fost oprit recent si am scapat de amenda spunandu-i sa-mi arate in ce articol scrie ca trebuie sa am aceeasi adresa ca pe buletin, a cautat nenea politistul vreo 10 minute si nu a gasit nimic, dar "ai grija sa-ti schimbi permisul" mi-a zis.
[mx]n0b0dy
Art. 189 din Regulament [SECTIUNEA a 2-a Masuri tehnico-administrative]

§ 1. Retinerea sau retragerea permisul de conducere

Art. 189. – (1) Politistul rutier este obligat, ca atunci când verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în actul de identitate si cele din permisul de conducere. În cazul în care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.
griegut
QUOTE ([mx]n0b0dy @ Oct 21 2008, 19:32) *

Art. 189 din Regulament [SECTIUNEA a 2-a Masuri tehnico-administrative]

§ 1. Retinerea sau retragerea permisul de conducere

Art. 189. – (1) Politistul rutier este obligat, ca atunci când verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în actul de identitate si cele din permisul de conducere. În cazul în care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.

Ha! Ha! Regulamentul dupa care se ghideaza ei nu e pus de acord cu cel de preschimbare a permiselor de conducere, unde nu mai exista obligativitatea de a schimba permisul in cazul schimbarii domiciliului.
afh
QUOTE (griegut @ Jan 6 2009, 11:05) *
Ha! Ha! Regulamentul dupa care se ghideaza ei nu e pus de acord cu cel de preschimbare a permiselor de conducere, unde nu mai exista obligativitatea de a schimba permisul in cazul schimbarii domiciliului.

Așa este. E o neconcordanță între regulamentul de aplicare și oug-ul cu putere de lege (nu mai țin minte nr....parcă 195/2002).

Există o modificare a oug-ului prin 2006 prin care nu ești obligat să mai schimbi permisul dacă ți-ai schimbat domiciliul.

art. 24 alin. 5 din oug 195/2002, așa cum e modificat prin oug. 69/2007:
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la
data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în
cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum și la
expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere
se preschimbă fără susținerea unui nou examen, în
condițiile stabilite prin ordin al ministrului internelor și
reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial
al României, Partea I.
KLMN
Pana laurma,daca ti-ai schimbat adresa din buletin,mai este necesara si schimbarea permisului auto ?
fezo
Am auzit ca de la 1 februarie Contravaloare permisului de conducere se modifica la 70 euro. Pina acum era 50 lei. Stie cineva mai multe sau este doar un zvon?
andreybadboy96
1. in cazul in care mia expirat permisul acum cca 7 luni, mai este necesar sa fac analizele medicale .
2. cat este taxa de preschimbare a permisului .

despre mama vb .

thnx moolt laugh.gif
fezo
QUOTE (andreybadboy96 @ Feb 1 2009, 19:11) *
1. in cazul in care mia expirat permisul acum cca 7 luni, mai este necesar sa fac analizele medicale .
2. cat este taxa de preschimbare a permisului .

despre mama vb .

thnx moolt laugh.gif

1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele.
2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda.

Hirtii:
- fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net)
- fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica)
- chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei)
- buletin in original si copie
- pemisul vechi
- copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou)
andreybadboy96
QUOTE (fezo @ Feb 2 2009, 08:36) *
1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele.
2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda.

Hirtii:
- fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net)
- fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica)
- chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei)
- buletin in original si copie
- pemisul vechi
- copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou)

mersi moolt kisstogether.gif
rinaldoparaipan
Mi-am luat alaltaieri permisul.
In doua ore a fost gata, nu imi venea sa cred.
Depunerea actelor, cu poze cu tot,-15 min cursing.gif .
Taxa este 50 RON(inca)
fezo
Ai avut noroc. Mie mi-au spus sa vin peste 2 saptamini.
Probabil in Bucuresti se face mai repede.
the_barzaune
QUOTE (KLMN @ Jan 11 2009, 22:18) *
Pana laurma,daca ti-ai schimbat adresa din buletin,mai este necesara si schimbarea permisului auto ?

Ordonanță de urgență nr. 69 din 28/06/2007 (Ordonanță de urgență 69/2007)
Publicat în Monitorul Oficial nr. 443 din 29/06/2007

pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice

9. Alineatele (1), (4), (5) și (6) ale articolului 24 se modifică și vor avea următorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Examinarea pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul, reședința ori rezidența normală sau, în cazul celor aflați la studii în România potrivit art. 231 alin. (1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituția de învățământ.
................................................................................
.....................................
(4) În cazul cetățenilor străini care își stabilesc domiciliul sau reședința în România, precum și al cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidența normală sau care se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulație internațională.
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum și la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susținerea unui nou examen, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului internelor și reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Si eu vroiam sa ma duc azi sa il schimb dar nu mai are rost din moment ce nu mai este obligatoriu.
fanutsa
Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi?
alexx1402
QUOTE (fanutsa @ May 6 2009, 15:10) *
Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi?

30 zile
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.