schimbare permis de conducere
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

data

QUOTE (fanutsa @ May 6 2009, 15:10) *
Daca mi-am schimbat domiciliul (implicit si buletinul), aveti idee cat mai e valabil permisul de conducere vechi?

pana la data expirarii, evident smile.gif
cscristian
QUOTE (fezo @ Feb 2 2009, 08:36) *
1. Da, al meu expirase anul trecut in ianuarie. Saptamina trecuta am bagat actele.
2. Taxa este 50 lei, am mai platit 40 pentru analizele medicale. Acestea din urma le-am facut la un cabinet particular, a mers ca pe banda.

Hirtii:
- fisa detinatorului de permis (cred ca se poate lua si de pe net)
- fisa medicala (ai grija sa fie incheiata, stampilata si semnata cu "apt pentru a conduce autovehicule" altfel militianul te trimite inapoi la clinica)
- chitanta CEC pentru contravaloare permisului (50 lei)
- buletin in original si copie
- pemisul vechi
- copie permis vechi (pe asta iti pune o stampila si il folosesti ca si dovada pina iti vine permisul nou)

Si la ce cabinet ai mers ? Poti sa-mi dai un nume ? Ca nu vreau sa alerg degeaba prin Bucuresti; nu am timp de pierdut. Vreau un cabinet unde merge foarte foarte repede. Multumec !

marius_megane
va rog urgent: ce dimensiune trebuie sa aiba pozele pentru permis auto!
vader
Nu iti trebe poze. Te duci acolo si te pozeaza militianu.
oltadi
QUOTE (vader @ 21st May 2009, 13:46) *
Nu iti trebe poze. Te duci acolo si te pozeaza militianu.

Ba iti trebuie poza , pe care o lipesti pe fisa detinatorului de permis .Deci , trebuie sa fie poza si pe fisa , dar te pozeaza si tanti la "camera ascunsa" si te pune sa semnezi si cu un pix electronic.
Pentru cei din Iasi : am fost azi pe Primaverii sa imi schimb permisul datorita modificarii adresei si oricum permisul fiind din ala vechi .
Am luat "teapa" de 25 lei ,atat costand fisa detinatorului de permis , care nu trebuie sa fie obligatoriu dactilografiata si poza care mi-a facut-o pe loc la imprimanta , de calitate mediocra . Fisa atasata mai sus este mai mult decat ok.
Cei care au calculatoare si imprimanta color pot rezolva de acasa atat cu fisa cat si cu poza . Deci , faptul ca iti tasteaza numele pe fisa si iti listeaza la imprimanta fisa si poza te costa 25 lei . Si ca sa fie si mai dureros la chioscul alaturat era 20 lei .Peste drum tot 25 lei -fisa cu o poza sau 15 lei fisa cu poza ta . Deci o singura poza costa numai 10 lei !!! Asa da afacere! Am intrebat in Podul Ros la Fujifilm ,vis-a-vis de Mercur si costa 12 lei 4 poze , pe loc , poze nu scoase la imprimanta ci sigur de o calitate mult mai buna .
Si inca ceva : ceea ce este pentru downloadat pe pe site-ul prefecturii ca documente solicitate pentru preschimbare sau modificare adresa nu sunt in totalitate precise.
Pentru preschimbare sau modificare adresa trebuie :
- CI , original + copie
- permis , original
- FISA detinatorului de permis cu poza color ( pot fi listate si la imprimanta )
- chitanta - o singura taxa de 68 lei la BCR sau CEC ( nu cum scrie pe site : dovada platii contravalorii permisului + taxa de eliberare a permisului )
- fisa medicala ( la mine nu a fost nevoie )
Sper ca am fost de folos si daca macar unu din voi nu mai cotizeaza la cei strategic amplasati langa aceste institutii , ma declar multumit .

Edit : dupa 10 zile se poate ridica noul permis
fezo
Nu stiu de unde ati scos chestia asta cu poza. Eu in ianuarie, cind mi-am schimbat permisul n-am dat nicio poza.
videosuzy
E mai simplu sa te "adresezi" la sursa, nu?

(cate bordeie, atatea obiceie)

Bucuresti

DOCUMENTE NECESARE:

actul de identitate (original și copie );
fișa deținătorului permisului de conducere, completată prin dactilografiere;
permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita în original, după caz;
declarație-tip de pierdere/furt/deteriorare – după caz;
contravaloare permis de conducere – 50 lei (CEC);
documentul care atestă schimbarea numelui (certificat de casătorie, hotărâre de divorț, etc.)
fișa medicală-tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă preschimbarea se solicită după expirarea valabilității administrative a permisului de conducere;

Link... http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-...cere/index.html

Iasi

http://www.prefecturaiasi.ro/permise-auto/...PC-romanesc.pdf

Brasov

PRESCHIMBARE PERMIS DE CONDUCERE ROMANESC

DOCUMENTE NECESARE PENTRU PRESCHIMBAREA PERMISULUI DE CONDUCERE ROMANESC ( PERMIS EXPIRAT, DETERIORAT, SCHIMBARE NUME / ADRESA, PIERDERE / FURT)

-fisa detinator permis de conducere (vezi pagina FORMULARE) – completata;
-originalul si copia actului de identitate;
-dovada platii contravalorii permisului de conducere (la CEC – 50 RON);
-permisul de conducere a carui preschimbare se solicita in original, si copie, daca acesta exista;
-fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie,daca solicitarea preschimbarii s-a facut dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere;
-pe linga documentele prevazute, solicitantul trebuie sa prezinte, in cazul shimbarii numelui, documentul care atesta acest lucru;
-dosar plic;

Atentie brasoveanule (cel care intrebai sus si tare, CINE ZICE DE FOTO !!!)...
nu scrie ca trebuie foto insa, formularul in sine are LOC DE FOTO... rolleyes.gif

http://www.prefecturabrasov.ro/upload/file...a_detinator.pdf

Stima si...mai multe atentie inainte de a posta cate o..."brasoava" (BRAȘOÁVĂ s. v. invenție, minciună, născoceală, născocire, născocitură, neadevăr, palavră, plăsmuire, poveste, scorneală, scornire, scornitură. )

bizar20
Azi mi-am schimbat si eu permisul de conducere in Bucuresti in sediul din Pipera. Pot sa zic ca am fost super multumit de cum au decurs lucrurile.
Pt cei care au de gand sa isi schimbe permisul de conducere in Bucuresti ii sfatuiesc sa isi descarce formularul direct de pe sait-ul prefectruii Bucuresti si sa il completeze cu pixul (da , cu pixul). Cu toate ca scrie mare acolo ca formularele se iau gratuit de pe net, cei care nu stiu se duc vis a vis si da 5 RON pe formular si 5 RON pe dactilografiere (la fel... e scris mare peste tot ca formularele pot fi completate de mana).
Eu la ora 12.30 m-am asezat la o coada din fata unui ghiseu (mai exact ghiseul cu nr 8 ) dintr-un total de 10 si in 30 de min deja eram in fata ofiterului care mi-a luat dosarul si facut poza (procedura ce nu a durat mai mult de 2 min) si mi-a zis ca in 3 ore permisul o sa fie gata, asta insemnand cam ora 16.00. Pe la ora 15.00 am zis sa incerc poate poate permis e gata (asta la ghiseul nr 15 -acolo unde se elibereaza permisele) si cand surpriza... permisul era gata.
Deci sa recapitulam... venit la 12.30 in pipera (loc de parcare am gasit imediat fara probleme), la 15.00 ieseam pe poarta institutiei cu permisul in buzunar.
A, apropos, permisul e model din acela european in care adresa de domiciliu nu mai este trecuta.
Si inca ceva: taxa este de 68 RON (si poate sa fie platita la cec-ul care functioneaza in cladirea din pipera)

Succes tuturor!!! thumbup.gif
nicolaegluga
CITAT (bizar20 @ 9th June 2009, 18:07) *
Azi mi-am schimbat si eu permisul de conducere in Bucuresti in sediul din Pipera. Pot sa zic ca am fost super multumit de cum au decurs lucrurile.
Pt cei care au de gand sa isi schimbe permisul de conducere in Bucuresti ii sfatuiesc sa isi descarce formularul direct de pe sait-ul prefectruii Bucuresti si sa il completeze cu pixul (da , cu pixul). Cu toate ca scrie mare acolo ca formularele se iau gratuit de pe net, cei care nu stiu se duc vis a vis si da 5 RON pe formular si 5 RON pe dactilografiere (la fel... e scris mare peste tot ca formularele pot fi completate de mana).
Eu la ora 12.30 m-am asezat la o coada din fata unui ghiseu (mai exact ghiseul cu nr 8 ) dintr-un total de 10 si in 30 de min deja eram in fata ofiterului care mi-a luat dosarul si facut poza (procedura ce nu a durat mai mult de 2 min) si mi-a zis ca in 3 ore permisul o sa fie gata, asta insemnand cam ora 16.00. Pe la ora 15.00 am zis sa incerc poate poate permis e gata (asta la ghiseul nr 15 -acolo unde se elibereaza permisele) si cand surpriza... permisul era gata.
Deci sa recapitulam... venit la 12.30 in pipera (loc de parcare am gasit imediat fara probleme), la 15.00 ieseam pe poarta institutiei cu permisul in buzunar.
A, apropos, permisul e model din acela european in care adresa de domiciliu nu mai este trecuta.
Si inca ceva: taxa este de 68 RON (si poate sa fie platita la cec-ul care functioneaza in cladirea din pipera)

Succes tuturor!!! thumbup.gif

Tot acum l-am schimbat si eu fiindca in iulie expira .Aceleasi preturi adica 68 ron platiti la CEC.
Numai timpul difera pt cei din provincie.Mie mi-au dat dovada si au zis sa ma duc peste 10 zile pt a ridica noul permis confused.gif
pigl3t

Poate cineva sa imi spuna daca exista posibilitatea sa imi schimb permisul de conducere expirat, la o sectie din Bucuresti ( eu fiind din provincie), pentru a nu mai astepta cele 10 zile necesare trimiterii acestuia catre judetul meu? As putea sa fac un drum in Bucuresti , ar fi mai simplu pentru mine.
Intel
Inca o data, unde scrie ca daca imi schimb adresa din buletin nu trebuie sa imi schimb si permisul?

Ce citate ati dai voi mai sus, sunt irelevante. Acolo scrie ca permisul e valabil 10 ani, adica asa cum era si pana acum
Asa e si buletinul
Dar atunci cand se schimba ceva in datele tale, normal ca trebuie actualizat si nu poti face asta decat prin preschimbare
Iarasi ca scrie acolo ca nu mai trebuie sa sustii examen e egal cu zero pt ca niciodata n-a fost altfel si e la mintea cocosului (ca unora le-ar mai trebui din cand in cand cate un examen, e alta mancare de peste

Repet: unde scrie negru pe alb ca atunci cand iti schimbi adresa din buletin, permisul nu mai trebuie schimbat?
nuti_barbu
Buna ziua,
Daca permisul expira in August,cam cand ar trebui sa ma duc pentru preschimbare?
De unde pot lua formularul -Fisa detinatorului permis de conducere?
Multumesc
copjob2000
CITAT (nuti_barbu @ 14th July 2009, 18:43) *
Buna ziua,
Daca permisul expira in August,cam cand ar trebui sa ma duc pentru preschimbare?
De unde pot lua formularul -Fisa detinatorului permis de conducere?
Multumesc

Când vrei până la expirare!
Fișa deținătorului o găsești la Serviciul Permise.
IceMoon
O chestie noua : dupa ce-ti depui actele pentru preschimbarea permisului, nu tre sa te mai duci sa-l ridici tu...ti-l vor trimite ei acasa recomandat prin posta smile.gif. Eu am fost joi sa-mi depun actele si in prima luni mi-a venit permisul .
Ca sa nu incurajezi micii bisnitari ar fi bine sa-ti faci macar pozele acasa (calculator + imprimanta color)... pe fise scrie ca se tehnoredacteaza...
chelloo
Stiti daca s-a mai schimbat ceva in proceduri?
Trebuie sa imi schimb si eu permisul, in urma schimbarii domiciliului, stiu ca trebuie sa merg in Pipera, dar nu stiu de unde se ridica Fisa detinatorului permis de conducere??? Ma puteti ajuta?
Bafta!
ionutz72
Nu trebuie nici o poza. Poza iti face cand depui actele.
Ieri m-a costat taxa la CEC de 68 lei plus 5 lei fisa+dactilografiat+dosar+xerox.
In Brasov pe langa Politie cred ca sunt cel putin vreo 20 de asa zise birouri de dactilografiat,xerox si copiat acte.
M-as mira ca in orice judet pe langa Politie sa nu fie birouri de copiat acte.Au acolo tot ce iti trebuie si stiu unde sa te indrume.
conu71
taxa la cec o platesti inainte sa ajungi la politie? alta banca nu merge?
ionutz72
CITAT (conu71 @ 5th November 2009, 17:31) *
taxa la cec o platesti inainte sa ajungi la politie? alta banca nu merge?

Da, te duci la orice CEC si ii spui ca vrei sa platesti taxa de schimbare permis.
rppoe
Daca citeai mai sus vedeai de unde poti face rost de formulare:

http://www.prefecturabucuresti.ro/formular...culri-auto.html
conu71
pana la urma care este adresa din pipera? multumesc
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.