problema header

maruselu

Salut.
La www.travelworld.ro/hotel_calarasi este un sait in lucru, la care am o problema cu headerul in sensul ca de fiecare data cand accesez alta pagina headerul fiind inclus pe fiecare pagina, animatia se reia si la fel si muzica de acolo. Eu asa vrea ca headerul sa ramana acolo, iar muzica si animatia sa nu se mai repete pe fioecare pagina. Nu vreau frameseturi. Stiu ca se putea face asta cu java script sau php dar nu stiu cum.
Daca puteti sa imi dati un link ceva v-as fi recunoscatori.
A... si ar mai fi ceva, nu stiu cum naiba sa fac sa fac astfel incat norisorii si valurile sa aiba o miscare continua, pentru ca atunci cand animatia se repeta se vede urat.
Merci frumos.
A smile.gif si ar mai fi ceva: nu stiu de ce pe safari se vede urat desi codul e ok si pe IE SI MOZZILA arata ok.
Multzam fain inca o data
maruselu
QUOTE(maruselu @ Mar 20 2006, 10:10) *
Salut.
La www.travelworld.ro/hotel_calarasi este un sait in lucru, la care am o problema cu headerul in sensul ca de fiecare data cand accesez alta pagina headerul fiind inclus pe fiecare pagina, animatia se reia si la fel si muzica de acolo. Eu asa vrea ca headerul sa ramana acolo, iar muzica si animatia sa nu se mai repete pe fioecare pagina. Nu vreau frameseturi. Stiu ca se putea face asta cu java script sau php dar nu stiu cum.
Daca puteti sa imi dati un link ceva v-as fi recunoscatori.
A... si ar mai fi ceva, nu stiu cum naiba sa fac sa fac astfel incat norisorii si valurile sa aiba o miscare continua, pentru ca atunci cand animatia se repeta se vede urat.
Merci frumos.
A smile.gif si ar mai fi ceva: nu stiu de ce pe safari se vede urat desi codul e ok si pe IE SI MOZZILA arata ok.
Multzam fain inca o data

CHIAR NU VREA NIMENI SA MA AJUTE??? worthy.gif worthy.gif worthy.gif

Gabetu
foloseste ajax sau i-frame (IE only)
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxincludes.htm
sneaker
sau mai băbeşte, de ce nu editezi headerul şi îl salvezi ca versiunea 2.0 pe care o pui în paginile în care nu vrei să se reia animaţia?
maruselu
QUOTE(sneaker @ Mar 21 2006, 12:37) *
sau mai băbește, de ce nu editezi headerul și îl salvezi ca versiunea 2.0 pe care o pui în paginile în care nu vrei să se reia animația?

Pentru ca nu e vorba doar de animatie ci de melodia din fundal. Si odata pagina schimbata melodia reincepe. In principal despre melodie este vorba
nu vreau sa se reia. de fapt nu vreau ca headerul sa faca refresh.
iar cu ajax ar fi complicat
sad.gif
miromulus
Daca vrei doar ca animatia/melodia/etc. sa apara o singura data, faci doua versiuni de header: una completa si una cu elementele deranjante eliminate. Cand omul iti intra pe pagina verifici daca exista un cookie pus de tine. Daca nu exista, il pui si playezi swf-ul complet. Daca exista, ii servesti varianta "lobotomizata"
maruselu
QUOTE(miromulus @ Mar 21 2006, 18:56) *
Daca vrei doar ca animatia/melodia/etc. sa apara o singura data, faci doua versiuni de header: una completa si una cu elementele deranjante eliminate. Cand omul iti intra pe pagina verifici daca exista un cookie pus de tine. Daca nu exista, il pui si playezi swf-ul complet. Daca exista, ii servesti varianta "lobotomizata"

nu m-ai inteles.
Deci,
cand intra pe home page vreau ca intreaga animatie sa inceapa cu inceputul,dar cand utilizatorul va trece in alte pagini vreau ca animatia din headeer sa nu mai faca refresh (adica un fel de fremeset dar fara framuri smile.gif

BoInG
Ceea ce tu vrei nu se prea poate biggrin.gif. Framurile sunt urate si nu se mai folosesc. Poti folosi ajax cu java, dar pierzi astfel alte pagini care pot fi indexate de motoarele de cautare, implicit vizitatori din cautari. Nu e prea bine pt SEO.

In al doilea rand, orice sunet din flash este deranjant pentru orice vizitator. Nu recomand nimanui sa puna sunete intr-un loop continuu in flash.

Sfatul meu este sa pui un sunet scurt pe prima pagina si atata tot. Pe celelalte pagini faci un al doilea flash fara sunet.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.