izolare termica BALCON
Pagini: 1, 2

hattyro

Am si eu o nelamurire la izolarea unui balcon :

1 - mai e nevoie sa izolez si tavanul daca vecinul de sus si-a pus termopane si a izolat si pe exterior balconul ?
2 - pe jos e de ajuns polistiren expandat si gresie avand in vedere ca balconul de jos nu are termopan?

Multumesc anticipat !
caldut
QUOTE (hattyro @ Jun 24 2008, 18:59) *
Am si eu o nelamurire la izolarea unui balcon :

1 - mai e nevoie sa izolez si tavanul daca vecinul de sus si-a pus termopane si a izolat si pe exterior balconul ?
2 - pe jos e de ajuns polistiren expandat si gresie avand in vedere ca balconul de jos nu are termopan?

Multumesc anticipat !

punti termice pot aparea si in zona muchiilor,adica mai exact zona dintre planseu si perete,ptr. ca acolo sint grinzi din beton armat,iar pe colturi,imbinarile ciocurilor de armatura care vin de la grinzi si stilpi.(se "tes" doua carcase de armatura.)acolo nu-i problema atit de transfer termic,cit de formare a condensului,umiditatea din incapere se aseaza si ea undeva,nu ?...se poate innegri si arata urit rau......in concluzie eu as izola si tavanul.

kareliakara
Am balconul inchis cu geamuri de sticla pe suport metalic. Asa l-am cumparat.
Vreau sa dau geamul jos si sa las balconul deschis. Nu gasesc nici o firma care sa faca asa ceva.
A mai facut cineva operatiunea asta?
Puteti sa-mi recomandati o firma?
romeoric2007
Buna ziua.Am si eu o problema,sper ca cineva ma va ajuta cu o ideie macar.Am inchis balconul care este de 4 m lungime cu pereti exteriori pe ambele parti din caramida.Peretele din fata este tot din caramida(inalt de 1 m)iar restul este termopan.Ca izolatia am folosit peste tot polistiren expandat de 5 cm.mai putin pe tavan unde am folosit polistiren de 2 cm.Nu am putut sa izolez peretii exteriori din cauza vecinilor dry.gif si asa ca izloatia am facuto la interior tongue.gif .Iarna a venit si constat ca este mai frig ca si afara,am citit articolele de pe forum si imi dau seama de greseala facuta.Pot sa mai izolez peste izolatia facuta cu alte materiale(panouri din lemn?),ar trebui sa dau jos izolatia veche si sa pun polistiren de 10 cm s-au sunt alte materiale care as putea sa le folosesc?
blimpyway
romeoric, stai linistit nu da jos izolatia.. nu poate fi chiar asa grav ca e pusa pe interior.

Compara temperaturile si seara cand aerul se raceste, nu spre pranz cand se incalzeste. Pe jos cu ce este izolat? Intre camera (care da in balcon) si balcon cu ce e izolat peretele, ce fel de geamuri (si usa) are camera?
romeoric2007
QUOTE (blimpyway @ Nov 26 2008, 00:45) *
romeoric, stai linistit nu da jos izolatia.. nu poate fi chiar asa grav ca e pusa pe interior.

Compara temperaturile si seara cand aerul se raceste, nu spre pranz cand se incalzeste. Pe jos cu ce este izolat? Intre camera (care da in balcon) si balcon cu ce e izolat peretele, ce fel de geamuri (si usa) are camera?

Pe jos nu este izolat inca,la primavara vreau sa pun parchet,dar asta nu cred ca afecteaza temperatura deoarece vecinul de dedesupt a inchis si el balconul cu termopan.Intre camere a ramas geamul vechi cu tot cu usa,nu am dat jos usa si geamul deoarece numai primavara ma voi apuca de reconditionat tot apartamentul si atunci va disparea usa si geamul(vreau sa prelungesc camera)dar cu frigul asta din balcon ma pune pe ganduri daca sa-l mai demolez.Oricum seara nu poti sa stai in balcon ingheata si apa,dimineata cand este soare este chiar foarte cald.
i_sorin_i
cool.gif Inainte de a lua orice decizie in privinta termoizolarii locuintei, va propun sa vizionati site-ul www.avitop.eu. Este vorba despre un material revolutionar de izolatie termica pe interior pe baza de polimeri, cu un continut ridicat de microsfere de sticla 3M, care prin proprietatile sale unice influenteaza substantial confortul termic. Igrasia si condensul dispar, realizandu-se economii la caldura de cel putin 35%!!!!!!
Fiind un termoizolant pe interior, este suficient sa zugraviti pentru a avea o locuinta confortabila si economica.

Pentru detalii vizitati www.avitop.eu

Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.