Salut,
Am cumparat un apartament si la fel, vreau sa-i inchid balconul. Al meu are parapet de beton. Ce am facut:
1. Am pus polistiren expandat de 5 cm pe exteriorul parapetului si am armat cu plasa de armare. In unele cazuri este bine sa pui si dibluri de polistiren inainte de plasa, la mine nu am pus pentru ca polistirenul are spatiu mare de sprijin in partea de jos. Atentie cum instalezi polistirenul. Sunt niste thread-uri pe aici despre cum se face.
2. Am pus polistiren expandat de 5 cm (e destul de tare, mai ales dupa ce il tencuiesti) pe interiorul parapetului pentru o izolatie termica f buna (parapetul de beton avea doar 10cm grosime), la tine nu e cazul daca pui BCA.
3. Am tencuit exteriorul pentru ca sa nu mai am nici un fel de treaba dupa ce instaleaza baietii termopanul.
Ce urmeaza sa fac dupa ce imi pun termopanul:
1. Polistiren
extrudat pe podea pentru ca cel de dedesubt are balconul inchis cu cornier, deci o sa fie o diferenta destul de mare de temperatura. Cel de deasupra abia si l-a inchis cu termopan, deci nu o sa-l izolez, oricum il izoleaza el pe podea pt ca nu stie ce am eu de gand

.
2. Peretii laterali o sa-i las asa cum sunt pentru ca langa mine sunt camere "calde", adica ma invecinez cu dormitorul si respectiv sufrageria vecinilor. La tine s-ar putea sa fie necesara placarea cu polistiren expandat sau extrudat, depinde ce ai de gand sa pui pe pereti.
3. Peste polistirenul extrudat de pe podea o sa torn o sapa autonivelanta si apoi pun gresie sau parchet, nu m-am hotarat inca. Deocamdata ma gandesc la gresie...
Bafta!
PT xmafia07: Din cate am inteles vecinul tau deja a montat suportii pentru rigips. Tu poti sa faci izolatie fie cu polistiren, fie cu vata minerala, cred ca amandoua sunt la fel de bune. Dar e ciudat ca omul isi face izolatie fata de baia vecinului. Ar trebui sa te interesezi care este situatia, eventual si la vecinul cu baia. Baia are propria aerisire pentru evacuarea aburilor (chiar daca nu functioneaza cum trebuie aerisirea, la el se face mucegai si nu la tine), deci tu nu ar trebui sa ai nici o problema cu ce se intampla la vecinul, deci nu ai avea nevoie de izolatie.