ma confrunt si eu cu aceeasi problema de ceva vreme(alegerea unui tft pt grafica) si nu-i chiar usor

printre concluziile la care am ajuns pana acum:
-eizo sunt super bune pt asaceva dar intr-adevar sunt super scumpe.Te poti uita si la iiyama,viewsonic, nec, lacie ca si ei au monitoare pt grafica... dar tot la preturi ceva mai ridicate
-sa nu aiba panel tn pt ca pva-urile sunt mai bune pt grafica si culoare..si mai bine daca-i s-ips
-ai grija sa aiba 16,7 mil de culori, nu 16,2 ca alea sunt cu dithering si nu afiseaza atatea culori(cel de 16.2 milioane culori are in realitate 262144 culori, si restul le aproximeaza prinmetode complexe de dithering ale subpixelilor)
-la 1000-1200$ poti gasi un tft destul de bun de 20"...avantajele la 20" fata de 19" ar fi rezolutia si dimensiunea punctului (la 19" de exemplu ai aceeasi rezolutie nativa ca si unul de 17" si dotpitch-ul e mai mare)
-daca nu alegi firmele de mai sus, samsung mi se pare ca ofera cel mai bun raport calitate/pret
in rest nu pot sa precizez ceva modele pt cele de care m-am interesat eu se incadrau intr-o limita de pret mai mica

..pot sa spun ca mie mi-a ramas gandul la un samsung 193p+, dar e la jumate pretul care esti tu dispus sa il oferi

am convingerea ca pana la 1000$ gasesti ceva mai bun
vad ca dai un link catre 173p...vezi ca generatia ulterioara, adika 173p+/193p+ au imbunatatiri
mai cauta review-uri..de exemplu pe tom's hardware ( www.tomshardware.com si .fr am gasit comparatii intre monitoare si teste facute asupra lor, nu numai povesti si descrieri)
bafta multa!