Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cea mai buna reteta de slabit

- - - - -
  • Please log in to reply
1776 replies to this topic

#55
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Ce inseamna dieta hipocalorica?In termeni energetici.

Un exemplu:
Intake _____________Consumat___Total
Carbohidrati=2000 Kcal  ;  2500 kcal    ;  -500      + foame constanta
--------------------------------------------------------------------------------
Grasimi      = 1500 Kcal  ;  2500 Kcal    ;   -1000  - foarte usor de tinut
saturate

Edited by midelic, 27 August 2006 - 11:38.


#56
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003

View Postarty, on May 21 2006, 23:08, said:

ideea e ca intr'o dieta, nu grasimile ingrasha.. din contra, metabolismul lipidic are balantza energetica negativa. poate ghiorlanului ii se poate parea ca daca mananci grasimi te ingrashi... lucru perfect fals...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suciule, n'am timp sa'tz explic... balantza energetica se calculeaza un pic mai altfel. metabolizarea lipidelor are balantza energetica negativa. daca nu ma crezi, ia cursu de fizio' la laba (anu 2-3 (nu mai shtiu)) shi citeshte...

daca bagi 200g grasime de porc, da, ai scos 200 calorii shi ai consumat vreo 2800 sa le metabolizeizi.. deci, per ansamblu, -800, deci, slabeshti...

Mi se pare interesant ce spune tipul asta.

Edited by midelic, 27 August 2006 - 11:47.


#57
moonchild11

moonchild11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 04.07.2006

View Postmidelic, on Aug 26 2006, 20:50, said:

Eu sunt de acord ca efortul fizic are un rol important.
---------------------------------------------------------------
De aceea cei care fac By-pass gastric slabesc foarte mult, pentru ca alearga foarte mult dupa, nu pentru ca li s-a micsorat stomacul ,si se satura cu putin.
Nu-i asa dieta n-are nici o legatura ,trebuie numai sa alergi foarte mult.Nu stiu de ce se mai duc aia la operatie,cand puteau numai sa alerge.

Asta nu-i adevarat - cei cu bypass gastric slabesc pt ca li s-a micsorat stomacul si nu mai pot minca decit o lingura-doua de mincare la o masa, nu pt ca alearga. De obicei, persoanele carora li se recomanda o operatie asa drastica sunt super-obeze, si multi din ei nu mai pot nici sa mearga, darmite sa alerge.
A, dupa o juma' de an asa, dupa ce au slabit 50-75 kg, si pot merge/alerga din nou, incep si ceva exercitii fizice, pt a-si mentine/dezvolta masa musculara; 'motorul' slabirii drastice insa este mincatul mult mai putin (si des).

Si pt mine, cea mai buna (= eficienta) dieta a fost HerbaLife, fiindca e 'inregimentata' si pastilele alea cu efedra iti dau energie. Tot iti trebuie si vointa s-o tii, dar parca mai putina. Fireste, dupa ce o termini, treptat ajungi sa maninci la fel ca inainte, si pui la loc - dar nu neaparat la fel de mult - mai verifici si tu, si daca o iei prea tare 'in sus', mai lasi cartofi prajiti, piinea, etc.

#58
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Mai.....
copilu' lunii faza 11, n-ai vazut "ghilimelele"?............

Normal ca cei cu by-pass gastric slabesc pentru ca mananca mai putin.Era o replica "spirituala" (cred eu) la cei care spun ca este suficient numai sa alergi ,fara sa tii o dieta.

-----------------------------------------------------------------------
Dieta mea ca sa nu spuneti ca dau numai din taste.

View Postmidelic, on Jul 31 2006, 01:23, said:

Dimineata:
Oua ,doua trei(de preferat de tara,dar merg si comerciale,cu cat au galbenusul mai galben cu atat sunt mai bune) fierte sau omleta(facuta in untura de porc sau ulei de masline).In omleta se poate pune unt.Oua-le se pot manca zilnic fara nici o problema.
SI/SAU sunca taraneasca(Kaizer,prajita sau nu) nu de supermarket(aia de magazin are monoglutamat si proteina din soia si alte e-uri).Se gaseste la piata,sunt magazine ale unor ferme care respecta reteta traditionala.
SAU sunca de porc in saramura afumata sau fiarta putin si /sau prajita(in untura de porc).
SAU ton(ton in saramura nu in ulei) frecat cu unt si lamaie.
Fara paine biscuiti cocarii altele la fel.
SAU Iaurt de casa integral(nu cumparat) facut din lapte nefiert de la tarani
SAU cas taranesc de vaca sau de oaie(cat mai gras,este mai putin prelucrat) cu rosii de vara.Se gaseste la piata.La toate cele de mai sus se pot consuma rosii de vara,ardei grasi(de preferat de culoare rosie),masline.

Pranz:
Ciorba de pui(cu zarzavat mult ,mai putin cartofi) dreasa cu multa smantana.SAU ciorba de radacinoase(sfecla, telina )cu smantana.SAU ciorba de vitel (folosita partea mai grasa).Friptura de pui la gratar cu salata.Daca gratarul este slab se pune unt deasupra carnii calde.SAU friptura de vitel la gratar cu salata.SAU friptura de porc(gratar sau la cuptor) putin mai grasa cu salata.SAU sarmalute(amestec traditional vita cu porc) cu multa smantana.
SAU pui cu smantana.Smantana e de baza si este de preferat de  la tarani.
O data pe saptamana neaparat ficatei (de pui ,vitel) cu salata.Salatele de sezon.Vara este mai usor.Iarna ,salate din muraturi(varza murata si conopida murata,obligatoriu) sau salate din radacinoase teline,gulii,sfecla fiarta,sau coapta.Deasemeni mujdei de usturoi se poate folosi.La ciorbe se poate consuma aditional ceapa,ardei iuti.Salatele se acresc cu lamai(nu se foloseste otet de nici un fel) si se foloseste ulei de masline.
Seara:
Daca mai poti .Un pahar de lapte cald(de la tarani nu de magazin).SAU un peste la gratar(sau prajit in ulei de masline).
Neaparat cel putin o zi(sau mai mult) din saptamana se consuma peste.

NU SE MANANCA DELOC PAINE SI ORICE ALTCEVA CE CONTINE FAINA ALBA.NU SE CONSUMA ZAHAR SAU ORICE ALTCEVA CE CONTINE ZAHAR.NU SE FOLOSESTE SUB NICI O FORMA ULEI DE FLOAREA SOARELUI,SOIA, PORUMB.NU SE FOLOSESTE SUB NICI O FORMA CONDIMENTE DELIKAT ,FUCHS SAU ORICE ALTE CONDIMENTE CARE AU PE ETICHETA MSG(monoglutamat),SI ULEIURI VEGETALE HIDROGENATE.Lua-ti condimente individuale nu amestecuri.
NU SE CONSUMA CARTOFI.NU SE CONSUMA FASOLE BOABE.NU SE MANANCA OREZ(exceptand ocazional putinele boabe din sarmale).NU SE CONSUMA SUCURI DE FRUCTE(De magazin,chiar daca sunt chipurile "naturale")

Sunt acceptate in conditii limitate fasole pastai de sezon.Intre mese se pot consuma fructe de sezon exceptand seara.NU banane.In general de preferat fructele pe care le-am,postat pe la inceputul thread-ului.Seara este bine sa mancam mai putin .Un pahar doua de lapte cald(neindulcit) sunt suficiente.
Cam asta mananc eu cu mici variatii.Mai alternez pestele ,cateodata manac  la pranz cateodata seara.Cateodata manac ficatei seara.Cateodata mananc o pulpa de pui la gratar cu putin unt seara.

Grasimile saturate datorita caracterului lor antimicrobian si anti bacterian sterilizeaza intestinul.O sa observati o schimbare in mirosul corporal si fecal(in bine),se reduc sau dispar problemele stomacale si intestinale precedente ,precum si o reglare a tranzitului.Cine nu ma crede sa incerce 2-3 saptamani(nu o sa muriti de inima) si sa posteze aici.

Daca intereseaza pe cineva o sa postez in zilele urmatoare si link-urile catre dietele (unele dintre ele) pe care le-am amintit mai sus.

Edited by midelic, 27 August 2006 - 13:46.


#59
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Cateva site-uri interesante:

http://www.thincs.org/Malcolm.htm#fat
http://www.lowcarbportal.com/
http://www.westonapr...rg/splash_2.htm
http://www.thincs.org/
http://www.second-opinions.co.uk/

Edited by midelic, 27 August 2006 - 17:35.


#60
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

Quote

Suciule, n'am timp sa'tz explic... balantza energetica se calculeaza un pic mai altfel. metabolizarea lipidelor are balantza energetica negativa. daca nu ma crezi, ia cursu de fizio' la laba (anu 2-3 (nu mai shtiu)) shi citeshte...

daca bagi 200g grasime de porc, da, ai scos 200 calorii shi ai consumat vreo 2800 sa le metabolizeizi.. deci, per ansamblu, -800, deci, slabeshti...

Pun eu banii pentru deschiderea unui magazin in care se vinde grasime de la porci din astia, ca o sa ma pricopsesc.
NU SE COMSUMA ENERGIE PENTRU METABOLIZAREA GRASIMILOR, SE OBTINE ENERGIE prin metabolizarea lor! Altfel am minca si am slabi, si de ce am minca mai mult, am slabi mai mult! Si asa ar disparea omul de pe pamint si ar avea Dumnezeu de lucru din nou :cursing:

#61
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Corpul slabeste, cand este hranit cu grasimi saturate, via unui metabolism care se numeste "Ketosis" un metabolism prin care corpul este fortat sa utilizeze ca si principal combustibil, acizii grasi .Grasimea adipoasa (trigliceride) este descompusa in acizi grasi si glicerol(un alcool).Glicerolul este transformat in glucoza prin gluconeogeneza si folosit de catre creier ca si combustibil ,iar acizii grasi sunt descompusi in "ketone" (cetone)si "arse" de catre diferitele tesuturi din corp.Acizii grasi ca atare nu pot fi convertiti in glucoza ,decat daca esti planta sau microorganism.
Acest metabolism  este declansat de reducerea carbohidratilor din alimentatie,si cresterea consumului de grasimi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis
http://en.wikipedia....Gluconeogenesis
http://en.wikipedia....lyoxylate_cycle

Daca cititi mai jos veti vedea ca obezitatea nu este cauzata de consumul de grasimi animale.Acesta este un mit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Obesity

Edited by midelic, 28 August 2006 - 23:07.


#62
blackburn

blackburn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 22.06.2006
cea mai mai buna reteta e sa nu mananci atunci cand ti-e pofta, ci doar atunci cand ti-e foame. De asemenea, cand mananci, trebuie sa mesteci incet, deoarece primesti senzatia de satietate abia dupa vreo 60 de masticatii. De-aia, de obicei, cei care mesteca multa guma sunt mai slabi.(ptr ca nu prea li se face foame). Dar chestiile astea difera de la un metabolism la altul.

#63
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View Postblackburn, on Aug 29 2006, 13:25, said:

De-aia, de obicei, cei care mesteca multa guma sunt mai slabi.

Fals. :console:

#64
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004

View Postblackburn, on Aug 29 2006, 13:25, said:

De-aia, de obicei, cei care mesteca multa guma sunt mai slabi.(ptr ca nu prea li se face foame). Dar chestiile astea difera de la un metabolism la altul.
Gresit!
Ba in plus masticatia continua determina secretii de acizi in stomac, ceea ce poate duce la probleme ulterioare. Ca sa nu mai punem si senzatia de foame pe care o determina mestecatul. Cei care mesteca guma sunt in majoritate tineri si au o viata activa, din cauza asta sunt mai slabi

#65
moonchild11

moonchild11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 04.07.2006

View Postmidelic, on Aug 28 2006, 23:15, said:

Corpul slabeste, cand este hranit cu grasimi saturate, via unui metabolism care se numeste "Ketosis" un metabolism prin care corpul este fortat sa utilizeze ca si principal combustibil, acizii grasi ....Acest metabolism  este declansat de reducerea carbohidratilor din alimentatie,si cresterea consumului de grasimi.
Daca cititi mai jos veti vedea ca obezitatea nu este cauzata de consumul de grasimi animale.Acesta este un mit.
http://en.wikipedia.org/wiki/Obesity

Deci midelic, tu tii/promovezi un Atkins+fructe = as zice South Beach diet.

Eu nu-s convinsa de teoria Atkins - 'ketosis' a fost studiata bine doar in cazurile de infometare cronica (starvation), nu si atunci cind se consuma alimente (grasimi, proteine), doar nu glucide. Si daca intr-adevar acizii grasi nu se pot transforma 'net' in glucoza, proteinele - aminoacizii - se transforma. In plus, se stie ca acest tip de dieta nu e sanatoasa pe termen lung. 2-3 luni sa slabesti 10-15 kg, sigur, orice 'merge' pt tine, doar ca tb sa ai grija cind revii la alimentatia normala (cu de toate), sa nu pui la loc prea mult.

Intr-adevar, obezitatea nu e cauzata de grasimile animale, ci de cantitatea lor (fiind ele printre cele mai 'energetice' alimente, e usor sa depasesti limita peste care te ingrasi), plus celelalte alimente (paste, paine, carne, legume, fructe) pe care le consuma omul.
Este adevarata chestia cu indicele glicemic/raspunsul insulinic, DAR o alta modalitate de a reduce indicele glicemic al carbohidratilor consumati e de a-i combina cu proteine/grasimi - se incetineste digestia si aplatizeaza 'curba' glucozei in singe. Fireste, asta inseamna mincare 'normala', variata, deci e mai greu sa faci controlul la portii - e greu de tinut o dieta asa.

PS. n-am interpretat cele 2 linii orizontale ca 'ghilimele de gluma', ci ca o paranteza - si era si tirziu, sorry about that.

#66
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Cand vei urma si tu o asemenea dieta,poti sa zici daca te tine ,pe termen lung sau nu.
Iarasi chestia cu "se stie".
Daca ai fi citi cateva din link-urile pe care le-am dat ai fi citit ca sunt persoane care tin aceasta dieta de mai multi ani.
Si eu pot sa spun ca "se stie" ca sunt persoane care o tin de cel putin de 20 de ani,persoane care au fost obeze.

Deasemeni se stie ca eschimosii au o dieta baza pe peste  si grasimi saturate din animale marime.
Se stie deasemeni ca triburile Massai din Africa au o dieta carnivora desemeni bazata pe grasimi animale.
Se stie ca indienii americani aveau o dieta bazata pe grasimi animale.
Se stie ca triburi din Papua Noua Guinee au o dieta bazata pe grasimi saturate(porc si ulei de cocos)
Se stie ca deasemeni populatia din nordul Indiei foloseste untul(modificat) pentru gatit.
Se stie ca populatia din tarile asiatice Tailanda ,Vietnam au o dieta deasemeni concentrata in grasimi saturate animale si vegetale(gatesc cu ulei de cocos-85% grasimi saturate).
Nu mai zic de aborigeni ,de yemeniti,de triburile de pe Amazon.

Atkins n-a inventat nimic.
Sunt populatii in lumea asta care tin dieta asta de mii de ani.

Ca la orice dieta trebuie sa te tii de ea.Numai ca este mult mai usor .Pot sa-ti spun asta pentru ca de-a lungul timpului le-am incercat pe toate.Singurul pericol de abatere este "pofta de zahar".Pentru ca "zaharul" este o substanta adictiva.Cand se intampla cel mai bine este sa consumi cateva fructe( cu GI mic).
Daca aveti probleme si intereseaza pe cineva incercati 2 saptamani si vedeti cum va simtiti.Va garantez ca nu o sa muriti de inima din cauza asta.
Sunt efecte benefice care depasesc simpla reducere in greutate.

Uite aici un tip fost obez care tine dieta din 1962;
http://www.second-op...uk/aboutbg.html
Unul caz mai vechi din 1862:
http://www.second-op...uk/banting.html

Edited by midelic, 30 August 2006 - 16:16.


#67
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Daca te-ai fi uitat mai jos ai fi citit urmatoarele:

Factors that have been suggested to contribute to the development of obesity include:

    * Sedentary lifestyle
    * A high glycemic diet (i.e. a diet that consists of meals that give high postprandial blood sugar)
    * Weight cycling, caused by repeated attempts to lose weight by dieting
    * Underlying illness (e.g. hypothyroidism)
    * Genetic disorders (e.g. Prader-Willi syndrome)
    * Eating disorders (such as binge eating disorder)
    * Stressful mentality
    * Insufficient sleep
    * Certain medications (e.g. atypical antipsychotics)
    * Smoking cessation
    * Genetic factors
-------------------------------------------
Ce legatura are......."A high glycemic diet (i.e. a diet that consists of meals that give high postprandial blood sugar)  cu, grasimile animale?
Intelege ca nu poti sa manaci prea multe grasimi saturate luate singular fara carbohidrati. Aici este o confuzie.
De fapt se mananca prea multi carbohidrati.
Desi numarul de calorii pe unitate este mai mare la grasimi decat la carbohidrati ,aportul(intake )caloric este mai mic.
Este ca si cum ai compara sa zicem lei cu dolari ,60000 ROL cu 5 USD
Daca lei iei ca si  cifre 60000 este mult mai mare decat 5.
Dar de fapt tu ai mancat de 60000 lei=2 $ nu de 5 $.
Sper ca s-a inteles.



Fiecare intelege ce-i convine.

Edited by midelic, 30 August 2006 - 16:40.


#68
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004

View Postmidelic, on Aug 30 2006, 17:08, said:

Cand vei urma si tu o asemenea dieta,poti sa zici daca te tine ,pe termen lung sau nu.
nu tine. urmat si ingrasat aproape 6 kilograme in loc sa slabesc vreun gram.  :confuzzled:
Iarasi chestia cu "se stie".
Daca ai fi citi cateva din link-urile pe care le-am dat ai fi citit ca sunt persoane care tin aceasta dieta de mai multi ani.
Si eu pot sa spun ca "se stie" ca sunt persoane care o tin de cel putin de 20 de ani,persoane care au fost obeze.
iarta-ma ca-mi permit sa te intreb, dar in scop pur informativ o fac: ai vreo pregatire de specialitate in domeniul nutritiei? metabolismului? biochimie macar? fiindca exista mii de linck-uri si articole care nu fac altceva decat sa induca lume in eroare. fiecare isi promoveaza produsul. nu-ti ma intoxica mintea cu "articolase" . daca vrei s agasesti ceva cu adevarat stiintific si dovedit ia niste carti de biochimie, chimie moleculara, de nutritie si metabolism si citeste-le. o sa intelegi mult mai multe. e ca si la cremele anti-celulita: un om care stie ce e celulita si are ceva cunostinte de biochimie intelege ca niciodata o crema nu va face s adispara celulita. nu exista asa cea.  :peacefingers: fiecare vanzator vrea doar sa-si vanda produsul

Deasemeni se stie ca eschimosii au o dieta baza pe peste  si grasimi saturate din animale marime.
Se stie deasemeni ca triburile Massai din Africa au o dieta carnivora desemeni bazata pe grasimi animale.
Se stie ca indienii americani aveau o dieta bazata pe grasimi animale.
Se stie ca triburi din Papua Noua Guinee au o dieta bazata pe grasimi saturate(porc si ulei de cocos)
Se stie ca deasemeni populatia din nordul Indiei foloseste untul(modificat) pentru gatit.
Se stie ca populatia din tarile asiatice Tailanda ,Vietnam au o dieta deasemeni concentrata in grasimi saturate animale si vegetale(gatesc cu ulei de cocos-85% grasimi saturate).
Nu mai zic de aborigeni ,de yemeniti,de triburile de pe Amazon.
foarte interesant, dar din nefericire noi suntem oameni care locuim in oras si avem o viata mult mai sedentara si un consum caloric mult diminuat fata de ce-ai enumerat tu. de asemenea, metabolism modificat si necesitati calorice mult mai mici. cand o sa ne mutam in jungla o sa ne adaptam
Atkins n-a inventat nimic.
Sunt populatii in lumea asta care tin dieta asta de mii de ani.

Ca la orice dieta trebuie sa te tii de ea.Numai ca este mult mai usor .Pot sa-ti spun asta pentru ca de-a lungul timpului le-am incercat pe toate.
foarte rau, diete dupa diete nu aduc nici un rezultat si iti deformeaza corpul si dau peste cap metabolismul
Singurul pericol de abatere este "pofta de zahar".Pentru ca "zaharul" este o substanta adictiva.
pentru ca zaharul e o substanta NECESARA, de aia. fiindca organismul necesita glucoza pentru producerea de energie si pentru respiratie
Cand se intampla cel mai bine este sa consumi cateva fructe( cu GI mic).
Daca aveti probleme si intereseaza pe cineva incercati 2 saptamani si vedeti cum va simtiti.Va garantez ca nu o sa muriti de inima din cauza asta.
nu se stie, nu poti sa stii ce probleme medicale au oamenii. va rog, nu mai recomandati regimuri drastice, medicamente, sau schimbari comportamentale bruste, nu de alta, dar nu poti s astii cine incearca si pe cine ai pe constiinta. eu pot s aspun ca din experienta mea personala, m-am ingrasat 6 kilograme. bine ca m-am oprit.
Sunt efecte benefice care depasesc simpla reducere in greutate.
cum ar fi? nici un regim exclusivist nu poate fi benefic. omul este o fiinta omnivora. de aia are nevoie si de vegetale. asa cum nici regimul vegetarian sau lacto-vegetarian NU este sanatos, nici cel bazat pe grasimi nu poate fi sanatos. sunt o multime de elemente pe care organismul le ia din vegetale. un mod de viata echilibrat si sanatos presupune tocmai un ECHILIBRU in toate. incercati, reduceti cantitatile, testati alimentele si studiati-va reactiile, si o sa va dati seama ce va face bine si ce nu. repet, rezultatele durabile se obtin in timp. nu vizati efecte pe termen scurt. cu cat un regim este mai restrictiv si mai spectaculos, cu atat recaderea e mai drastica atunci cand revii la viata normala ( alimentara). ganditi-va la asta. un regim benefic e acela care va permite ca dupa renuntarea la el, sa poti sa te alimentezi in limitele normalului si sa iti mentii greutatea si tonusul.  

Uite aici un tip fost obez care tine dieta din 1962;
http://www.second-op...uk/aboutbg.html
Unul caz mai vechi din 1862:
http://www.second-op...uk/banting.html


#69
mcatalin

mcatalin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 20.06.2002
1) fara dulciuri, Cola, fanta, etc
2) fara alcool
3) fara carne de porc si alte grasimi de genul
4) putina paine integrala
5) mancarea nu se mai incalzeste dupa ce s-a racit..o mananci rece
6) fructe si legume cate vrei
7) fara mezeluri si alte nenorociri
8) fara pizza, pateuturi, fornetti, etc
9) evita carnea de pui (poti manca doar piept de pui)
10) fara prajeli (putin ulei de masline poti adauga peste mancare, dar nu vei praji cu el)
suficient..revin daca am omis ceva

rezultat: 20 kg in 6 luni fara sa ma stresez cu vreo dieta anume

#70
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
"nu tine. urmat si ingrasat aproape 6 kilograme in loc sa slabesc vreun gram. "

Nu cred ca ,cu o dieta restrictiva de carbohidrati ,te-ai ingrasat. Argumente ,stii ce inseamna"controled randomized trial".Citeste studiile pe care le-am postat pe pagina anterioara,din "NEJCM","NCBI PubMed","AJCN"


"iarta-ma ca-mi permit sa te intreb, dar in scop pur informativ o fac: ai vreo pregatire de specialitate in domeniul nutritiei? metabolismului? biochimie macar? fiindca exista mii de linck-uri si articole care nu fac altceva decat sa induca lume in eroare. fiecare isi promoveaza produsul. nu-ti ma intoxica mintea cu "articolase" . daca vrei s agasesti ceva cu adevarat stiintific si dovedit ia niste carti de biochimie, chimie moleculara, de nutritie si metabolism si citeste-le. o sa intelegi mult mai multe. e ca si la cremele anti-celulita: un om care stie ce e celulita si are ceva cunostinte de biochimie intelege ca niciodata o crema nu va face s adispara celulita. nu exista asa cea. fiecare vanzator vrea doar sa-si vanda produsul"


Nu am un background medical,sunt mai mult un "cercetator independent".Dar am mare incredere in cercetarile persoanelor de mai jos care sunt......,profesori in medicina,academicieni,nutritionisti,biochimisti de renume.
Daca crezi ca ei nu au dreptate,sau crezi ca stii mai multe,scrie-le.

http://www.thincs.org/members.htm
http://www.thincs.org/links.htm
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
http://www.thincs.org/Malcolm.htm#fat
http://www.westonapr...ats/skinny.html

"foarte interesant, dar din nefericire noi suntem oameni care locuim in oras si avem o viata mult mai sedentara si un consum caloric mult diminuat fata de ce-ai enumerat tu. de asemenea, metabolism modificat si necesitati calorice mult mai mici. cand o sa ne mutam in jungla o sa ne adaptam"

Sa nu-mi spui ca virgula cazi in capcana cu .....poti sa manci orice si nu conteaza dieta si este suficient numai sa faci efort fizic ca sa slabesti.

"foarte rau, diete dupa diete nu aduc nici un rezultat si iti deformeaza corpul si dau peste cap metabolismul"

De acord ca dietele schimbate nu sunt bune ,dar ce sa fac la mine asta este singura care a mers.Functioneaza si asta conteaza pana la urma.

"pentru ca zaharul e o substanta NECESARA, de aia. fiindca organismul necesita glucoza pentru producerea de energie si pentru respiratie "


De acord ,numai ca problema societatii noastre, este excesul de zahar nu lipsa lui.Si apoi corpul i-si ia ratia de zahar ,prin "topirea" grasimii adipoase ,via glicerol.


"nu se stie, nu poti sa stii ce probleme medicale au oamenii. va rog, nu mai recomandati regimuri drastice, medicamente, sau schimbari comportamentale bruste, nu de alta, dar nu poti s astii cine incearca si pe cine ai pe constiinta. eu pot s aspun ca din experienta mea personala, m-am ingrasat 6 kilograme. bine ca m-am oprit."

Suntem la o rubrica de retete de slabire(Pasiuni comune/Gastronomicus),nu la o rubrica de sfaturi medicale competente.Fiecare face ce vrea.Eu am zis tine 2 saptamani si vezi cum te simti.Ai citit dieta pe care am propus-o eu ?Ce ti se pare asa de anormal?Cat priveste ca tu te-ai ingrasat cu o dieta restrictiva de carbohidrati asta nu o cred.Poate ai mancat margarina si zici ca ai tinut o dieta de tip Atkins.

"Sunt efecte benefice care depasesc simpla reducere in greutate.
cum ar fi?"


Efectele benefice(in afara de scaderea in greutate) pe care le-am observat sunt:
- Reducerea presiunii arteriale ,si crede-ma am masurat-o si inainte si dupa ,aproape zilnic.
-O stare de bine generala(endorfine).
-Schimbarea mirosului corporal(si fecal) in bine.

" nici un regim exclusivist nu poate fi benefic. omul este o fiinta omnivora. de aia are nevoie si de vegetale. asa cum nici regimul vegetarian sau lacto-vegetarian NU este sanatos, nici cel bazat pe grasimi nu poate fi sanatos. sunt o multime de elemente pe care organismul le ia din vegetale. un mod de viata echilibrat si sanatos presupune tocmai un ECHILIBRU in toate. incercati, reduceti cantitatile, testati alimentele si studiati-va reactiile, si o sa va dati seama ce va face bine si ce nu. repet, rezultatele durabile se obtin in timp. nu vizati efecte pe termen scurt. cu cat un regim este mai restrictiv si mai spectaculos, cu atat recaderea e mai drastica atunci cand revii la viata normala ( alimentara). ganditi-va la asta. un regim benefic e acela care va permite ca dupa renuntarea la el, sa poti sa te alimentezi in limitele normalului si sa iti mentii greutatea si tonusul."

Care regim exclusivist?Ai citit dieta pe care am postat-o?Vezi ca e pe pagina cealalta.Este o dieta traditionala specific romaneasca.
Eu am exclus din alimentatie carbohidratii complecsi de tipul faina alba,cartofi,fasole,zahar rafinat si orice alt carbohidrat cu GI ridicat.
Sunt pentru consumarea vegetalelor(mai ales cruciferele sunt esentiale),fructele cu GI mic.
Normal ca rezultate se obtin in timp .Normal ca trebuie sa-ti studiezi reactiile .
Normal ca exercitiile fizice ajuta.Nu spui nimic nou.
Ca orice dieta am mai zis trebuie sa te tii de ea.Dar iti va fi mult mai usor,cand vezi ca te simti bine si esti pe drumul cel bun.
Dupa mine si dupa alti nutritionisti o dieta optima trebuie sa contina 70% grasimi animale,20% proteine,10%carbohidrati.

Daca ai dubii ca slabesti cu dieta asta ,vezi ca sunt numeroase studii facute unele controlate ,publicate in reviste medicale.Le-am postat pe pagina anterioara.
Sa nu-mi spui ca "controled randomized trials" sau" double blind randomized trials" sunt falsificate.
Stiu ca pare socant pentru unii dar lucrurile se mai schimba.Nimic nu e batut in cuie.
Unul din castigatorii premiului Nobel pentru medicina pentru descoperirea rolului helicobacter Pylori in ulcer a trebuit sa inghita o fiola cu bacterii ca sa dovedeasca mainstream-ului medical ca ulcerul este provocat de aceasta bacterie.

Edited by midelic, 30 August 2006 - 21:13.


#71
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
da, am mancat EXACT ce ai zis pe pagina trecuta, cu o singura exceptie: fara rosii si ardei, ca era iarna si n-aveam de unde. si m-am ingrasat 6 kilograme. de ce? fiindca mancam mai mult decat mancam eu in mod normal cu minunata dieta. daca ma crezi sau nu e problema ta. eu ti-am dat un exemplu real, pe mine. mai bine de atat nu am cum sa stiu, ca nu vorbesc din "am auzit ca x a facut asa si pe dincolo".
Reducera presiunii arteriale NU e intotdeauna benefica.
primele 2 link-uri sunt niste indexuri, daca ai citit toate lucrarile respective, felicitarile mele, e impresionant. sunt diverse lucrari despre nutritie, nu le-am citit ca sa le pot contrazice. din 3 am citit putin si m-am lamurit. iti recomand cu incredere "biochimia medicala " a lui valeriu atanasiu, un tratat de petru groza sau o alta carte de chimie organica mai bine documentata ca sa vezi cum e cu colesterolul "bun" si cel "rau".  4 orice persoana care a absolvit medicna primeste titlul de MD, nimic impresionant. 5 merita atentia, nu l-am citit pe tot da o sa o fac.
ah, si sa nu uit: pentru unele persoane, un ou in fiecare zi poate fi chiar prea mult... :)

Edited by rox, 30 August 2006 - 21:31.


#72
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Citeste si astea.
Daca nu poti sa intri pe link inregistreaza-te,este gratuit.Am mai multe ,daca te intereseaza.Nu toate sunt de slabire dar te prinzi tu.
Daca ai tensiune arteriala marita ,reducerea este benefica.

http://www.scdiet.or...lutz/lutz7.html
http://www.ajcn.org/...ourcetype=HWCIT
http://www.ncbi.nlm....p;dopt=Abstract
http://www.pslgroup.com/dg/10786a.htm
http://www.ravnskov....AL abstract.htm
http://www.lef.org/p...hp-ab153.html#1

Daca, crezi cu ca te ingrasi cu dieta asta nu o manca.
Dar vino cu ceva nou nu cu aceleasi sugestii vehiculate de zeci de ani de zile care nu au dat rezulate.
Tot ce ai spus am auzit si rasauzit eu si altii  de-a lungul anilor si totusi oamenii inca se chinuie sa slabeasca.Si cei ca tine ca sa-si ascunda neputinta ce fac, dau vina pe om ,ba ca n-a mancat ce trebuie ,ba ca n-a facut destule exercitii,ba ca n-are vointa.Eu am oferit o alternativa.Nu este altrenativa mea nu am inventat-o eu .Dar mi se pare de bun simt si adaptata la fiziologia umana.
Vorba englezului "take it or live it".Up to you.

Edited by midelic, 30 August 2006 - 22:00.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate