thefan
9th March 2006, 10:55
Salut
Un prieten de-al meu webdesigner spune ca majoritatea clientilor lui nu inteleg ce inseamna SEO si vor rezultate imediat (adica de ieri au site si azi de ce nu apare in Google
)
Exista cursuri de specialitate in SEO? Sa ofere si un titlu care suna bine (SEO Engineer, sau ceva de genul), eventual si o diploma? (cred ca daca ai avea o diploma sau ceva de genul, ar fi mai usor de convins "patronul de peste noapte")
Scuze daca nu m-am exprimat prea clar...
Expertu
9th March 2006, 11:00
Nu exista un asemenea curs, pentru ca teoretic in romania, nu exista o astfel de calificare inca.
thefan
9th March 2006, 11:14
QUOTE(Expertu @ Mar 9 2006, 11:00)

Nu exista un asemenea curs, pentru ca teoretic in romania, nu exista o astfel de calificare inca.
Pacat
Deci nu as avea cum sa conving un client ca: 1. SEO este necesar 2. sa ma creada ca stiu mai bine
Mare pacat (de altfel, daca ar avea cineva inspiratia sa faca un curs SEO, sa faca si un curs de "Web Page Accessibility" ca si ala lipseste cu desavarsire din tara noastra)
Expertu
9th March 2006, 11:26
QUOTE(thefan @ Mar 9 2006, 11:14)

Deci nu as avea cum sa conving un client ca: 1. SEO este necesar 2. sa ma creada ca stiu mai bine

Convingerea poate fi portofoliul tau.
Faptul ca SEO este necesar, noi cei din domeniu il stim. Fiecare ne zbatem cu anumite sectiuni de clienti, sa ii convingem ca SEO merita si est viabil. Nu e nimic nou.
Cred ca numai din acest forum iti poti da seama cati nebuni sunt, care cred ca dau 50 USD si sunt Nr. 1 in Google la "cars"
preacher
9th March 2006, 11:58
QUOTE(thefan @ Mar 9 2006, 11:14)

1. Daca e baiat sau fata desteapta, isi va da seama ca lipseste ceva cand dupa 6 luni de la lansarea site-ului nu are mai mult de 40-50 unici pe zi.
2. Sunt diferite cursuri online de SEO, dar nu stiu cat de mult ajuta. Ce te invata ei acolo poti invata si singur pe forum-uri si site-uri de specialitate dar daca ai nevoie de o hartie....
Ce am vazut eu cat de cat interesant pentru incepatori sunt certificarile de la WEBCeo, cursurile gratuite si certificarea la fel pentru un an, iar apoi platesti pentru recertificare (exista cuvantul asta???
).
In orice caz, cum zicea si Expertu - cea mai buna dovada ca te pricepi sunt exemplele, asa ca treci la optimizare! In plus, daca faci optimizare pentru site-uri comerciale nu strica sa pui la portfoliu si cu cat au crescut vanzarile, asta ia ochii clientilor mult mai bine.
Bafta multa!
Expertu
9th March 2006, 12:35
Preacher mai te dai pe Digitalpoint ? Nu te-am mai vazut
preacher
9th March 2006, 15:52
@Expertu, pe DigitalPoint nu sunt cu nick-ul "preacher" (desi daca e valabil cred ca o sa il iau). Oricum nu am mai postat de mult, si nici nu am un post count mare.
Ciudat este ca de o saptamana incoace nu am mai putut accesa seopedia, d-abia azi am putut intra si mi-a mers greu de tot. Sper sa fie ok de azi.
Bafta!
Later edit: hooray, m-am inscris ca preacher - sa vad cum sterg celalalt cont. Din pacate pe WMW e luat "preacher".
florinos
9th March 2006, 15:59
Pai este foarte simplu sa demonstrezi ca esti profesionist SEO pentru ca rezultatele sunt concrete. Iei clientul, te dai cu el pe Google si ii arati ce-ai facut. Eventual ii arati si un site sau soft de statistici ca sa-i demonstrezi ce inseamna pentru trafic sa iesi in fata la Goolge.
Pai este foarte simplu sa demonstrezi ca esti profesionist SEO pentru ca rezultatele sunt concrete. Iei clientul, te dai cu el pe Google si ii arati ce-ai facut. Eventual ii arati si un site sau soft de statistici ca sa-i demonstrezi ce inseamna pentru trafic sa iesi in fata la Goolge.
preacher
9th March 2006, 16:06
Marea problema este acum sa educam posibilii clienti in privinta valorii serviciilor SEO. Cei care si-au dat seama ca au nevoie de optimizare de obicei vor sa li se faca totul pe bani putini, si cateodata foarte putini. In un thread recent cineva a cerut optimizarea unui site (cam 100 de pagini) pentru 50 de dolari, ceea ce poate fi bun ca exercitiu pentru incepatori dar nu si pentru ceilalti.
florinos
9th March 2006, 16:20
Din pacate, in special in domeniile in care clientii nu sunt familiarizati cu tehnologia asta, educatia se face incet si mai mult din gura in gura. Inca la noi oamenii se uita la tine ca la un hot de buzunare cand le ceri sute de euro, dar cand descopera ca suma pe care ti-au platit-o tie o recupereaza uneori dintr-o singura vanzare indusa de site, li se pare ca au descoperit America. Atunci incep sa spuna mai departe si creste putin o anumita zona.
Probabil aparitia mai multor cunoscatori SEO ar grabi putin lucrururile. Vad inca termeni importanti in zona de "business" pentru care apar in fata site-uri ciudate, si site-urile unor firme mari care nu au macar titluri sau description pe pagini. Atata timp cat in general este suficient sa iei un template in psd, sa-l tai, sa-l bagi in Dreamweaver cu codul generat neschimbat si sa le pui clientilor site-ul online fara sa te ocupi in continuare de el, cresterea va fi destul de lenta.
kevinro
10th March 2006, 08:58
Nici in afara nu prea exista certificari, pentru ca se presupune ca a face SEO e una dintre cele mai volatile chestii: azi inveti niste tehnici, maine Google schimba algoritmii si e nevoie sa inveti alte tehnici. Cel mai bine iti faci un portfoliu, optimizand gratuit (cu prilejul asta abia inveti cate ceva) site-urile deja facute, dupa care oferi si serviciul ca atare.
Serviciile SEO deja incep sa se vanda in Romania. Cand o sa explodeze si la noi dot-commerce-ul (ceea ce e pe cale sa se intample), va exploda si cererea de servicii SEO.
yatoo
21st July 2009, 07:04
am gasit un curs de SEO gratuit in romaneste aici http://www.seowebtools.ro
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.