Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Emix
QUOTE(Hadess @ Apr 26 2006, 18:24) *
Minunat. Propun inchiderea tuturor topicelor la care nu se mai posteaza 2-3 zile la rand, inclusiv a celor care au trecut pe paginile 2,3,4 ale forumului dar care nu au fost inchise. smile.gif
Nu de alta, dar altfel ar parea ceva discriminator, nu? photo.gif

Ai inteles exact pe dos posturile anterioare,dar asta nu ma mira!Ceva constructiv poti scrie?Fa un efort si renunta la sloganuri si negatii,vino cu o idee,cit de mica dar sa-ti apartina!Adica sa fie a ta si numai a ta,pe care n-ai auzit-o la altii,din capsorul tau,creatie proprie.
Poti?

PS 1 Injuraturile nu sint idei,nici macar cele noi...asa ca nu se pun la socoteala.
PS 2 Tu doar ne pacalesti sau chiar vii de unde-ti spune numele?
PS 3 Inca nu m-am lamurit unde te incadrezi,la punctul 3 sau 4,dar am rabdare,voi afla.
TamásKónya
világ!!!, lume,

Boldog vagyok, de nem tudom miert
Olyan magyarnak erzem magam, ahogy meg soha amikor zenet halgatok: Nox

Szeretlek Timike, szeretlek Tránszilvániá, szeretlek Székélyfold, szeretlek Marosvásárhely, szeretlek Nagyvárad, szeretlek Temesvár !!!

sunt forte fericit si nu stiu dece
ma simt mai magyar ca oricand pentru ca ascult muzica: Nox

No fratilor noush ce am .... ma simt foarte bucuros, chiar daca m-o inervat voiculescu cursing.gif cu declacartiile sale da no.. i-o dat replicá taticul Markó Béla, sorry pentru off topic
fanariotul
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:09) *
ma simt mai magyar ca oricand pentru ca ascult muzica: Nox

Bravo ! Ma bucur pentru tine. coolspeak.gif
Vezi ca se poate si fara autonomie, politie secuiasca, garda secuiasca, si alte tampenii expuse in primul mesaj al acestui thread ?! tongue.gif

P.S. Ma uit la tv si-l vad pe Marko care vorbeste de necorelari & nesincronizari in coalitie. biggrin.gif
TamásKónya
pardon..am uitat vreo doua accente.... .... (asta asa sa nu ma mai corecteze alti maghiari care is de partea romanilor.)

Eu zic astfel:
Tiopicul acesta si-a facut menirea.
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati , numai ca trebe sa asiguram acest lucru, suntem o fire deloc lenesa si o sa rezolvam totul.
Tinut secuiesc ... no ii prea putin, regionalizare... cine stie... ardealul autonom, cam greu, dar in orice caz.. vine europa si tot o s avem euoregiuni in care majoritatea o sa fie constituita de ...ia ghiciti... MAGYARI he he he. Spuneti si intrebati ce vreti, sunt foarte bine dispus si va ofer orice informatie privitoare la viitorul nostru pe actualul teritoriu romanesc, nu de alta dar poate va intereseaza.

Cu stima cu care v-am obisnuit, Tamás Kónya

astazi sunt frate cu toti romanii chiar si cu dusmanii.... ba chiar propun regiuni autonome romanesti in tinutul secuiesc.. in ungaria in toata lumea....

plteu.... ba da a dracului de tare e marijuana asta... just a joke ma... ce credeati ? biggrin.gif lol
Fratilor, deschideti un topic cu regiunea autonoma romaneasca din banatul sarbesc, eu scriu al II-lea text, cine se baga sa il deschida???
nici dracu nu ma poate face sa ma simt prost astazi....
fanariotul
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:27) *
Eu zic astfel:
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati

Bine rakoczy, bine. Ne tot ameninti cu utopia asta de vreun an de zile, numai ca tot demersul merge din rau in mai rau. tongue.gif

In locul tau as aprecia toleranta moderatorilor; daca eram eu... biggrin.gif
radumiki
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:27) *
pardon..am uitat vreo doua accente.... .... (asta asa sa nu ma mai corecteze alti maghiari care is de partea romanilor.)

Eu zic astfel:
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati , numai ca trebe sa asiguram acest lucru, suntem o fire deloc lenesa si o sa rezolvam totul.
Tinut secuiesc ... no ii prea putin, regionalizare... cine stie... ardealul autonom, cam greu, dar in orice caz.. vine europa si tot o s avem euoregiuni in care majoritatea o sa fie constituita de ...ia ghiciti... MAGYARI he he he. Spuneti si intrebati ce vreti, sunt foarte bine dispus si va ofer orice informatie privitoare la viitorul nostru pe actualul teritoriu romanesc, nu de alta dar poate va intereseaza.

Cu stima cu care v-am obisnuit, Tamás Kónya

astazi sunt frate cu toti romanii chiar si cu dusmanii.... ba chiar propun regiuni autonome romanesti in tinutul secuiesc.. in ungaria in toata lumea....

plteu.... ba da a dracului de tare e marijuana asta... just a joke ma... ce credeati ? biggrin.gif lol
Fratilor, deschideti un topic cu regiunea autonoma romaneasca din banatul sarbesc, eu scriu al II-lea text, cine se baga sa il deschida???
nici dracu nu ma poate face sa ma simt prost astazi....

Pentru chestia cu dogurile ai cateva zile suspend... death.gif

In plus , daca mai instigi la intoleranta etnica ( ceva greu de crezut : cei ce se plang ca sunt nedreptatiti cersesc opróbriu public cursing.gif ) o sa dispari de aici definitiv ...

Sper ca daca am raspuns EU acestui dezaxat nu mai este nevoie de alte replici ale celor care vaneaza asa ceva... rolleyes.gif
Ekstrim
QUOTE(radumiki @ Apr 27 2006, 18:50) *
Pentru chestia cu dogurile ai cateva zile suspend... death.gif

In plus , daca mai instigi la intoleranta etnica ( ceva greu de crezut : cei ce se plang ca sunt nedreptatiti cersesc opróbriu public cursing.gif ) o sa dispari de aici definitiv ...

Sper ca daca am raspuns EU acestui dezaxat nu mai este nevoie de alte replici ale celor care vaneaza asa ceva... rolleyes.gif

Bai nene, asta caruia ii dai suspend e ungur nu? Si daca -i dai suspend nu se cheama ca-l discriminezi? Unde instiga la intoleranta etnica asta? Io vad va instiga la consum de droguri death.gif
Si cu autonomia cum ramane?
De ce sa nu aiba autonomie culturala si romanii din Secuime? Ca acolo unde sunt minoritari romanii trebuie sa aiba si ei drepturi asa cum au si ungurii acolo unde sunt ei minoritari! Asa e corect, pai nu?!
Autonomia asta e buna, sincer eu sunt de acord cu ea poa sa zica cine-o zice orice.
Dar sa fie in toata tara, nu numai in Transilvania, OK? Ca vad ca se practica peste tot. Albanezii au autonomie, ungurii din Banatul sarbesc adica Voievodina au autonomie, rusii au autonomie in Transnistria si chiar si gagauzii au acolo in Basarabia ( parca in sud?).
Sa fie si la noi dar nu etnic ci in toata tara! coolspeak.gif
Ma duc sa beau o bere acuma, eu nu ma droghez ca altii ( bai, lasa dracului prafurile ca daia n-aveti mostenitori!) death.gif
cartman_sp99
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:02) *
Maiculitza asta e dus rau! death.gif
Asta e Rakoczy ala pe care-l canta toti si de care fug toti ca dracu de tamaie? cursing.gif
Pai ce pericol e unu ca asta? death.gif

Cine fuge de Rakoczy mai ? biggrin.gif
Rakoczy e omni-prezent in Poiana, trebuie sa stii sa il identifici de aia voi astia mai noi pe forum ii luati apararea de multe ori fara sa stiti pe cine aparati de fapt wink.gif Da un search in Poiana si cauta Rakoczy si citeste posturile mai vechi ale lui si ai sa vezi de ce e asa de muuult iubit printre forumisti, alaturi de el vei gasi cavalerii in armura stralucitoare Mariuspetru (omul cu ordinele) Sosok (ruda cu Wagner ) wink.gif
De exemplu: Unde a disparut dintr-o data Benedict ?? cel care ne povestea de Sumanele Negre !!
Ekstrim
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 27 2006, 21:11) *
Cine fuge de Rakoczy mai ? biggrin.gif
Rakoczy e omni-prezent in Poiana, trebuie sa stii sa il identifici de aia voi astia mai noi pe forum ii luati apararea de multe ori fara sa stiti pe cine aparati de fapt wink.gif Da un search in Poiana si cauta Rakoczy si citeste posturile mai vechi ale lui si ai sa vezi de ce e asa de muuult iubit printre forumisti, alaturi de el vei gasi cavalerii in armura stralucitoare Mariuspetru (omul cu ordinele) Sosok (ruda cu Wagner ) wink.gif
De exemplu: Unde a disparut dintr-o data Benedict ?? cel care ne povestea de Sumanele Negre !!

Dar Benedict asta nu e Papa?! Ce-aveti nene, ati baut toti? cursing.gif
Si de ce ai poza aia cu tipul mazgalit pe fata? Esti terorist? deadtongue.gif
Mai, ma duc sa beau o berica si gata ca nu-mi place aici. Aici toti se cunosc si am picat ca musca in cwuru calului! puke.gif
Traiasca Autonomia in toata Romania! ( na, ca sa fie multumita toata lumea coolspeak.gif )
Pa!
Basarab
Autonomie pe coaja:)
Kukker
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 00:13) *

Dragul meu Basarab !
Ce ar-i fii ca tu sa nu mai bagi nasul unde nu-ti fierbe oala ?
Vad ca ai devenit foarte activ in problemele care te depasesc pe tine ... Tu nu intelegi nimic despre Transilvania nici despre problemele de acolo ..nici macar mentalitatea de acolo.
Ari trebuii sa zici Nu ma bag in problemele de acolo ca nu le inteleg. Da Nu ..tu incepi aici de a impartii "mentalitaea desteapta " ..cu franta cu nu stiu ce modele ...nu stiind ca in europa de astazi sunt sute de exemple pro regionalizare pro autonomie...
Vii cu Asia ..etc... noua unguriilor niciodata nu a fost rusine de unde provin stramosii nostrii si ce au reusit sa faca de a lungul istoriei ..atat cultural cat si istoric...Nu avem de ce sa ne fie rusine .
Asa ca-ti propun ocupa -te mai bine de moldovenii tai...poate le intelegi mai bine problemele lor...dar ma indoiesc.
Daca nu..poti sa scrii aici ce vrei si cat vrei ..dar nimeni dintre noi...nu te va lua in seama .
Si inca odata documnteaza -te din mai multe surse inainte de a repeta pe aici tot feluri de bazaconii.
smile.gif
sarkizian
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:09) *
Bai nene, asta caruia ii dai suspend e ungur nu? Si daca -i dai suspend nu se cheama ca-l discriminezi?

Cat NOI va suportam pe un pamant pe care ati intrat cu sabia,ma intreb,cine ar fi discriminatii ?!
cartman_sp99
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:17) *
Dar Benedict asta nu e Papa?! Ce-aveti nene, ati baut toti? cursing.gif
Mai, ma duc sa beau o berica si gata ca nu-mi place aici. Aici toti se cunosc si am picat ca musca in cwuru calului! puke.gif
Traiasca Autonomia in toata Romania! ( na, ca sa fie multumita toata lumea coolspeak.gif )
Pa!

Asa e mai Ekstrim, se pare ca tu nu prea intelegi ce se petrece pe aici !! biggrin.gif
Poiana e doar o familie mare si cum in toate familiile mari sunt si dezaxati pe care trebuie sa ii suportam ne conformam si mergem inainte !! inlove.gif

QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:17) *

Hmmm... Aveam de gand dar cred ca e mai simplu sa ii conving pe altii sa o faca in locul meu poate chiar din "familie" Ce zici te bagi ?? rolleyes.gif
Hadess
QUOTE(Kukker @ Apr 28 2006, 02:32) *
Dragul meu Basarab !
Ce ar-i fii ca tu sa nu mai bagi nasul unde nu-ti fierbe oala ?
Vad ca ai devenit foarte activ in problemele care te depasesc pe tine ... Tu nu intelegi nimic despre Transilvania nici despre problemele de acolo ..nici macar mentalitatea de acolo.
Ari trebuii sa zici Nu ma bag in problemele de acolo ca nu le inteleg. Da Nu ..tu incepi aici de a impartii "mentalitaea desteapta " ..cu franta cu nu stiu ce modele ...nu stiind ca in europa de astazi sunt sute de exemple pro regionalizare pro autonomie...
Vii cu Asia ..etc... noua unguriilor niciodata nu a fost rusine de unde provin stramosii nostrii si ce au reusit sa faca de a lungul istoriei ..atat cultural cat si istoric...Nu avem de ce sa ne fie rusine .
Asa ca-ti propun ocupa -te mai bine de moldovenii tai...poate le intelegi mai bine problemele lor...dar ma indoiesc.
Daca nu..poti sa scrii aici ce vrei si cat vrei ..dar nimeni dintre noi...nu te va lua in seama .
Si inca odata documnteaza -te din mai multe surse inainte de a repeta pe aici tot feluri de bazaconii.
smile.gif

Am gasit un forum de Yahoo cu autonomisti, cred ca sunt ai lui Sabin Gherman si se numeste proTransilvania
Reproduc unul din mesajele de acolo, cred ca se refera exact la subiectul abordat si aici:
"From: Zoltan Miklos Kiss <zoli_kispal@...>
Date: Fri Mar 17, 2006 10:32 pm
Subject: duo debatere zoli_kispal
Send Email
Invite to Yahoo! 360&ordm;

Scuze pt raspuns intirziat.

Acum, daca Marile Puteri tot
> v-au dat provincia
> asta mult mai dezvoltata ca vechiul Regat, dati
> drepturi minoritatilor
> nationale. A-ti avut 85 de ani. Nu a-ti facut
> aproape nimic.

Si voi ATI avut 85 de ani sa invatati limba
majoritatii, macar din respect.

Hai s-a te intreb ceva? In ce limba corespondam acum? Atunci cum e cu
respectul? Oare toti romanii din Ardeal inainte de 1918 au stiut limba
maghiara? De Goga stiu ca a stiut-o, pentru ca a corespondat lung cu
poetul Ady de care a cumparat castelul din Ciucea.
Sa punem problema asta cu limba officiala astfel: Eu, ca un individ secui
traiesc intr-o comunitate in sa zicem Tirgu Secuiesc, unde in magazin, la
spital, la locul de munca, la autogara, etc. am treaba aproape numai cu
concetateni cu limba materna identica cu a mea. Ce folos e sa invat limba
oficiala a statului? Da, daca am intentia sa ma duc la facultate, sa
zicem la Cluj. Dar altfel? Ma intelegi?

DAR
> drumurile sint mult mai
> proaste la ei decit sa zic in Moldova. Padurile se
> taie si se trimite in
> alte parti ale tarii, fara nici un beneficiu lasat
> secuilor. La fel cu
> sarea, apa minerala, si altele...

Padurile sunt taiate de Verestoy Attila, supranumit
„Drujba lui Dumnezeu". Despre sare si apa minerala nu
stiu cine le exploateaza

Ei, crezi numai Verestoy e mica rege a regiunii? Citi mai sint pe linga
el? El macar s-a nascut acolo. Dar despre afaceri de cherestea cu
moldovenii? Eu am fost acolo, si cine primeste mai multe autorizari de
taiat lemne de la Romsilva? Fratii de dincolo de Carpati.

> Credeti-ma dragi cocetateni majoritari, si secuii
> platesc impozite ca voi;
> dar pentru asta au drepturi la anumite drepturi
> speciale.

Daca platesc la fel ca noi, de ce ar avea nevoie de
drepturi speciale? Sunt mai „egali”?

Scuze. Ma corectez. Nu au nevoie de drepturi speciale. Dar ar invata si
ei in limba materna istoria si geografia, cum fac copiii de nationalitate
romana. Eu inca am invatat subiectele sus numite in lb. maghiara in 1980,
dar care l-a schimbat Ceausescu dupa 4 ani. Si limba romana sa nu fie
educat ca limba materna. Cind eu am fost in scoala elementara cartea
romana a noastra a fost diferita de celor de la sectia romana. Dar care
s-a schimbat iara dupa 4 ani. Sora mea a avut greutati, i-mi amintesc.
Si azi elevii din Secuime cad ca mustele la bacalaureat, nu petru ca nu
stiu limba romana ca limba materna, dar cum sa le stie?

De ce se face
> atitea biserici in Secuime? In Odorhei in jurul
> bisericii ortoxe nu a
> fost curatat zapada in iarna asta. De ce? Petru ca
> nu foloseste nimeni
> biserica aia, caci nu sint romani in Odorhei pentru
> o biserica.

Din cate stiu in toate tarile democratice libertatea
religioasa e un principiu fundamental. Asta implica si
dreptul de a ridica lacase de cult.

Dar
> guvernul are bani pentru biserica ortodoxa in
> Harghita, dar pentru
> reparatul drumurilor in acest judet nu sint fonduri.
> Smecher, ei?

Bisericile sunt construite de Biserica Ortodoxa Romana
nu de statul roman, care este un stat laic.

Spui ca statul si biserica sint 2 institutii diferite. Teoretic, da. Dar
de la cine primeste bani Teoctist sa construiasca biserici la Odorhei? De
la romanii de acolo? Daca asa ar fi nu am avea biserici acolo! Se stie
ca religia ortodoxa e o religia neoficiala a statului. Vezi ce fac cu
greco-catolici in Cluj!

Cu bine/Minden jot,
Zoli "
shimen_musashi
peacefingers.gif Inca nu s-a raspuns la prima intrebare a acestui topic "ce doreste natiunea secuiasca?" eu as mai adauga si "de ce? rog argumentati"
Emix
QUOTE(shimen_musashi @ Apr 28 2006, 10:07) *
peacefingers.gif Inca nu s-a raspuns la prima intrebare a acestui topic "ce doreste natiunea secuiasca?" eu as mai adauga si "de ce? rog argumentati"

Iti pierzi timpul de pomana,nu-ti va raspunde nici un fan autonomie la aceste intrebari!
Ma "obosesc" insa eu sa-ti raspund (desi sint convins ca nu-ti spun nimic nou):"natiunea" secuiasca doreste sa ne prosteasca!Doar arogarea termenului de "natiune" si demonstreaza asta,de restul asa zisei argumentatii nu te poti ocupa,pentru ca nu exista!Pardon,am gresit,este si suna cam asa:noi sintem frumosi,destepti si vorbim ungureste sau/si secuieste,voi sinteti romani deci uriti,prosti,ciobani etc etc si nici macar dulcea,melodioasa si internationala limba maghiara nu vreti s-o invatati,asa ca NOI avem dreptul sa cerem si sa facem orice,voi sinteti vinovati ca nu sinteti de acord cu NOI,dar mai ales pentru ca existati!Doamne daca n-ar fi existat "olahii",sirbii,cehii,slovacii si multii altii ce bine ar fi fost!!!De fapt daca existau doar ungurii ar fi fost perfect!Iar aceasta "argumentatie" este semnata de racoti,kuko,wagner,benedict marius petru,sau cum si-or mai spune "concetatenii" nostri care doresc de fapt sa fie mai egali decit altii,uitind in marea lor frustrare si infumurare ca de fapt poate fac rau altor cetateni de etnie maghiara ce-si vad linistiti de treburi,dar pe care romanii foarte usor ii pot confunda cu cei citiva extremisti intoleranti ce se erijeaza in reprezentanti ai tuturor!
Sint convins ca nu ti-am spus nimic nou,asa incit,cu stima,emix..un "olah".
Basarab
Ati venit cu sabia, cu sabia plecati:)
Basarab
Pentru mine ungurii cu sabia sunt 0.

Nu ma intereseza deloc de ei.
Nu castigam nimic de pe urma lor.
Hadess
QUOTE(Emix @ Apr 28 2006, 11:39) *
Iti pierzi timpul de pomana,nu-ti va raspunde nici un fan autonomie la aceste intrebari!
Ma "obosesc" insa eu sa-ti raspund (desi sint convins ca nu-ti spun nimic nou):"natiunea" secuiasca doreste sa ne prosteasca!Doar arogarea termenului de "natiune" si demonstreaza asta,de restul asa zisei argumentatii nu te poti ocupa,pentru ca nu exista!Pardon,am gresit,este si suna cam asa:noi sintem frumosi,destepti si vorbim ungureste sau/si secuieste,voi sinteti romani deci uriti,prosti,ciobani etc etc si nici macar dulcea,melodioasa si internationala limba maghiara nu vreti s-o invatati,asa ca NOI avem dreptul sa cerem si sa facem orice,voi sinteti vinovati ca nu sinteti de acord cu NOI,dar mai ales pentru ca existati!Doamne daca n-ar fi existat "olahii",sirbii,cehii,slovacii si multii altii ce bine ar fi fost!!!De fapt daca existau doar ungurii ar fi fost perfect!Iar aceasta "argumentatie" este semnata de racoti,kuko,wagner,benedict marius petru,sau cum si-or mai spune "concetatenii" nostri care doresc de fapt sa fie mai egali decit altii,uitind in marea lor frustrare si infumurare ca de fapt poate fac rau altor cetateni de etnie maghiara ce-si vad linistiti de treburi,dar pe care romanii foarte usor ii pot confunda cu cei citiva extremisti intoleranti ce se erijeaza in reprezentanti ai tuturor!
Sint convins ca nu ti-am spus nimic nou,asa incit,cu stima,emix..un "olah".

Asa-mi place! Punctum. Suntem Romani=ROMANI.
Cu sabia izgonim dusmanul. In Romania numai romani.
Punctum.
( Basarabus dixit)
Basarab
smile.gif smile.gif

Suntem romani si PUNTUM. PUNCT.

smile.gif M-ai distrat.

smile.gif

Basarab
Ei sa faca autonomie la pamantul cu care au venit la noi in Europa. smile.gif

Adica 0. Deci 0:3 = 0.

Sa imparta sabile si caii cu care au venit.

Sa faca autonomie la sabii.
Basarab

Mai dar voi ati venit cu pamnt din Asia. Asa ca 0:3=0.
Hadess
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 13:44) *
smile.gif smile.gif

Suntem romani si PUNTUM. PUNCT.

smile.gif M-ai distrat.

smile.gif

Sa ne distram.
Ce doreste natiunea secuiasca ?
Nu stiu.
Stiu ce doreste Basarabus: In Romania numai romani. PUNTUM.smile.gif
In Basarabia numai moldoveni. Altii =0.
In Serbia numai sarbi. Altii out.
In Ucraina numai ucrainieni. Nu altii. PUNTUM.
coolspeak.gif

QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 13:52) *
Ei sa faca autonomie la pamantul cu care au venit la noi in Europa. smile.gif

Adica 0. Deci 0:3 = 0.

Sa imparta sabile si caii cu care au venit.

Sa faca autonomie la sabii.

Deci 8: 14 = 33. PUNTUM.
Rezulta Basarab(ov) = ucrainean.
Sa faca autonomie la Smirnov. Daca are curaj.
Vodca Smirnov. coolspeak.gif
Mosotti
aberati-va numai mult, e cald afara si bericile va asteapta death.gif
Basarab
http://en.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely

TOTUL DESPRE SECUI.

Romania Mare de la Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Romania
Hadess
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 15:41) *

Multumesc pentru linkuri nene Basarabe. Vezi, cand vrei poti sa fi un dragut smile.gif
Acuma, daca ne-ai lamurit cu privire la secuii astia, poate ne spui tocmai tu naughty.gif ce anume doreste de fapt natiunea secuiasca? rolleyes.gif
fanariotul
Oameni cultivati ungurii astia...stiu o gramada de latina. wink.gif
Basarab
Alfabetul lor e latin. Cum au pus mana pe el?
Hadess
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 19:38) *
Alfabetul lor e latin. Cum au pus mana pe el?

L-au furat de la romani,... care foloseau lafabetul chirilic! naughty.gif
Si alfabetul runic secuiesc l-au furat de la turanicii de pe Nipru rolleyes.gif
Numai "furaciuni". Puntum. coolspeak.gif
Deci? Ce doreste "Natiunea Secuiasca"? Nu stim. Insa probabil ca doreste respectarea legislatiei in vigoare in materie de minoritati. Respecta autoritatile centrale si locale aceasta legislatie? In ceam mai mare parte da. Cu mici exceptii. Sa vedem:
"Indicatoarele bilingve sint amplasate in 80% din localitatile cu populatie de alta etnie

BUCURESTI - In data de 25 aprilie 2006, Departamentul pentru Relatii Interetnice a lansat studiul de cercetare intitulat "Aplicarea legislatiei cu privire la drepturile minoritatilor nationale in Romania".
Lucrarea, realizata de dr. Istvan Horvath (coordonator), drd. Ramona Rat, drd. Katalin Vitos este considerata a fi un instrument de lucru util in activitatea DRI, a institutiilor publice, universitatilor, organizatiilor nonguvernamentale, cit si in activitatea tuturor celor interesati de problematica drepturilor minoritatilor nationale in Romania.
Cercetarea a inceput in cursul anului 2005 si a avut in vedere date cu privire la minoritatile bulgara, ceha, croata, greaca, poloneza, roma, rusa, sirba, slovaca, tatara, turca si ucraineana.
In anul 2006, studiul a fost completat cu informatii referitoare la minoritatea maghiara si germana.
"Aplicarea legislatiei cu privire la drepturile minoritatilor nationale in Romania" cuprinde date despre toate minoritatile nationale care au o pondere de peste 20% in localitatile cuprinse in HG nr. 1206/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a dispozitiilor privitoare la dreptul cetatenilor apartinind unei minoritati nationale de a folosi limba materna in administratia publica locala, cuprinse in Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.
Din datele studiului reiese, printre altele, ca in doar 13,25 la suta dintre unitatile administrativ-teritoriale minoritatile nu beneficiaza de niciun drept lingvistic. Ca procent nu pare mult, dar este vorba, totusi, de 1366 de orase sau comune si circa 190 de mii de cetateni apartinand minoritatii maghiare, care nu-si pot folosi limba in relatia lor cu administratia locala.
Indicatoarele bilingve sau multilingve sint amplasate in 80% din localitatile in care exista comunitati de alte etnii, releva studiul de cercetare.
Cele mai multe indicatoare rutiere bilingve sint in 90% din comunitatile unde traiesc maghiari, tot 90 % in cazul polonezilor, in 85% din localitatile unde exista ucrainieni si 84% unde se afla etnici bulgari.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste posibilitatea folosirii limbii materne in anunturi de interes public, in 73% din sediile politiei si la 67% dintre oficiile postale nu exista inscriptii bilingve. Caminele culturale, gradinitele si scolile elementare si generale respecta regula in aproximativ 65% din cazuri.
Nu este exercitat dreptul lingvistic la nivelul administratiei in 98% dintre comunitatile de tatari, 87% din cele ale turcilor si ale germanilor si 79% din comunitatile de greci.
Simbolistica bilingva si dreptul folosirii limbii materne au fost implementate cel mai eficient acolo unde exista comunitati de croati (85%). Pe locul al doilea sint maghiarii (75%), urmati de ucrainieni (70%). Conform presedintelui Centrului de Cercetare a Relatiilor Interetnice (CCRI) din Cluj Napoca, Istvan Horvath, implementarea legislatiei a fost mai usoara la minoritatile compacte din punct de vedere teritorial.
Studiul a fost realizat in perioada februarie-martie a.c., la 522 de administratii locale din 1.249 de localitati si are un grad de acoperire de 95%. "In rapoartele Comisiei Europene a fost mentionat intotdeauna ca Romania are legi foarte bune in domeniul drepturilor minoritatilor, insa aplicarea acestora lasa de dorit. Am dorit sa vedem exact care este situatia si sa o schimbam", a declarat secretarul de stat Attila Marko, seful Departamentului pentru Relatii Interetnice (DRI).
Studiul a fost realizat de Centrului de Resurse pentru Relatii Interetnice din Cluj si poate fi consultat la adresa http://www.dri.gov.ro/documents/04.2006_aa...final.doc"

Si ma mai gandesc la un lucru. Nenea Basarab posteaza peste tot mesaje in care se exprima astfel " In Romania numai romani. Numai limba romana. Zero minoritati. Invatamant numai in lb. romana, etc".
Si nimeni nu se sesizeaza ca nenea Basarab incita la nerespectarea legilor in vigoare care garanteaza tocmai acele drepturi pe care el le contesta in mod consecvent si explicit.
De ce nene Basarab? De ce nu doresti respectarea legilor in cauza?
Am dat cateva exemple in care demonstram ca aceste legi se respecta in mare, dar mai sunt cateva probleme in special in cazul romilor si turco-tatarilor.
Prin mesajele sale Basarab arata ca doreste ca legile privind minoritatile sa nu fie respectate. De ce?
fanariotul
Auzi mai rakoczy, pardon hadess, imi traduci si mie ceva din latina, daca tot stii atat de multa ? tongue.gif
vevecata
[quote name='TamásKónya' date='Apr 27 2006, 18:27' post='1456753']

Eu nu te contrazic, sigur ca vor trai maghiarii in continuare, vreau doar sa'ti arat niste cifre..sunt recensamintele de'a lungul anilor in Transilvania. In cazul oraselor mari, situatia maghiarimii e chiar nasoala, in Cluj au ajuns sub 20%, in Oradea pe la 30%, in Arad sub 30 % etc , etc, etc. asta dupa ce in perioada interbelica erau clar majoritari. Uite un link, e in limba maghiara, banuiesc ca nu o sa ai probleme cu asta. Click aici .Pt cei care nu stiu ungureste, alegeti un judet din casuta Megye(judet) , apoi dati click pe o localitate ( primele din lista sunt municipiile).

Eu sunt nascut intr'un mic oras din Salaj, Simleul Silvaniei (Szilagysomlyo , daca vrei) iar acum locuiesc in Bucuresti. Am fost de Paste p'acasa si am intebat si eu de unu, de altu'. Toti vecinii mei maghiari, de o varsta cu mine, impreuna cu care mi'am petrecut copilaria, erau plecati, marea majoritate in Ungaria.Dar chiar toti. Au ramas doar batranii. Sincer, nu m'am bucurat de loc. E rau ca pleaca tinerii, fie ei sasi, maghiari sau romani.
Referitor la topic, parerea mea e ca problemele secuilor nu se vor rezolva prin nu-stiu-ce proclamatii. Problemele lor sunt de fapt problemele tuturor celor din aceasta tara (saracia, lipsa locurilor de munca , salarii de mizerie etc) , de asta fug toti care-incotro (ma refer in principal la tineret).

Numai bine
cartman_sp99
QUOTE(Ekstrim @ May 1 2006, 20:03) *
fanariotul Apr 27 2006, 17:42 Post #755

QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:27)

Eu zic astfel:
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati

QUOTE fanariotul
Bine rakoczy, bine. Ne tot ameninti cu utopia asta de vreun an de zile, numai ca tot demersul merge din rau in mai rau. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

In locul tau as aprecia toleranta moderatorilor; daca eram eu... (

Domle e ceva naspa aici si nu prea inteleg cursing.gif
Unde si cine e rakoczy asta? Ba zici ca e TamasKonya ba ca e Hadess, ba ca e cine o mai fi confusedsmiley.png
Eu cred ca tu ai ceva cu ungurii asa e? cum scrie unul ceva in favoarea etniilor astea cum apari tu si cu Basarab si da-i cu Rakoczy si cu Udemere si cu shit...
am vazut ca se scrie si despre alt ungur unul Mariuspetru. asta unde este? si unde sunt ungurii de pe forumul asta? Ca vad ca nu prea e nimeni. Au fost si au fost exclusi de aici? Nu li se da voie sa posteze? De ce? Dar aia care scriu ca ungurii out de ce au voie sa scrie?
Ca ai ceva cu Udmr inteleg dar ce ai cu ungurii?
Eu am fost si in Tg. Mures si la Cluj si la Oradea si niciodata nu am avut probleme cu toate ca nu stiu o boaba ungureste.
Esti extremist?
Vad ca mai este un baiat aici care scrie ca in Romania trebuie sa fie doar romani si altii sa se care. Dar ce-aveti nene? Stiati ca in Romania extremismul se pedepseste? photo.gif

Eu ti-am zis, daca vrei sa aflii care e treaba cu Rakoczy & Company citeste forumul cap coada pentru ca nimeni nu va sta sa iti explice !! wink.gif
Roaga-i pe moderatori sa iti explice care e treaba cu fenomenul Rakoczy !!
shimen_musashi
QUOTE(Hadess @ May 1 2006, 16:22) *
L-au furat de la romani,... care foloseau lafabetul chirilic! naughty.gif
Si alfabetul runic secuiesc l-au furat de la turanicii de pe Nipru rolleyes.gif
Numai "furaciuni". Puntum. coolspeak.gif
Deci? Ce doreste "Natiunea Secuiasca"? Nu stim. Insa probabil ca doreste respectarea legislatiei in vigoare in materie de minoritati. Respecta autoritatile centrale si locale aceasta legislatie? In ceam mai mare parte da. Cu mici exceptii. Sa vedem:
"Indicatoarele bilingve sint amplasate in 80% din localitatile cu populatie de alta etnie

BUCURESTI - In data de 25 aprilie 2006, Departamentul pentru Relatii Interetnice a lansat studiul de cercetare intitulat "Aplicarea legislatiei cu privire la drepturile minoritatilor nationale in Romania".
Lucrarea, realizata de dr. Istvan Horvath (coordonator), drd. Ramona Rat, drd. Katalin Vitos este considerata a fi un instrument de lucru util in activitatea DRI, a institutiilor publice, universitatilor, organizatiilor nonguvernamentale, cit si in activitatea tuturor celor interesati de problematica drepturilor minoritatilor nationale in Romania.
Cercetarea a inceput in cursul anului 2005 si a avut in vedere date cu privire la minoritatile bulgara, ceha, croata, greaca, poloneza, roma, rusa, sirba, slovaca, tatara, turca si ucraineana.
In anul 2006, studiul a fost completat cu informatii referitoare la minoritatea maghiara si germana.
"Aplicarea legislatiei cu privire la drepturile minoritatilor nationale in Romania" cuprinde date despre toate minoritatile nationale care au o pondere de peste 20% in localitatile cuprinse in HG nr. 1206/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a dispozitiilor privitoare la dreptul cetatenilor apartinind unei minoritati nationale de a folosi limba materna in administratia publica locala, cuprinse in Legea administratiei publice locale nr. 215/2001.
Din datele studiului reiese, printre altele, ca in doar 13,25 la suta dintre unitatile administrativ-teritoriale minoritatile nu beneficiaza de niciun drept lingvistic. Ca procent nu pare mult, dar este vorba, totusi, de 1366 de orase sau comune si circa 190 de mii de cetateni apartinand minoritatii maghiare, care nu-si pot folosi limba in relatia lor cu administratia locala.
Indicatoarele bilingve sau multilingve sint amplasate in 80% din localitatile in care exista comunitati de alte etnii, releva studiul de cercetare.
Cele mai multe indicatoare rutiere bilingve sint in 90% din comunitatile unde traiesc maghiari, tot 90 % in cazul polonezilor, in 85% din localitatile unde exista ucrainieni si 84% unde se afla etnici bulgari.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste posibilitatea folosirii limbii materne in anunturi de interes public, in 73% din sediile politiei si la 67% dintre oficiile postale nu exista inscriptii bilingve. Caminele culturale, gradinitele si scolile elementare si generale respecta regula in aproximativ 65% din cazuri.
Nu este exercitat dreptul lingvistic la nivelul administratiei in 98% dintre comunitatile de tatari, 87% din cele ale turcilor si ale germanilor si 79% din comunitatile de greci.
Simbolistica bilingva si dreptul folosirii limbii materne au fost implementate cel mai eficient acolo unde exista comunitati de croati (85%). Pe locul al doilea sint maghiarii (75%), urmati de ucrainieni (70%). Conform presedintelui Centrului de Cercetare a Relatiilor Interetnice (CCRI) din Cluj Napoca, Istvan Horvath, implementarea legislatiei a fost mai usoara la minoritatile compacte din punct de vedere teritorial.
Studiul a fost realizat in perioada februarie-martie a.c., la 522 de administratii locale din 1.249 de localitati si are un grad de acoperire de 95%. "In rapoartele Comisiei Europene a fost mentionat intotdeauna ca Romania are legi foarte bune in domeniul drepturilor minoritatilor, insa aplicarea acestora lasa de dorit. Am dorit sa vedem exact care este situatia si sa o schimbam", a declarat secretarul de stat Attila Marko, seful Departamentului pentru Relatii Interetnice (DRI).
Studiul a fost realizat de Centrului de Resurse pentru Relatii Interetnice din Cluj si poate fi consultat la adresa http://www.dri.gov.ro/documents/04.2006_aa...final.doc"

Si ma mai gandesc la un lucru. Nenea Basarab posteaza peste tot mesaje in care se exprima astfel " In Romania numai romani. Numai limba romana. Zero minoritati. Invatamant numai in lb. romana, etc".
Si nimeni nu se sesizeaza ca nenea Basarab incita la nerespectarea legilor in vigoare care garanteaza tocmai acele drepturi pe care el le contesta in mod consecvent si explicit.
De ce nene Basarab? De ce nu doresti respectarea legilor in cauza?
Am dat cateva exemple in care demonstram ca aceste legi se respecta in mare, dar mai sunt cateva probleme in special in cazul romilor si turco-tatarilor.
Prin mesajele sale Basarab arata ca doreste ca legile privind minoritatile sa nu fie respectate. De ce?

Frumoase cifre! Sa-ti traiasca.
Am doar o singura intrebare: de ce se plang numai ungurii? Bulgarii nu o fac, tatarii nu, polonezii nu, ucrainienii, nu, evreii nu etc. DE CE? Cu ce sunteti voi bre mai speciali? Luminati-ma!
Nu am vazut pana acum un topic de genul: "Ce-si doreste natiunea bulgara?"
Acum imi dau seama.... "natiune"?!?!?!?!? De ce nu "Ce-si doreste minoritatea secuiasca?"

peacefingers.gif
cartman_sp99
QUOTE(Hadess @ May 1 2006, 23:32) *
Von Mackensen a ocupat Romania in 1916. Ca la Posada. Romania devenise 1/2 Moldova. Ca la Posada
Buda-Pesta si Buda din fundul curtii.

Generalii Demetrescu, Holban, Mosoiu,Mardarescu iti aduc aminte de vreun eveniment, sa zicem pe la vreo 4 august 1919 ?? naughty.gif tot ca la Posada si ei biggrin.gif !! Dar sa lasam istoria... !!
Ps: Mackensen era german wink.gif
Gheorghe Dracu
QUOTE(cartman_sp99 @ May 2 2006, 11:49) *
Generalii Demetrescu, Holban, Mosoiu,Mardarescu iti aduc aminte de vreun eveniment, sa zicem pe la vreo 4 august 1919 ?? naughty.gif tot ca la Posada si ei biggrin.gif !! Dar sa lasam istoria... !!

Si Carl-Robert de Anjou era ungur. Yeah, right!
shimen_musashi
QUOTE(cartman_sp99 @ May 2 2006, 10:49) *

6 martie – Ungariei i se înmânează hotărârea Consiliului Militar interaliat de la Paris (Nota Vyx) privind obligativitatea retragerii trupelor maghiare din Transilvania
4 august – Armata română a intrat victorioasă în Budapesta. Sfârșitul regimului comunist instaurat de Bela Kun la 21 martie 1919 în Ungaria
http://ro.wikipedia.org/wiki/1919

Oare de ce a intrat Armata Romana in Budapesta?

peacefingers.gif
Gheorghe Dracu
Pentru ca guvernul legitim al Ungariei a cerut asta. Insusi Gyula Andrassy a recunoscut ca Romania e cea mai indicata tara sa ajute Ungaria sa iasa de sub gheata comunista.
shimen_musashi
QUOTE(Gheorghe Dracu @ May 2 2006, 13:20) *
Pentru ca guvernul legitim al Ungariei a cerut asta. Insusi Gyula Andrassy a recunoscut ca Romania e cea mai indicata tara sa ajute Ungaria sa iasa de sub gheata comunista.

In cazul 4 august 1919 Q.E.D.
Gheorghe Dracu
Nu inteleg
shimen_musashi
QUOTE(Gheorghe Dracu @ May 2 2006, 13:55) *
Nu inteleg

Eu zic ca ultimele 3 posturi iti dau explicatia......
cartman_sp99
QUOTE(Gheorghe Dracu @ May 2 2006, 14:55) *
Nu inteleg

Dupa constituirea Romaniei Mari, mai apar pericole din exterior in anul 1919.Trupe sovietice trec Nistrul, au loc lupte la Hotin (ianuarie – februarie 1919), armata romana respingand pe invadatori. La 27 mai, sovieticii sunt, de asemenea, respinsi la Tighina. In Transilvania, armata romana - care trecuse din nou Carpatii – se indreapta spre vest (g-ral Mosoiu) pentru a respinge unitatile militare ungare care mai erau in Crisana, au loc lupte in Muntii Apuseni, sunt ocupate orasele Satu Mare, Carei, Salonta, Oradea (aprilie 1919). Trupele romane se opresc initial pe linia de demarcatie stabilita de aliati (granita istorica a Ardealului), dar, avand in vedere pericolul prezentat de Bela Kun care proclamase Republica Ungara a Sovietelor si incepuse sa atace teritoriile care apartinusera Ungariei pana in 1918, inainteaza si se opresc pe Tisa (1 mai). Ulterior, crescand pericolul din partea comunistilor lui Bela Kun si anticipandu-se acordul aliatilor, continua inaintarea pe trei directii (generalii Demetrescu, Holban, Mosoiu, comanda generala avandu-o g-ralul Mardarescu). La 4 august 1919, armata romana intra in Budapesta, actioneaza in continuare pentru pacificarea Ungariei si , in noiembrie 1919, incepe retragerea spre Romania, dupa ce preda Budapesta unei comisii interaliate. La 18 ianuarie 1919 incepuse Conferinta Pacii la Versailles.

Mai multe amanunte la: http://www.observatorul.com/articles_main....wdetail&ID=1715
QUOTE(Gheorghe Dracu @ May 2 2006, 14:55) *
Si Carl-Robert de Anjou era ungur. Yeah, right!

August von Mackensen
Field Marshal August von Mackensen

August von Mackensen (December 6, 1849 – November 8, 1945) was a German Field Marshal of Scottish ancestry, born August Mackensen in Haus Leipnitz, in the Prussian province of Saxony, to Louis and Marie Louise Mackensen.

http://www.answers.com/topic/august-von-mackensen
Hadess
QUOTE(shimen_musashi @ May 2 2006, 10:31) *
Frumoase cifre! Sa-ti traiasca.
Am doar o singura intrebare: de ce se plang numai ungurii? Bulgarii nu o fac, tatarii nu, polonezii nu, ucrainienii, nu, evreii nu etc. DE CE? Cu ce sunteti voi bre mai speciali? Luminati-ma!
Nu am vazut pana acum un topic de genul: "Ce-si doreste natiunea bulgara?"
Acum imi dau seama.... "natiune"?!?!?!?!? De ce nu "Ce-si doreste minoritatea secuiasca?"

peacefingers.gif

peacefingers.gif
Pai uite ca ei insisi ne spun. Din Gardianul de astazi:
"O noua adunare secuiasca, în 17 iunie la Ditrau (Harghita )

02.05.2006 Conducerea Consiliului Național Secuiesc (CNS) a decis data și locul celei de-a doua adunari secuiești, respectiv 17 iunie, la Ditrau, județul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Președintele CNS, Csapo Jozsef, a declarat, luni, ca cea de-a doua manifestare se va numi "Marea Adunare Secuiasca", la care se va da citire unui "proiect - rezoluție" privind autonomia Tinutului Secuiesc.
Csapo a spus ca în perioada 2 mai - 2 iunie vor avea loc ședințele scaunelor secuiești care urmeaza sa decida numarul delegaților la aceasta adunare.
Organizatorii vor ca la manifestare sa participe reprezentanții tuturor localitaților din Secuime, respectiv din județele Covasna, Harghita și Mureș, în așa fel încât sa fie reprezentativa.
Potrivit lui Csapo, aceasta adunare va fi promovata prin afișe ce vor fi distribuite în cele trei județe ale țarii. Pentru organizarea noii adunari s-a constrituit deja un grup de lucru.
Scopul unei noi adunari secuiești este acela de a exprima dorința pentru autonomia Tinutului Secuiesc, a spus Csapo, care a menționat ca adunarea va fi apolitica.
Întrebat despre textul rezoluției ce va fi citit la Ditrau, Csapo a spus ca acesta va fi dat publicitații doar în ziua desfașurarii manifestației. (...........)
(Kiss Edit, corespondenti@mediafax.ro)
peacefingers.gif
Si ca un scurt comentariu: Autonomia locala este inscrisa in legile actuale ale statului, ca si descentralizarea, aceste concepte mult vehiculate peste tot. Aceste lucruri trebuie sa devina efective pentru toate regiunile Romaniei. Nu exista "tinut" privilegiat. Legea este una pentru toti.
radumiki
[quote name='Hadess' date='May 2 2006, 21:19' post='1469666']
Scopul unei noi adunari secuiești este acela de a exprima dorința pentru autonomia Tinutului Secuiesc, a spus Csapo, care a menționat ca adunarea va fi apolitica.

Apolitica ?! w00t.gif
Gogoasa mai mare nu am auzit ! Pai daca este ,, apolitica '' , cum este de fapt ? laugh.gif
Hadess
Fraza aia e o tampenie! Poate ca vrea sa spuna nepartinica, dar apolitica nu are cum sa fie! Probabil ca e o ambiguitate de traducere? rolleyes.gif
Kiss Edit, corespondenti@mediafax.ro... trebuie trasa la raspundere! naughty.gif
fanariotul
QUOTE(Hadess @ May 2 2006, 21:19) *
Pai uite ca ei insisi ne spun. Din Gardianul de astazi:
"O noua adunare secuiasca, în 17 iunie la Ditrau (Harghita )

02.05.2006 Conducerea Consiliului Național Secuiesc (CNS) a decis data și locul celei de-a doua adunari secuiești, respectiv 17 iunie, la Ditrau, județul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Președintele CNS, Csapo Jozsef, a declarat, luni, ca cea de-a doua manifestare se va numi "Marea Adunare Secuiasca", la care se va da citire unui "proiect - rezoluție" privind autonomia Tinutului Secuiesc.

Si ca un scurt comentariu: Autonomia locala este inscrisa in legile actuale ale statului, ca si descentralizarea, aceste concepte mult vehiculate peste tot. Aceste lucruri trebuie sa devina efective pentru toate regiunile Romaniei. Nu exista "tinut" privilegiat. Legea este una pentru toti.

Il mananca in kur pe Csapo ala. death.gif Si asta de multa vreme. death.gif
Ma intreb daca asta si-a platiti toate impozitele, daca n-are vreo restanta la intretinere, ceva de genul asta. Poate asa il cheama organele la cercetari, si ii trece cu autonomia. biggrin.gif

Si tot ca un mic comentariu, bag de seama ca unii tot uitandu-se la canalul Izolarea Tv, nu prea sunt la curent cu noutatile; tin sa-i informez ca autonomie locala exista, si sunt efective de cativa ani buni. Daca respectivii nu cred, pot oricand sa consulte Monitorul Oficial.

Deasemenea, poate isi iau de gat proprii primari si consilieri locali votati de ei, si care am impresia ca pe acolo prin scaune cam freaca duda cu banul public. Decat s-o zguduie pe aici cu diverse questii, mai bine ar folosi timpul respectiv dand niste mail-uri pe la primarii, Curtea de Conturi, nascand diferite petitii, etc.
TamásKónya
QUOTE(fanariotul @ May 3 2006, 19:22) *
Il mananca in kur pe Csapo ala. death.gif Si asta de multa vreme. death.gif
Ma intreb daca asta si-a platiti toate impozitele, daca n-are vreo restanta la intretinere, ceva de genul asta. Poate asa il cheama organele la cercetari, si ii trece cu autonomia. biggrin.gif

Si tot ca un mic comentariu, bag de seama ca unii tot uitandu-se la canalul Izolarea Tv, nu prea sunt la curent cu noutatile; tin sa-i informez ca autonomie locala exista, si sunt efective de cativa ani buni. Daca respectivii nu cred, pot oricand sa consulte Monitorul Oficial.

Deasemenea, poate isi iau de gat proprii primari si consilieri locali votati de ei, si care am impresia ca pe acolo prin scaune cam freaca duda cu banul public. Decat s-o zguduie pe aici cu diverse questii, mai bine ar folosi timpul respectiv dand niste mail-uri pe la primarii, Curtea de Conturi, nascand diferite petitii, etc.

Eee nu il mananca... se grabeste si el ca vine 2007.
Si no... o mintit cine o zis ca nu apartine de politica.
E cam naspa chestia cu Székelyföld (Tinutul Secuiesc) pentru ca decat unii maghiari se vor bucura de privilegii pecand ceilalti stau si se uita...
De aia pun eu accentul pe regionalizare. notangel.gif
No pana la urma e bun si un tinut secuiesc dupa cum am mai zis dar ar trebui sa se mai gandeasca cei care fac astfel de adunari.

Cu stima Tamás Kónya
k33
QUOTE(TamásKónya @ May 4 2006, 00:58) *
E cam naspa chestia cu Székelyföld (Tinutul Secuiesc) pentru ca decat unii maghiari se vor bucura de privilegii pecand ceilalti stau si se uita...

Nu'i bai, io zic se se facă un Székelyföld chiar mai mare, pîn la Budapesta dacă mere traba, da' nuș daca vor maghiarii ăilalț.

No, io am auzit ca nu prea vor.

De'aia trebe sa va dați bine cu românii, că de bine ori de rău, tăt cu ei rămâneți împreună

Hai noroc !
Hadess
QUOTE(k33 @ May 4 2006, 01:14) *
Nu'i bai, io zic se se facă un Székelyföld chiar mai mare, pîn la Budapesta dacă mere traba, da' nuș daca vor maghiarii ăilalț.

No, io am auzit ca nu prea vor.

De'aia trebe sa va dați bine cu românii, că de bine ori de rău, tăt cu ei rămâneți împreună

Hai noroc !

No, așe!
Cea mai clara regiune ( de dezvoltare, deocamdata) e aia de Sud-Vest Oltenia. E chiar in limitele indeobște recunoscute pentru provincia istorica Oltenia. In rest ciudațenii deadtongue.gif
Si la incheiere, vă adresez tradiționalul : Noroc Bun! w00t.gif peacefingers.gif
fanariotul
QUOTE(Hadess @ May 4 2006, 07:23) *
No, așe!
Cea mai clara regiune ( de dezvoltare, deocamdata) e aia de Sud-Vest Oltenia. E chiar in limitele indeobște recunoscute pentru provincia istorica Oltenia. In rest ciudațenii deadtongue.gif
Si la incheiere, vă adresez tradiționalul : Noroc Bun! w00t.gif peacefingers.gif

Dehh, regiunile ale de DEZVOLTARE, sau facut impreuna cu UE; sa inteleg ca UE a gresit ? tongue.gif

Nu suntem intre mineri aici, ca ne saluti asa. coolspeak.gif
TamásKónya
QUOTE(fanariotul @ May 4 2006, 19:18) *
Dehh, regiunile ale de DEZVOLTARE, sau facut impreuna cu UE; sa inteleg ca UE a gresit ? tongue.gif

Nu suntem intre mineri aici, ca ne saluti asa. coolspeak.gif

Ma tem ca gresiti, si incurcati oalele, domnul hadess s-o referit la altceva
Nu are legatura ue cu reg de dezvoltare oltenia. Oltenia si fara ue si fara orice a fost este si va fi simplu oltenia

Cu stima, Tamás Kónya
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.