Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

Emix

QUOTE(Hadess @ Apr 26 2006, 18:24) *
Minunat. Propun inchiderea tuturor topicelor la care nu se mai posteaza 2-3 zile la rand, inclusiv a celor care au trecut pe paginile 2,3,4 ale forumului dar care nu au fost inchise. smile.gif
Nu de alta, dar altfel ar parea ceva discriminator, nu? photo.gif

Ai inteles exact pe dos posturile anterioare,dar asta nu ma mira!Ceva constructiv poti scrie?Fa un efort si renunta la sloganuri si negatii,vino cu o idee,cit de mica dar sa-ti apartina!Adica sa fie a ta si numai a ta,pe care n-ai auzit-o la altii,din capsorul tau,creatie proprie.
Poti?

PS 1 Injuraturile nu sint idei,nici macar cele noi...asa ca nu se pun la socoteala.
PS 2 Tu doar ne pacalesti sau chiar vii de unde-ti spune numele?
PS 3 Inca nu m-am lamurit unde te incadrezi,la punctul 3 sau 4,dar am rabdare,voi afla.
TamásKónya
világ!!!, lume,

Boldog vagyok, de nem tudom miert
Olyan magyarnak erzem magam, ahogy meg soha amikor zenet halgatok: Nox

Szeretlek Timike, szeretlek Tránszilvániá, szeretlek Székélyfold, szeretlek Marosvásárhely, szeretlek Nagyvárad, szeretlek Temesvár !!!

sunt forte fericit si nu stiu dece
ma simt mai magyar ca oricand pentru ca ascult muzica: Nox

No fratilor noush ce am .... ma simt foarte bucuros, chiar daca m-o inervat voiculescu cursing.gif cu declacartiile sale da no.. i-o dat replicá taticul Markó Béla, sorry pentru off topic

fanariotul
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:09) *
ma simt mai magyar ca oricand pentru ca ascult muzica: Nox

Bravo ! Ma bucur pentru tine. coolspeak.gif
Vezi ca se poate si fara autonomie, politie secuiasca, garda secuiasca, si alte tampenii expuse in primul mesaj al acestui thread ?! tongue.gif

P.S. Ma uit la tv si-l vad pe Marko care vorbeste de necorelari & nesincronizari in coalitie. biggrin.gif
TamásKónya
pardon..am uitat vreo doua accente.... .... (asta asa sa nu ma mai corecteze alti maghiari care is de partea romanilor.)

Eu zic astfel:
Tiopicul acesta si-a facut menirea.
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati , numai ca trebe sa asiguram acest lucru, suntem o fire deloc lenesa si o sa rezolvam totul.
Tinut secuiesc ... no ii prea putin, regionalizare... cine stie... ardealul autonom, cam greu, dar in orice caz.. vine europa si tot o s avem euoregiuni in care majoritatea o sa fie constituita de ...ia ghiciti... MAGYARI he he he. Spuneti si intrebati ce vreti, sunt foarte bine dispus si va ofer orice informatie privitoare la viitorul nostru pe actualul teritoriu romanesc, nu de alta dar poate va intereseaza.

Cu stima cu care v-am obisnuit, Tamás Kónya

astazi sunt frate cu toti romanii chiar si cu dusmanii.... ba chiar propun regiuni autonome romanesti in tinutul secuiesc.. in ungaria in toata lumea....

plteu.... ba da a dracului de tare e marijuana asta... just a joke ma... ce credeati ? biggrin.gif lol
Fratilor, deschideti un topic cu regiunea autonoma romaneasca din banatul sarbesc, eu scriu al II-lea text, cine se baga sa il deschida???
nici dracu nu ma poate face sa ma simt prost astazi....
fanariotul
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:27) *
Eu zic astfel:
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati

Bine rakoczy, bine. Ne tot ameninti cu utopia asta de vreun an de zile, numai ca tot demersul merge din rau in mai rau. tongue.gif

In locul tau as aprecia toleranta moderatorilor; daca eram eu... biggrin.gif
radumiki
QUOTE(TamásKónya @ Apr 27 2006, 18:27) *
pardon..am uitat vreo doua accente.... .... (asta asa sa nu ma mai corecteze alti maghiari care is de partea romanilor.)

Eu zic astfel:
Sper ca ati inteles toti ca autonomie va fi si ca maghiarii indiferent de ce ati face tot vor trai si nu vor fi asimilati , numai ca trebe sa asiguram acest lucru, suntem o fire deloc lenesa si o sa rezolvam totul.
Tinut secuiesc ... no ii prea putin, regionalizare... cine stie... ardealul autonom, cam greu, dar in orice caz.. vine europa si tot o s avem euoregiuni in care majoritatea o sa fie constituita de ...ia ghiciti... MAGYARI he he he. Spuneti si intrebati ce vreti, sunt foarte bine dispus si va ofer orice informatie privitoare la viitorul nostru pe actualul teritoriu romanesc, nu de alta dar poate va intereseaza.

Cu stima cu care v-am obisnuit, Tamás Kónya

astazi sunt frate cu toti romanii chiar si cu dusmanii.... ba chiar propun regiuni autonome romanesti in tinutul secuiesc.. in ungaria in toata lumea....

plteu.... ba da a dracului de tare e marijuana asta... just a joke ma... ce credeati ? biggrin.gif lol
Fratilor, deschideti un topic cu regiunea autonoma romaneasca din banatul sarbesc, eu scriu al II-lea text, cine se baga sa il deschida???
nici dracu nu ma poate face sa ma simt prost astazi....

Pentru chestia cu dogurile ai cateva zile suspend... death.gif

In plus , daca mai instigi la intoleranta etnica ( ceva greu de crezut : cei ce se plang ca sunt nedreptatiti cersesc opróbriu public cursing.gif ) o sa dispari de aici definitiv ...

Sper ca daca am raspuns EU acestui dezaxat nu mai este nevoie de alte replici ale celor care vaneaza asa ceva... rolleyes.gif
Ekstrim
QUOTE(radumiki @ Apr 27 2006, 18:50) *
Pentru chestia cu dogurile ai cateva zile suspend... death.gif

In plus , daca mai instigi la intoleranta etnica ( ceva greu de crezut : cei ce se plang ca sunt nedreptatiti cersesc opróbriu public cursing.gif ) o sa dispari de aici definitiv ...

Sper ca daca am raspuns EU acestui dezaxat nu mai este nevoie de alte replici ale celor care vaneaza asa ceva... rolleyes.gif

Bai nene, asta caruia ii dai suspend e ungur nu? Si daca -i dai suspend nu se cheama ca-l discriminezi? Unde instiga la intoleranta etnica asta? Io vad va instiga la consum de droguri death.gif
Si cu autonomia cum ramane?
De ce sa nu aiba autonomie culturala si romanii din Secuime? Ca acolo unde sunt minoritari romanii trebuie sa aiba si ei drepturi asa cum au si ungurii acolo unde sunt ei minoritari! Asa e corect, pai nu?!
Autonomia asta e buna, sincer eu sunt de acord cu ea poa sa zica cine-o zice orice.
Dar sa fie in toata tara, nu numai in Transilvania, OK? Ca vad ca se practica peste tot. Albanezii au autonomie, ungurii din Banatul sarbesc adica Voievodina au autonomie, rusii au autonomie in Transnistria si chiar si gagauzii au acolo in Basarabia ( parca in sud?).
Sa fie si la noi dar nu etnic ci in toata tara! coolspeak.gif
Ma duc sa beau o bere acuma, eu nu ma droghez ca altii ( bai, lasa dracului prafurile ca daia n-aveti mostenitori!) death.gif

cartman_sp99
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:02) *
Maiculitza asta e dus rau! death.gif
Asta e Rakoczy ala pe care-l canta toti si de care fug toti ca dracu de tamaie? cursing.gif
Pai ce pericol e unu ca asta? death.gif

Cine fuge de Rakoczy mai ? biggrin.gif
Rakoczy e omni-prezent in Poiana, trebuie sa stii sa il identifici de aia voi astia mai noi pe forum ii luati apararea de multe ori fara sa stiti pe cine aparati de fapt wink.gif Da un search in Poiana si cauta Rakoczy si citeste posturile mai vechi ale lui si ai sa vezi de ce e asa de muuult iubit printre forumisti, alaturi de el vei gasi cavalerii in armura stralucitoare Mariuspetru (omul cu ordinele) Sosok (ruda cu Wagner ) wink.gif
De exemplu: Unde a disparut dintr-o data Benedict ?? cel care ne povestea de Sumanele Negre !!
Ekstrim
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 27 2006, 21:11) *
Cine fuge de Rakoczy mai ? biggrin.gif
Rakoczy e omni-prezent in Poiana, trebuie sa stii sa il identifici de aia voi astia mai noi pe forum ii luati apararea de multe ori fara sa stiti pe cine aparati de fapt wink.gif Da un search in Poiana si cauta Rakoczy si citeste posturile mai vechi ale lui si ai sa vezi de ce e asa de muuult iubit printre forumisti, alaturi de el vei gasi cavalerii in armura stralucitoare Mariuspetru (omul cu ordinele) Sosok (ruda cu Wagner ) wink.gif
De exemplu: Unde a disparut dintr-o data Benedict ?? cel care ne povestea de Sumanele Negre !!

Dar Benedict asta nu e Papa?! Ce-aveti nene, ati baut toti? cursing.gif
Si de ce ai poza aia cu tipul mazgalit pe fata? Esti terorist? deadtongue.gif
Mai, ma duc sa beau o berica si gata ca nu-mi place aici. Aici toti se cunosc si am picat ca musca in cwuru calului! puke.gif
Traiasca Autonomia in toata Romania! ( na, ca sa fie multumita toata lumea coolspeak.gif )
Pa!
Basarab

Autonomie pe coaja:)
Kukker
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 00:13) *

Dragul meu Basarab !
Ce ar-i fii ca tu sa nu mai bagi nasul unde nu-ti fierbe oala ?
Vad ca ai devenit foarte activ in problemele care te depasesc pe tine ... Tu nu intelegi nimic despre Transilvania nici despre problemele de acolo ..nici macar mentalitatea de acolo.
Ari trebuii sa zici Nu ma bag in problemele de acolo ca nu le inteleg. Da Nu ..tu incepi aici de a impartii "mentalitaea desteapta " ..cu franta cu nu stiu ce modele ...nu stiind ca in europa de astazi sunt sute de exemple pro regionalizare pro autonomie...
Vii cu Asia ..etc... noua unguriilor niciodata nu a fost rusine de unde provin stramosii nostrii si ce au reusit sa faca de a lungul istoriei ..atat cultural cat si istoric...Nu avem de ce sa ne fie rusine .
Asa ca-ti propun ocupa -te mai bine de moldovenii tai...poate le intelegi mai bine problemele lor...dar ma indoiesc.
Daca nu..poti sa scrii aici ce vrei si cat vrei ..dar nimeni dintre noi...nu te va lua in seama .
Si inca odata documnteaza -te din mai multe surse inainte de a repeta pe aici tot feluri de bazaconii.
smile.gif
sarkizian
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:09) *
Bai nene, asta caruia ii dai suspend e ungur nu? Si daca -i dai suspend nu se cheama ca-l discriminezi?

Cat NOI va suportam pe un pamant pe care ati intrat cu sabia,ma intreb,cine ar fi discriminatii ?!
cartman_sp99
QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:17) *
Dar Benedict asta nu e Papa?! Ce-aveti nene, ati baut toti? cursing.gif
Mai, ma duc sa beau o berica si gata ca nu-mi place aici. Aici toti se cunosc si am picat ca musca in cwuru calului! puke.gif
Traiasca Autonomia in toata Romania! ( na, ca sa fie multumita toata lumea coolspeak.gif )
Pa!

Asa e mai Ekstrim, se pare ca tu nu prea intelegi ce se petrece pe aici !! biggrin.gif
Poiana e doar o familie mare si cum in toate familiile mari sunt si dezaxati pe care trebuie sa ii suportam ne conformam si mergem inainte !! inlove.gif

QUOTE(Ekstrim @ Apr 27 2006, 21:17) *

Hmmm... Aveam de gand dar cred ca e mai simplu sa ii conving pe altii sa o faca in locul meu poate chiar din "familie" Ce zici te bagi ?? rolleyes.gif
Hadess
QUOTE(Kukker @ Apr 28 2006, 02:32) *
Dragul meu Basarab !
Ce ar-i fii ca tu sa nu mai bagi nasul unde nu-ti fierbe oala ?
Vad ca ai devenit foarte activ in problemele care te depasesc pe tine ... Tu nu intelegi nimic despre Transilvania nici despre problemele de acolo ..nici macar mentalitatea de acolo.
Ari trebuii sa zici Nu ma bag in problemele de acolo ca nu le inteleg. Da Nu ..tu incepi aici de a impartii "mentalitaea desteapta " ..cu franta cu nu stiu ce modele ...nu stiind ca in europa de astazi sunt sute de exemple pro regionalizare pro autonomie...
Vii cu Asia ..etc... noua unguriilor niciodata nu a fost rusine de unde provin stramosii nostrii si ce au reusit sa faca de a lungul istoriei ..atat cultural cat si istoric...Nu avem de ce sa ne fie rusine .
Asa ca-ti propun ocupa -te mai bine de moldovenii tai...poate le intelegi mai bine problemele lor...dar ma indoiesc.
Daca nu..poti sa scrii aici ce vrei si cat vrei ..dar nimeni dintre noi...nu te va lua in seama .
Si inca odata documnteaza -te din mai multe surse inainte de a repeta pe aici tot feluri de bazaconii.
smile.gif

Am gasit un forum de Yahoo cu autonomisti, cred ca sunt ai lui Sabin Gherman si se numeste proTransilvania
Reproduc unul din mesajele de acolo, cred ca se refera exact la subiectul abordat si aici:
"From: Zoltan Miklos Kiss <zoli_kispal@...>
Date: Fri Mar 17, 2006 10:32 pm
Subject: duo debatere zoli_kispal
Send Email
Invite to Yahoo! 360&ordm;

Scuze pt raspuns intirziat.

Acum, daca Marile Puteri tot
> v-au dat provincia
> asta mult mai dezvoltata ca vechiul Regat, dati
> drepturi minoritatilor
> nationale. A-ti avut 85 de ani. Nu a-ti facut
> aproape nimic.

Si voi ATI avut 85 de ani sa invatati limba
majoritatii, macar din respect.

Hai s-a te intreb ceva? In ce limba corespondam acum? Atunci cum e cu
respectul? Oare toti romanii din Ardeal inainte de 1918 au stiut limba
maghiara? De Goga stiu ca a stiut-o, pentru ca a corespondat lung cu
poetul Ady de care a cumparat castelul din Ciucea.
Sa punem problema asta cu limba officiala astfel: Eu, ca un individ secui
traiesc intr-o comunitate in sa zicem Tirgu Secuiesc, unde in magazin, la
spital, la locul de munca, la autogara, etc. am treaba aproape numai cu
concetateni cu limba materna identica cu a mea. Ce folos e sa invat limba
oficiala a statului? Da, daca am intentia sa ma duc la facultate, sa
zicem la Cluj. Dar altfel? Ma intelegi?

DAR
> drumurile sint mult mai
> proaste la ei decit sa zic in Moldova. Padurile se
> taie si se trimite in
> alte parti ale tarii, fara nici un beneficiu lasat
> secuilor. La fel cu
> sarea, apa minerala, si altele...

Padurile sunt taiate de Verestoy Attila, supranumit
„Drujba lui Dumnezeu". Despre sare si apa minerala nu
stiu cine le exploateaza

Ei, crezi numai Verestoy e mica rege a regiunii? Citi mai sint pe linga
el? El macar s-a nascut acolo. Dar despre afaceri de cherestea cu
moldovenii? Eu am fost acolo, si cine primeste mai multe autorizari de
taiat lemne de la Romsilva? Fratii de dincolo de Carpati.

> Credeti-ma dragi cocetateni majoritari, si secuii
> platesc impozite ca voi;
> dar pentru asta au drepturi la anumite drepturi
> speciale.

Daca platesc la fel ca noi, de ce ar avea nevoie de
drepturi speciale? Sunt mai „egali”?

Scuze. Ma corectez. Nu au nevoie de drepturi speciale. Dar ar invata si
ei in limba materna istoria si geografia, cum fac copiii de nationalitate
romana. Eu inca am invatat subiectele sus numite in lb. maghiara in 1980,
dar care l-a schimbat Ceausescu dupa 4 ani. Si limba romana sa nu fie
educat ca limba materna. Cind eu am fost in scoala elementara cartea
romana a noastra a fost diferita de celor de la sectia romana. Dar care
s-a schimbat iara dupa 4 ani. Sora mea a avut greutati, i-mi amintesc.
Si azi elevii din Secuime cad ca mustele la bacalaureat, nu petru ca nu
stiu limba romana ca limba materna, dar cum sa le stie?

De ce se face
> atitea biserici in Secuime? In Odorhei in jurul
> bisericii ortoxe nu a
> fost curatat zapada in iarna asta. De ce? Petru ca
> nu foloseste nimeni
> biserica aia, caci nu sint romani in Odorhei pentru
> o biserica.

Din cate stiu in toate tarile democratice libertatea
religioasa e un principiu fundamental. Asta implica si
dreptul de a ridica lacase de cult.

Dar
> guvernul are bani pentru biserica ortodoxa in
> Harghita, dar pentru
> reparatul drumurilor in acest judet nu sint fonduri.
> Smecher, ei?

Bisericile sunt construite de Biserica Ortodoxa Romana
nu de statul roman, care este un stat laic.

Spui ca statul si biserica sint 2 institutii diferite. Teoretic, da. Dar
de la cine primeste bani Teoctist sa construiasca biserici la Odorhei? De
la romanii de acolo? Daca asa ar fi nu am avea biserici acolo! Se stie
ca religia ortodoxa e o religia neoficiala a statului. Vezi ce fac cu
greco-catolici in Cluj!

Cu bine/Minden jot,
Zoli "
shimen_musashi
peacefingers.gif Inca nu s-a raspuns la prima intrebare a acestui topic "ce doreste natiunea secuiasca?" eu as mai adauga si "de ce? rog argumentati"
Emix
QUOTE(shimen_musashi @ Apr 28 2006, 10:07) *
peacefingers.gif Inca nu s-a raspuns la prima intrebare a acestui topic "ce doreste natiunea secuiasca?" eu as mai adauga si "de ce? rog argumentati"

Iti pierzi timpul de pomana,nu-ti va raspunde nici un fan autonomie la aceste intrebari!
Ma "obosesc" insa eu sa-ti raspund (desi sint convins ca nu-ti spun nimic nou):"natiunea" secuiasca doreste sa ne prosteasca!Doar arogarea termenului de "natiune" si demonstreaza asta,de restul asa zisei argumentatii nu te poti ocupa,pentru ca nu exista!Pardon,am gresit,este si suna cam asa:noi sintem frumosi,destepti si vorbim ungureste sau/si secuieste,voi sinteti romani deci uriti,prosti,ciobani etc etc si nici macar dulcea,melodioasa si internationala limba maghiara nu vreti s-o invatati,asa ca NOI avem dreptul sa cerem si sa facem orice,voi sinteti vinovati ca nu sinteti de acord cu NOI,dar mai ales pentru ca existati!Doamne daca n-ar fi existat "olahii",sirbii,cehii,slovacii si multii altii ce bine ar fi fost!!!De fapt daca existau doar ungurii ar fi fost perfect!Iar aceasta "argumentatie" este semnata de racoti,kuko,wagner,benedict marius petru,sau cum si-or mai spune "concetatenii" nostri care doresc de fapt sa fie mai egali decit altii,uitind in marea lor frustrare si infumurare ca de fapt poate fac rau altor cetateni de etnie maghiara ce-si vad linistiti de treburi,dar pe care romanii foarte usor ii pot confunda cu cei citiva extremisti intoleranti ce se erijeaza in reprezentanti ai tuturor!
Sint convins ca nu ti-am spus nimic nou,asa incit,cu stima,emix..un "olah".
Basarab
Ati venit cu sabia, cu sabia plecati:)
Basarab
Pentru mine ungurii cu sabia sunt 0.

Nu ma intereseza deloc de ei.
Nu castigam nimic de pe urma lor.
Hadess
QUOTE(Emix @ Apr 28 2006, 11:39) *
Iti pierzi timpul de pomana,nu-ti va raspunde nici un fan autonomie la aceste intrebari!
Ma "obosesc" insa eu sa-ti raspund (desi sint convins ca nu-ti spun nimic nou):"natiunea" secuiasca doreste sa ne prosteasca!Doar arogarea termenului de "natiune" si demonstreaza asta,de restul asa zisei argumentatii nu te poti ocupa,pentru ca nu exista!Pardon,am gresit,este si suna cam asa:noi sintem frumosi,destepti si vorbim ungureste sau/si secuieste,voi sinteti romani deci uriti,prosti,ciobani etc etc si nici macar dulcea,melodioasa si internationala limba maghiara nu vreti s-o invatati,asa ca NOI avem dreptul sa cerem si sa facem orice,voi sinteti vinovati ca nu sinteti de acord cu NOI,dar mai ales pentru ca existati!Doamne daca n-ar fi existat "olahii",sirbii,cehii,slovacii si multii altii ce bine ar fi fost!!!De fapt daca existau doar ungurii ar fi fost perfect!Iar aceasta "argumentatie" este semnata de racoti,kuko,wagner,benedict marius petru,sau cum si-or mai spune "concetatenii" nostri care doresc de fapt sa fie mai egali decit altii,uitind in marea lor frustrare si infumurare ca de fapt poate fac rau altor cetateni de etnie maghiara ce-si vad linistiti de treburi,dar pe care romanii foarte usor ii pot confunda cu cei citiva extremisti intoleranti ce se erijeaza in reprezentanti ai tuturor!
Sint convins ca nu ti-am spus nimic nou,asa incit,cu stima,emix..un "olah".

Asa-mi place! Punctum. Suntem Romani=ROMANI.
Cu sabia izgonim dusmanul. In Romania numai romani.
Punctum.
( Basarabus dixit)
Basarab
smile.gif smile.gif

Suntem romani si PUNTUM. PUNCT.

smile.gif M-ai distrat.

smile.gif

Basarab
Ei sa faca autonomie la pamantul cu care au venit la noi in Europa. smile.gif

Adica 0. Deci 0:3 = 0.

Sa imparta sabile si caii cu care au venit.

Sa faca autonomie la sabii.
Basarab

Mai dar voi ati venit cu pamnt din Asia. Asa ca 0:3=0.
Hadess
QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 13:44) *
smile.gif smile.gif

Suntem romani si PUNTUM. PUNCT.

smile.gif M-ai distrat.

smile.gif

Sa ne distram.
Ce doreste natiunea secuiasca ?
Nu stiu.
Stiu ce doreste Basarabus: In Romania numai romani. PUNTUM.smile.gif
In Basarabia numai moldoveni. Altii =0.
In Serbia numai sarbi. Altii out.
In Ucraina numai ucrainieni. Nu altii. PUNTUM.
coolspeak.gif

QUOTE(Basarab @ Apr 28 2006, 13:52) *
Ei sa faca autonomie la pamantul cu care au venit la noi in Europa. smile.gif

Adica 0. Deci 0:3 = 0.

Sa imparta sabile si caii cu care au venit.

Sa faca autonomie la sabii.

Deci 8: 14 = 33. PUNTUM.
Rezulta Basarab(ov) = ucrainean.
Sa faca autonomie la Smirnov. Daca are curaj.
Vodca Smirnov. coolspeak.gif
Mosotti
aberati-va numai mult, e cald afara si bericile va asteapta death.gif
Basarab
http://en.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kely

TOTUL DESPRE SECUI.

Romania Mare de la Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.