Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

shimen_musashi
cred ca acest topic este sortit pieirii fara a se ajunge la vreo concluzie

peacefingers.gif
fanariotul
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 27 2006, 20:12) *
bunica-su', roman de asta verde, a pus maciuca pe unguroaica respectiva, de-a mai ramas din ea doar un prelung "ioi" laugh.gif

clapping.gif Tare rau !
Mosotti
nick n si celalalt cu szszsz -> clone cheers.gif
eyer
Sa ramana (topicul), mai degraba, in "stand-by", sa-l reluam dupa 1 ian 2007, atunci se va vorbi in raport de alte repere in care emotionalul (si de o parte si de cealalta) va avea din ce in ce mai putin loc.

concluzie ad-hoc:
Pana una-alta, Yankee-ii sunt primii care au dobandit un gen de "autonomie" nesperata (votata cu urale in parlamentul tarii romanesti) pe plaiurile mioritice de indata ce G.I.-ii se vor instala in bazele lor din Kogalniceanu, Smardan, Babadag si Cincu.
Uncle Sam rulz, eh?
roger!
deadtongue.gif
adialex
QUOTE(Mosotti @ Apr 2 2006, 21:13) *
nick n si celalalt cu szszsz -> clone cheers.gif

1. benedict e racoczy 2 si e tolerat. daca am timp promit sa fac o cerere pentru inchiderea forumului si aplicarea de penalitati
2. apropo de istorie, disciplina atat de iubita de unii - dar prost inteleasa.. as fi curios ce spune benedict al nostru, un laszlo tokes al forumului, despre Unio Trium Nationum din 1437? aa.. si cum de ai omis sa schimbi articolul asta pe wikipedia? citez din el pentru lenesi:
Unio Trium Nationum was a pact of mutual aid formed in 1438 by three Estates of Transylvania: the (largely Hungarian) nobility, the Saxon (ie German) burghers, and the Szeklers. The Union was formed after the suppression of the Bobâlna revolt of 1437 by the Estates. [...] The Union ensured that the serfs continued to be excluded from the political and social life of Transylvania, although they made up the majority of the population. [...] Unio Trium Nationum tacitely excluded the former Estate of Romanians (Universitas Valachorum) from the Union, hence from every form of political and social participation. They were only considered a "tolerated" nation, this status being kept until after World War I.
asa ne tratau ungurii cand au venit cu dominatia in romania. la asta vrea trianonul sa ne intoarcem. asa au fost obisnuiti unii unguri si secui si de-asta cred ca transilvania le apartine. asta cred unii ungurii ca ar fi normal sa se intample. se simt frustrati sa fie egalii romanilor intr-un stat numit ROMANIA.
cartman_sp99
QUOTE(eyer @ Apr 2 2006, 20:15) *
Sa ramana (topicul), mai degraba, in "stand-by", sa-l reluam dupa 1 ian 2007, atunci se va vorbi in raport de alte repere in care emotionalul (si de o parte si de cealalta) va avea din ce in ce mai putin loc.

concluzie ad-hoc:
Pana una-alta, Yankee-ii sunt primii care au dobandit un gen de "autonomie" nesperata (votata cu urale in parlamentul tarii romanesti) pe plaiurile mioritice de indata ce G.I.-ii se vor instala in bazele lor din Kogalniceanu, Smardan, Babadag si Cincu.
Uncle Sam rulz, eh?
roger!
deadtongue.gif

Pai nu prea esti informat ,oficial bazele in care vor sta americanii, vor fi tot sub comanda armatei romane , deci nu va putea sa faca ce il taie capu' pe yankeu acolo asta oficial vorbind !!! rolleyes.gif
eyer
yeah, ai sa afli de la cnn (in acelasi timp cu mister teo atanasiu) ca teheranul este bombardat cu missile patriot lansate de la chinkoo, rumenia LOL
cartman_sp99
QUOTE(eyer @ Apr 2 2006, 21:03) *
yeah, ai sa afli de la cnn (in acelasi timp cu mister teo atanasiu) ca teheranul este bombardat cu missile patriot lansate de la chinkoo, rumenia LOL

Man am zis oficial smile.gif ... daca ai inteles aluzia rolleyes.gif
Ekstrim
QUOTE(eyer @ Apr 2 2006, 21:15) *

concluzie ad-hoc:
Uncle Sam rulz, eh?
roger!
deadtongue.gif

Ce sa reluam dupa 2007? Romania nu intra nicaieri ca nu poate sa iasa din cacao! puke.gif Cu un asa presedinte alcoolist si circar.... death.gif
Fiecare sa faca ce-l taie capul! cursing.gif
fanariotul
QUOTE(adialex @ Apr 2 2006, 21:46) *
1. benedict e racoczy 2

Nu numai el, dar cred ca de la o vreme este prins cu pregatirile Zilei Rromilor, ce se desfasoara azi in Piata Constitutiei. biggrin.gif Caci UDMR-ul este o mare sustinatoare a rromilor, si face totul pentru propasirea lor. coolspeak.gif
cartman_sp99
QUOTE(fanariotul @ Apr 8 2006, 12:28) *
Nu numai el, dar cred ca de la o vreme este prins cu pregatirile Zilei Rromilor, ce se desfasoara azi in Piata Constitutiei. biggrin.gif Caci UDMR-ul este o mare sustinatoare a rromilor, si face totul pentru propasirea lor. coolspeak.gif

Pai ce ...? nu stiai ca jumatate din tigani nu au buletine ...? ce vrei sa se declare cumva romani sau rromi in buletine ?? biggrin.gif e normal sa aiba sprijinul U.D.M.R plus ca sustinand comunitatea tiganilor le mai legitimeaza existenta ,pentru ca in orice stat respectabil U.D.M.R ar fi fost de muuuult considerata miscare extremista separatista !! Si cica tot noi suntem rasisti wink.gif
Kukker
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 8 2006, 16:41) *
Pai ce ...? nu stiai ca jumatate din tigani nu au buletine ...? ce vrei sa se declare cumva romani sau rromi in buletine ?? biggrin.gif e normal sa aiba sprijinul U.D.M.R plus ca sustinand comunitatea tiganilor le mai legitimeaza existenta ,pentru ca in orice stat respectabil U.D.M.R ar fi fost de muuuult considerata miscare extremista separatista !! Si cica tot noi suntem rasisti wink.gif

Eu" DORESC " schimbarea numelui acestei topic in " CE DORESTE sfintul KARTMANN SERVICEEE PACK 99 din BÁKÓ ??? " laugh.gif
cartman_sp99
QUOTE(Kukker @ Apr 9 2006, 18:30) *
Eu" DORESC " schimbarea numelui acestei topic in " CE DORESTE sfintul KARTMANN SERVICEEE PACK 99 din BÁKÓ ??? " laugh.gif

Lasa puisor , ca ce imi doresc eu se va intampla dupa 2007 , s-a asigurat nenea Basescu de asta, stii tu despre ce e vorba acel 5 % sfant !! laugh.gif

Ps: Uite ce fac eu pentru voi mai, in vara imi deschid sucursala la Miercurea-Ciuc si o fac non-profit sa nu ziceti ca e rau nenea Cartman !! biggrin.gif
Kukker
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 9 2006, 19:24) *
Lasa puisor , ca ce imi doresc eu se va intampla dupa 2007 , s-a asigurat nenea Basescu de asta, stii tu despre ce e vorba acel 5 % sfant !! laugh.gif

Ps: Uite ce fac eu pentru voi mai, in vara imi deschid sucursala la Miercurea-Ciuc si o fac non-profit sa nu ziceti ca e rau nenea Cartman !! biggrin.gif

Lasa cu vrajeala , sa-mi dai o adresa la Ciuc ca sa te caut si se bem o bere ! cheers.gif
Daca e adevarat ce zici ..poate te rog sa ma angajezi la tine ! smile.gif
Hadess
Salut! Sunt nou pe aici si vrea sa-mi spun parerea si despre problema asta: ungurii pot sa-si doreasca ce vor, problema este urmatoarea, ne afecteaza cu ceva ce-si doresc ei? Aici e buba! Autonomie locala si alte chestii din astea nu sunt de ieri si de azi. Sunt inscrise in legile statului. Eu am impresia ca unii dintre noi judeca cam asa: autonomia e buna, dar daca o promoveaza ungurii, atunci miroase urat si nu mai e buna naughty.gif
Deci trebuie sa vedem: ne deranjaza? De ce anume?
Parerea mea este ca fiecare e liber sa vrea orice, dar sa nu incalce legile statului. coolspeak.gif
Si pana la urma, de ce atata agitatie? Oricum dupa 1 ianuarie 2007 legislatia europeana va deveni lege si la noi si minoritatile vor avea mai multe drepturi.
Numai daca nu cumva din cauza tampeniilor pe care le face Besescu nu intram in Ue! Atunci sa te tii scandal! puke.gif
cartman_sp99
QUOTE(Kukker @ Apr 10 2006, 01:51) *
Lasa cu vrajeala , sa-mi dai o adresa la Ciuc ca sa te caut si se bem o bere ! cheers.gif
Daca e adevarat ce zici ..poate te rog sa ma angajezi la tine ! smile.gif

Dar sa stii ca eu nu angajez decat persoane care vb romaneste biggrin.gif si trebuie sa mai ai si ceva experienta in comert, asta daca nu vrei cumva sa fii sofer de tir rolleyes.gif !! Asteapta pana la vara !!
fanariotul
QUOTE(Hadess @ Apr 10 2006, 12:11) *
Autonomie locala si alte chestii din astea nu sunt de ieri si de azi. Sunt inscrise in legile statului. Eu am impresia ca unii dintre noi judeca cam asa: autonomia e buna, dar daca o promoveaza ungurii, atunci miroase urat si nu mai e buna naughty.gif
Deci trebuie sa vedem: ne deranjaza? De ce anume?
Parerea mea este ca fiecare e liber sa vrea orice, dar sa nu incalce legile statului. coolspeak.gif
Si pana la urma, de ce atata agitatie? Oricum dupa 1 ianuarie 2007 legislatia europeana va deveni lege si la noi si minoritatile vor avea mai multe drepturi.

Fiind tu mai "nou" pe forumul asta, vreau neaparat sa-ti spun un lucru care pe aici este arhicunoscut:
Pentru unguri, Autonomie va fi ! tongue.gif
In alta viata ! coolspeak.gif
Kukker
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 10 2006, 15:34) *
Dar sa stii ca eu nu angajez decat persoane care vb romaneste biggrin.gif si trebuie sa mai ai si ceva experienta in comert, asta daca nu vrei cumva sa fii sofer de tir rolleyes.gif !! Asteapta pana la vara !!

Bine ! Dar cand vii pe la Ciuc ? Sa te astept cu kürtőskalács ! smile.gif
Discutam cu comertul si cu sofatul....atunci.
CapitanuPICARD
QUOTE(Hadess @ Apr 10 2006, 11:11) *
Salut! Sunt nou pe aici...

pe bune? rolleyes.gif
Emix
Dupa atitea discutii pro si contra,as dori sa-i rog pe colegii ce doresc asta,sa ne explice ce inteleg ei exact prin autonomie.Mai precis,daca in acest moment statul roman este de acord si sint lasati sa se organizeze,cum ar arata aceasta zona autonoma,ce anume s-ar petrece acolo,care ar fi statutul romanilor din zona si al maghiarilor in sinul natiunii majoritare si bineinteles evolutia economica.
Este posibil ca niste raspunsuri oneste sa faca mai mult bine decit invectivele de pina acum.
adialex
QUOTE(Emix @ Apr 11 2006, 13:56) *
Dupa atitea discutii pro si contra,as dori sa-i rog pe colegii ce doresc asta,sa ne explice ce inteleg ei exact prin autonomie.Mai precis,daca in acest moment statul roman este de acord si sint lasati sa se organizeze,cum ar arata aceasta zona autonoma,ce anume s-ar petrece acolo,care ar fi statutul romanilor din zona si al maghiarilor in sinul natiunii majoritare si bineinteles evolutia economica.
Este posibil ca niste raspunsuri oneste sa faca mai mult bine decit invectivele de pina acum.

corect ce spui si daca ambele parti privesc echidistant si detasat problem e clar ca se va rezolva. unii insa vor sa fraiereasca cu orice pret si aici ii includ pe multi dintre conducatorii unguri (Bela, Tokes, etc.) care profita de asta pt a aduna electorat.
citeste postul meu de mai sus sa vezi cum ne tratau ungurii inainte de unire. eram facuti tigani, desi populatia de etnie rroma venita din india era si este inca in mare parte de nationalitate ungara (nu vreau sa spun ca e un lucru rau). acum in unele judete maghiarii refuza sa invete limba romana, iar marko bela a spus pe 15 martie ca romani trebuie sa invete ungureste pentru a putea convietui in pace in romania. multe.. foarte multe declaratii belicoase si insulte care daca sunt gandite si de maghiarii din romania, si nu doar de conducatorii lor bolsevici, este foarte grav.
vezi pe postul meu declaratia lui ollie rehn privitoare la autonomie si la ce vor maghiarii sa se intample cu Tinutul Secuiesc: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=122259
Kukker
QUOTE(adialex @ Apr 11 2006, 16:01) *
corect ce spui si daca ambele parti privesc echidistant si detasat problem e clar ca se va rezolva. unii insa vor sa fraiereasca cu orice pret si aici ii includ pe multi dintre conducatorii unguri (Bela, Tokes, etc.) care profita de asta pt a aduna electorat.
citeste postul meu de mai sus sa vezi cum ne tratau ungurii inainte de unire. eram facuti tigani, desi populatia de etnie rroma venita din india era si este inca in mare parte de nationalitate ungara (nu vreau sa spun ca e un lucru rau). acum in unele judete maghiarii refuza sa invete limba romana, iar marko bela a spus pe 15 martie ca romani trebuie sa invete ungureste pentru a putea convietui in pace in romania. multe.. foarte multe declaratii belicoase si insulte care daca sunt gandite si de maghiarii din romania, si nu doar de conducatorii lor bolsevici, este foarte grav.
vezi pe postul meu declaratia lui ollie rehn privitoare la autonomie si la ce vor maghiarii sa se intample cu Tinutul Secuiesc: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=122259

Din partea romana totul e ok. Da. Numai oameni de bine ..etc . De ex. Tu care zici ca de fapt tiganii sunt unguri . Nu-i nimic . Daca asa crezi , treaba ta .Si tiganii sunt oameni . Si binenteles nenorocitii de "bozgori" sunt de vina pt tot .
Bela nu asa a zis....cei care lucreaza in administratie si in locurile unde au contact zi de zi cu populatia ....si din bun simti de cand au venit in judetele maghiare ari trebuii sa-si cunoasca macar la nivel de discutie ....ca Tu degeaba bati gura ca maghiarii nu cunosc lb. romana etc . ca asta e o mare minciuna . Cei care lucreaza in locuri de un anumit nivel stiu si vorbesc destul de bine . (cei caresunt la coada vacii ...alora nici nu trebuie )
Emix
QUOTE(Kukker @ Apr 12 2006, 00:54) *
Din partea romana totul e ok. Da. Numai oameni de bine ..etc . De ex. Tu care zici ca de fapt tiganii sunt unguri . Nu-i nimic . Daca asa crezi , treaba ta .Si tiganii sunt oameni . Si binenteles nenorocitii de "bozgori" sunt de vina pt tot .
Bela nu asa a zis....cei care lucreaza in administratie si in locurile unde au contact zi de zi cu populatia ....si din bun simti de cand au venit in judetele maghiare ari trebuii sa-si cunoasca macar la nivel de discutie ....ca Tu degeaba bati gura ca maghiarii nu cunosc lb. romana etc . ca asta e o mare minciuna . Cei care lucreaza in locuri de un anumit nivel stiu si vorbesc destul de bine . (cei caresunt la coada vacii ...alora nici nu trebuie )

Argumentele partii romane,in mare le stiu:as dori sa aflu si parerile partii celeilalte.Daca in loc sa-mi raspunzi,nu poti face altceva decit sa te certi,eu inteleg ca in toata povestea cu autonomia este ceva putred!
Te rog sa aduci argumente,ca de trivialitati ne-am saturat toti (bine,nu chiar toti,spiritele indoctrinate pina in '89 cred in continuare ca dialog inseamna sa tii un racan drepti in fata ta si sa-l injuri,dar pe astia sa nu-i bagam in seama)!
Iar prin argumente,inteleg altceva decit vesnicele lamentatii de genul:ne maninca banii Bucurestiul/bucurestenii,ii tinem in spate pe altii care-s puturosi,noi sintem cei mai frumosi,destepti si harnici sau vesnica saminta de scandal "am fost primii aici"!
Va rog sa ne spuneti voi,care va doriti autonomie,ce anume va insemna aceasta pentru toata Romania si pentru toti cetatenii ei,fiind autonomi cum intelegeti apartenenta la statul roman,ce statut vor avea romanii din aceasta zona autonoma.
Astept sa-mi raspunzi!
Poti?Daca da,fa-o!
sorin mok
QUOTE(Kukker @ Apr 11 2006, 23:54) *

Nu vrei sa fii mai concret?
1.Ce intelegi prin "judete maghiare"? Ungaria e impartita in judete?
2. Cine " au venit"? Romani in Romania? Cum vine asta? Nu te poti muta unde doresti sau gasesti de lucru in tara careia ii platesti impozite si mergi in armata etc??????

Ce vrei sa spui cu asta? Putina provocare? Ti se parea discutia pre linistita?
cartman_sp99
QUOTE(sorin mok @ Apr 12 2006, 21:04) *
2. Cine " au venit"? Romani in Romania? Cum vine asta? Nu te poti muta unde doresti sau gasesti de lucru in tara careia ii platesti impozite si mergi in armata etc??????

De fapt dragul meu, hai sa iti traduc ce a vrut sa spuna Kukker :

-pentru maghiari noi suntem oaspeti ,iar ei sunt gazdele, de aici si pretentia de a sti limba gazdei pentru ca asa e frumos si civilizat. biggrin.gif wink.gif
adialex

ce scriu eu si ce zici tu.. te faci sau chiar esti?
Kukker
QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 12 2006, 21:52) *
De fapt dragul meu, hai sa iti traduc ce a vrut sa spuna Kukker :

-pentru maghiari noi suntem oaspeti ,iar ei sunt gazdele, de aici si pretentia de a sti limba gazdei pentru ca asa e frumos si civilizat. biggrin.gif wink.gif

Da cartmane ai dreptate intr-un fel sunteti oaspeti ! Cum si eu sunt oaspete daca, ma duc in Buzau , si nu incerc acolo sa traiesc viata mea de " secui " asa cum traiesc acasa. Ci ma conformez obiceiurilor de acolo.
Nu e nici o pretentie fata de tine ...e vorba de cei care sunt aici de 30 de ani si nu sunt in stare sa scoate o vorba in lb maghiara ....si nu ca nu stiu ...nu vor ca ei au fost adusi atunci pt a schimba componenta etnica a judetelor maghiare. Si au ramas cu aceasta mentalitae de "superioritate " . A-si gresii daca a-si baga pe toata lumea in acelasi oala. Nu! E vorba numAI de o clica care a tras multe foloase in vechiul regim...si astazi se pling de soarta "graznica" a romanilor din aceste judete....adevarul este ca si astazi sunt toti la functii de conducere , numai ca sunt foarte lacomi si vor si mai mult...cum au fost crescuti in regimul ceausist asta stiu.
Deci nu tu trebuie sa stii lb. gazdei(s-au macar sa pricep ceva ) ci cei care stau aici de 30-40 de ani ...
Tu poti sa vii orcand ca prieten ca nimeni nu te va atinge...
sorin mok
QUOTE(sorin mok @ Apr 12 2006, 20:04) *

De c e nu vrei sa raspunzi punctual?
De unde ai descoperit acei 30 de ani? La ce se refera? La impuritate cumva?

Crezi in Declaratia universala drepturilor omului?
Ce parere ai:
Article 13.
(1) Everyone has the right to freedom of movement and residence within the borders of each state.

(2) Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.
Kukker
QUOTE(sorin mok @ Apr 13 2006, 00:52) *
De c e nu vrei sa raspunzi punctual?
De unde ai descoperit acei 30 de ani? La ce se refera? La impuritate cumva?

judete maghiare ...judeten locuite de preponderent de maghiari....cum a fost in mare parte Bihorul ,Satu Mare , Mures, o parte mare din Cluj, Harghita , Covasna .....in aceasta parte a Transilvaniei pop maghiara era majoritara(In 1918 51% din pop Transilvaniei erau romani , restul de 49 % alte popoare , maghiari , germani ..etc DEci daca s-ar fii facut un tratat de pace corect , nu toata Transilvania ajungea atunci la Ro. Ne mai vorbind aici despre ca populatia Transilvaniei nici nu a fost intrebate....fara referendum...sunt sigur altele ari fii granitele astazi ) Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .Distrugerea acestora prin aducerea unei mare numar de romani din alte zone sub masca indusrializarii era numai pt a schimba componenta etnica. Aceste orase au fost inchise pt maghiari , numai romanii primau drept de s-a muta acolo. Despre asta nici astazi nu se vorbeste. Urma si secuimea ..incet incet si acolo au inceput cu mutari de populatii.Dar a venit 1989.

Nu, romanii nu au venit in Romania ...ci in Transilvania pe care se temeau ca vor pierde , si astazi sunt multi cu aceasta isterie.
Da, in tarile unde sunt autonomii exista legi care prevede ca se poate muta acolo dar numai periodic fara ca sa schimba componenta etnica a zonei. La noi asta a fost primul lucru...schimbarea etnica fortata .

Asta e ce am mostenit dupa comunism.
Aici am auzit de groaznica maghiarizare facuta de Regatul Maghiar dupa 1867....nu spun ca nu existau magarii si atunci...dar sa gandim ala era in sec 19 ...cand in Romania nici macar minoritatiile nu erau recunoscute..si erau destule...Daca procesul de maghiarizare era in asa fel cum este astazi aratat nu stiu cati romani ari fii ramas in Transilvania.
Romania insa a dus o politica de romanizare (ex Dobrogea ) ..urma Transilvania , ca asa ceva nu a facut nici un stat. Un mic ex....la mine in familie toate numele au fost trecute dupa limba romana ...in 1990 a trebuit sa fac demersuri ca sa fie iar corect trecute in buletin..etc.

QUOTE(sorin mok @ Apr 13 2006, 00:52) *
Crezi in Declaratia universala drepturilor omului?
Ce parere ai:

Declaratia e un fel de talmesi balmesi....ia incearca tu sa te muti in America , Germania , Australia , Noua Zelanda...etc asa dupa declartia universala a drepturilor omului. smile.gif
Si in interiorul unei stat care respecte anumite reguli de pastrare a identitatii unei minoritati etnice numeroase nu se fac mutari fortata de alte populatii . Asta faceau comunistii si fascistii.
sorin mok
Asa cum spui despre maghiarizarile din sec XIX ca sa a fost atunci in sec XIX, la fel de bine poti sa spui despre ceea ce tu numesti "romanizare" ca a fost in secolul XX. Acum suntem in XXI!!

E o diferenta imensa intre a spune "judete maghaire" si "judete romanesti cu populatie predominant maghaiara" Nu-i asa?

Vrei sa spui ca eu ca cetatean roman nu pot sa-mi aleg zona din ROMANIA in care sa locuiesc, eu si afmilia mea numeroasa???? DE la cine sa cer voie? de la Udmr?
(si dac e talmes balmes., in baza carui document cer minoritarii maghiari din Romania drepturi?)
Emix
Chiar nici un cetatean roman de etnie maghiara nu poate raspunde coerent la intrebarile puse de mine anterior ?
Chiar nici unul dintre dvs nu doreste sa ne dea explicatiile cerute mai sus ?

Daca acest lucru nu se petrece intr-un timp rezonabil,atunci eu,cetatean roman,pot trage (si o voi face) urmatoarele concluzii:
1-pe acest forum,romanii de etnie maghiara nu fac altceva decit sa ne intoxice,ori din cauza ca asta urmaresc,ori pentru ca doar atit pot,ori pentru ca de fapt problema in discutie nu este o problema reala a intregii populatii a zonei,sau
2-mult rivnita si clamata autonomie este o gogorita,ceruta de citiva frustrati nemultumiti de statutul lor actual si care isi inchipuiesc ca intr-o regiune autonoma ar avea mai multe sanse de reusita,sau
3-in cazul obtinerii autonomiei,relatia acestui teritoriu cu restul tarii ar fi de asemenea natura incit nu este bine ca romanii sa stie de pe acum ce se pregateste,sau
4-ulterior autonomiei,s-ar cere unirea cu Ungaria (nici Alaska,nici Crimeea nu au legatura terestra cu statul de care apartin).

Ar mai fi si altele,dar ca sa evit posturile prea stufoase ma opresc aici.
Inchipuiti-va ca nu stiu nimic despre acest subiect si sinteti pusi in situatia de a ma lamuri (nu de a ma convinge,concluziile obisnuiesc sa le trag singur)!

Raspunsuri,pareri?
fanariotul
judetele maghiare

Astea sunt prin Ungaria, nu ?! wink.gif
Tuliman
QUOTE(Kukker @ Apr 13 2006, 01:25) *
judete maghiare ...judeten locuite de preponderent de maghiari....cum a fost in mare parte Bihorul ,Satu Mare , Mures, o parte mare din Cluj, Harghita , Covasna .....in aceasta parte a Transilvaniei pop maghiara era majoritara(In 1918 51% din pop Transilvaniei erau romani , restul de 49 % alte popoare , maghiari , germani ..etc DEci daca s-ar fii facut un tratat de pace corect , nu toata Transilvania ajungea atunci la Ro. Ne mai vorbind aici despre ca populatia Transilvaniei nici nu a fost intrebate....fara referendum...sunt sigur altele ari fii granitele astazi ) Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .Distrugerea acestora prin aducerea unei mare numar de romani din alte zone sub masca indusrializarii era numai pt a schimba componenta etnica. Aceste orase au fost inchise pt maghiari , numai romanii primau drept de s-a muta acolo. Despre asta nici astazi nu se vorbeste. Urma si secuimea ..incet incet si acolo au inceput cu mutari de populatii.Dar a venit 1989.

Nu, romanii nu au venit in Romania ...ci in Transilvania pe care se temeau ca vor pierde , si astazi sunt multi cu aceasta isterie.
Da, in tarile unde sunt autonomii exista legi care prevede ca se poate muta acolo dar numai periodic fara ca sa schimba componenta etnica a zonei. La noi asta a fost primul lucru...schimbarea etnica fortata .

Lasand deoparte faptul ca esti cat se poate de intolerant (putin spus), ce propui? Sa trimiteti romanii "acasa" si sa va proclamati Republica Independenta Transilvania?

Parca plecasei de pe forum, pe alte forumuri cu mentalitati mai putin "balcanice si retrograde"....
cineva
QUOTE(Kukker @ Apr 13 2006, 01:25) *
Si aici nu vorbesc de orase ...Oradea , Satu-Mare , Cluj , Tg mUres....toate fost orase preponderent maghiare .

Da, asa e, orase, nu judete. Satul bunicului meu e la cativa kilometri de Cluj si acolo erau si sunt mult mai multi romani decat unguri. Inainte de 1918 romanii nu aveau drepturi ca maghiarii... macar asta trebuie sa recunosti... si asta e un fapt nu e o supozitie ca aceea cu referendumul.
Eu cred ca istoria trebuie luata asa cum e si nu trebuie sa ne intrebam ce ar fi fost daca... sunt prea multe variabile pe care omul obisnuit nu le ia in calcul, fapt ceea ce duce de multe ori la un rezultat eronat
Stii cum se vota inainte de 1918? Cel putin la romani... in Ardeal, vota pentru ei invatatorul satului sau preotul... pentru ca multi nu erau educati. Atunci romanii nu aveau un UDMR al lor care sa le apere interesul.

P.S. Daca ar veni un ungur din Ungaria sa locuiasca la Sf. Gheoghe ti-ar conveni? Dar daca ii schimbam nationalitatea si-l facem roman... cum ar fi?
Kukker
QUOTE(Tuliman @ Apr 13 2006, 18:50) *
Lasand deoparte faptul ca esti cat se poate de intolerant (putin spus), ce propui? Sa trimiteti romanii "acasa" si sa va proclamati Republica Independenta Transilvania?

Parca plecasei de pe forum, pe alte forumuri cu mentalitati mai putin "balcanice si retrograde"....

Eu nu sunt intolerant deloc ...dar odata si odat trebuie spus adevarul....in Transilvania s-a facut romanizare timp de 80 de ani ... care a culminat cu epoca de aur a dictatorului , unii incercau sa continua si dupa ....
Daca am plecat , nu inseamna ca nu pot sa vin inapoi...asa de bine ma distrezi cand vad aberatiile scrise de voi ...aberatii care vin din nestiinta si de necunoasterea problemei.
Unde am scris eu ca romanii trebuie trimis "acasa" ??? Ari fii bine ca sa nu "reformulam " cele scrise de mine . Eu am constatat un lucru existent. si parca am scris ca asta a fost rezultatul comunismului....
Nu fa tu probleme ca eu sunt foarte activ pe anumite forumuri unguresti ...nu te gandii la disputa ...e vorba de cele din Ungaria ...in special cele ale partidului "neobolsevicobancarosocilaist "
Kukker
QUOTE(cineva @ Apr 13 2006, 19:30) *
Da, asa e, orase, nu judete. Satul bunicului meu e la cativa kilometri de Cluj si acolo erau si sunt mult mai multi romani decat unguri. Inainte de 1918 romanii nu aveau drepturi ca maghiarii... macar asta trebuie sa recunosti... si asta e un fapt nu e o supozitie ca aceea cu referendumul.
Eu cred ca istoria trebuie luata asa cum e si nu trebuie sa ne intrebam ce ar fi fost daca... sunt prea multe variabile pe care omul obisnuit nu le ia in calcul, fapt ceea ce duce de multe ori la un rezultat eronat
Stii cum se vota inainte de 1918? Cel putin la romani... in Ardeal, vota pentru ei invatatorul satului sau preotul... pentru ca multi nu erau educati. Atunci romanii nu aveau un UDMR al lor care sa le apere interesul.

P.S. Daca ar veni un ungur din Ungaria sa locuiasca la Sf. Gheoghe ti-ar conveni? Dar daca ii schimbam nationalitatea si-l facem roman... cum ar fi?

Romanii atuncia nu aveau toate drepturile ..dar nu se poate face comparatie cu Romania de dincolo de Carpati . Totusi deja atunci aveau deputati in parlamentul de la Budapesta . Nu se numea udmr..dar totusi aveau. Si crezi ca in zonele maghiare toti erau educati ....si nu se faceau mismarsuri pe la alegerile de atunci ?
Sunt de acord cu tine . Nu am glorificat Monarchia . Care totusi pe linga multe minusuri avea si multe plusuri . Dar de a spune ca totul a fost ceva graznic ..e totusi o magarie . Gresala e ca noi astazi cu gandirea noastra de sec 21 incercam sa privim evenimente petrecute acum 100 -150 de ani. Totusi alt tip de viata exista atunci.
Sa vine vreun ungur la Sf Ghe. Nu prea cred ca se inghesuie pt asa ceva . In afara de cateva firme , si turisti care iar au descoperit Ardealul . De ce ar-i trebuii schimbate nationalitatea ? smile.gif
In rest numia de bine !

QUOTE(Emix @ Apr 13 2006, 11:58) *
Chiar nici un cetatean roman de etnie maghiara nu poate raspunde coerent la intrebarile puse de mine anterior ?
Chiar nici unul dintre dvs nu doreste sa ne dea explicatiile cerute mai sus ?

Daca acest lucru nu se petrece intr-un timp rezonabil,atunci eu,cetatean roman,pot trage (si o voi face) urmatoarele concluzii:
1-pe acest forum,romanii de etnie maghiara nu fac altceva decit sa ne intoxice,ori din cauza ca asta urmaresc,ori pentru ca doar atit pot,ori pentru ca de fapt problema in discutie nu este o problema reala a intregii populatii a zonei,sau
2-mult rivnita si clamata autonomie este o gogorita,ceruta de citiva frustrati nemultumiti de statutul lor actual si care isi inchipuiesc ca intr-o regiune autonoma ar avea mai multe sanse de reusita,sau
3-in cazul obtinerii autonomiei,relatia acestui teritoriu cu restul tarii ar fi de asemenea natura incit nu este bine ca romanii sa stie de pe acum ce se pregateste,sau
4-ulterior autonomiei,s-ar cere unirea cu Ungaria (nici Alaska,nici Crimeea nu au legatura terestra cu statul de care apartin).

Ar mai fi si altele,dar ca sa evit posturile prea stufoase ma opresc aici.
Inchipuiti-va ca nu stiu nimic despre acest subiect si sinteti pusi in situatia de a ma lamuri (nu de a ma convinge,concluziile obisnuiesc sa le trag singur)!
Raspunsuri,pareri?

Daca citesti forumul gasesti raspunsuri din partea ambilor parti .
Daca cauti pe net gasesti tot ce te intereseaza...ari fi pacat ca sa incepem iar cu statulul...ce e autonomia...etc . Totul apare si aici in diferite teme.
Daca tot nu vei gasi ce-ti doresti atunci o sa incerc dupa Pasti sa-ti raspund. La noi catolici duminica e Pastele. Acuam am multe treaba !

Dar gresesti enorm daca crezi ca autonomia ari duce la alipirea Secuimii de Ungaria.... biggrin.gif
cartman_sp99
Kukker cu dedicatie tata poate iti mai descretesti fruntea biggrin.gif Click to view attachment
sabalsis
Da asa este.....?? ma bag si io in discutie si zic asa ca de la filozof la opinca...
1. Care natiune Secuiasca,Maghiara etc...
2. Fiecare pasare pe limba ei piere,numai ca ici avem o problema-nu exista limba Maghiara.
sa ma explic: (cunosc si eu cate ceva in Maghiara dupa ureche dar cum articulatia a aparut inaintea scrisului am intaietate)

A: Lectia 1: prepozitia "si"este invers in Maghiara "es"
B: Lectia 2: cuvantul "viz" in Maghiara inseamna APA, este inversul la "iZVor" in Romana....
C: Lectia 3: "ghi ufo"cu accentul de rigoare, special este scris despartit ca sa vada tot chioru, Terminatia FOC de la sfarsit....si asa mai departe tot alfabetul care il au de la noi ....TOTUL e o MISTIFICARE bine pusa la punct folosindu-se limba Romana in mare parte si alte limbi .
Se pot daexemple la nesfarsit din toate cuvintele in limba Maghiara dar nu e loc aici sa vezi cat de mare este bataia de joc,

Poate ca odata o sa le scriu pe toate,dar cine stie daca mai pot fi folosite vreodata....
Asa ca nu mai luptati contra lor deoarece nu mai este nevoie, se autodistrug singuri exact ca un balon de sapun ce sunt(inspira mila nu teama)(rata sinuciderilor este cea mai mare la ei....oare de ce.....sufera de un sindrom grav-disociere a personalitatii ,adica ei cred ca sunt Maghiari dar saracii sunt romani Maghiarizati ...bolile istoriei si rautatii umane... imi pare rau....eu am respect pentru toti oamenii inclusiv ei,Ungurii si sper ca se vor trezii din aceasta umilinta a manipularii crunte...
Kukker
QUOTE(sabalsis @ Apr 14 2006, 00:54) *
Da asa este.....?? ma bag si io in discutie si zic asa ca de la filozof la opinca...
....... Maghiari dar saracii sunt romani Maghiarizati ...bolile istoriei si rautatii umane... imi pare rau....eu am respect pentru toti oamenii inclusiv ei,Ungurii si sper ca se vor trezii din aceasta umilinta a manipularii crunte...

Vai de capul tau ! Nu vreau sa te jignesc dar du-te repede la un medic , ca ce ai scris aici trece si de Pavel Coruti.... biggrin.gif

QUOTE(cartman_sp99 @ Apr 14 2006, 00:51) *
Kukker cu dedicatie tata poate iti mai descretesti fruntea biggrin.gif Click to view attachment

Astept sa ne intilnim !!! biggrin.gif
LEANA
QUOTE(Kukker @ Apr 13 2006, 23:50) *
Eu nu sunt intolerant deloc ...dar odata si odat trebuie spus adevarul....in Transilvania s-a facut romanizare timp de 80 de ani ... care a culminat cu epoca de aur a dictatorului , unii incercau sa continua si dupa ....
Daca am plecat , nu inseamna ca nu pot sa vin inapoi...asa de bine ma distrezi cand vad aberatiile scrise de voi ...aberatii care vin din nestiinta si de necunoasterea problemei.
Unde am scris eu ca romanii trebuie trimis "acasa" ??? Ari fii bine ca sa nu "reformulam " cele scrise de mine . Eu am constatat un lucru existent. si parca am scris ca asta a fost rezultatul comunismului....
Nu fa tu probleme ca eu sunt foarte activ pe anumite forumuri unguresti ...nu te gandii la disputa ...e vorba de cele din Ungaria ...in special cele ale partidului "neobolsevicobancarosocilaist "

De ce te agiti?Nu au inteles in 1000 de ani despre ce este vorba,asa cum nu "intelege" nici vrabia de ce se muta in casa randunicilor.Ca doar este foarte simplu,prostu construeste si munceste si smecherul profita!
Acum se merge mai departe(deocamdata!!) in Europa de West,acolo cred ei ca gasesc asa fraieri ca noi in Transilvania!Dar "fratele" cel mare de la Moskova nu doarme!!
Kukker
Si tinind cont ca se apropie Pastele Catolic si Protestant pt noi (duminica ) , si Pastele Ortodox pt voi (peste o sapt. )
va urezi

SARBATORI FERICITE DE PASTI ! CHRISTOS A INVIAT !
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET !

smile.gif Kukker "cel rau " biggrin.gif
eyer
QUOTE(LEANA @ Apr 15 2006, 01:19) *
[...] Acum se merge mai departe(deocamdata!!) in Europa de West, acolo cred ei ca gasesc asa fraieri ca noi in Transilvania! [...]

Leana, iata un material interesant din presa de astazi - apropo de "mersul mai departe" al RO si de cei pe care tu ii numesti "fraieri" -, desi gasesc ca titlul este nelalocul lui de tendentios: Austro-Ungaria se reface peste Romania

Un singur citat:
Intr-un interviu acordat ziarului „Cotidianul”, cancelarul Austriei, Wolfgang Schüssel, explica de ce tara sa s-a pozitionat atit de avantajos in spatiul central si est-european: „Pur si simplu pentru ca am identificat foarte de timpuriu importanta strategica a regiunii dunarene [...] A fost dintotdeauna visul meu, ca aceasta mare regiune – Bavaria, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania si Bulgaria – sa se dezvolte intr-o regiune economica si politica, iar acest lucru incepe sa se adevereasca. Am privit intotdeauna ca fiind o investitie in viitorul nostru.”
data
QUOTE(Kukker @ Apr 15 2006, 01:22) *
Si tinind cont ca se apropie Pastele Catolic si Protestant pt noi (duminica ) , si Pastele Ortodox pt voi (peste o sapt. )
va urezi

SARBATORI FERICITE DE PASTI ! CHRISTOS A INVIAT !
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET !

smile.gif Kukker "cel rau " biggrin.gif

Sarbatori Fericite!
Ekstrim
Yesterday, 22:20 Post #742

QUOTE(LEANA @ Apr 15 2006, 01:19)
[...] Acum se merge mai departe(deocamdata!!) in Europa de West, acolo cred ei ca gasesc asa fraieri ca noi in Transilvania! [...]

Leana, iata un material interesant din presa de astazi - apropo de "mersul mai departe" al RO si de cei pe care tu ii numesti "fraieri" -, desi gasesc ca titlul este nelalocul lui de tendentios: Austro-Ungaria se reface peste Romania

Un singur citat:
Intr-un interviu acordat ziarului „Cotidianul”, cancelarul Austriei, Wolfgang Schüssel, explica de ce tara sa s-a pozitionat atit de avantajos in spatiul central si est-european: „Pur si simplu pentru ca am identificat foarte de timpuriu importanta strategica a regiunii dunarene [...] A fost dintotdeauna visul meu, ca aceasta mare regiune – Bavaria, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania si Bulgaria – sa se dezvolte intr-o regiune economica si politica, iar acest lucru incepe sa se adevereasca. Am privit intotdeauna ca fiind o investitie in viitorul nostru.”

Si care e treaba? Abia acum va dati seama de asta? Pai chiar su Uniunea europeana nu e altceva decat fostul imperiu al lui Napoleon, ori si mai si fostul Imperiu Roman! naughty.gif
ION ION
Mai, nu stiu... sunteti intr-un mare fel!
Faceti pe victimele!
Sa-mi spuna careva dint-re voi ca nu sunteti organizati!
Nu va dati seama ca jucati un teatru trist?
Sunteti penibili!!!!!!!
Milan
noua televizia Romaniei:

http://dunatv.hu/popup/popup.html?musor_id...at_id=autonomia
Emix
Dupa o asteptare de circa o saptamina (un termen rezonabil,gindesc eu),n-am primit inca raspunsurile la intrebari.Singura incercare a mi se raspunde a fost aceea a lui kuker:"daca citesti forumul...".
Ei bine,l-am citit si raspunsuri n-am aflat:asadar,puteti raspunde domnilor la cele citeva intrebari de bun simt,puse anterior?Mai am rabdare pina dupa Pastele ortodox,apoi voi trage niste concluzii!
Am rabdare,astept....

Si sa nu uit:UN PASTE FERICIT TUTUROR!
Emix
A mai trecut ceva vreme si adeptii infocati ai autonomiei nu si-au facut timp sa raspunda strict la intrebarile anterioare!!!
Asta imi da de banuit,ca de fapt,aveti ceva de ascuns:cam despre ce este vorba,intelesesem noi cu totii si pina acum,dar asteptam confirmarea,care,iata a sosit!
Stimati conationali,din modul in care postati,am desprins urmatorul tipic:
1-se ia una bucata "cetatean roman de buna credinta" de origine etnica aleatoare (lipsit de importanta,oricum nu se poate verifica realitatea declaratiilor) si este pus sa faca citeva propuneri "de bine"!
2-respectivul binevoitor,are grija sa strecoare (doar din greseala,sint convins!) si citeva lucruri jignitoare/suparatoare la adresa romanilor de pe forum:acestea pot fi directe (pe intelesul oricarui "cioban valah prost",ori indirecte si subtile (Romania cu r sau Transilvania tradus in maghiara,ori pur si simplu lacune bruste de limba romana,observate la useri care de obicei scriu destul de corect).
3-mereu se vor gasi si romani gata sa cada in plasa intinsa,iar de aici si pina la invective pasul este foarte mic.
4-daca nici un "olah" nu se pacaleste,intra in actiune armata de clone,avind grija sa agite spiritele,astfel ca dupa scurt timp,romanii sa poata fi catalogati drept intoleranti (ca sa nu spun ce se intelege citind printre rinduri!).
5-este folosita din plin deviza "nici o zi fara discutii despre autonomie si drepturile maghiarilor!":dar despre indatoririle tuturor cetatenilor,inclusiv ale celor de etnie maghiara,nu se sufla nici un cuvintel.

Concluzii:
scopul imediat este
a-de a-i provoca pe romani
b-de a mentine in actualitate,cu orice pret,niste revendicari absurde
c-de a obtine exemple de intoleranta etnica
scopul pe termen lung este

obtinerea unei autonomii sinonima cu independenta si probabil purificarea etnica a zonelor locuite preponderent de maghiari!

Desi ambele parti au folosit de multe ori expresii jignitoare,m-am ferit sa folosesc butonul report,insa acum cred ca s-a ajuns prea departe cu falsa problema a autonomiei pe baze etnice,asa ca imi permit sa propun moderatorilor sa nu lase activ un asemenea subiect mai mult de 24 de ore.Probabil ca dupa un timp,ne vor lasa in pace,cautind alte locuri in care sa-si faca propaganda!
shimen_musashi
QUOTE(Emix @ Apr 26 2006, 14:06) *
A mai trecut ceva vreme si adeptii infocati ai autonomiei nu si-au facut timp sa raspunda strict la intrebarile anterioare!!!
Asta imi da de banuit,ca de fapt,aveti ceva de ascuns:cam despre ce este vorba,intelesesem noi cu totii si pina acum,dar asteptam confirmarea,care,iata a sosit!
Stimati conationali,din modul in care postati,am desprins urmatorul tipic:
1-se ia una bucata "cetatean roman de buna credinta" de origine etnica aleatoare (lipsit de importanta,oricum nu se poate verifica realitatea declaratiilor) si este pus sa faca citeva propuneri "de bine"!
2-respectivul binevoitor,are grija sa strecoare (doar din greseala,sint convins!) si citeva lucruri jignitoare/suparatoare la adresa romanilor de pe forum:acestea pot fi directe (pe intelesul oricarui "cioban valah prost",ori indirecte si subtile (Romania cu r sau Transilvania tradus in maghiara,ori pur si simplu lacune bruste de limba romana,observate la useri care de obicei scriu destul de corect).
3-mereu se vor gasi si romani gata sa cada in plasa intinsa,iar de aici si pina la invective pasul este foarte mic.
4-daca nici un "olah" nu se pacaleste,intra in actiune armata de clone,avind grija sa agite spiritele,astfel ca dupa scurt timp,romanii sa poata fi catalogati drept intoleranti (ca sa nu spun ce se intelege citind printre rinduri!).
5-este folosita din plin deviza "nici o zi fara discutii despre autonomie si drepturile maghiarilor!":dar despre indatoririle tuturor cetatenilor,inclusiv ale celor de etnie maghiara,nu se sufla nici un cuvintel.

Concluzii:
scopul imediat este
a-de a-i provoca pe romani
b-de a mentine in actualitate,cu orice pret,niste revendicari absurde
c-de a obtine exemple de intoleranta etnica
scopul pe termen lung este

obtinerea unei autonomii sinonima cu independenta si probabil purificarea etnica a zonelor locuite preponderent de maghiari!

Desi ambele parti au folosit de multe ori expresii jignitoare,m-am ferit sa folosesc butonul report,insa acum cred ca s-a ajuns prea departe cu falsa problema a autonomiei pe baze etnice,asa ca imi permit sa propun moderatorilor sa nu lase activ un asemenea subiect mai mult de 24 de ore.Probabil ca dupa un timp,ne vor lasa in pace,cautind alte locuri in care sa-si faca propaganda!

Am cerut si eu de cateva ori se mi (ni) se aduca argumente concrete de catre cel putin un minoritar ungur. Dupa cum cred ca banuiesti nu s-a intamplat acest lucru.
Consider ca este rea vointa din partea tuturor celor care sustin acest deziderat, cred ca nu au fost absolut deloc sinceri in expunerile lor, cred ca nu vor fi nici de acum inainte.
Sustin intr-u totul concluziile tale si chiar am rugamintea ca acest topic sa fie inchis pentru ca nu are rost sa mai continuam discutiile intro singura directie - de la noi la ei. Eu am adus argumente cu care sa-mi sustin parerile contra autonomie. A fost doar o singura persoana (Csabi) care mi-a raspuns puctual la argumentele mele, dar din pacate nu a mai continuat - adica nu a venit si el cu argumente proautonomie.
Asa ca borba multa saracia omului.
Va salut si va astept pe cei care aveti CURAJUL (pana acum nu l-a avut niciunul) sa veniti cu argumente (asta daca nu se inchide topicul)

peacefingers.gif
Hadess
QUOTE(shimen_musashi @ Apr 26 2006, 18:09) *
Am cerut si eu de cateva ori se mi (ni) se aduca argumente concrete de catre cel putin un minoritar ungur. Dupa cum cred ca banuiesti nu s-a intamplat acest lucru.
Consider ca este rea vointa din partea tuturor celor care sustin acest deziderat, cred ca nu au fost absolut deloc sinceri in expunerile lor, cred ca nu vor fi nici de acum inainte.
Sustin intr-u totul concluziile tale si chiar am rugamintea ca acest topic sa fie inchis pentru ca nu are rost sa mai continuam discutiile intro singura directie - de la noi la ei. Eu am adus argumente cu care sa-mi parerile contra autonomie. A fost doar o singura persoana (Csabi) care mi-a raspuns puctual la argumentele mele, dar din pacate nu a mai continuat - adica nu a venit si el cu argumente proautonomie.
Asa ca borba multa saracia omului.
Va salut si va astept pe cei care aveti CURAJUL (pana acum nu l-a avut niciunul) sa veniti cu argumente (asta daca nu se inchide topicul)
peacefingers.gif

Minunat. Propun inchiderea tuturor topicelor la care nu se mai posteaza 2-3 zile la rand, inclusiv a celor care au trecut pe paginile 2,3,4 ale forumului dar care nu au fost inchise. smile.gif
Nu de alta, dar altfel ar parea ceva discriminator, nu? photo.gif
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.