Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

lajbi

QUOTE(sorin mok @ Mar 23 2006, 21:12) *
S-au mai dat o data exemple de inventii si inovatii maghiare. Si, desi s-a cazut de acord, cel putin eu asa am inteles de la Naga, ca aceasta competitie este o prostie - in genul Bruce Lee il bate pe Van Damme? - vine Lajbi si reia chestiunea.
CE scop are aceasta repetitie? Din moment ce am cazut de acord ca ambele natiuni au inventat, inovat cite ceva, mai important sau mai putin important pentru umanitatae?
Fiind o repetitie, am considerat-o o provocare. DE aceea am postat definitiile celor doua concepte:nationalism si sovinism. Sa se recunoasca ceea ce e evident: exista nationalism si sovinism si la unguri si la romani!

Nu va suparati. Nu deacea am scris ce am scris sa va jignesc. Il respect foarte mult pe savanti, scriitori,... roman. Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor. Am enumerat o parte din savantii si inventatorii maghiar ca sa demonstrez lui Picard (nu pentru voi, ca voi sunteti mai cu carte - cum am vazut pana acuma) ca si noi, ungurii am dat ceva omenirii.
shimen_musashi
QUOTE(lajbi @ Mar 24 2006, 17:08) *
Nu va suparati. Nu deacea am scris ce am scris sa va jignesc. Il respect foarte mult pe savanti, scriitori,... roman. Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor. Am enumerat o parte din savantii si inventatorii maghiar ca sa demonstrez lui Picard (nu pentru voi, ca voi sunteti mai cu carte - cum am vazut pana acuma) ca si noi, ungurii am dat ceva omenirii.

stimabile incearca sa ignori unele afirmatii/replici/etc si incearca sa alegi ce e bun si constructiv. recunosc ca la inceput m-am lasat si eu prins in acest joc, dar la ce rost? eu nu-i vad o finalitate. e ceva de genul:
- muschii mei sunt mai tari
- nu, ai mei sunt
- ba ai mei
- ma nene, vezi ca ai mei sunt mai mari
- ai mei sunt lucrati mai mult
bla bla bla.......

deci........listele cu strabuni inteligenti si "nobeli" nu au valoare. pot sa fie toti unguri sau toti romani. toti sunt morti.AU FOST.
intrebarea e: cum trecem noi de acest hop?
raspun: argumentul pro/contra este ca............ avand in vedere acest fapt consider ca am dreptate.

consider ca acesta ar trebui sa fie tonul discutiilor

peacefingers.gif

csabi
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 24 2006, 15:46) *
[b]
roll2.gif roll2.gif
un nebun, cu idei revizioniste si nostalgii din evul mediu, realizeaza ca acum, inainte de integrarea Romaniei in Uniune, e momentul propice pentru cererile lor. evident, si-a luat un mare sut in kur cu recomandarea aia. smile.gif nesimtirea si obraznicia lui este deja proverbiala: sa ceri ca institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani. biggrin.gif tare de tot!

iar marineru' asa e, le-a acordat legitimitate autonomiei: CAT ARE SI CRAIOVA! roll2.gif roll2.gif

threadul mai poate supravietui asa, "de-un pamplezir", dar visele din avul mediu ale unui popa idiot sunt deja la 2 metri sub pamant.

Mai draga Capitane PICARD

Zici despre pastorul Tokes ca e nebun, nu pot sa comentez afirmatia, dar unde sunt ideile lui revizioniste, te rog sa ma luminezi si pe mine, care ar fi acelea? Pentru ca in acceptiunea mea revizionismul are ceva de-a face cu modificarea granitelor unei tari si nimic cu autonomia. De ce este nesimtire si obraznicie a cere subventionarea invatamantului superior in limba maghiara ? Doar si cetatenii romani de etnie maghiara sunt platitori de taxe si impozite in tara asta sau crezi ca ei sunt scutiti? Vezi, cu asta mi-ai dat un argument pro - autonomie: institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA nu ar trebui sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani pentru ca (am citit undeva, voi cauta concret unde ) ca 90% din impozitele si taxele colectate raman pe plan local si astfel maghiarii daca vor invatamant superior in limba materna si-l vor subventiona.

As pune fata in fata, din punct de vedere al informatiilor, inversunarea ta impotriva autonomiei si sperantele poporului roman ca Romania sa devina membra a Uniunii Europene. Majoritatea dintre noi nu stim ce va aduce aderarea si totusi majoritatea o dorim. Tu nu stii ce ar insemna autonomia dar totusi o refuzi categoric.

Uite ce as propune eu ca schimbul de idei sa aiba sens: fiecare dintre noi sa caute date si informatii despre autonomiile care exista in Europa si pe baza acestora sa argumentam pro sau contra. Eu voi incerca sa aflu mai multe si despre cum isi inchipuie CNS aceasta autonomie teritoriala si imi voi expune si eu parerile in cunostinta de cauza.

Astept parerea ta

Pace pe Pamant
fanariotul
QUOTE(lajbi @ Mar 24 2006, 17:08) *
Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor.

Esti prost informat, mai stiti ceva: autonomie/regionalizare, si alte variatiuni pe aceeasi tema. death.gif
Benedict
QUOTE(csabi @ Mar 24 2006, 19:31) *
Mai draga Capitane PICARD

Zici despre pastorul Tokes ca e nebun, nu pot sa comentez afirmatia, dar unde sunt ideile lui revizioniste, te rog sa ma luminezi si pe mine, care ar fi acelea? Pentru ca in acceptiunea mea revizionismul are ceva de-a face cu modificarea granitelor unei tari si nimic cu autonomia. De ce este nesimtire si obraznicie a cere subventionarea invatamantului superior in limba maghiara ? Doar si cetatenii romani de etnie maghiara sunt platitori de taxe si impozite in tara asta sau crezi ca ei sunt scutiti? Vezi, cu asta mi-ai dat un argument pro - autonomie: institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA nu ar trebui sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani pentru ca (am citit undeva, voi cauta concret unde ) ca 90% din impozitele si taxele colectate raman pe plan local si astfel maghiarii daca vor invatamant superior in limba materna si-l vor subventiona.

As pune fata in fata, din punct de vedere al informatiilor, inversunarea ta impotriva autonomiei si sperantele poporului roman ca Romania sa devina membra a Uniunii Europene. Majoritatea dintre noi nu stim ce va aduce aderarea si totusi majoritatea o dorim. Tu nu stii ce ar insemna autonomia dar totusi o refuzi categoric.

Uite ce as propune eu ca schimbul de idei sa aiba sens: fiecare dintre noi sa caute date si informatii despre autonomiile care exista in Europa si pe baza acestora sa argumentam pro sau contra. Eu voi incerca sa aflu mai multe si despre cum isi inchipuie CNS aceasta autonomie teritoriala si imi voi expune si eu parerile in cunostinta de cauza.

Astept parerea ta

Pace pe Pamant

Imi reinoiesc apelul la o discutie pasnica si lipsita de tensiuni. Ce rost au polemicile cu forumistii care folosesc expresii mai "tari"?
peacefingers.gif
sorin mok
Csabi, o intrebare?
Universitatea Babes-Bolyai nu ofera invatamint superior in limba maghiara?

Apoi, nu se doreste directionarea taxelor din zonele majoritar maghiare si catre o politie si o armata autonoma. Sau cum? Taxele sa mearga la Bucuresti care le redirectioaneaza - ca acum, sau ramin regional si se infiinteaza politie, posta, salvare, invatamint, armata, graniceri, fonduri de pensionare etc? (si nu mai primiti pomana, cum zici tu)

Nu inteleg cum e cu taxele si impozitele astea!
csabi
QUOTE(sorin mok @ Mar 24 2006, 21:02) *
Csabi, o intrebare?

Apoi, nu se doreste directionarea taxelor din zonele majoritar maghiare si catre o politie si o armata autonoma. Sau cum? Taxele sa mearga la Bucuresti care le redirectioaneaza - ca acum, sau ramin regional si se infiinteaza politie, posta, salvare, invatamint, armata, graniceri, fonduri de pensionare etc? (si nu mai primiti pomana, cum zici tu)

Ba da, asa stiu ca da, si stiu ca si la Targu-Mures, la medicina sunt sectii maghiare.

Te rog sa ma scuzi ca nu pot sa-ti ofer detalii pentru ca nici eu habar n-am, de aceea vrea sa ma documentez si eu.
Dintre institutii banuiesc ca unele ar deveni inutile ca armata sau granicerii de ex.
(Aia cu pomana ma scuzi dar nu eu am zis-o ci Capitanu PICARD, eu doar l-am citat)

Deocamdata am gasit manifestul CNS in limba romana pe site-ul lor www.sznt.ro si incerc sa aflu mai multe de pe acest site.

MANIFESTUL MARII ADUNĂRI A SECUILOR
Odorheiu Secuiesc / Székelyudvarhely
15 martie 2006

Noi, participanţii la Marea Adunare a Secuilor din 15 martie 2006 de la Odorheiu Secuiesc-Székelyudvarhely, conştienţi de responsabilitatea noastră istorică faţă de copiii şi nepoţii noştri, ne adresăm Statului Român, Parlamentului European, Uniunii Europene, Organizaţiei Naţiunilor Unite, tuturor popoarelor lumii. Odorheiu Secuiesc / Székelyudvarhely
15 martie 2006

Noi, participanţii la Marea Adunare a Secuilor din 15 martie 2006 de la Odorheiu Secuiesc-Székelyudvarhely, conştienţi de responsabilitatea noastră istorică faţă de copiii şi nepoţii noştri, ne adresăm Statului Român, Parlamentului European, Uniunii Europene, Organizaţiei Naţiunilor Unite, tuturor popoarelor lumii.

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, constatăm:

* România şi principalele Puteri Aliate şi Asociate, în Tratatul asupra minorităţilor din 9 decembrie 1919 de la Paris, au garantat acordarea Secuilor dreptul la autonomie – astăzi, invocând Constituţia, ne interzic şi exercitarea suveranităţii poporului prin organizarea referendumului local!
* Declaraţia Conferinţei ONU de la Viena din 1993, reafirmă dreptul fiecărui popor la autodeterminare – astfel şi al Secuimii!
* Parlamentul European prevede asigurarea măsurilor suplimentare pentru protecţia minorităţii maghiare din România, pe baza principiilor subsidiarităţii şi autoguvernării – autorităţile române nu vor să ia în consideraţie această solicitare!

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, afirmăm că:

* Nu dorim să trăim şi în continuare într-un climat de subordonare şi vulnerabilitate!
* Autonomia teritorială, pe baza tradiţiilor istorice, este dreptul nostru secular, la care niciodată nu vom renunţa şi fără de care nu vom putea dăinui pe pământul nostru natal!
* Vrem să realizăm garanţiile instituţionale ale drepturilor noastre colective prin mijloace democratice şi solicităm adoptarea unor soluţii imediate!

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, revendicăm:

* Autonomie Ţinutului Secuiesc – Libertate pentru Secui!
* în Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 s-a declarat deplina libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare – să fie respectată această promisiune!
* Parlamentul şi Guvernul României să respecte obligaţiile internaţionale asumate şi să garanteze egalitate deplină şi efectivă pentru comunitatea secuiască pe pământul său natal
* Parlamentul României să adopte Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc!
* In conformitate cu Hotărârea nr. 1334/2003 a Consiliului Europei, sintagma de „stat naţional” este o noţiune depăşită, care nu poate sta în calea autonomiei teritoriale – totuşi, autorităţile competente, prin referire la teza constituţională de stat naţional, refuză reînfiinţarea şi autonomia Ţinutului Secuiesc! In acest caz, sintagma de „stat naţional” să fie eliminată din Constituţie!
* Uniunea Europeană să remedieze lezarea drepturilor noastre colective săvârşite de acum 86 de ani şi să impună înfiinţarea regiunii autonome administrative Ţinutul Secuiesc, ca o condiţie de aderare!
* Organizaţia Naţiunilor Unite să supravegheze reglementarea statutului de autonomie a Ţinutului Secuiesc!

MAREA ADUNARE A SECUILOR

mars0212
QUOTE(sorin mok @ Mar 24 2006, 20:02) *
Csabi, o intrebare?

Din taxele si impozitele incasate majoritatea(cam 80%) raman la nivel local, restul de 20% se duc la centru pentru cheltuielile statului, salariile functionarilor de la centru, cheltuielile Parlamentului, achitare datorii externe si altele.

Se numeste descentralizare si nu este pera departe de autonomie pentru ca descentralizarea presupune o autonomie cat mai mare a unitatilor administrativ-teritoriale.
Elena_Din_Troia
whistling.gif lol.gif roll2.gif lol.gif roll2.gif lol.gif roll2.gif
sorin mok

Degeaba vorbim, se doreste foarte clar>
Noi, locuitorii așezămintelor secuiești și Ținutului Secuiesc, afirmăm că:

* Nu dorim să trăim și în continuare într-un climat de subordonare și vulnerabilitate!
* Autonomia teritorială, pe baza tradițiilor istorice, este dreptul nostru secular, la care niciodată nu vom renunța și fără de care nu vom putea dăinui pe pământul nostru natal!
* Vrem să realizăm garanțiile instituționale ale drepturilor noastre colective prin mijloace democratice și solicităm adoptarea unor soluții imediate!

Noi, locuitorii așezămintelor secuiești și Ținutului Secuiesc, revendicăm:

* Autonomie Ținutului Secuiesc – Libertate pentru Secui!
* în Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 s-a declarat deplina libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare – să fie respectată această promisiune!
* Parlamentul și Guvernul României să respecte obligațiile internaționale asumate și să garanteze egalitate deplină și efectivă pentru comunitatea secuiască pe pământul său natal
* Parlamentul României să adopte Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc!
* In conformitate cu Hotărârea nr. 1334/2003 a Consiliului Europei, sintagma de „stat național” este o noțiune depășită, care nu poate sta în calea autonomiei teritoriale – totuși, autoritățile competente, prin referire la teza constituțională de stat național, refuză reînființarea și autonomia Ținutului Secuiesc! In acest caz, sintagma de „stat național” să fie eliminată din Constituție!

Ce inseamna climat de vulnerabilitate si subordonare!!!!!!!!!!!!!!!!
Si de ce santaj: daca nu ni se da si noua, atunci sa dispara!
clio2003
Nu este posibil ka in Romania, o minoritate care este si a fost dintotdeauna respectata si a avut drepturi si libertati f mari (ungurii) sa ceara autonomie. Innebunesc cand vad ca in afara de Noua Dreapta (care nu are nici un fel de putere politica) nimeni nu s-a rasculat.Asa ceva este strigator la cer. Societatea civila trebuie sa se trezeasca la realitate. Cand Ardealul era sub acupatia lor, romanii nu aveau voie sa isi vorbeasca propria limba, sa aiba scoli romanesti sau sa isi exercite religia, dimpotriva erau maghiarizati fortzat. Va rog facetzi sa circule acest mass. Poporul roman trebuie sa inteleaga ca nu e normal sa ne lasam calcatzi in picioare de altii,asa cum am facut pana acum in istorie. Luptati in toate modurile posibile...

Sa fie trimisi inapoi! mad.gif ............Li sa urcat la CAP... wink.gif

Pace! photo.gif
Kukker
QUOTE(clio2003 @ Mar 25 2006, 12:06) *
Nu este posibil ka in Romania, o minoritate care este si a fost dintotdeauna respectata si a avut drepturi si libertati f mari (ungurii) sa ceara autonomie. Innebunesc cand vad ca in afara de Noua Dreapta (care nu are nici un fel de putere politica) nimeni nu s-a rasculat.Asa ceva este strigator la cer. Societatea civila trebuie sa se trezeasca la realitate. Cand Ardealul era sub acupatia lor, romanii nu aveau voie sa isi vorbeasca propria limba, sa aiba scoli romanesti sau sa isi exercite religia, dimpotriva erau maghiarizati fortzat. Va rog facetzi sa circule acest mass. Poporul roman trebuie sa inteleaga ca nu e normal sa ne lasam calcatzi in picioare de altii,asa cum am facut pana acum in istorie. Luptati in toate modurile posibile...

Sa fie trimisi inapoi! mad.gif ............Li sa urcat la CAP... wink.gif
Pace! photo.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Vai de capul tau !!! Cati ani ai ?
Tökéletes Kónya
jó napot! Buna ziua! good afternoon!

Sun nou aci si sper sa ma inteleg cu dumneavoasztra
Despre mine va pot spune ca imi curge prin vene sange de regatean din pacate, insa gandesc, traiesc si ma manifest ca un maghiar.
M-am nascut si am copilarit in regat si anume in alexandria, pe aceste teritorii cu preponderenta in zonele din si de langa campia burnasului pot afirma ca se gasesc foarte multi extremisti romani pe metru patrat si sper sa nu jignesc pe nimeni de aci.
Sun ungur si nu secui insa acest lucru nu ma impiedica sa sustin independenta acestei zone, Székelyföld , asupra careia se vehiculeaza o multime de ipoteze.
Székelyföld deocamdata si mai tarziu am sa va demonstrez ca chiar intreaga regiune Tránszylvániá este parca cu totul si cu totul diferita de pamanturile miticilor si celorlalti romani.
Am aflat foarte curand de acest forum si nici nu stiti ca ma pot bucura ca in sfarsit imi pot exprima ideile.
Sun comvins ca am foarte multe de discutat cu dumneavoastra.

Cu stima, Tökélestes Kónya

Completare:
Si totusi sunt si putin secui si chiar rrom daca imi analizez bine radacinile
Ayame

ia vezi nu esti si japonez... w00t.gif
romaximusro
Tökéletes Kónya hai distreaza-ne cu motivele pentru care tinutul ala trebuie sa fie independent..
CapitanuPICARD
"Ca presedinte, nu pot fi de acord cu scindarea Universitatii BB. Noi ducem o politica de integrare nu de separare!" Traian Basescu (chiar acum, intr-o conferinta de presa)

pe scurt, si altfel spus: mumu ba, astia cu autonomia. biggrin.gif
CapitanuPICARD
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 14:35) *
jó napot! Buna ziua! good afternoon!

Sun nou aci si sper sa ma inteleg cu dumneavoasztra
Despre mine va pot spune ca imi curge prin vene sange de regatean din pacate, insa gandesc, traiesc si ma manifest ca un maghiar.
M-am nascut si am copilarit in regat si anume in alexandria, pe aceste teritorii cu preponderenta in zonele din si de langa campia burnasului pot afirma ca se gasesc foarte multi extremisti romani pe metru patrat si sper sa nu jignesc pe nimeni de aci.
Sun ungur si nu secui insa acest lucru nu ma impiedica sa sustin independenta acestei zone, Székelyföld , asupra careia se vehiculeaza o multime de ipoteze.
Székelyföld deocamdata si mai tarziu am sa va demonstrez ca chiar intreaga regiune Tránszylvániá este parca cu totul si cu totul diferita de pamanturile miticilor si celorlalti romani.
Am aflat foarte curand de acest forum si nici nu stiti ca ma pot bucura ca in sfarsit imi pot exprima ideile.
Sun comvins ca am foarte multe de discutat cu dumneavoastra.

Cu stima, Tökélestes Kónya

Completare:

laugh.gif laugh.gif
puiule, pai daca te-ai nascut si copilarit in regat, se cheama ca esti nascut cel putin in 1947. biggrin.gif pentru ca, poate nu stii, dar Romania nu mai este regat de cateva zeci de ani. ESTE REPUBLICA, spre oftica unora si bucuria noastra. revenind, inseamna ca ai cel putin 59 de ani. la mai mare. auzi, da' nu trebuia sa-ti plimbi nepoteii prin parc? parerea mea wink.gif

PS
de clone nu te mai intreb nimic. ca are cine sa te intrebe, dupa cum imi spunea mie intr-un om unul dintre moderatori. am remarcat insa ca un anume fost user avea scris la locatie acelasi cuvant ca si la tine.
Tökéletes Kónya
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 15:40) *
Tökéletes Kónya hai distreaza-ne cu motivele pentru care tinutul ala trebuie sa fie independent..

Daca imi permiteti, nu cred ca v-as distra ci v-as aduce la cunostinta niste lucruri de care dumneavoastra stimatilor vad ca sunteti straini din cele postate mai pe sus.

Trebuie sa stiti dumneavoastra ca prin autonomia pe care eu o doreszc si anume cea teritoriala se intelege faptul ca este un deziderat al populatiei din acel tinut, acolo este o alta lume si se vorbeste o alta limba atat de draguta cum este magyarul
Faptul ca romanii le vorbesc maghiarilor in limba lor cand se intalnesc pe strada ar trebui sa ne dea de gandit si sa intelegem de acei ca romani accepta sa fie oarecum de acea populatie, as dori sa imi spuneti dumneavoastra cine poate sta in calea vointei oamenilor de acolo, sa analizam putin situatia reala si sa nu mai ne indoim dupa cum bate vantul venit din spre rmdsz care au inceput sa devina din ce in ce mai aberanti.
Lasand aceste lucruri deoparte putem sa aruncam o privire de ansamblu asupra starii economice a tinutul secuiesc, daca nu va incepe cat mai repde o descentralizare si o slabire a puterii bucurestilor se va ajunge intr-o situatie si mai complicata. Orasul miticilor nu poate face fata acestui teritoriu si nu poate sa organizeze bugetul astfel incat toate regiunile sa fie egale in dezvoltarea economica, in romania exista o mare discrepanta din multe pucte de vedere intre regiunile sale.
In ceea ce priveste doleantele secuimii ar trebui sa realizati si dumneavoastra cat poate suferi o natiune condusa de alta natiune si va puteti gandi macar cat de mult isi doresc sa se autoconduca incat sa nu mai se simta oaia neagra a societatii romanesti.

corectare:
sa fie oarecum ASIMILATI de acea poulatie
romaximusro
Tökéletes Kónya.. continua, continua.. aberatiile tale ne distreaza. De ce? Pentru ca tinutul ala nu poate decide singur ca vrea autonomie, trebuie sa vrem si noi smile.gif ceilalti. Si in plus s-a vazut pe 15 martie cam cati sunt doritorii de autonomie. Oricum atatea aberatii pe m2 rar mi-a fost dat sa vad..
Tökéletes Kónya
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 16:26) *
Tökéletes Kónya.. continua, continua.. aberatiile tale ne distreaza. De ce? Pentru ca tinutul ala nu poate decide singur ca vrea autonomie, trebuie sa vrem si noi smile.gif ceilalti. Si in plus s-a vazut pe 15 martie cam cati sunt doritorii de autonomie. Oricum atatea aberatii pe m2 rar mi-a fost dat sa vad..

Ma faceti sa ma vars pe sub birou...
Nu trebui domnule sa fie dat neaaparat acordul dumneavoastra deoarece acel tinut odata ce este ocupat de o anumita populatie doritoare de autonomie nu mai este nevoie decat la nivel de complezenta de acordul celorlalti romani.
Nu se face nimici pentru ca inca secuilor le este ... nu frica ci mai de graba o ezitare momentana pentru a nu se raci relatiile cu tara care pana la urma va fi prietenul de baza al viitoarei republici secuiesti
Totus daca ne gandim bine necesita si un eventual referendum insa nu cred ca va fi neaaparat nevoie de asa ceva in viitor.
romaximusro
papusha.. ceea ce spui tu sunt aberatii.

1) pentru ca cred ca maxim 10% din populatia acelei zone doreste independenta
2) pentru ca autonomia unei zone se face prin referendum la nivel national
3) secuilor nu le este frica, insa nu dau 2 lei pe extremisti ca si domnia voastra.
4)nu aveti sustinerea nimanui pentru aceasta autonomie
zircon
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 14:54) *
Ma faceti sa ma vars pe sub birou...
Nu trebui domnule sa fie dat neaaparat acordul dumneavoastra deoarece acel tinut odata ce este ocupat de o anumita populatie doritoare de autonomie nu mai este nevoie decat la nivel de complezenta de acordul celorlalti romani.
Nu se face nimici pentru ca inca secuilor le este ... nu frica ci mai de graba o ezitare momentana pentru a nu se raci relatiile cu tara care pana la urma va fi prietenul de baza al viitoarei republici secuiesti
Totus daca ne gandim bine necesita si un eventual referendum insa nu cred ca va fi neaaparat nevoie de asa ceva in viitor.

Parsivenia continua! Al catelea episod o fi?
Tökéletes Kónya
QUOTE(zircon @ Mar 25 2006, 17:05) *
Parsivenia continua! Al catelea episod o fi?

Dar ce ziceti de regionalizarea intregii romanii ?
Benedict
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 15:56) *
papusha.. ceea ce spui tu sunt aberatii.

1) pentru ca cred ca maxim 10% din populatia acelei zone doreste independenta
2) pentru ca autonomia unei zone se face prin referendum la nivel national
3) secuilor nu le este frica, insa nu dau 2 lei pe extremisti ca si domnia voastra.
4)nu aveti sustinerea nimanui pentru aceasta autonomie

Fac din nou un apel la calm si la moderatie pe forum. Daca bunul Dumnezeu a avut grija ca in societate sa nu fie nici un eveniment neplacut cu ocazia zilei de 15 Martie, de ce ar trebui sa existe dispute tensionate pe un forum care devenise chiar foarte echilibrat de la o vreme.
Colegul Romaximusro se grabeste un pic, dupa parerea mea in a cataloga drept extremist un forumist nou.
De ce jigniti, stimate coleg?
Fiecare este liber sa sustina orice opinie politica si orice orientare religioasa, in aceasta consta esenta democratiei.
Dialogul este posibil chiar daca opiniile interlocutorilor sunt foarte diferite. Singura conditie este respectul reciproc si dorinta unei reale comunicari.
Am vazut ca a aparut un topic referitor la autonomia Banatului, personal nu am gasit rostul acelui topic si chiar mi-am exprimat parerea in acest sens. Din cate am vazut, multe mesaje sunt oarecum favorabile autonomiei Banatului, chiar daca la fel de multe sunt doar niste glume. Daca vorbim de autonomie locala, cred ca ar trebui sa vorbim despre acest concept aplicat la intreaga noastra tara si nu numai la Banat sau Transilvania.
Totusi, remarc faptul ca discutiile despre Banat au un ton general mult mai calm si chiar vesel, pe cand aici sunt folosite expresii mai dure si destul de neplacute , chiar de catre colegul Romaximusro care isi catalogheaza un coleg drept extremist, doar pentru ca acesta isi exprima un punct de vedere democratic.
Oare asa vede Romaximusro dialogul?
Poate ca nu strica macar un pic de moderatie.
CapitanuPICARD
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 16:10) *
Dar ce ziceti de regionalizarea intregii romanii ?

Zicem un citat din regulamentul acestui forum:
- Sa NU posteze informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei!"

iar Constitutia Romaniei spune ceva concret referitor la teritoriu. si autonomie. tongue.gif nush de ce am senzatia ca nu vei face multi purici pe aici puiule mic rolleyes.gif

motaneii s-au strans gramada la oala cu smantana. nu mai e nevoie decat de niste flacai care sa-i culeaga cu farasul. ca pe orice gunoi rolleyes.gif

later edit:
romaximusro, chiar azi presedintele basescu a declarat public faptul ca la 1 ianuarie 2007, Romania va intra in UE. nu stiu daca e cazul sa bagam in seama tot felul de frustrati care fac spume de ciuda ca visele lor revizioniste au devenit fum forever. ei inteleg foarte bine ca daca isi mai permiteau oarece fente cu politicienii romani, cu cei din Uniune nu le merge deloc. smile.gif trebuie sa fim intelegatori fata de neputinta serpilor de a musca. smile.gif
cei incapabili sa obtina o autonomie pentru o mica regiune, vorbesc de regionalizarea intregii Romanii. biggrin.gif:D sa-i lasam in durerea lor...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.