Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

lajbi
QUOTE(sorin mok @ Mar 23 2006, 21:12) *
S-au mai dat o data exemple de inventii si inovatii maghiare. Si, desi s-a cazut de acord, cel putin eu asa am inteles de la Naga, ca aceasta competitie este o prostie - in genul Bruce Lee il bate pe Van Damme? - vine Lajbi si reia chestiunea.
CE scop are aceasta repetitie? Din moment ce am cazut de acord ca ambele natiuni au inventat, inovat cite ceva, mai important sau mai putin important pentru umanitatae?
Fiind o repetitie, am considerat-o o provocare. DE aceea am postat definitiile celor doua concepte:nationalism si sovinism. Sa se recunoasca ceea ce e evident: exista nationalism si sovinism si la unguri si la romani!

Nu va suparati. Nu deacea am scris ce am scris sa va jignesc. Il respect foarte mult pe savanti, scriitori,... roman. Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor. Am enumerat o parte din savantii si inventatorii maghiar ca sa demonstrez lui Picard (nu pentru voi, ca voi sunteti mai cu carte - cum am vazut pana acuma) ca si noi, ungurii am dat ceva omenirii.
shimen_musashi
QUOTE(lajbi @ Mar 24 2006, 17:08) *
Nu va suparati. Nu deacea am scris ce am scris sa va jignesc. Il respect foarte mult pe savanti, scriitori,... roman. Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor. Am enumerat o parte din savantii si inventatorii maghiar ca sa demonstrez lui Picard (nu pentru voi, ca voi sunteti mai cu carte - cum am vazut pana acuma) ca si noi, ungurii am dat ceva omenirii.

stimabile incearca sa ignori unele afirmatii/replici/etc si incearca sa alegi ce e bun si constructiv. recunosc ca la inceput m-am lasat si eu prins in acest joc, dar la ce rost? eu nu-i vad o finalitate. e ceva de genul:
- muschii mei sunt mai tari
- nu, ai mei sunt
- ba ai mei
- ma nene, vezi ca ai mei sunt mai mari
- ai mei sunt lucrati mai mult
bla bla bla.......

deci........listele cu strabuni inteligenti si "nobeli" nu au valoare. pot sa fie toti unguri sau toti romani. toti sunt morti.AU FOST.
intrebarea e: cum trecem noi de acest hop?
raspun: argumentul pro/contra este ca............ avand in vedere acest fapt consider ca am dreptate.

consider ca acesta ar trebui sa fie tonul discutiilor

peacefingers.gif
csabi
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 24 2006, 15:46) *
[b]
roll2.gif roll2.gif
un nebun, cu idei revizioniste si nostalgii din evul mediu, realizeaza ca acum, inainte de integrarea Romaniei in Uniune, e momentul propice pentru cererile lor. evident, si-a luat un mare sut in kur cu recomandarea aia. smile.gif nesimtirea si obraznicia lui este deja proverbiala: sa ceri ca institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani. biggrin.gif tare de tot!

iar marineru' asa e, le-a acordat legitimitate autonomiei: CAT ARE SI CRAIOVA! roll2.gif roll2.gif

threadul mai poate supravietui asa, "de-un pamplezir", dar visele din avul mediu ale unui popa idiot sunt deja la 2 metri sub pamant.

Mai draga Capitane PICARD

Zici despre pastorul Tokes ca e nebun, nu pot sa comentez afirmatia, dar unde sunt ideile lui revizioniste, te rog sa ma luminezi si pe mine, care ar fi acelea? Pentru ca in acceptiunea mea revizionismul are ceva de-a face cu modificarea granitelor unei tari si nimic cu autonomia. De ce este nesimtire si obraznicie a cere subventionarea invatamantului superior in limba maghiara ? Doar si cetatenii romani de etnie maghiara sunt platitori de taxe si impozite in tara asta sau crezi ca ei sunt scutiti? Vezi, cu asta mi-ai dat un argument pro - autonomie: institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA nu ar trebui sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani pentru ca (am citit undeva, voi cauta concret unde ) ca 90% din impozitele si taxele colectate raman pe plan local si astfel maghiarii daca vor invatamant superior in limba materna si-l vor subventiona.

As pune fata in fata, din punct de vedere al informatiilor, inversunarea ta impotriva autonomiei si sperantele poporului roman ca Romania sa devina membra a Uniunii Europene. Majoritatea dintre noi nu stim ce va aduce aderarea si totusi majoritatea o dorim. Tu nu stii ce ar insemna autonomia dar totusi o refuzi categoric.

Uite ce as propune eu ca schimbul de idei sa aiba sens: fiecare dintre noi sa caute date si informatii despre autonomiile care exista in Europa si pe baza acestora sa argumentam pro sau contra. Eu voi incerca sa aflu mai multe si despre cum isi inchipuie CNS aceasta autonomie teritoriala si imi voi expune si eu parerile in cunostinta de cauza.

Astept parerea ta

Pace pe Pamant
fanariotul
QUOTE(lajbi @ Mar 24 2006, 17:08) *
Dar pe mine personal ma jigneste Capitanul Picard cand scrie ca ungurii nu sunt bun de nimic, si nu pricepem la altceva, decat sa taiem cu sabia capul taranilor.

Esti prost informat, mai stiti ceva: autonomie/regionalizare, si alte variatiuni pe aceeasi tema. death.gif
Benedict
QUOTE(csabi @ Mar 24 2006, 19:31) *
Mai draga Capitane PICARD

Zici despre pastorul Tokes ca e nebun, nu pot sa comentez afirmatia, dar unde sunt ideile lui revizioniste, te rog sa ma luminezi si pe mine, care ar fi acelea? Pentru ca in acceptiunea mea revizionismul are ceva de-a face cu modificarea granitelor unei tari si nimic cu autonomia. De ce este nesimtire si obraznicie a cere subventionarea invatamantului superior in limba maghiara ? Doar si cetatenii romani de etnie maghiara sunt platitori de taxe si impozite in tara asta sau crezi ca ei sunt scutiti? Vezi, cu asta mi-ai dat un argument pro - autonomie: institutiile de invatamant superior in limba maghiara DIN ROMANIA nu ar trebui sa primeasca pomana de la platitorii de impozite romani pentru ca (am citit undeva, voi cauta concret unde ) ca 90% din impozitele si taxele colectate raman pe plan local si astfel maghiarii daca vor invatamant superior in limba materna si-l vor subventiona.

As pune fata in fata, din punct de vedere al informatiilor, inversunarea ta impotriva autonomiei si sperantele poporului roman ca Romania sa devina membra a Uniunii Europene. Majoritatea dintre noi nu stim ce va aduce aderarea si totusi majoritatea o dorim. Tu nu stii ce ar insemna autonomia dar totusi o refuzi categoric.

Uite ce as propune eu ca schimbul de idei sa aiba sens: fiecare dintre noi sa caute date si informatii despre autonomiile care exista in Europa si pe baza acestora sa argumentam pro sau contra. Eu voi incerca sa aflu mai multe si despre cum isi inchipuie CNS aceasta autonomie teritoriala si imi voi expune si eu parerile in cunostinta de cauza.

Astept parerea ta

Pace pe Pamant

Imi reinoiesc apelul la o discutie pasnica si lipsita de tensiuni. Ce rost au polemicile cu forumistii care folosesc expresii mai "tari"?
peacefingers.gif
sorin mok
Csabi, o intrebare?
Universitatea Babes-Bolyai nu ofera invatamint superior in limba maghiara?

Apoi, nu se doreste directionarea taxelor din zonele majoritar maghiare si catre o politie si o armata autonoma. Sau cum? Taxele sa mearga la Bucuresti care le redirectioaneaza - ca acum, sau ramin regional si se infiinteaza politie, posta, salvare, invatamint, armata, graniceri, fonduri de pensionare etc? (si nu mai primiti pomana, cum zici tu)

Nu inteleg cum e cu taxele si impozitele astea!
csabi
QUOTE(sorin mok @ Mar 24 2006, 21:02) *
Csabi, o intrebare?

Apoi, nu se doreste directionarea taxelor din zonele majoritar maghiare si catre o politie si o armata autonoma. Sau cum? Taxele sa mearga la Bucuresti care le redirectioaneaza - ca acum, sau ramin regional si se infiinteaza politie, posta, salvare, invatamint, armata, graniceri, fonduri de pensionare etc? (si nu mai primiti pomana, cum zici tu)

Ba da, asa stiu ca da, si stiu ca si la Targu-Mures, la medicina sunt sectii maghiare.

Te rog sa ma scuzi ca nu pot sa-ti ofer detalii pentru ca nici eu habar n-am, de aceea vrea sa ma documentez si eu.
Dintre institutii banuiesc ca unele ar deveni inutile ca armata sau granicerii de ex.
(Aia cu pomana ma scuzi dar nu eu am zis-o ci Capitanu PICARD, eu doar l-am citat)

Deocamdata am gasit manifestul CNS in limba romana pe site-ul lor www.sznt.ro si incerc sa aflu mai multe de pe acest site.

MANIFESTUL MARII ADUNĂRI A SECUILOR
Odorheiu Secuiesc / Székelyudvarhely
15 martie 2006

Noi, participanţii la Marea Adunare a Secuilor din 15 martie 2006 de la Odorheiu Secuiesc-Székelyudvarhely, conştienţi de responsabilitatea noastră istorică faţă de copiii şi nepoţii noştri, ne adresăm Statului Român, Parlamentului European, Uniunii Europene, Organizaţiei Naţiunilor Unite, tuturor popoarelor lumii. Odorheiu Secuiesc / Székelyudvarhely
15 martie 2006

Noi, participanţii la Marea Adunare a Secuilor din 15 martie 2006 de la Odorheiu Secuiesc-Székelyudvarhely, conştienţi de responsabilitatea noastră istorică faţă de copiii şi nepoţii noştri, ne adresăm Statului Român, Parlamentului European, Uniunii Europene, Organizaţiei Naţiunilor Unite, tuturor popoarelor lumii.

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, constatăm:

* România şi principalele Puteri Aliate şi Asociate, în Tratatul asupra minorităţilor din 9 decembrie 1919 de la Paris, au garantat acordarea Secuilor dreptul la autonomie – astăzi, invocând Constituţia, ne interzic şi exercitarea suveranităţii poporului prin organizarea referendumului local!
* Declaraţia Conferinţei ONU de la Viena din 1993, reafirmă dreptul fiecărui popor la autodeterminare – astfel şi al Secuimii!
* Parlamentul European prevede asigurarea măsurilor suplimentare pentru protecţia minorităţii maghiare din România, pe baza principiilor subsidiarităţii şi autoguvernării – autorităţile române nu vor să ia în consideraţie această solicitare!

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, afirmăm că:

* Nu dorim să trăim şi în continuare într-un climat de subordonare şi vulnerabilitate!
* Autonomia teritorială, pe baza tradiţiilor istorice, este dreptul nostru secular, la care niciodată nu vom renunţa şi fără de care nu vom putea dăinui pe pământul nostru natal!
* Vrem să realizăm garanţiile instituţionale ale drepturilor noastre colective prin mijloace democratice şi solicităm adoptarea unor soluţii imediate!

Noi, locuitorii aşezămintelor secuieşti şi Ţinutului Secuiesc, revendicăm:

* Autonomie Ţinutului Secuiesc – Libertate pentru Secui!
* în Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 s-a declarat deplina libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare – să fie respectată această promisiune!
* Parlamentul şi Guvernul României să respecte obligaţiile internaţionale asumate şi să garanteze egalitate deplină şi efectivă pentru comunitatea secuiască pe pământul său natal
* Parlamentul României să adopte Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc!
* In conformitate cu Hotărârea nr. 1334/2003 a Consiliului Europei, sintagma de „stat naţional” este o noţiune depăşită, care nu poate sta în calea autonomiei teritoriale – totuşi, autorităţile competente, prin referire la teza constituţională de stat naţional, refuză reînfiinţarea şi autonomia Ţinutului Secuiesc! In acest caz, sintagma de „stat naţional” să fie eliminată din Constituţie!
* Uniunea Europeană să remedieze lezarea drepturilor noastre colective săvârşite de acum 86 de ani şi să impună înfiinţarea regiunii autonome administrative Ţinutul Secuiesc, ca o condiţie de aderare!
* Organizaţia Naţiunilor Unite să supravegheze reglementarea statutului de autonomie a Ţinutului Secuiesc!

MAREA ADUNARE A SECUILOR
mars0212
QUOTE(sorin mok @ Mar 24 2006, 20:02) *
Csabi, o intrebare?

Din taxele si impozitele incasate majoritatea(cam 80%) raman la nivel local, restul de 20% se duc la centru pentru cheltuielile statului, salariile functionarilor de la centru, cheltuielile Parlamentului, achitare datorii externe si altele.

Se numeste descentralizare si nu este pera departe de autonomie pentru ca descentralizarea presupune o autonomie cat mai mare a unitatilor administrativ-teritoriale.
Elena_Din_Troia
whistling.gif lol.gif roll2.gif lol.gif roll2.gif lol.gif roll2.gif
sorin mok
Degeaba vorbim, se doreste foarte clar>
Noi, locuitorii așezămintelor secuiești și Ținutului Secuiesc, afirmăm că:

* Nu dorim să trăim și în continuare într-un climat de subordonare și vulnerabilitate!
* Autonomia teritorială, pe baza tradițiilor istorice, este dreptul nostru secular, la care niciodată nu vom renunța și fără de care nu vom putea dăinui pe pământul nostru natal!
* Vrem să realizăm garanțiile instituționale ale drepturilor noastre colective prin mijloace democratice și solicităm adoptarea unor soluții imediate!

Noi, locuitorii așezămintelor secuiești și Ținutului Secuiesc, revendicăm:

* Autonomie Ținutului Secuiesc – Libertate pentru Secui!
* în Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 s-a declarat deplina libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare – să fie respectată această promisiune!
* Parlamentul și Guvernul României să respecte obligațiile internaționale asumate și să garanteze egalitate deplină și efectivă pentru comunitatea secuiască pe pământul său natal
* Parlamentul României să adopte Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc!
* In conformitate cu Hotărârea nr. 1334/2003 a Consiliului Europei, sintagma de „stat național” este o noțiune depășită, care nu poate sta în calea autonomiei teritoriale – totuși, autoritățile competente, prin referire la teza constituțională de stat național, refuză reînființarea și autonomia Ținutului Secuiesc! In acest caz, sintagma de „stat național” să fie eliminată din Constituție!

Ce inseamna climat de vulnerabilitate si subordonare!!!!!!!!!!!!!!!!
Si de ce santaj: daca nu ni se da si noua, atunci sa dispara!
clio2003
Nu este posibil ka in Romania, o minoritate care este si a fost dintotdeauna respectata si a avut drepturi si libertati f mari (ungurii) sa ceara autonomie. Innebunesc cand vad ca in afara de Noua Dreapta (care nu are nici un fel de putere politica) nimeni nu s-a rasculat.Asa ceva este strigator la cer. Societatea civila trebuie sa se trezeasca la realitate. Cand Ardealul era sub acupatia lor, romanii nu aveau voie sa isi vorbeasca propria limba, sa aiba scoli romanesti sau sa isi exercite religia, dimpotriva erau maghiarizati fortzat. Va rog facetzi sa circule acest mass. Poporul roman trebuie sa inteleaga ca nu e normal sa ne lasam calcatzi in picioare de altii,asa cum am facut pana acum in istorie. Luptati in toate modurile posibile...

Sa fie trimisi inapoi! mad.gif ............Li sa urcat la CAP... wink.gif

Pace! photo.gif
Kukker
QUOTE(clio2003 @ Mar 25 2006, 12:06) *
Nu este posibil ka in Romania, o minoritate care este si a fost dintotdeauna respectata si a avut drepturi si libertati f mari (ungurii) sa ceara autonomie. Innebunesc cand vad ca in afara de Noua Dreapta (care nu are nici un fel de putere politica) nimeni nu s-a rasculat.Asa ceva este strigator la cer. Societatea civila trebuie sa se trezeasca la realitate. Cand Ardealul era sub acupatia lor, romanii nu aveau voie sa isi vorbeasca propria limba, sa aiba scoli romanesti sau sa isi exercite religia, dimpotriva erau maghiarizati fortzat. Va rog facetzi sa circule acest mass. Poporul roman trebuie sa inteleaga ca nu e normal sa ne lasam calcatzi in picioare de altii,asa cum am facut pana acum in istorie. Luptati in toate modurile posibile...

Sa fie trimisi inapoi! mad.gif ............Li sa urcat la CAP... wink.gif
Pace! photo.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif Vai de capul tau !!! Cati ani ai ?
Tökéletes Kónya
jó napot! Buna ziua! good afternoon!

Sun nou aci si sper sa ma inteleg cu dumneavoasztra
Despre mine va pot spune ca imi curge prin vene sange de regatean din pacate, insa gandesc, traiesc si ma manifest ca un maghiar.
M-am nascut si am copilarit in regat si anume in alexandria, pe aceste teritorii cu preponderenta in zonele din si de langa campia burnasului pot afirma ca se gasesc foarte multi extremisti romani pe metru patrat si sper sa nu jignesc pe nimeni de aci.
Sun ungur si nu secui insa acest lucru nu ma impiedica sa sustin independenta acestei zone, Székelyföld , asupra careia se vehiculeaza o multime de ipoteze.
Székelyföld deocamdata si mai tarziu am sa va demonstrez ca chiar intreaga regiune Tránszylvániá este parca cu totul si cu totul diferita de pamanturile miticilor si celorlalti romani.
Am aflat foarte curand de acest forum si nici nu stiti ca ma pot bucura ca in sfarsit imi pot exprima ideile.
Sun comvins ca am foarte multe de discutat cu dumneavoastra.

Cu stima, Tökélestes Kónya

Completare:
Si totusi sunt si putin secui si chiar rrom daca imi analizez bine radacinile
Ayame

ia vezi nu esti si japonez... w00t.gif
romaximusro
Tökéletes Kónya hai distreaza-ne cu motivele pentru care tinutul ala trebuie sa fie independent..
CapitanuPICARD
"Ca presedinte, nu pot fi de acord cu scindarea Universitatii BB. Noi ducem o politica de integrare nu de separare!" Traian Basescu (chiar acum, intr-o conferinta de presa)

pe scurt, si altfel spus: mumu ba, astia cu autonomia. biggrin.gif
CapitanuPICARD
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 14:35) *
jó napot! Buna ziua! good afternoon!

Sun nou aci si sper sa ma inteleg cu dumneavoasztra
Despre mine va pot spune ca imi curge prin vene sange de regatean din pacate, insa gandesc, traiesc si ma manifest ca un maghiar.
M-am nascut si am copilarit in regat si anume in alexandria, pe aceste teritorii cu preponderenta in zonele din si de langa campia burnasului pot afirma ca se gasesc foarte multi extremisti romani pe metru patrat si sper sa nu jignesc pe nimeni de aci.
Sun ungur si nu secui insa acest lucru nu ma impiedica sa sustin independenta acestei zone, Székelyföld , asupra careia se vehiculeaza o multime de ipoteze.
Székelyföld deocamdata si mai tarziu am sa va demonstrez ca chiar intreaga regiune Tránszylvániá este parca cu totul si cu totul diferita de pamanturile miticilor si celorlalti romani.
Am aflat foarte curand de acest forum si nici nu stiti ca ma pot bucura ca in sfarsit imi pot exprima ideile.
Sun comvins ca am foarte multe de discutat cu dumneavoastra.

Cu stima, Tökélestes Kónya

Completare:

laugh.gif laugh.gif
puiule, pai daca te-ai nascut si copilarit in regat, se cheama ca esti nascut cel putin in 1947. biggrin.gif pentru ca, poate nu stii, dar Romania nu mai este regat de cateva zeci de ani. ESTE REPUBLICA, spre oftica unora si bucuria noastra. revenind, inseamna ca ai cel putin 59 de ani. la mai mare. auzi, da' nu trebuia sa-ti plimbi nepoteii prin parc? parerea mea wink.gif

PS
de clone nu te mai intreb nimic. ca are cine sa te intrebe, dupa cum imi spunea mie intr-un om unul dintre moderatori. am remarcat insa ca un anume fost user avea scris la locatie acelasi cuvant ca si la tine.
Tökéletes Kónya
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 15:40) *
Tökéletes Kónya hai distreaza-ne cu motivele pentru care tinutul ala trebuie sa fie independent..

Daca imi permiteti, nu cred ca v-as distra ci v-as aduce la cunostinta niste lucruri de care dumneavoastra stimatilor vad ca sunteti straini din cele postate mai pe sus.

Trebuie sa stiti dumneavoastra ca prin autonomia pe care eu o doreszc si anume cea teritoriala se intelege faptul ca este un deziderat al populatiei din acel tinut, acolo este o alta lume si se vorbeste o alta limba atat de draguta cum este magyarul
Faptul ca romanii le vorbesc maghiarilor in limba lor cand se intalnesc pe strada ar trebui sa ne dea de gandit si sa intelegem de acei ca romani accepta sa fie oarecum de acea populatie, as dori sa imi spuneti dumneavoastra cine poate sta in calea vointei oamenilor de acolo, sa analizam putin situatia reala si sa nu mai ne indoim dupa cum bate vantul venit din spre rmdsz care au inceput sa devina din ce in ce mai aberanti.
Lasand aceste lucruri deoparte putem sa aruncam o privire de ansamblu asupra starii economice a tinutul secuiesc, daca nu va incepe cat mai repde o descentralizare si o slabire a puterii bucurestilor se va ajunge intr-o situatie si mai complicata. Orasul miticilor nu poate face fata acestui teritoriu si nu poate sa organizeze bugetul astfel incat toate regiunile sa fie egale in dezvoltarea economica, in romania exista o mare discrepanta din multe pucte de vedere intre regiunile sale.
In ceea ce priveste doleantele secuimii ar trebui sa realizati si dumneavoastra cat poate suferi o natiune condusa de alta natiune si va puteti gandi macar cat de mult isi doresc sa se autoconduca incat sa nu mai se simta oaia neagra a societatii romanesti.

corectare:
sa fie oarecum ASIMILATI de acea poulatie
romaximusro
Tökéletes Kónya.. continua, continua.. aberatiile tale ne distreaza. De ce? Pentru ca tinutul ala nu poate decide singur ca vrea autonomie, trebuie sa vrem si noi smile.gif ceilalti. Si in plus s-a vazut pe 15 martie cam cati sunt doritorii de autonomie. Oricum atatea aberatii pe m2 rar mi-a fost dat sa vad..
Tökéletes Kónya
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 16:26) *
Tökéletes Kónya.. continua, continua.. aberatiile tale ne distreaza. De ce? Pentru ca tinutul ala nu poate decide singur ca vrea autonomie, trebuie sa vrem si noi smile.gif ceilalti. Si in plus s-a vazut pe 15 martie cam cati sunt doritorii de autonomie. Oricum atatea aberatii pe m2 rar mi-a fost dat sa vad..

Ma faceti sa ma vars pe sub birou...
Nu trebui domnule sa fie dat neaaparat acordul dumneavoastra deoarece acel tinut odata ce este ocupat de o anumita populatie doritoare de autonomie nu mai este nevoie decat la nivel de complezenta de acordul celorlalti romani.
Nu se face nimici pentru ca inca secuilor le este ... nu frica ci mai de graba o ezitare momentana pentru a nu se raci relatiile cu tara care pana la urma va fi prietenul de baza al viitoarei republici secuiesti
Totus daca ne gandim bine necesita si un eventual referendum insa nu cred ca va fi neaaparat nevoie de asa ceva in viitor.
romaximusro
papusha.. ceea ce spui tu sunt aberatii.

1) pentru ca cred ca maxim 10% din populatia acelei zone doreste independenta
2) pentru ca autonomia unei zone se face prin referendum la nivel national
3) secuilor nu le este frica, insa nu dau 2 lei pe extremisti ca si domnia voastra.
4)nu aveti sustinerea nimanui pentru aceasta autonomie
zircon
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 14:54) *
Nu trebui domnule sa fie dat neaaparat acordul dumneavoastra deoarece acel tinut odata ce este ocupat de o anumita populatie doritoare de autonomie nu mai este nevoie decat la nivel de complezenta de acordul celorlalti romani.
Nu se face nimici pentru ca inca secuilor le este ... nu frica ci mai de graba o ezitare momentana pentru a nu se raci relatiile cu tara care pana la urma va fi prietenul de baza al viitoarei republici secuiesti
Totus daca ne gandim bine necesita si un eventual referendum insa nu cred ca va fi neaaparat nevoie de asa ceva in viitor.

Parsivenia continua! Al catelea episod o fi?
Tökéletes Kónya
QUOTE(zircon @ Mar 25 2006, 17:05) *
Parsivenia continua! Al catelea episod o fi?

Dar ce ziceti de regionalizarea intregii romanii ?
Benedict
QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2006, 15:56) *
papusha.. ceea ce spui tu sunt aberatii.

1) pentru ca cred ca maxim 10% din populatia acelei zone doreste independenta
2) pentru ca autonomia unei zone se face prin referendum la nivel national
3) secuilor nu le este frica, insa nu dau 2 lei pe extremisti ca si domnia voastra.
4)nu aveti sustinerea nimanui pentru aceasta autonomie

Fac din nou un apel la calm si la moderatie pe forum. Daca bunul Dumnezeu a avut grija ca in societate sa nu fie nici un eveniment neplacut cu ocazia zilei de 15 Martie, de ce ar trebui sa existe dispute tensionate pe un forum care devenise chiar foarte echilibrat de la o vreme.
Colegul Romaximusro se grabeste un pic, dupa parerea mea in a cataloga drept extremist un forumist nou.
De ce jigniti, stimate coleg?
Fiecare este liber sa sustina orice opinie politica si orice orientare religioasa, in aceasta consta esenta democratiei.
Dialogul este posibil chiar daca opiniile interlocutorilor sunt foarte diferite. Singura conditie este respectul reciproc si dorinta unei reale comunicari.
Am vazut ca a aparut un topic referitor la autonomia Banatului, personal nu am gasit rostul acelui topic si chiar mi-am exprimat parerea in acest sens. Din cate am vazut, multe mesaje sunt oarecum favorabile autonomiei Banatului, chiar daca la fel de multe sunt doar niste glume. Daca vorbim de autonomie locala, cred ca ar trebui sa vorbim despre acest concept aplicat la intreaga noastra tara si nu numai la Banat sau Transilvania.
Totusi, remarc faptul ca discutiile despre Banat au un ton general mult mai calm si chiar vesel, pe cand aici sunt folosite expresii mai dure si destul de neplacute , chiar de catre colegul Romaximusro care isi catalogheaza un coleg drept extremist, doar pentru ca acesta isi exprima un punct de vedere democratic.
Oare asa vede Romaximusro dialogul?
Poate ca nu strica macar un pic de moderatie.
CapitanuPICARD
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 16:10) *
Dar ce ziceti de regionalizarea intregii romanii ?

Zicem un citat din regulamentul acestui forum:
- Sa NU posteze informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei!"

iar Constitutia Romaniei spune ceva concret referitor la teritoriu. si autonomie. tongue.gif nush de ce am senzatia ca nu vei face multi purici pe aici puiule mic rolleyes.gif

motaneii s-au strans gramada la oala cu smantana. nu mai e nevoie decat de niste flacai care sa-i culeaga cu farasul. ca pe orice gunoi rolleyes.gif

later edit:
romaximusro, chiar azi presedintele basescu a declarat public faptul ca la 1 ianuarie 2007, Romania va intra in UE. nu stiu daca e cazul sa bagam in seama tot felul de frustrati care fac spume de ciuda ca visele lor revizioniste au devenit fum forever. ei inteleg foarte bine ca daca isi mai permiteau oarece fente cu politicienii romani, cu cei din Uniune nu le merge deloc. smile.gif trebuie sa fim intelegatori fata de neputinta serpilor de a musca. smile.gif
cei incapabili sa obtina o autonomie pentru o mica regiune, vorbesc de regionalizarea intregii Romanii. biggrin.gif:D sa-i lasam in durerea lor...
mars0212
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 15:54) *

Constitutia, si nu numai cea romana, intra in vigoare numai in urma unui referendum. Eu nu voi vota DA pentru o constitutie care duce la faramitarea Romaniei si nu stiu cati romani ar face asta iar secuii sau maghiarii nu sunt majoritari nici macar in Transilvania vazuta ca un intreg(nu poti sa dai autonomie pe bucatele, cate unui sat sau orasel), deci nu sunt prea mari sanse.
Tökéletes Kónya
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 25 2006, 17:50) *
- Sa NU posteze informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei!"

iar Constitutia Romaniei spune ceva concret referitor la teritoriu. si autonomie. tongue.gif nush de ce am senzatia ca nu vei face multi purici pe aici puiule mic rolleyes.gif

motaneii s-au strans gramada la oala cu smantana. nu mai e nevoie decat de niste flacai care sa-i culeaga cu farasul. ca pe orice gunoi rolleyes.gif

later edit:
romaximusro, chiar azi presedintele basescu a declarat public faptul ca la 1 ianuarie 2007, Romania va intra in UE. nu stiu daca e cazul sa bagam in seama tot felul de frustrati care fac spume de ciuda ca visele lor revizioniste au devenit fum forever. ei inteleg foarte bine ca daca isi mai permiteau oarece fente cu politicienii romani, cu cei din Uniune nu le merge deloc. smile.gif trebuie sa fim intelegatori fata de neputinta serpilor de a musca. smile.gif
cei incapabili sa obtina o autonomie pentru o mica regiune, vorbesc de regionalizarea intregii Romanii. biggrin.gif:D sa-i lasam in durerea lor...

Si ce s-ar intampla daca v-as contrazice?

Poate ati auzit de articolul 120 al constitutiei iubitei dumneavoastra romanii care face referire la autonomie si descentralizare deci prin urmare cele postate de dumneavoastra au dezinformat.
Ar fi cazul sa va linistiti sa va ganditi mai bine cand faceti astfel de afirmatii

Si nu staim ca pe un forum se pot posta insjurii si afiramtii defaimatoare.

V-as ruga sa incetati
Tökéletes Kónya
In primul rand nu vad nici un beneficiu adus Romaniei la o eventuala intrare in európai unió.
si in orice caz, o autonomie o vom avea sa fiti sigur de acest lucru indiferent ca romania periaza europa sau ce vrea ea.
Va spun ceva ce nu ar trebui sa va spun, dar cand dintr-o tara o minoritate tipa la cei mai inalti ca s-a facut o nedreptate este luata in serios si se fac cercetari intuind o eventuala asuprire sau altele din aceasta categorie , ori cand majoritatea face apel nu i-se raspunde asa de serios

Si daca nu stiati va mai informez cu cate ceva din srticolul 120
(1) Administrația publică din unitățile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiile descentralizării, autonomiei locale și deconcentrării serviciilor publice.
(2) În unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând unei minorități naționale au o pondere semnificativă se asigură folosirea limbii minorității naționale respective în scris și oral în relațiile cu autoritățile administrației publice locale și cu serviciile publice deconcentrate, în condițiile prevăzute de legea organică.

si mai este...dar v-as obosi.

Poate incercati cu altceva , de astfel de aberatiuni sunt tot satul.......
mars0212
Autonomie in contextul descentralizarii care este exact ceea ce spuneti voi ca vreti dar totusi mai cereti un act, sau o lege a autonomiei. Nu este cumva acesta un prim pas spre altceva? De asta imi fac eu griji
Tökéletes Kónya
QUOTE(mars0212 @ Mar 25 2006, 18:28) *
Autonomie in contextul descentralizarii care este exact ceea ce spuneti voi ca vreti dar totusi mai cereti un act, sau o lege a autonomiei. Nu este cumva acesta un prim pas spre altceva? De asta imi fac eu griji

Altceva ce ?
cartman_sp99
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 17:28) *
In primul rand nu vad nici un beneficiu adus Romaniei la o eventuala intrare in európai unió.
si in orice caz, o autonomie o vom avea sa fiti sigur de acest lucru indiferent ca romania periaza europa sau ce vrea ea.
Va spun ceva ce nu ar trebui sa va spun, dar cand dintr-o tara o minoritate tipa la cei mai inalti ca s-a facut o nedreptate este luata in serios si se fac cercetari intuind o eventuala asuprire sau altele din aceasta categorie , ori cand majoritatea face apel nu i-se raspunde asa de serios
Si daca nu stiati va mai informez cu cate ceva din srticolul 120
(1) Administrația publică din unitățile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiile descentralizării, autonomiei locale și deconcentrării serviciilor publice.
(2) În unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând unei minorități naționale au o pondere semnificativă se asigură folosirea limbii minorității naționale respective în scris și oral în relațiile cu autoritățile administrației publice locale și cu serviciile publice deconcentrate, în condițiile prevăzute de legea organică.

si mai este...dar v-as obosi.

Poate incercati cu altceva , de astfel de aberatiuni sunt tot satul.......

Va salut domnule Wagner Janos Christian rolleyes.gif shhht sa nu mai spuneti la nimeni whistling.gif
Tökéletes Kónya
QUOTE(cartman_sp99 @ Mar 25 2006, 19:00) *
Va salut domnule Wagner Janos Christian rolleyes.gif shhht sa nu mai spuneti la nimeni whistling.gif

Inteleg confuzia , faptul ca am aproape acealeasi idealuri ca si domnul wagner care este un om de toata stima si pe care il cunosc, acest lucru nu cred ca trebuia dus pana a ma confunda cu domnia sa , nu im place sa fiu confundat

Ce pacat ca ati gresit.

Ma inervez foarte tare atunci cand eu Tökéletes Kónya sunt confudat cu oricine altcineva fie si george bush,
Si poate ca noi maghiari suntem atat de inteligenti cu totii incat seamanam din acest punct de vedere in oarecare masura.
cartman_sp99
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 18:06) *
Inteleg confuzia , faptul ca am aproape acealeasi idealuri ca si domnul wagner care este un om de toata stima si pe care il cunosc, acest lucru nu cred ca trebuia dus pana a ma confunda cu domnia sa , nu im place sa fiu confundat
Ce pacat ca ati gresit.
Ma inervez foarte tare atunci cand eu Tökéletes Kónya sunt confudat cu oricine altcineva fie si george bush,
Si poate ca noi maghiari suntem atat de inteligenti cu totii incat seamanam din acest punct de vedere in oarecare masura.

roll2.gif big mistake ( dar pentru tine) cum zice americanu' ,acum cred ca vrei intelege motivul din cauza caruia nu vei avea parte de credibilitate pe acest forum...!!! incepe cu R si se termina cu akoczy biggrin.gif
Tökéletes Kónya
Domnule Cartman , va simtiti amentintat? am vazut ca ati pus la vedere niste texte din constitutie.
Va este frica de maghiari?

asa se pare...

V-am mai spus si am sa repet, nu mai imi atribuiti alte nume, nu poat exista mai multe persoane cu acelasi idealuri? si ce e cu .....rakoczi?
cartman_sp99
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 18:16) *
Domnule Cartman , va simtiti amentintat? am vazut ca ati pus la vedere niste texte din constitutie.
Va este frica de maghiari?

asa se pare...

V-am mai spus si am sa repet, nu mai imi atribuiti alte nume, nu poat exista mai multe persoane cu acelasi idealuri? si ce e cu .....rakoczi?

Domnule Wagner hai sa lasam gargara asta inutila , stii prea bine care e treaba cu semnatura mea stii prea bine ca doar ce dracu nu ne cunoastem de azi ,semnatura aia era un raspuns la propaganda ta acum ceva timp biggrin.gif ....pana a fost preluata de OUSP20 (organizatia ,userilor de pe softpedia cu numai 20 de postari)
Tökéletes Kónya
QUOTE(cartman_sp99 @ Mar 25 2006, 19:28) *
Domnule Wagner hai sa lasam gargara asta inutila , stii prea bine care e treaba cu semnatura mea stii prea bine ca doar ce dracu nu ne cunoastem de azi ,semnatura aia era un raspuns la propaganda ta acum ceva timp biggrin.gif ....pana a fost preluata de OUSP20 (organizatia ,userilor de pe softpedia cu numai 20 de postari)

Am sa ma retrag daca mai continuati astfe , nu ar nici o logica stimabile, il stiu pe domnul Wagner destul de bine de alt forum si daca vreti puteti verifica ce naiba , o sa vedeti numele dansului si o sa vedeti si numele meu care nu permit sa fie negat ca fiind al meu. va rog incetati!
CapitanuPICARD
cartman, lasa-l sa-si faca numarul. smile.gif Uniunea, serviciile secrete, Basescu, majoritatea cetatenilor romani (nu neaparat in aceasta ordine), i-au adus in stadiul de vietati care-si vad visele prabusite pentru totdeauna. Legea vietii e clara: unire, metisare. Cine se opune, sufera! Iar ei se opun. Asta e legea vietii, n-am stabilit-o eu. smile.gif
In afara de crize de isterie si de tot felul de declaratii belicoase, tu nu vezi ca nu mai sunt capabili de nimic altceva? Poate ca vor ei altceva... da' nu se poate ce vor ei. biggrin.gif Pai sloganul asta cu "sigur va fi autonomie" il vad pe forum de aproape un an de zile. laugh.gif Si? Cum au incercat sa miste in front contra Uniunii cum din 15 martie a ramas doar un mare FAASSS biggrin.gif

lasa-l si pe nenea asta, lasa-i si pe ceilalti sa zbiere pana le ies ochii din cap ca la melc biggrin.gif e si asta un fel de supapa lasata anume unora ca ei, de catre baieti destepti wink.gif nu de alta, dar ar putea sa devina violenti fata de oameni nevinovati si buni la suflet, asa cum au fost si-n evul mediu de care se tot leaga acum.
lasa-i in durerea lor. smile.gif caci, trebuie sa recunoastem, e o durere mare sa visezi cai verzi pe pereti si apoi sa observi cum iti cad peretii in cap. laugh.gif
sorin mok
In sfarsit, vad si eu un maghair desavirsit pe aici!!!
Poate explica dumnealui la ce se refera acestre cuvinte, dar precis>

* Nu dorim să trăim și în continuare într-un climat de subordonare și vulnerabilitate!
Tökéletes Kónya
QUOTE(sorin mok @ Mar 25 2006, 19:59) *
In sfarsit, vad si eu un maghair desavirsit pe aici!!!
Poate explica dumnealui la ce se refera acestre cuvinte, dar precis>

sunteti siguri ca vreti sa auziti cu adevarat ce inseamna ?
shimen_musashi
QUOTE(csabi @ Mar 24 2006, 20:17) *
MANIFESTUL MARII ADUNĂRI A SECUILOR
Odorheiu Secuiesc / Székelyudvarhely
15 martie 2006

1 România și principalele Puteri Aliate și Asociate, în Tratatul asupra minorităților din 9 decembrie 1919 de la Paris, au garantat acordarea Secuilor dreptul la autonomie – astăzi, invocând Constituția, ne interzic și exercitarea suveranității poporului prin organizarea referendumului local!
2 Declarația Conferinței ONU de la Viena din 1993, reafirmă dreptul fiecărui popor la autodeterminare – astfel și al Secuimii!
3 Parlamentul European prevede asigurarea măsurilor suplimentare pentru protecția minorității maghiare din România, pe baza principiilor subsidiarității și autoguvernării – autoritățile române nu vor să ia în considerație această solicitare!

4 Nu dorim să trăim și în continuare într-un climat de subordonare și vulnerabilitate!
5 Autonomia teritorială, pe baza tradițiilor istorice, este dreptul nostru secular, la care niciodată nu vom renunța și fără de care nu vom putea dăinui pe pământul nostru natal!
6 Vrem să realizăm garanțiile instituționale ale drepturilor noastre colective prin mijloace democratice și solicităm adoptarea unor soluții imediate!

Noi, locuitorii așezămintelor secuiești și Ținutului Secuiesc, revendicăm:

7 Autonomie Ținutului Secuiesc – Libertate pentru Secui!
8 în Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 s-a declarat deplina libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare – să fie respectată această promisiune!
9 Parlamentul și Guvernul României să respecte obligațiile internaționale asumate și să garanteze egalitate deplină și efectivă pentru comunitatea secuiască pe pământul său natal
10 Parlamentul României să adopte Statutul de Autonomie al Ținutului Secuiesc!
11 In conformitate cu Hotărârea nr. 1334/2003 a Consiliului Europei, sintagma de „stat național” este o noțiune depășită, care nu poate sta în calea autonomiei teritoriale – totuși, autoritățile competente, prin referire la teza constituțională de stat național, refuză reînființarea și autonomia Ținutului Secuiesc! In acest caz, sintagma de „stat național” să fie eliminată din Constituție!
12 Uniunea Europeană să remedieze lezarea drepturilor noastre colective săvârșite de acum 86 de ani și să impună înființarea regiunii autonome administrative Ținutul Secuiesc, ca o condiție de aderare!
13 Organizația Națiunilor Unite să supravegheze reglementarea statutului de autonomie a Ținutului Secuiesc!
MAREA ADUNARE A SECUILOR

stimabile te rog sa-mi explici ca la prosti punctele 4, 5, 9, 12.
astept grabnic raspuns

peacefingers.gif
Tökéletes Kónya
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 25 2006, 21:27) *
stimabile te rog sa-mi explici ca la prosti punctele 4, 5, 9, 12.
astept grabnic raspuns
peacefingers.gif

Nici nu stiti cat ma bucura sa raspund la asa ceva.

5 inseamna ca maghiari recunosc faptul ca acolo este pamantul lor castigat cu sange unde si-au inradacinat familiile si unde si-au crescut copii si ca niciodata nu vor ceda si vor face fata oricaror presiuni atat incat sa apere pamanturile ce le sunt in proprietate
9 romania a incheiat niste tratate asa cum va spuneam cu cei de sus prin care promitea ca va asigura locuirea fara problema a minoritatilor in spatiul carpato danubiano pontic si vor respecta doleantele acestora in limita legilor tarii
4 natiunea secuiasca are orgolii si se simte in casa soacrei avand mare grija pe unde calca sa nu supere pe cei ce o tine sub sabie in casa sa proprie care a fost intre timp acoperita de vila soacrei
12 Romania pentru a intra in európai unió ar trebui sa dea drept de autonomie teritoriala tinutului secuiesc iar in caz contrar integrarea va fi anulata. Insa drepturile existente nu cred ca au fost lezate
Benedict
Am studiat si fostele topice despre autonomie culturala si teritoriala si am gasit, din pacate, doar cateva opinii clare si demne de luat in seama, iar in rest multe-multe mesaje neplacute, ca sa nu le zic altfel. Si asta din ambele tabere. Sa reflectam macar putin la principiul Evanghelic al iubirii aproapelui si apoi sa purcedem la un dialog constructiv.

Exista o solidaritate instinctiva de neam, limba, religie, traditie si implicit o respingere instinctiva fata de cei care sunt "altfel", mai ales daca acestia sunt mai putini si mai slabi. Impotriva exceselor au aparut diverse reglementari si legi, tratare si hotarari adoptate de ONU, Consiliul Europei si alte si alte foruri. Din acest punct de vedere, actioneaza un principiu numit "discriminare pozitiva".Este acel principiu care ne obliga sa luam in consideratie si sa protejam pe cei "altfel". De asta au fost adoptate atatea legi si reglementari interne si internationale privind libertatea religioasa, protectia minoritatilor, drepturile omului, nediscriminarea negativa a femeilor si atatea altele.
Majoritatea decide in sistemele democratice, insa asta nu inseamna ca minoritatile politice, religioase, etnice si altele sa fie reduse la tacere pe principiul nedemocratic ca daca nu esti ca noi si de acord cu noi atunci, esti impotriva noastra. Ma bucur ca mesajele nedemocratice sunt din ce in ce mai putine,totusi. Este un semn bun si trebuie sa invatam ce este toleranta si respectul fata de semenii nostri, indiferent daca
sunt unguri, tigani, yoghini de la MISA, PSD-isti, ori penticostali. Dumnezeu ne invata sa ne iubim unii pe altii si sa ne respectam reciprioc.
cartman_sp99
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 20:55) *
Nici nu stiti cat ma bucura sa raspund la asa ceva.

5 inseamna ca maghiari recunosc faptul ca acolo este pamantul lor castigat cu sange unde si-au inradacinat familiile si unde si-au crescut copii si ca niciodata nu vor ceda si vor face fata oricaror presiuni atat incat sa apere pamanturile ce le sunt in proprietate
9 romania a incheiat niste tratate asa cum va spuneam cu cei de sus prin care promitea ca va asigura locuirea fara problema a minoritatilor in spatiul carpato danubiano pontic si vor respecta doleantele acestora in limita legilor tarii
4 natiunea secuiasca are orgolii si se simte in casa soacrei avand mare grija pe unde calca sa nu supere pe cei ce o tine sub sabie in casa sa proprie care a fost intre timp acoperita de vila soacrei
12 Romania pentru a intra in európai unió ar trebui sa dea drept de autonomie teritoriala tinutului secuiesc iar in caz contrar integrarea va fi anulata. Insa drepturile existente nu cred ca au fost lezate

5.Stii cum e, prost nu e cine cere prost e cine da !
9.CORECT au fost respectate toate drepturile voastre ca minoritari ,dar nu se poate acorda autonomie acelei regiuni pentru ca incalca legea tarii si nu am vrea sa nu va respectam doleantele biggrin.gif
4.Nu exista natiunea secuiasca ci doar vreo 2000 de secui nostalgici, daca e sa facem referendum nu stiu cat la suta dintre locuitorii Ha-Cov-Mu se vor declara secui probabil sub 15 % .Ahh si sa nu uit asa-zisa "natiune secuiasca" ar fi bine sa lase orgoliile acasa !
12.Noi stim ca asta va doriti voi dar culmea e ca eu nu am auzit nici un oficial de rang inalt din UE care sa condamne ori someze Romania pentru a acorda asa-ceva biggrin.gif

Problema e ca voi astia 2000 de secui traiti in alta vreme si visati 24 din 24 Autonomie,Regionalizare,Ungaria Mare,Protectoratul Ungariei , chestii de astea stiti voi wink.gif probabil de la palinca ...

Ps:Benedict nici nu stii cat ma bucur ca ai timpul sa rasfoiesti celelalte topicuri ....biggrin.gif prietenii stiu de ce
sorin mok
Eu tot n-am inteles ce inseamna ca minoritarii maghairi sau secui traiesc intr/un climat de subordonare si vulnerabilitate?
Sunteti sclavi? iobagi pe paminturile romanilor?
Nu participati la guvernare?
Nu aveti ministrii si secretari de stat?
Nu aveti functii la toate nivelurile guvernamentale?
Nu aveti un partid care va reprezinta?
Nu se studiaza la toate nivelurile de la gradinita la universiatae in limba materna?

-Vorbesti de proprietatea maghairilor asupra paminturilor!!! Dar s-a pus problema sa li se ia aceste paminturi? Sa fie mutati?
-Da, Roamnia a incheiat tratate. Dar le respecta:minoritarii traiesc faorte bine, au ami multe drepturi decat majoritarii! *(13 martie 2002> Presedintele Ion Iliescu îl gratiazã pe unul dintre asasinii colonelului post-mortem Aurel Agache, ucis în centrul orasului Târgu Secuiesc, în 22 decembrie 1989, dupã numai 253 de zile de privare de libertate.) / eiii, ce mai vulnerabil sunteti!!!!!

- Ce vrei sa spui cu vila soacrei? Ce casa a acoperit aceasta vila? (chiar trebuie sa facem sapaturi pina in secolul X-XI cind a aparut natiunea maghiara)
Daca nu va place in casa soacrei, drumul e in fata....

- Nu exista nici o conditie pentru aderarea Romaniei la Ue vizand acordarea de autonomie teritoriala. Se stie.
In caz contrar integrarea va fi anulata? De catre cine?

Fara nici o legatura, va aduceti aminte?>
25 decembrie
În judetele Harghita si Covasna, demonstratiile violente ale maghiarilor se desfsoara împotriva sediilor militiei si securittii si a simbolurilor nationale ale statului român, cu sloganuri ca: "Horthy, Horthy!", "Traiasca Ungaria!", "Ardealul la Ungaria!", "Acum ori niciodata!", "Afara cu românii împutiti!". Manifestantii au atacat predilect sediile de militie, 38 dintre ele fiind ocupate si devastate.

Ofiteri si subofiteri în uniforma statului român au fost batjocoriti, maltratati, sase dintre ei fiind ucisi în mod barbar.

Colonelul Dumitru Coman (Odorheiu Secuiesc), plutonierul major Liviu Teofil Cheuchisan (com. Dealu Harghita), maiorul Aurel Agache (Târgu Secuiesc), plutonierul Gabi Danila (Zetea Harghita), desi n-au folosit armele de foc si s-au purtat pasnic, au fost ucisi public cu salbaticie.

O soarta similara au avut-o si Ferencz Emeric (Cristuru Secuiesc) si Szekely Gavril (Odorhei) si ei ofiteri de militie, pentru cã s-au opus la maltratarea si uciderea colegilor lor români.

Asasinatele au avut caracter ritual, de intimidare a românilor. Maiorul Aurel Agache a fost ucis demonstrativ în centrul orasului Tg. Secuiesc, fiind lovit si scuipat ore întregi de toti maghiarii prezenti la crima. Într-un ochi i s-a implantat o moneda cu simbolurile românesti, în celalalt emblema (simbol de stat) de la cascheta uniformei. În gura i s-a pus un sobolan, iar încercarea de a-i da foc s-a soldat doar cu arderea uniformei, întrucât hainele îi erau îmbibate cu sânge.

În comuna Dealu a fost linsat de unguri Liviu Teofil Cheuchisan, pe care au încercat sa-l jupoaie folosind o furculita, sub ochii familiei, mama si copii, dar si în prezenta întregii comunitati maghiare, care era de fatã.

Sute de militieni români, din Harghita si Covasna au fost crunt maltratati si traumatizati, multi fiind spitalizati dupa; aceea luni de zile.

S-au furat circa 400 de arme automate, cu munitie, dintre care 72 nu s-au mai recuperat, si nici 3832 de cartuse.

Militienii maghiari, cu cele doua exceptii amintite, au fost scutiti de acest tratament, ceea ce indica ostilitatea fata de Statul Român si simbolurile sale si fata de reprezentantii români ai autoritatii de stat.
Au fost profanate, vandalizate si distruse monumente dedicate Armatei Române, eroilor români, personalitatilor istorice românesti de seama.

Bisericile ortodoxe au fost atacate, profanate, geamurile sparte, preotii si credinciosii acestor biserici fiind insultati, amenintati si loviti, asa cum s-a întâmplat la Baraolt (Covasna) unde s-a profanat si cimitirul ortodox. Preotul Ciprian Manea a fost amenintat în repetate rânduri cu moartea la Gheorghieni si la Praid.

Biserica ortodoxa din Tg.Secuiesc a fost asediata de manifestanti maghiari, iar preotul parohiei, Ioan Bercu, amenintat cu moartea luni în sir cu vorbele: "Unde-i preotul român sa-i taiem gâtul?". Preotul Ioan Bercu s-a refugiat în comuna Zabala, iar alt preot, Dumitru Merlusca (Ciceu), în urma atacarii casei cu bolovani si amenintarilor cu cutitul s-a refugiat în Moldova. Alti preoti: Dumitru Apostol (Vlahita), Eugen Micu (Praid), Traian Fântânaru (Gheorghieni), protopopul Dumitru Gherman (Miercurea Ciuc) si altii au fost obligati sa fuga din localitatile lor, sub presiunea unor localnici maghiari,
organizati si instigati de U.D.M.R.

În timpul manifestatiilor maghiare din Harghita si Covasna s-au arborat steaguri ale Ungariei Mari si s-au strigat lozinci antiromâne, sovine.

S-au tinut discursuri revizioniste vizând schimbarea hotarelor dintre Ungaria si România.

Sub deviza "epurarea comunistilor", de fapt o purificare etnica mascata, au fost înlaturati din functiile de conducere ale organelor locale si ale administratiei de stat, ca si a unitatilor economice, numerosi români, în timp ce vechii comunisti maghiari, stalinisti, au fost mentinuti în functii. Românii au fost înlaturati si alungati din functiile publice sau din localitati doar pentru ca erau ramani.În Harghita sub îndrumarea UDMR s-a vorbit despre un judet secuiesc, sustras autoritãtii de stat a României.

La Sovata, în zilele de 22 si 23 decembrie au fost devastate locuintele a 5 cetateni: a fostului primar, a 3 militieni, iar casei fostei secretare cu propaganda i s-a dat foc si a ars. De asemeni s-au produs mari stricaciuni sediului Primriei. Proprietarii acestor imobile au scapat cu viata datorita actiunii unor oameni de bine, români si maghiari din localitate. Prin amploarea lor, aceste acte au provocat panica în rândul populatiei române din întreg judetul Mures.
Naga
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 25 2006, 16:50) *

Tocmai tu te-ai gasit sa dai citatul asta? huh.gif puke.gif

QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 25 2006, 18:40) *
nu de alta, dar ar putea sa devina violenti fata de oameni nevinovati si buni la suflet, asa cum au fost si-n evul mediu de care se tot leaga acum.

Interesant cum de nici un moderator nu baga in seama toate jignirile pe care tu le aduci in mod repetat unui popor intreg si nu doar unor useri luati ca indivizi. mad.gif puke.gif

QUOTE(sorin mok @ Mar 25 2006, 22:32) *
Asasinatele au avut caracter ritual, de intimidare a românilor. Maiorul Aurel Agache a fost ucis demonstrativ în centrul orasului Tg. Secuiesc, fiind lovit si scuipat ore întregi de toti maghiarii prezenti la crima. Într-un ochi i s-a implantat o moneda cu simbolurile românesti, în celalalt emblema (simbol de stat) de la cascheta uniformei. În gura i s-a pus un sobolan, iar încercarea de a-i da foc s-a soldat doar cu arderea uniformei, întrucât hainele îi erau îmbibate cu sânge.

În comuna Dealu a fost linsat de unguri Liviu Teofil Cheuchisan, pe care au încercat sa-l jupoaie folosind o furculita, sub ochii familiei, mama si copii, dar si în prezenta întregii comunitati maghiare, care era de fata.

Sorine, mai citeste un pic textul pe care tocmai l-ai citat. Nu ti se par un pic cam teatrale scenele descrise acolo? nono.gif Exista si multi oameni sadici pe lumea asta, dar deja cand se sustine ca o intreaga comunitate etnica a participat cu sadism la niste crime oribile si rituale(sic), miroase a texte de dezinformare. Lucrurile descrise in textul ala seamana cu povestile privind sacrificiile rituale de copii facute de evrei. Este acelasi mod de intoxicare grosolana, menita sa creeze impresia unei comunitati etnice sadice si violente in intregul sau.
Apropo, nu vrei sa ne spui si care este sursa textului pe care l-ai postat? Mie unul imi miroase a articol din fituica vadimista. nono.gif
mars0212
QUOTE(Tökéletes Kónya @ Mar 25 2006, 17:43) *
Altceva ce ?

Nu stii, unora le dai un deget si apoi iau toata mana, autonomie administrativa, peste putin timp teritoriala, s.a.m.d.
Kukker
QUOTE(sorin mok @ Mar 25 2006, 22:32) *
asasinii colonelului post-mortem Aurel Agache, ucis în centrul orasului Târgu Secuiesc, în 22 decembrie 1989,
- .....Fara nici o legatura, va aduceti aminte?>

Domnu TOVARAS sorin dumneata sti cine a fost acest Aurel Agache ? UN BARBAR SADIC ! Ca a patit ce apatit nu ma mira ....daca avea minte pleca cand vedea ca s-a terminat cu fostul regim...el nu , sa dus in multime cu pistolul in mana ca sa faca ordine ....multimea la sfisist pur si simplu...nu sunt de acord cu asemena gesturi dar atunci asta a fost . Si niciodata nu va-ti pus intrebraea oare de ce alti militieni romani nu au ajuns la soarta acestui "vrajnic militian " ????
Dar parca asemenea "fapte "s-au intimplat si in alte zone ale tarii.?...de ce nu se face propaganda ca la Sibiu practic militienii au fost macalariti de brava armata romana ? Sau ca la Cugiri sa dat foc la cladirea militiei unde s-au ars de viu vreo 20 de militieni ???? Nu ! Numai in Harghita si Covasna ..unde au fost omarati 5 militieni (dintre care 2 da nationalitae maghiara ) ....ca sa aratam ca aici a fost deja atunci chestie interetnica. Ca pe asta se bata toba !!!

Si va rog frumos ca sa nu mai "recititi " din mizerabila revista Romania Mare cu intimplarile din 22-23 ...nimeni nu a strigat Horty (daca nu stiti a murit in 1957 in Portugalia la Estoril ) ....si alte bazaconii ce apareau in revista ...prea mult zis revista ..in manipularea securitatii comuniste care a fost si este si astazi printre noi .
Cred ca si dumneavoastar facet parte din aceasta "mandrie " a societatii multilateral dezvoltate si inaintarea romaniei spre culmiile ....tarii de lumea a treia ...
sorin mok
QUOTE(Kukker @ Mar 26 2006, 00:22) *
Domnu TOVARAS sorin dumneata sti cine a fost acest Aurel Agache ? UN BARBAR SADIC ! Ca a patit ce apatit nu ma mira ....daca avea minte pleca cand vedea ca s-a terminat cu fostul regim...el nu , sa dus in multime cu pistolul in mana ca sa faca ordine ....multimea la sfisist pur si simplu...nu sunt de acord cu asemena gesturi dar atunci asta a fost . Si niciodata nu va-ti pus intrebraea oare de ce alti militieni romani nu au ajuns la soarta acestui "vrajnic militian " ????
Dar parca asemenea "fapte "s-au intimplat si in alte zone ale tarii.?...de ce nu se face propaganda ca la Sibiu practic militienii au fost macalariti de brava armata romana ? Sau ca la Cugiri sa dat foc la cladirea militiei unde s-au ars de viu vreo 20 de militieni ???? Nu ! Numai in Harghita si Covasna ..unde au fost omarati 5 militieni (dintre care 2 da nationalitae maghiara ) ....ca sa aratam ca aici a fost deja atunci chestie interetnica. Ca pe asta se bata toba !!!

Si va rog frumos ca sa nu mai "recititi " din mizerabila revista Romania Mare cu intimplarile din 22-23 ...nimeni nu a strigat Horty (daca nu stiti a murit in 1957 in Portugalia la Estoril ) ....si alte bazaconii ce apareau in revista ...prea mult zis revista ..in manipularea securitatii comuniste care a fost si este si astazi printre noi .
Cred ca si dumneavoastar facet parte din aceasta "mandrie " a societatii multilateral dezvoltate si inaintarea romaniei spre culmiile ....tarii de lumea a treia ...

Dar de ce v-ati suparat?
DE ce asa de repede ati parasit eleganta europeana ce va caracterizeaza si treceti la invective. Desi, pentru mine, "tovaras" nu e o injurie.
Dar de unde stiti ca am citat din Romania Mare? O cititi ca indatorire de serviciu sau de curiozitatae? NU e nevoie sa ma justific, dar nu dintr-o revista sau ziar am citat.
Nu stiu cine a fost Aurel Agache (spre deosebire de altii)(dar stiu ca cel care l-a ucis a fost gratiat prin act prezidential. Desi victima a fost inaintata in grad post mortem, tot prin decret prezidential! Spune asta ceva?
Dar se pare ca unii de pe aici stiu foarte bine cum a murit respectivul "militean": de unde stiti? Ati fost martor? Participant? Ati citit intr-un ziar?

Iar aluzia din final chiar n/am priceput/o! Securitate comunista... printre noi....bla bla

Dar cum ramine cu autonomia teritoriala? Cu climatul de subordonare si vulnerabilitate? Minciuni, miinciuni......

Naga, or fi teatrale cele amintite, dar ele reprezinta marturii ale participanilor. Au fost omorati oameni si torturati alti oameni pentru ca erau " comunisti". Si uite, si eu am devenit repede un "comunist", zice cineva care doreste autonomia!
Dac ai timp, ia o carte de telefon dinainte de 1989 si cauta numele respective. Apoi ia una de dup 1992 si cauta-e din nou. Nu e obligatoriu safaci asta, evident!
Benedict
Ma bucurasem prea devreme pentru ca pe forum domneste buna intelegere si respectul reciproc. Din pacate observ ca sunt cativa colegi care recurg la mesaje care incita la atitudini nedemocratice, postand articole xenofobe si caracterizari colective. S-au dat cateva exemple si nu are rost sa le repet, insa constat cu mahnire ca sunt mereu aceiasi colegi. Sa devenim putin mai toleranti, nu este prea greu!
Majoritatea decide in sistemele democratice, insa asta nu inseamna ca minoritatile politice, religioase, etnice si altele sa fie reduse la tacere pe principiul nedemocratic ca daca nu esti ca noi si de acord cu noi atunci, esti impotriva noastra.
Kukker
QUOTE(sorin mok @ Mar 26 2006, 00:46) *
Dar de unde stiti ca am citat din Romania Mare?
Nu stiu cine a fost Aurel Agache (spre deosebire de altii)(dar stiu ca cel care l-a ucis a fost gratiat prin act prezidential. Desi victima a fost inaintata in grad post mortem, tot prin decret prezidential! Spune asta ceva?
Dar se pare ca unii de pe aici stiu foarte bine cum a murit respectivul "militean": de unde stiti? Ati fost martor? Participant? Ati citit intr-un ziar?

Iar aluzia din final chiar n/am priceput/o! Securitate comunista... printre noi....bla bla

Dar cum ramine cu autonomia teritoriala? Cu climatul de subordonare si vulnerabilitate? Minciuni, miinciuni......

Nu ma faceti sa rad , asemenea porcarii apareau atunci in multe ziare (binenteles cam dupa 1990 ianuarie , dupa ce Ilici a dat tonul , cam pe 20 ianuarie ) ca si dupa evenimentele sangeroase de la Targu Mures din 18-22 martie 1990 sa fie editate si in maculatura numita carti....dar nimeni nu a verificat adevarul...aici nu ma referi la cei 5 militieni ...ci la restul tampeniilor....totul a mers pt a reinfiinta securitatea cu o alte denumire ..penrtu asta a fost si Tg Mures si multe alte evenimente ...si nici aici nu am nimic de comentat ca fiecare tara are nevoie de un serviciu secret ...numai ca la noi stim ce a fost acest serviciu si a mai ramas mult timp...si mai sunt si astazi bravi tovarasi din fosta secu...cu mentalitae de secu. Am avut prilejul sa stau de vorba cu cativa ,( nu asa de mult) ....am ramas socat cum gandeau .

Toti militienii din toata tara au fost inaintati in grad post mortem....si asta cu sobolanul e cam sci-fi....
Si nu am participat , ci am multi prieteni din Tg Secuiesc care au fost atunci in zona ...si stiu totul perfect .

Cu autonomia vom pasi cu pasi mici dar siguri ....
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.