Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

TAPAS

QUOTE(Naga @ Mar 19 2006, 17:12) *
In concluzie, cartman, Picard & co., care credeti voi ca ar fi interesul Germaniei in a apara principiul "statului national unitar" roman (asa cum il inteleg nationalistii romani) atata vreme cat germanii traiesc intr-un stat federal si caracterizat de diversitate lingvistica si culturala? Si de ce credeti ca neamtul va apleca urechea mai mult catre plangerile romanului decat catre cele ale secuiului, avand in vedere ca unul dintre partenerii economici cei mai apropiati ai neamtului este maghiarul, varul secuiului? Nu credeti ca voi cam faceti confuzie intre cum ati dori sa fie realitatea si cum este ea cu adevarat? nono.gif Stiu ca unele lucruri in viata nu sunt placute si sunt greu de acceptat, dar tactica strutului nu rezolva nimic.

Care este de fapt originea nazuintelor secuiesti spre autonomie. Ce statut au avut ei pe vremea vechiului regat maghiar, dinainte de Mohacs ? Cum au privit ei includerea Transilvaniei in regatul maghiar in a 2 jum a sec XIX ?

Analizand aceste intrebari poate o sa intelegem mai bine situatia actuala.
Ayame
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 19 2006, 05:56) *
Reactia mea relativ la poezia ta a fost generata de continutul "subversiv" al acesteia. Daca matale esti român atunci îmi pare rău pentru tine pentru că și deoarece ești în cel mai bun caz o tentativă de poet dacă nu unul ratat biggrin.gif . Sunt sigur că și tu ești conștient de asta.

Mica hungarie va deveni și mai mică și în final va dispare.

puisor, tare rasist/a esti, lasa ca o dispara romania dupa harta cu viitoarele inundatii, cu acesta ocazie poporul roman nu va mai avea timp sa urasca minoritatile..

Naga
QUOTE(sarkizian @ Mar 19 2006, 18:09) *
Scumpo ! Cu ungurii tre sa fi foarte atent. Lor nu tre sa le lipseasca ceva ca sa se implice in zazanii,este felul lor de a fi.Ca drept dovada, cand austria nu a mai vrut sa le acorde suport pentru armata lor,46.000 dupa 1918 , s-au prezentat la moscova la congresul partidului comunist.Ca sa devi adeptul unui opartid,asa peste noapte si intr-un numar asa de mare, tre sa fi o natiune bolnava,in adevaratul sens al cuvantului. Degeaba vor uni sa faca pace cu ei,dupa pacea facuta, sunt instare sa sufle in paharul cu apa sa provoace alta furtuna.

Da,multi sunt evrei si nu numai. Uitate la numele lor ,dar si la anii in care au facut inventii sau ce au facut ei,ai sa vezi ca dupa caderea imperiului,numarul oamenilor MARETI scade extrem de mult.
In vremea imperiilor, savantii, cercetatorii , oameni de arta, cautau sa se injghebeze intr-un imperiu pentru a avea conditii materiale sa-si puna in practica VISUL'.E normal sa fie asa,cum isi poate inchipui cineva ca un savant, ar fi avut protectie si bani,daca incerca sa faca ceva intr-o lume exploatata.
Ca sa INTRETI un numar asa de mare de cercetatori, artisti de valoare si capacitati, dovedeste cat de mult au exploatat aceti imperialisti.
Sper sa nu incercati acum sa sustineti ca i-ati format si ia-ti subventionat cu banii vostri !

"Imperialisti", "exploatare"? huh.gif Ce-i cu limbajul asta "comunist", sarkizian? tongue.gif Parca ii acuzai pe maghiari ca sunt bolsevici, nu? wink.gif Nu ne mai povestesti un pic basmul ala cu bazele rusesti din Harghita? naughty.gif
Serios acum, multi dintre savantii aia mentionati in lista de pe wikipedia au avut varful carierei intr-o perioada cu mult dupa 1918. La fel, majoritatea premiilor Nobel, ungurii le-au castigat cu mult dupa 1918.
Iar in ce priveste originea evreiasca a unora dintre savantii maghiari, romanii cum de se mandresc cu Hermann Oberth, care numai etnic roman nu era la origine? nono.gif Iar pe pagina de pe wikipedia despre romanii celebri ai sa gasesti si acolo romani de o anumita etnie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Famous_Romanian_people

O chestie interesanta este includerea lui George Andrew Olah (Gyorgy Olah) pe ambele liste, si cea cu maghiari faimosi, dar si cea cu romani celebri.

http://en.wikipedia.org/wiki/George_A._Olah

George Andrew Olah

George Andrew Olah (born May 22, 1927 as György Oláh) is a Hungarian-born American chemist. He was significant in stabilizing and in studying carbocations. He won a Nobel Prize in Chemistry in 1994. In 2005 he was awarded the Priestley Medal, the highest honor granted by the American Chemical Society.

Olah studied, then taught, at what is now Budapest University of Technology and Economics. As a result of the 1956 Hungarian Revolution, he and his family moved briefly to England and then to Canada where he joined Dow Chemical in Sarnia, Ontario. Olah's pioneering work on carbocations started during his eight years with Dow. In 1965 he returned to academia at Case Western Reserve University and then to University of Southern California in 1977. In 1971, Olah became a naturalized citizen of the United States.

Olah is currently a distinguished professor at the University of Southern California and the director of the Loker Hydrocarbon Research institute. In 2005, Olah wrote an essay promoting the methanol economy. His book The Methanol Economy will be published in March 2006.
Elena_Din_Troia
QUOTE(sarkizian @ Mar 19 2006, 18:09) *
... Da,multi sunt evrei ...

tongue.gif photo.gif
Nu am nici o problemă cu ei (vb. aici de evreii) dar voi ce sunteți de fapt: unguri sau evrei ? naughty.gif
Hai să vedem care nu sunt evrei ! Câți mai rămân pe lista ? naughty.gif Prea puțini ! Așa zisa cultură maghiară s-a dezvoltat datorită membrilor altor etnii ! Contribuția maghiarilor a fost prea mică ! tongue.gif Și este explicabil ...
sarkizian
QUOTE(Naga @ Mar 19 2006, 19:33) *
George Andrew Olah (born May 22, 1927 as György Oláh) is a Hungarian-born American chemist.
"

Daca OLAH nu are traducere,atunci asta a fost ungur.Ca si Zoltan,care sa impamantanit si a devenit nume unguresc, dar radacinile acestui nume vine din pasalacul turcesc ce l-ati avut:
ZOLTAN = SULTAN
OLAH= ITALIAN. Deci chimistul tau, a luat numele de olahus, dupa porecla ce i-ati dato voi, datorita provenientei bunicilor lui.
sorin mok
La origine, e vorba de cuv. volcae (numele unui trib celt, amintit de Cezar). Termenul a fost preluat de germani, care desemnau prin el pe vecinii din S și V, adică pe cei din Imperiu (walh - roman și gal ROMANIZAT). Mai târziu, termenmul și-a restrâns sensul, desemnând doar pe locuitorii din pen. Italică (walscher).
Din XI, la contactul dintre lumea germană și cea slavă, termenul a fost transmis. De exemplu, biograful lui Metodie îi numește pe italieni: wlach. Adică, un neslav, unul de limbă roamnică.
Termenul apre și la bizantini: vlah, la slavii din E: voloh, în lumea latino-catolică din V: valachus, LA UNGURI, BLACH SE TRANSFORMĂ REPEDE ÎN OLAH, bloch la sașii din Transilvania.

În orice caz, termenul desemnează un popor de ORIGINE ROMANĂ. Conținutul de bază este unul etnic. Prin urmare, vecinii noștrii ne-au recunoscut ca popor dându-ne acest etnonim. (maghiarii aveau nevoie de un nume pentru populația autohtonă naughty.gif )
Valachus (vlah, olah etc) conține 2 elemente înrudite: desemnează un popor ROMANIC; se referă exclusiv al poporul român (maghiarii îi numesc pe italieni: olaszok iar pe români: olahok)
TAPAS
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 19 2006, 18:41) *
tongue.gif photo.gif
Nu am nici o problemă cu ei (vb. aici de evreii) dar voi ce sunteți de fapt: unguri sau evrei ? naughty.gif
Hai să vedem care nu sunt evrei ! Câți mai rămân pe lista ? naughty.gif Prea puțini ! Așa zisa cultură maghiară s-a dezvoltat datorită membrilor altor etnii ! Contribuția maghiarilor a fost prea mică ! tongue.gif Și este explicabil ...

Draga Picard, trecand peste tembelismul vadimian al postului, nu te-ai intrebat niciodata de ce membrii atator etnii (Lajos Kosuth, Petofi Sandor nu sunt maghiari ca origine etnica de ex) s-au considerat totusi unguri, si au luptat toata viata lor pentru idealurile maghiarimii ?

Mai, voi habar n-aveti despre cultura, istoria si civilizatia ungurilor si totusi, contitia vostra de asa zis romani va "face" automat superiori. Prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul.

HardFly
mai fratzilor acum nu inteleg de ce vor astia autonomia...
daca stam sa ne gandim putin, Dacia, era intinsa mai mult pe teritoriul Transilvaniei, deci formarea poporului roman a fost mai mult in Transilvania. Sarmisegetuzza, si alte cetati nu erau in munti? deci primii si primii au fost romanii. abia dupa sute de ani au venit ungurii si s-au asezat pe teritoriul numit azi Ungaria. iar dupa sute de ani s-au bagat peste iobagii nostrii, si sustin ca ei au fost primii. Cronica lui anonimus care din cate am inteles era maghiar sustine ca in Transilvania existau acele 3 formatiuni politice romanesti(Gelu, Glad, si Menumorut), ceea ce dovedeste ca maghiarii se contrazic singuri. acum nu inteleg, in istorie toata lumea se batea cu pumnul in piept pt unirea tuturor tarilor romanesti, acum ce se intampla? Ce ar fi sa ma trezesc si eu sa scot la imprimanta vre-o suta de afise, in care cer autonomia Galatiului. Ar fi ceva? ar fi o pierdere de timp. oricum eu sunt sigur ca nu vor obtine nimic secuii, si daca vor putea face presiuni asupra statului roman, vor putea face doar prin terorism. Uitati-va la spanioli. Ei se comfrunta cu o problema asemanantoare, si totusi gruparea ETA nu a reusit sa primeasca independenta, chiar daca spaniolii sunt mai fricosi de terorism. Si ma intreb, daca obtin ceva, ei ce economie o sa aiba? astea sunt doar parerile mele, deci nu ma acuzati pentru extremism.
Elena_Din_Troia
QUOTE(TAPAS @ Mar 19 2006, 21:59) *
... trecand peste tembelismul vadimian al postului...

Calmeaza-te @tapaş , nu te mai agita atâta ... vei avea probleme cu inina, un infarct ceva şi - nu-i aşa - că nu putem lipsi minoritatea voastră de un exemplar ca tine ! . Observ că tendinţa enumerată anterior de către tine - vb aici de tembelism , clar - se manifestă la unii minoritari care se cred buricu' pământului console.gif . Mai rămâne să spui că Eva a fost maghiară naughty.gif biggrin.gif !

Pentru toţi maghiarii: hungaria mare a fost aruncată în lada istoriei ca o amintire tristă pt. unii şi acolo va rămâne în vecii vecilor amin.

Ardealul este pentru totdeauna al României.
ION ION

Apreciez faptul ca participanti la acest forum au atat bun simt incat sa considere Romania cocina si au capacitatea de a folosi la adresa Romanilor destul de multe invective care nu fac parte de regula din vocabularul unei persoane autoconsiderate... de calitate?
Odata cu intrarea in U.E. se va ajunge la o autonomie largita zonala, lucru la care se lucreaza in prezent, autonomie care va folosi ca model situatia existenta in unele tari din Europa.
Este maximum care vi se poate oferii si trebuie sa va multumiti cu asta!
Inca nu am primit raspuns la intrebarea legata de ce doriti mai mult in materie de drepturi?
Tari ca Anglia, Franta, Spania, Italia, Grecia, nu vor sustine revendicarile secuilor dupa integrare, avand in vedere crearea unui precedent de care nu au nevoie.
In alta ordine de idei, Ungaria este tara unei culturi destul de mari si nu cred ca este cazul sa denigram aportul adus la "civilizarea" lumii de catre aceasta.
Ambele societati au plus si minus variante in diverse domenii si cred ca ar fi mai bine sa nu mai abordam acest subiect.
Astept in continuare raspuns la intrebarile puse, inclusiv de ce fortati o comunitate sa faca un lucru pe care nu-l doreste.
Secuii nu cred ca sunt reprezentati de 5000 de oameni adunati la Odorhei pe 15 martie.
paulache
QUOTE(ION ION @ Mar 20 2006, 11:34) *
In alta ordine de idei, Ungaria este tara unei culturi destul de mari si nu cred ca este cazul sa denigram aportul adus la "civilizarea" lumii de catre aceasta.
Ambele societati au plus si minus variante in diverse domenii si cred ca ar fi mai bine sa nu mai abordam acest subiect.

FVM! E clar, n-am băut destul, da’ lasă, lasă, lasă, lasă, că ajungem noi acasă.

În altă ordine de idei, nu vreau să vorbesc despre nici un subiect, indiferent cât de destul de mare e și câte variante în diverse domenii se denigrează între ele când se civilizează.

Cheeeeeees! Nu mai bea, mă, nu mai bea!
TAPAS
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 20 2006, 03:48) *
Pentru toți maghiarii: hungaria mare a fost aruncată în lada istoriei ca o amintire tristă pt. unii și acolo va rămâne în vecii vecilor amin.

Picard, exista un proverb:

cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

apropo, facutut-ai cruce si batut ai metanie dupa ce ai zis amin (nu Amin?), pt ca altfel nu se pune. Ai grija, refa procedura, altfel cine stie ce se mai poate intampla naughty.gif

QUOTE(ION ION @ Mar 20 2006, 11:34) *
Apreciez faptul ca participanti la acest forum au atat bun simt incat sa considere Romania cocina si au capacitatea de a folosi la adresa Romanilor destul de multe invective care nu fac parte de regula din vocabularul unei persoane autoconsiderate... de calitate?

Eu am folosit cuvantul cocina insa nu m-am referit la Romania (daca poti demostra contrariul, te rog) ci la niste guristi patrio-habotnici. Stiu ei care sunt. Aia care au retinut 4 idei istorice din 10 si sunt extrem de susceptibili in a fi paranoici - national vorbit.

picard - elena, vezi sa nu te incurci in personalitati. hai ca aici pe forum mai merge, ba un ip schimbat, un proxy, o locatie diferita, ceva, insa in viata reala poate fi mai complicat peacefingers.gif .
ION ION
QUOTE(TAPAS @ Mar 20 2006, 11:58) *
apropo, facutut-ai cruce si batut ai metanie dupa ce ai zis amin (nu Amin?), pt ca altfel nu se pune. Ai grija, refa procedura, altfel cine stie ce se mai poate intampla naughty.gif
Eu am folosit cuvantul cocina insa nu m-am referit la Romania (daca poti demostra contrariul, te rog) ci la niste guristi patrio-habotnici. Stiu ei care sunt. Aia care au retinut 4 idei istorice din 10 si sunt extrem de susceptibili in a fi paranoici - national vorbit.

Inca astept raspuns la intrebarile puse...
TAPAS
QUOTE(ION ION @ Mar 20 2006, 12:05) *
Inca astept raspuns la intrebarile puse...

ce/care intrebari ?
CapitanuPICARD
smile.gif
tapas, e nevoie de ceva mai multa glagorie pentru a reusi ceea ce incerci tu. si dupa cum ti-am zis de multe ori, ar fi necesar si sa... am clone.
ca nu e asa, iti poate confirma orice admin.

si tu si elena din troia sunteti penibili in incercarea voastra. smile.gif e drept, e o combinatie mai rasarita decat celelalte, dar la fel de idioata. tongue.gif

mai puneti mana pe carte.
ION ION
QUOTE(TAPAS @ Mar 20 2006, 12:23) *
ce/care intrebari ?

Citeste ultimele mele trei posturi si ai sa le vezi.
Galland
Nene, tot aceleasi impunsaturi si tot gargara gasesc pe aici? ia uite ce text interesant am gasit, scris de Alina Mungiu:
MILOSEVIC SI SECUII, de Alina Mungiu Pippidi:
trebuie sa ne amintim din lectia iugoslava ca nu minoritatile provoaca, orice ar face, catastrofele care duc la interventii straine si dezmembrarea unor tari. Ci reactiile disproportionate ale majoritatii, conduse de monomaniaci criminali precum Milosevic.

www.prezentonline.ro

In ianuarie 1997, cind am intrat ca nou director in Televiziunea
Romana,
primul outsider in institutia inca dominata de ziaristii care
anuntasera
poporul in 1989 ca Timisoara era invadata de elemente teroriste din
strainatate, la Belgrad erau in toi manifestatiile contra omului care
condusese Serbia printr-un prim razboi iugoslav catastrofal (incheiat
cu
acordul de la Dayton), doar pentru a fi detronat de un al doilea razboi
iugoslav si mai catastrofal pentru Serbia (cel din 1998-1999 din
Kosovo,
pe cale sa se incheie in urmatoarele luni cu independenta deplina a
provinciei Kosovo). Faptul ca Milosevici nu reprezenta toata Serbia, ci
reusise sa ia puterea cu ajutorul armatei, serviciilor secrete si al
unui
sistem electoral care suprareprezenta votul rural (o varianta de vot
uninominal, ca veni vorba) nu putea fi aflat de telespectatori din
Romania
de la TVR.

Pentru TVR, Milosevici era un om bun, care isi apara patria de
teroristi
croati sau albanezi, iar opozantii sai un fel de golani din Piata
Universitatii,
tratati la fel, adica cenzurati complet. Dona Tudor, in anul 2000
aleasa de
salariati in Consiliul de Administratie, posesoare a unei licente de la
Colegiul de Aparare, institutie de dotat securistii cu diplome, prin
care
trecuse mare parte din redactia stiri Externe a TVR, facea la acea
vreme
induiosatoare emisiuni despre iubitorul de poezie romana Radovan
Karadzic, omul care condusese pe sirbi in razboiul bosniac. Calin
Mitici,
care a avut diferite functii editoriale prin TVR, a transmis din
razboiul
iugoslav imbacat in uniforma de razboi a uneia dintre parti (cea
cautata la
Haga azi) si cind i-am spus ca asta era absolut neprofesional mi-a
replicat
ca asa diminua riscurile transmisiei. Ofiteri romani din armata de
Transilvania, intervievati de mine pentru cartea mea „Transilvania
subiectiva“, imi vorbeau cu lacrimi in ochi de Ratko Mladic, generalul
armatei sirbilor bosniaci, cel care a patronat masacrul de la Srebenica
si pe
care tribunalul de la Haga il cauta cu disperare zilele astea. Vadim
Tudor
se dezlantuia in paginile revistei sale contra Occidentului care
bombarda
pe fratii sirbi pentru vina de a-si apara tarisoara de nationalitati
conlocuitoare periculoase. Adrian Nastase spunea la un colocviu ca,
dupa
ce termina de dezmembrat Kosovo si Vojvodina, Vestul va trece la
Transilvania. Cam asta era atmosfera, si dupa ce Romania a fost
invitata in
2
1999 in UE, tocmai ca sa nu ajunga ca Iugoslavia, nimeni nu a mai avut
timp de rectificari. Nu au existat documentare despre Iugoslavia si
Milosevici care sa arate cum asemenea patrioti sint direct responsabili
de
dezmembrarea tarilor lor. Nu au existat scuze ca fusesera prezentati ca
ortodocsi sensibili si patrioti cazuti victima conspiratiei
internationale
iudeo-americane. Dimpotriva, un aer de antioccidentalism a ramas sa
pluteasca peste razboiul din Kosovo si azi, cind Milosevici a ales
singur sa
puna capat justitiei printr-un gest propagandistic final – acuze de
otravire
– Romania e chiar tara unde multi oameni risca sa il creada cu adevarat
un
patriot si un martir.

Daca nu ar fi asa, moderatorii din diferite televiziuni nu ar mai da
atita
spatiu fara ingradiri celor care ne cheama la razboiul cu secuii.
Oricit de
absurd ar fi demersul celor din tara Secuiasca, care cred ca pot trai
separat in mijlocul Romaniei, trebuie sa ne amintim din lectia
iugoslava ca
nu minoritatile provoaca, orice ar face, catastrofele care duc la
interventii
straine si dezmembrarea unor tari, ci reactiile disproportionate ale
majoritatii. Nu Izetbegovic sau Rugova au dus la caderea Serbiei, ci
chiar
Milosevici, marele patriot. Cei care ii voteaza pe Vadim sau pe Nastase
ar
fi bine sa reflecteze la aceasta poveste de la frontiera, iar putinii
noi ziaristi
intrati in aceste unitati ale propagandei national comuniste, care sint
mediile publice din Romania, ar face bine sa reflecte pe larg aceasta
lectie
istorica, macar in ceasul al doisprezecelea.
TAPAS
QUOTE(ION ION @ Mar 20 2006, 12:50) *
Citeste ultimele mele trei posturi si ai sa le vezi.

aha. stai sa lamurim o chestie.

1. pedigriul meu este romanesc cel putin pana pe la 1866 am gasit documente cu unul din stra-strabunicii mei care au luptat in armata austrica in razbiul cu prusienii. mai jos ... ca toata lumea, as putea fi orice. ma intreb cati dintre superpatriotii de azi sunt cumanii, slavii sau cine stie ce alt migrator de ieri.

2. nu m-am bagat in discutia pt drepturi, autonomii smd pt ca este o pierdere de vreme. eu am intervenit doar in momentul care se vede cam de la pag 15. pt motivele despre care am explicat, citeste daca vrei sa afli.

sanatate!
Galland
Nu stiu de ce a aparut asa nasol in pagina articolul ala, asa ca dau un link tot cu un citat din tanti Mungiu, ca poate sunt unii care cred ca tin cu udmr. uite ca nu este asa

http://www.prezentonline.ro/article_detail...2&idarticle=938

Le zice bine tanti Alina? naughty.gif
CornelB
dna mungiu 'le zice' dintr-un punct de vedere justificat, parerea mea.
insa nu e singurul punct de vedere posibil, dreptate se poate gasi [tot in parerea subsemnatului] si in punctul de vedere... perpendicular pe axa dnie sale.
Mai pe romaneste, dna mungiu nu tine cont de unele aspecte ale problemei.
Poate majoritatea sa-si 'abuzeze' reactiile mult si bine [in unele cazuri aproape la infinit] - daca contextul extern nu ii este defavorabil nu se va schimba nimica.
O sa va dau un exemplu care nu include [neaparat] problematica majoritar/minoritar, insa similitudinea este evidenta, zic eu: statul taliban. Pana sa-l gazduiasca pe Osama, era sprijinit la greu [chiar daca nu pe fata] de americani...
Gheorghe Dracu
Tot citesc, iar citesc si tot nu inteleg ce anume ar putea face rau Romaniei autonomia secuilor. De rupere teritoriala nu poate fi vorba. Atunci ce???
romaximusro
si eu citesc citesc si citesc si ma intreb: ce lucruri bune aduce autonomiaa acesta romanilor? huh.gif
k33
Mă nepoate, ie năcaz mare la Craiova, ce mai ! Auzii și io ce zîsă președintele, și mă minunai !
Bag samă, la București nu ajunsă vestea cu ținutu oltenilor ....
Daaaaa, nu va spusei ? Pă'stai să vă spui!

S'adunară oltenii din tot ținutu, si făcură o proclamatie de autonomie, ce mai ..
Acu, autonomia e autonomie, da pe cine să puie presedinte in ținutu ăsta, pe cine ?
Să gîndiră ei ce să gîndiră, pînă la urmă, se hotărîră să'l pună pe Sucă.

Dupe ce'l pusără președinte, să apucă mă frate Sucă al nostru să dărâme toate șandramalele
dupe marginea șușelei, cică să facă sistematizare, auz. Nu termenă bine cu sistematizarea,
că se și apucă să stârpească toț câinii fără stăpân. Dupe aia, nuștiu ce dracu invîrtii cu nește
case, auz, ba că n'ar avea pe unde sa stea, ba că i'a dat casa a veche a lu fiesa ...

Intr'o zî, se sculă Sucă cu fața la părete, si ce zîsă el, bă, ia să trag io axa asta Uașinton - Londra
sa treaca si pe la noi prin urbe, ce, numa pi la alțî să treacă !?!
S'apucă Sucă al nostru de tras, și, dăi, trasă de axa asta, pînă ajunsă și pin ograzîle uamenilor, auz.

La un moment dat, vine unu mai jmeker din altă țară, muuuult mai îndepărtată decat Uașintonu ăsta,
o țară de'i zîce UE și îl intreabă pe Sucă:

- Domnu Președinte Sucă, la ce vă trebuia o axă ?
La care Sucă, zice:
- Auz bă nene, ști cum le zîce la ăștia de n'au o axă ?
- ?????
- Dezaxați ... Hă, Hă, Hă ...

worthy.gif
sarkizian
QUOTE(Galland @ Mar 20 2006, 15:08) *
Nu stiu de ce a aparut asa nasol in pagina articolul ala, asa ca dau un link tot cu un citat din tanti Mungiu, ca poate sunt unii care cred ca tin cu udmr. uite ca nu este asa

http://www.prezentonline.ro/article_detail...2&idarticle=938

Le zice bine tanti Alina? naughty.gif

Gallandule !
Cu asemenea exemple, mai degraba cred ca e o strategie a unora,pentru ai tine pe romani in 'perfuzie' sau poate chiar o amenintare.
Situatia din Yugoslavia cu cea din Romania, e total diferita si nu are termeni de comparatie.Aceste articole, nu sunt decat strategi 'injectate' unei natiuni, de cei care urmaresc cu totul altceva.
Gheorghe Dracu
QUOTE(romaximusro @ Mar 20 2006, 14:50) *
si eu citesc citesc si citesc si ma intreb: ce lucruri bune aduce autonomiaa acesta romanilor? huh.gif

Pai bine si daca nu aduce nimic rau, nimic bun, adica este indiferenta romanilor, de ce atata energie consumata pe marginea acestui subiect?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.