QUOTE(sorin mok @ Mar 19 2006, 00:02)

No, Kukker are aici dreptate.
Minoritarii (asta e realitatea, totuși) se bucură și au de ce.
Separarea și apoi unirea cu patria mumă e o chestiune de "șansă" politică. Se așteptă doar un moment prielnic. Până atunci, totul trebuie să fie pregătit iar agitația trebuie să fie permanentă. Iar mișcarea lor e ușor de detectat. Fac orice, numai să fie în atenția tuturor, se agită, se plâng de discriminare și genocid cultural, într-un cuvânt, întind coarda cât se poate. Apoi se liniștesc câteva luni, după care o întind din nou, cu alte exagerări și minciuni (a se observa că majoritatea politicienilor maghiari din România sunt avocați, oameni care știu să convingă credulii că albul e negru) dar din punctul în care au rămas. E o politică foarte coerentă, bazată pe pașii mărunți. De aceea, din 1990 încoace, oricât de mult scandal a creat Udmr - ul, niciodată nu s-a întâmplat nimic cu politicienii săi; a fost 11 ani la guvernare, sunt trimiși și la Parlamentul Europei unde mai fac și "prostioare" etc. Dar sunt aceeași de 14 ani.
Tokes e băgat la vedere, face un "pas" gigantic, mass media se agită, apoi vine Bela care se laudă că tempereaze extremiștii, face figură de european și reduce "pasul". Dar s-a mai cucerit puțin.
De data asta l-au adus pe președinte la Odorhei. Nu contează ce a spus el acolo - glumița cu Craiova putea s-o spună și de la București - , contează că a trebuit să vină acolo, semn că sunt lucrurii importante acestea, lucruri care ar trebui să îngrijoreze observatorii străini - că doar s-a deplast ditamai președintele jucător pentru o demonstrație de 5000 de oameni.
Așa-i Kukker că aveți motive de bucurie și că a ieșit mai bine așa decât dacă erau 50.000 de demonstranți cu steaguri păziți de jandarmi?
Și eu sunt mândru că sunt român, mai ales că nu m-a costat nimic întrucât m-am născut așa!
Dar totuși, noi am zburat primii și am avut și flotă maritimă, nu bărcuțe pe Balaton să se bucure un amiral.
Eu ma bucur ca tu esti mandru ca esti roman ! Nici pe mine nu ma costat nimic ca si eu m-am nascut maghiar , ungur sau secui (ca am vazut ca multi incearca sa faca diferente...eu sunt toate trei deodata)
Ma bucur ca voi ati zburat primul....dar ti-am zis fiecare natiune are particica lui la cultura si la dezvoltarea generala a omenirii. Si asa e si firesc . Cum voi aveti un Enescu sau Brancusi ..noi avem un Bartok Béla sau Munkácsi Mihály.
...si cu barcutele de pe Balaton....ala aduce mai multi bani in turism decat turismul din intreaga Romanie ....asta ca o informatie ....si noi am avut o flota dar dupa Trianon ...Dar cu asta nu sa intimpla nimic...mai sunt tari in Europa care nu au mare si traiesc destul de bine ...Cehia ,Slovacia , Elvetia....
Noi degeaba ne mandrim ca "vai ce tara avem "daca nu suntem in stare sa folosim de ea.
QUOTE(Basarab @ Mar 19 2006, 00:19)

Totusi 500 de ani au subjugat ungurii pe romani. Le-au luat pamanturile lor natale, i-au inrobit.
Mai Basarabe tu ocupa-te de moldovenii tai ca tu nu sti nimic din istoria adevarata a Transilvaniei .
Si mai lasa cu chestii din asta de istoriografie comunista ca ungurii le-au luat paminturile "ca normali ei erau expolatatorii si taranii romanii erau cei expoloatati ....sti lupta de clasa.."..
Si daca vrei sa stii despre realitatiile Transilvaniei unde multe sau intimplat in decurs de 1000 de ani ia frumos niste carti si mai citeste . Ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple...ca toti ungurii grofi si nemesi si romanii tarani .....
Am plecat ca e tarziu
Noapte buna pt toti !
QUOTE(Nicanor @ Mar 19 2006, 00:14)

imi pare rau sincer pentru bunicul tau.
asta doream sa spun, vremuri urate si neintelepte. purificare etnica, teribil, romanii sa se purifice de unguri si ungurii sa se purifice de romani. dar ce-au frate, ce nu le ajunge ca e loc pentru toti...
asa e e loc pt toti sub soare..si ne putem intelege si la discutii nu numai la cutite si la pistoale ...
Eu sper ca a trecut aceasta vreme pt. todeaunea.