don'soara oi fi tu ... dar asta e problema ta. Dp meu dv lucrurile sunt clare: limba oficiala e româna iar toți funcționarii au obligația și datoria morală să cunoască limba ROMÂNĂ ... ca de altfel toți cetățenii acestei țărișoare indiferent de etnie. Mă doare fix în cot de ce zic unii sau alții, dar din păcate pt. ei (și mă refer aici la minoritari) aceasta este realitatea. Dacă nu le convine pot să emigreze de aici la fel de bine cum au imigrat aici.
Elena (din Troia?), regina de Sparta, nu e frumos sa fiti atat de neinduratoare cu supusii Majestatii Voastre dand din mana (cum facea alta Lenuta de trista amintire) ca sa-i trimiteti in exil pentru ca sunt corigenti (sau anti-talent) la o materie din programa scolara (limba si literatura romana) - ca va spun lu' nenea Menelaus si, vai-vai, ce razboi va paste! Caci cetatenii aia "venetici" la care va referiti isi trimit totusi, regulat si constiincios, copiii la scoala. Sa invete sa scrie, sa socoteasca, sa vorbeasca corect (inclusiv in limba romana - mai bine sau mai rau, dupa puterile si aptitudinile fiecaruia).
Dar ce va faceti, Majestate, cu noile generatii de analfabeti romani get-beget, al caror numar creste neincetat (si inspaimantator!) de ceva timp incoace. Pe astia chiar nu aveti unde sa-i exportati si, mai apoi, nu veti avea nici functionari publici "calificati"!
Think about, Your Majesty!
P.S.
Oh, si daca-mi ingaduiti un sfat amical, schimbati poza aia din avatar, por favor. Uite, am aici o imagine mai faina cu eroina din filmul ala facut in 2003 - ca in asta pe care ati ales-o zici ca poarta bigudiuri, zau.