In primul rand, sunt barbat, nu femeie. Nu am nici o legatura cu "Naga queen" de care pomenea CornelB. "Naga" este denumirea din sanskrita pentru o categorie de fiinte mitologice din traditia extrem-orientala, pe jumatate oameni si pe jumatate serpi. Am avut motivele mele sa aleg id-ul asta, care am vrut sa reprezinte o anumita aluzie pentru unii useri mai "aparte" de pe alt topic.
Tatal meu este roman iar mama 1/2 ucraineanca si 1/2 rusoaica lipoveanca.
Daca ai citi ce s-a scris pe topicul despre "Autonomia culturala" cred ca ai intelege de ce am adoptat pozitia asta. Nu sustin autonomia pe baze etnice a secuimii in sine (eu cred ca secuii si asa au niste tendinte izolationiste destul de daunatoare pentru ei insisi, iar autonomia ar putea in realitate sa le fie daunatoare), dar pe topicul respectiv (ca si pe asta) abundau userii romani nationalisti care, animati fiind de spaimele specific romanesti privind o posibila pierdere a Ardealului, veneau cu tot felul de idei xenofobe si extremiste. Am ales sa iau atitudine impotriva celor care (ca fanariotul & co.) aruncau tot felul de idiotenii despre "ungurii pigmei asiatici" (citat din fanariotul) sau despre ungurii care sunt "un neam fara vocatie creatoare" (citat din Picard - culmea e ca ungurii au mult mai multe premii Nobel, vreo 8 daca imi aduc bine aminte, si mult mai multi artisti recunoscuti pe plan mondial, ca Liszt sau Bela Bartok, decat romanii) etc. Din cand in cand apareau si incitari la violenta sau incitari la expulzarea ungurilor etc. Userii unguri si secui au fost cu mult mai ponderati si rezonabili comparativ cu iesirile extremiste ale romanilor.
Asta ma deranjeaza pe mine: extremismul romanesc care este alimentat de spaimele astea absurde legate de ungurii care cica vor sa ia Ardealul in spate si sa fuga cu el la Budapesta. Domnisoara Elena tocmai a dat si ea un exemplu de extremism adineauri.
Tanti Elena, maghiarii si secuii sunt in Transilvania de un mileniu, asa ca nu pot fi tratati decat ca autohtoni, la fel ca romanii, si nu ca "imigranti". La urma urmei si dacii au "emigrat" in zona asta acum vreo 2.500 de ani (inaintea lor in Transilvania au fost agatirsii, pe care dacii i-au impins spre nord), iar colonistii latinofoni acum 2.000 de ani. Au fost si altii pe teritoriul asta inainte ca agatirsii si dacii sa "emigreze" aici odata cu deplasarea in valuri spre Europa de Vest a celorlalte popoare indo-europene. Mai sunt si acum in Europa unii urmasi ai locuitorilor pre-indoeuropeni ai continentului, asa cum sunt bascii. Ei nu pot spune ca toata Europa e de fapt a lor si restul nu sunt decat "emigranti"?
Englezii sunt in Marea Britanie de 1.500 de ani. Sarbii, cehii, slovacii etc. la fel. Si ei sunt tot emigranti, daca ar fi sa gandim dupa logica matale?

Uite ca ungurii si secuii au venit aici un pic mai tarziu, in secolul IX, dar tot se afla pe teritoriul Ardealului de 1.000 de ani. Nu crezi ca e timp suficient pentru a fi considerati autohtoni?
P.S. Secuii au fost asezati in zona pe care o ocupa azi prin secolele XII-XIII, dar se aflau in alte zone ale Transilvaniei inainte de asta. Si foarte probabil sunt urmasii gepizilor si avarilor, ceea ce ar insemna ca sunt aici de 1.500 de ani, la fel cu anglo-saxonii in Marea Britanie. Pacat ca nu e rakoczy aici sa revina cu amanunte asupra problemei.