Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

CapitanuPICARD
nene! ai baut kerosen? ce ai? vrei sa mergi la lupta cea mare? sa ne trezim din ce? ai senzatia ca cine trebuie doarme? smile.gif
sa te mai lupti cu cine? nu vezi ca la adunarile lor pe care le anunta cu mare pompa, se aduna doar cativa bosorogi care au mintile plecate cu sorcova?
te roade linistea la fel cum ii roade pe ei?

gata! le-am mai dat un bocanc in gura. ce vrei sa le faci, sa-i calci pe cap? se calca singuri. tongue.gif
mai bine pune mana si scoate o fatuca la o plimbare, fa un bizniz, scoate un ban, cara-te la o plimbare prin Uniune sa vezi de unde pot sa curga pitacii, mai da-i draq de nebuni.
ION ION
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 17 2006, 11:53) *
nene! ai baut kerosen? ce ai? vrei sa mergi la lupta cea mare? sa ne trezim din ce? ai senzatia ca cine trebuie doarme? smile.gif
sa te mai lupti cu cine? nu vezi ca la adunarile lor pe care le anunta cu mare pompa, se aduna doar cativa bosorogi care au mintile plecate cu sorcova?
te roade linistea la fel cum ii roade pe ei?

gata! le-am mai dat un bocanc in gura. ce vrei sa le faci, sa-i calci pe cap? se calca singuri. tongue.gif
mai bine pune mana si scoate o fatuca la o plimbare, fa un bizniz, scoate un ban, cara-te la o plimbare prin Uniune sa vezi de unde pot sa curga pitacii, mai da-i draq de nebuni.

Sa nu fiu inteles gresit! nono.gif
Le-am spus celor care cer ce cer sa se trezeasca.
Secesiunea si Ungaria mare sunt filme S.F.!
Sunt pacifist de fel si nu-mi plac conflictele.
Foarte marea majoritate a Secuilor nu le impartasesc opiniile si pe restul nu-i intereseaza.
Lor le-am spus sa se trezeasca!
shimen_musashi
din ciclul "ce-si face omul cu mana lui lucru manual se cheama"

http://news.softpedia.com/news/Profesorii-...-ro-19837.shtml

peacefingers.gif

va redau si textul fara alte comentarii:
Aproximativ 150 de dascali din municipiul Odorheiu Secuiesc s-au adunat ieri la pranz la Primaria din localitate, cu putin timp inaintea sosirii lui Traian Basescu in zona, nemultumiti ca bugetul pe anul acesta nu a fost inca adoptat de Consiliul Local si astfel nu-si vor putea primi salariile.

Cadrele didactice s-au intalnit cu primarul localitatii, Szasz Jeno, pentru a-i solicita o explicatie cu privire la aceasta situatie, iar acesta le-a explicat ca el nu poate lua nici o masura in conditiile in care nu exista un buget aprobat.

Szasz a mai spus ca reprezentantii Consiliului Local Odorheiu Secuiesc nu au reusit sa se inteleaga pentru votarea bugetului, iar in mai multe sedinte consecutive nu au reusit nici macar sa fie prezenti toti la discutii, pentru a lua o hotarare.

In opinia lui Szas Jeno, singura solutie pentru rezolvarea problemei ar fi dizolvarea Consiliului respectiv, in aceeasi situatie cu a profesorilor fiind si salariatii Primariei, dar si din institutiile culturale din subordinea acesteia.

In conditiile in care bugetul local nu a fost aprobat pana in prezent, exista posibilitatea ca profesorii din Odorheiu Secuiesc sa nu isi primeasca salariul in luna martie.

Consiliul Local Odorheiu e format din 18 membri, din care noua sunt UDMR si ceilalti, reprezentanti ai altor formatiuni, dar in acelasi timp simpatizanti ai UCM.

Seful statului, Traian Basescu, a ajuns joi dupa-amiaza la Odorheiu Secuiesc, fiind intampinat cu palinca si kurtos-kolacs de catre autoritati si de cativa localnici imbracati in costume traditionale secuiesti. Presedintele s-a intalnit cu primarul municipiului, Szasz Jeno, cu consilieri locali, cu deputatul PSD Mircea Dusa, deputatul UDMR Antal Istvan si cu prefectul de Harghita, Constantin Strujan, dupa care a vizitat Sala Sporturilor din municipiu si a mers apoi la Biserica ortodoxa, unde s-a intalnit cu episcopul Covasnei si Harghitei, PS Ioan Selejean.
Naga
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 12:02) *
Secesiunea si Ungaria mare sunt filme S.F.!

Pai faza cea mai tare e ca tocmai romanii sunt aia care se gandesc la secesiune si Ungaria Mare si nu secuii si maghiarii. wink.gif nono.gif Daca ai sa faci o retrospectiva cel putin pe forumul asta, ai sa vezi ca rakoczy si kukker nu au militat decat pentru autonomie si au admis de la inceput ca mai mult decat atat secuii si maghiarii nu pot obtine. Tocmai tabara cealalta, fanariotul & co., a tot venit cu povesti privind ipotetica secesiune si la fel de ipotetica dorinta a maghiarilor de a se uni cu Ungaria, idei care au fost negate de la inceput de rakoczy si kukker. Uita-te un pic pe fostul topic despre "Autonomia culturala" ca sa vezi ca asa e si ca nu te mint.
Iar daca ai sa analizezi declaratiile oficiale ale UDMR si CNS (nu intoxicarile SRI-ste din "Europai Ido", "Gandul" sau "Ziua"), ai sa vezi ca nu au pomenit niciodata de secesiune, independenta sau Ungaria Mare, ci numai de autonomie si autoguvernare in cadrul statului roman. Tot romanii sunt aia care au vehiculat in mass-media sperietoarea secesiunii si a Ungariei Mari. nono.gif
ION ION
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 12:28) *
Pai faza cea mai tare e ca tocmai romanii sunt aia care se gandesc la secesiune si Ungaria Mare si nu secuii si maghiarii. wink.gif nono.gif Daca ai sa faci o retrospectiva cel putin pe forumul asta, ai sa vezi ca rakoczy si kukker nu au militat decat pentru autonomie si au admis de la inceput ca mai mult decat atat secuii si maghiarii nu pot obtine. Tocmai tabara cealalta, fanariotul & co., a tot venit cu povesti privind ipotetica secesiune si la fel de ipotetica dorinta a maghiarilor de a se uni cu Ungaria, idei care au fost negate de la inceput de rakoczy si kukker. Uita-te un pic pe fostul topic despre "Autonomia culturala" ca sa vezi ca asa e si ca nu te mint.
Iar daca ai sa analizezi declaratiile oficiale ale UDMR si CNS (nu intoxicarile SRI-ste din "Europai Ido", "Gandul" sau "Ziua"), ai sa vezi ca nu au pomenit niciodata de secesiune, independenta sau Ungaria Mare, ci numai de autonomie si autoguvernare in cadrul statului roman. Tot romanii sunt aia care au vehiculat in mass-media sperietoarea secesiunii si a Ungariei Mari. nono.gif

Inainte sa raspund, vreau sa fac cateva precizari care se pare, se impun.
Sursele mele de informatii nu sunt reprezentate de sri, ziare, declaratii ale P.R.M. sauU.D.M.R.
Sunt concluzii trase personal, in urma unei experiente de viata destul de serioasa.
Am trait intr-o zona in care din 16 apartamente intr-o scare, in 12 erau familii Magiare, cu care am rezonat admirabil!
Idealurile Maghiarilor de pretutindeni, sunt repararea "nedreptatii" de la Trianon si refacerea Ungariei mari.
Problema este ca etnicii din Romania, nu prea sunt de acord cu obtiunile anterior abordate decat in masura foarte mica.
Ideea este abordata la nivel inalt si propagata in aceasta directie.
Motivatiile legate doar de autonomie culturala sunt apa de ploaie si nu prea le crede nimeni.
Cu ce sunt ingraditi Secuii din Romania sa nu se poata manifesta cultural asa cum vor?
Mie personal, mi se pare ca au si chiar mai mult decat au nevoie!
Naga
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 13:02) *
Inainte sa raspund, vreau sa fac cateva precizari care se pare, se impun.
Sursele mele de informatii nu sunt reprezentate de sri, ziare, declaratii ale P.R.M. sauU.D.M.R.
Sunt concluzii trase personal, in urma unei experiente de viata destul de serioasa.
Am trait intr-o zona in care din 16 apartamente intr-o scare, in 12 erau familii Magiare, cu care am rezonat admirabil!
Idealurile Maghiarilor de pretutindeni, sunt repararea "nedreptatii" de la Trianon si refacerea Ungariei mari.
Problema este ca etnicii din Romania, nu prea sunt de acord cu obtiunile anterior abordate decat in masura foarte mica.
Ideea este abordata la nivel inalt si propagata in aceasta directie.
Motivatiile legate doar de autonomie culturala sunt apa de ploaie si nu prea le crede nimeni.
Cu ce sunt ingraditi Secuii din Romania sa nu se poata manifesta cultural asa cum vor?
Mie personal, mi se pare ca au si chiar mai mult decat au nevoie!

Si eu am destui prieteni maghiari si am avut cateva discutii interesante pe tema asta cu ei (inclusiv discutii private cu rakoczy). Unii(putini) dintre ei au recunoscut ca si-ar dori in sinea lor ca Ardealul sa fie parte din Ungaria, dar TOTI, FARA EXCEPTIE, au recunoscut ca sunt perfect constienti de faptul ca asa ceva este imposibil de realizat, tot asa cum unii romani si-ar dori ca Bucovina de Nord si Cadrilaterul sa reintre in componenta Romaniei, dar stiu bine ca asa ceva nu se mai poate.
UDMR-istii si ceilalti reprezentanti ai maghiarilor si secuilor militeaza pentru obtinerea autonomiei teritoriale (si nu pentru independenta sau aberatia legata de Ungaria Mare) pentru motivul logic si rational ca asta e maximul pe care l-ar mai putea vreodata obtine. Nu stiu ce parere ai tu despre maghiari in general, dar mie unul mi se par niste oameni foarte inteligenti. Tocmai de aceea si maghiarii obisnuiti si liderii lor isi dau seama foarte bine ca Ungaria Mare este imposibil de realizat, chiar daca unii dintre ei si-ar dori in secret asa ceva. Dincolo de autonomie nu mai pot merge. Secesiunea iese cu totul din calcul pentru ca zona Tinutului Secuiesc este dependenta din multe puncte de vedere de restul Romaniei, iar alipirea cu Ungaria nici nu poate fi pusa in discutie din cauza numarului mare de romani din tinuturile inconjuratoare zonei.
Din cauza asta nu cred ca o sa-i vedem vreodata pe UDMR-isti sau UCM-isti etc. militand in mod serios pentru alipirea zonei la Ungaria sau pentru independenta ei. Putem fi siguri insa, dupa parerea mea, ca vor cere mereu si mereu alte drepturi (nu e prost cine cere ci cel care da, nu? wink.gif ).
Parerea mea..
jarrive
na, a zis Milan tot ce era de zis. hai incetisor la vale ca va spargeti capetele si io nu ma bag ca martor.
CornelB
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 13:27) *
Si eu am destui prieteni maghiari si am avut cateva discutii interesante pe tema asta cu ei (inclusiv discutii private cu rakoczy). Unii(putini) dintre ei au recunoscut ca si-ar dori in sinea lor ca Ardealul sa fie parte din Ungaria, dar TOTI, FARA EXCEPTIE, au recunoscut ca sunt perfect constienti de faptul ca asa ceva este imposibil de realizat, tot asa cum unii romani si-ar dori ca Bucovina de Nord si Cadrilaterul sa reintre in componenta Romaniei, dar stiu bine ca asa ceva nu se mai poate.

păi ia zi-mi, naga, ce părere ai despre cei care sărbătoresc revelionul [si] după ora ungariei [+1]? Încerci un pronostic, cam cât la sută dintre ei speră [în adâncul sau la suprafața sufletului lor] că... never say never?

hai ca ma risc eu: un astfel de revelion și faptul că la ei în casă se vorbeste întotdeauna maghiara [chiar cand au invitati care nu cunosc aceata limba - servus queen_naga, te pup], imi da un suficient indiciu despre nivelul lor de inteligenta/civilizatie pentru a estima că 82.3% dintre ei spun [cu voce, most of them] never say never!
ION ION
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 13:27) *
UDMR-istii si ceilalti reprezentanti ai maghiarilor si secuilor militeaza pentru obtinerea autonomiei teritoriale (si nu pentru independenta sau aberatia legata de Ungaria Mare) pentru motivul logic si rational ca asta e maximul pe care l-ar mai putea vreodata obtine. Nu stiu ce parere ai tu despre maghiari in general, dar mie unul mi se par niste oameni foarte inteligenti. Tocmai de aceea si maghiarii obisnuiti si liderii lor isi dau seama foarte bine ca Ungaria Mare este imposibil de realizat, chiar daca unii dintre ei si-ar dori in secret asa ceva. Dincolo de autonomie nu mai pot merge. Secesiunea iese cu totul din calcul pentru ca zona Tinutului Secuiesc este dependenta din multe puncte de vedere de restul Romaniei, iar alipirea cu Ungaria nici nu poate fi pusa in discutie din cauza numarului mare de romani din tinuturile inconjuratoare zonei.
Din cauza asta nu cred ca o sa-i vedem vreodata pe UDMR-isti sau UCM-isti etc. militand in mod serios pentru alipirea zonei la Ungaria sau pentru independenta ei. Putem fi siguri insa, dupa parerea mea, ca vor cere mereu si mereu alte drepturi (nu e prost cine cere ci cel care da, nu? wink.gif ).
Parerea mea..

Apreciez faptul ca pot purta o discutie in termeni reali si la obiect, fapt pentru care te felicit. clapping.gif
Oamenii din U.D.M.R. sunt foarte inteligenti si oportunisti in acelasi timp, fapt demonstrat ca din 1990 au fost in permanenta la guvernare. Au stiut sa profite de setea de putere si avantaje a idiotilor care s-au succedat la conducere, lucru pentru care merita apreciati sincer!
Ma bucur ca esti cu picioarele pe pamant in privinta Ungariei Mari si ca pui in discutie doar autonomia teritoriala.
Cu parere de rau iti spun ca nici asa ceva nu va fi posibil.
Ceea ce au ce drepturi Secuii din Romania, nu se regasesc nici in multe din provinciile autonome Franceze.
Ce v-ar aduce in plus fata de ce aveti acum autonomia?
Naga
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 13:41) *
Apreciez faptul ca pot purta o discutie in termeni reali si la obiect, fapt pentru care te felicit. clapping.gif
Oamenii din U.D.M.R. sunt foarte inteligenti si oportunisti in acelasi timp, fapt demonstrat ca din 1990 au fost in permanenta la guvernare. Au stiut sa profite de setea de putere si avantaje a idiotilor care s-au succedat la conducere, lucru pentru care merita apreciati sincer!
Ma bucur ca esti cu picioarele pe pamant in privinta Ungariei Mari si ca pui in discutie doar autonomia teritoriala.
Cu parere de rau iti spun ca nici asa ceva nu va fi posibil.
Ceea ce au ce drepturi Secuii din Romania, nu se regasesc nici in multe din provinciile autonome Franceze.
Ce v-ar aduce in plus fata de ce aveti acum autonomia?

Si eu am sange de minoritar in vine, dar nu de provenienta maghiara sau secuiasca ci mai de la rasarit. wink.gif Faptul ca nu sunt decat pe jumatate roman ca origine etnica ma ajuta sa ma detasez un pic de sistemul de opinii si credinte specific etniei romane (inclusiv spaimele despre pierderea Ardealului) si sa privesc problema un pic "din afara".
Sincer, eu nu vad vreodata sa ajunga Ardealul parte a Ungariei. Asa ceva mi se pare imposibil si cred ca pana si Tokes & co. realizeaza asta (si cred ca ii doare al naibii de tare chestia asta wink.gif naughty.gif ). Dar mi se pare destul de probabila acordarea autonomiei Tinutului Secuiesc in viitor, intr-o forma asemanatoare celei din anii 1952-1968, mai ales avand in vedere tenacitatea cu care UDMR-ul si-a indeplinit din '90 incoace scopurile, pas cu pas, si sprijinul pe care secuii il cam primesc (mai putin sau mai mult pe fata) din partea UE.
Parerea mea..
CapitanuPICARD
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 14:18) *
Dar mi se pare destul de probabila acordarea autonomiei Tinutului Secuiesc in viitor, intr-o forma asemanatoare celei din anii 1952-1968, mai ales avand in vedere tenacitatea cu care UDMR-ul si-a indeplinit din '90 incoace scopurile, pas cu pas, si sprijinul pe care secuii il cam primesc (mai putin sau mai mult pe fata) din partea UE.
Parerea mea..

Pentru orbi, surzi, neinformati, caposi sau fraieri (dupa caz):

"Veti avea autonomie cat are si Craiova!" roll2.gif roll2.gif

Iar de la anu', abia astept sa indrazniti in cadrul UE sa mai vorbiti de separatisme. rolleyes.gif

later edit:
fiule, l-am rugat si pe eyer sa dea EXEMPLE CONCRETE despre lobby-ul de care beneficiaza maghiarii in strainatate. in afara de faptul ca mi-a dovedit ca stie numele ministrului francez de interne si al unui bogatan amircan... a cam dat din colt in colt. smile.gif pentru ca nu avea ce sa spune.
te rog si pe tine sa imi spui CONCRET despre ce fel de ajutoare e vorba. pentru ca din satelit nu se vede nimic laugh.gif

sunteti patetici cu manipularile astea de rahat. smile.gif secuii nu primesc nici un ajutor de la Uniune pentru actiunile separatiste. nici ei si nimeni din Uniune. doar idiotii pot crede ca Uniunea finanteaza actiuni care sa duca la dezmembrarea Uniunii.
ION ION
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 14:18) *
Si eu am sange de minoritar in vine, dar nu de provenienta maghiara sau secuiasca ci mai de la rasarit. wink.gif Faptul ca nu sunt decat pe jumatate roman ca origine etnica ma ajuta sa ma detasez un pic de sistemul de opinii si credinte specific etniei romane (inclusiv spaimele despre pierderea Ardealului) si sa privesc problema un pic "din afara".
Sincer, eu nu vad vreodata sa ajunga Ardealul parte a Ungariei. Asa ceva mi se pare imposibil si cred ca pana si Tokes & co. realizeaza asta (si cred ca ii doare al naibii de tare chestia asta wink.gif naughty.gif ). Dar mi se pare destul de probabila acordarea autonomiei Tinutului Secuiesc in viitor, intr-o forma asemanatoare celei din anii 1952-1968, mai ales avand in vedere tenacitatea cu care UDMR-ul si-a indeplinit din '90 incoace scopurile, pas cu pas, si sprijinul pe care secuii il cam primesc (mai putin sau mai mult pe fata) din partea UE.
Parerea mea..

Si eu am 50% doar gene comune cu Romanii get beget, restul fiind de prin zona unde pe Volga curge vodca in loc de apa.
La o forma de oarecare ( sa-i zicem) autonomie, vor ajunge, si nu numai ei ci toate judetele dupa intrarea in U.E.
Sprijinul pe care secuii il primesc, a cam palit dupa ce P.P.E. s-a cam fasait in Europa.
Ideile astea sunt intretinute de Ungaria care "din pacate" nu mai este asa de puternica in afara, precum a fost.
Panimaies?

QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 17 2006, 14:24) *
Pentru orbi, surzi, neinformati, caposi sau fraieri (dupa caz):

"Veti avea autonomie cat are si Craiova!" roll2.gif roll2.gif

Iar de la anu', abia astept sa indrazniti in cadrul UE sa mai vorbiti de separatisme. rolleyes.gif

later edit:
fiule, l-am rugat si pe eyer sa dea EXEMPLE CONCRETE despre lobby-ul de care beneficiaza maghiarii in strainatate. in afara de faptul ca mi-a dovedit ca stie numele ministrului francez de interne si al unui bogatan amircan... a cam dat din colt in colt. smile.gif pentru ca nu avea ce sa spune.
te rog si pe tine sa imi spui CONCRET despre ce fel de ajutoare e vorba. pentru ca din satelit nu se vede nimic laugh.gif

sunteti patetici cu manipularile astea de rahat. smile.gif secuii nu primesc nici un ajutor de la Uniune pentru actiunile separatiste. nici ei si nimeni din Uniune. doar idiotii pot crede ca Uniunea finanteaza actiuni care sa duca la dezmembrarea Uniunii.

Au incercat sa-i ajute da nu au facut mare lucru si acum nici nu se mai poate.
Nu mai au cum.
Tare mi-e ca de la anul o sa fie chiar obligati sa fie obligati sa invete toti limba romana!
Am eu asa un .....feeling....
Naga
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 17 2006, 14:24) *

Pai un exemplu concret e chiar recomandarea aia celebra, opera lui Frunda, care a fost adoptata de niste politicieni ai UE, nu de cativa batranei maghiari nostalgici de-ai lui Tokes adunati in piata centrala din Odorhei. biggrin.gif wink.gif La asta mai poti adauga si declaratiile facute de un anume membru al guvernului Romaniei (secretar de stat in MAE) in fata parlamentului referitor la relatiile bilaterale ale Ungariei comparativ cu cele ale Romaniei etc. etc.
In afara de Franta si de Grecia, eu nu vad care alte state membre ale UE s-ar opune crearii unei regiuni autonome secuiesti. Majoritatea statelor occidentale europene ori au in componenta lor regiuni autonome pe criterii etnice (Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Finlanda etc.), ori sunt state federale (Germania).
Naga
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 14:39) *
Si eu am 50% doar gene comune cu Romanii get beget, restul fiind de prin zona unde pe Volga curge vodca in loc de apa.

Adica "ION IVAN"? wink.gif peacefingers.gif
Vodca mai curge si prin Delta Dunarii, nu numai pe Volga. wink.gif
ION ION
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 14:45) *
Adica "ION IVAN"? wink.gif peacefingers.gif
Vodca mai curge si prin Delta Dunarii, nu numai pe Volga. wink.gif

.....Dupa mama.
Pe linie paterna sunt ...Badea.

QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 14:42) *
Pai un exemplu concret e chiar recomandarea aia celebra, opera lui Frunda, care a fost adoptata de niste politicieni ai UE, nu de cativa batranei maghiari nostalgici de-ai lui Tokes adunati in piata centrala din Odorhei. biggrin.gif wink.gif La asta mai poti adauga si declaratiile facute de un anume membru al guvernului Romaniei (secretar de stat in MAE) in fata parlamentului referitor la relatiile bilaterale ale Ungariei comparativ cu cele ale Romaniei etc. etc.
In afara de Franta si de Grecia, eu nu vad care alte state membre ale UE s-ar opune crearii unei regiuni autonome secuiesti. Majoritatea statelor occidentale europene ori au in componenta lor regiuni autonome pe criterii etnice (Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Finlanda etc.), ori sunt state federale (Germania).

Spui ca esti Romanca si doar partial "minoritara" si nici asta macar nu e in legatura cu "vajnicii urmasi ai lui Atilla" ci mai degraba a lui Dimitri Donskoi!
In baza carui fapt sustii atat de intens autonomia secuilor?
Da' te rog sa-mi explici cu liniuta si in cuvinte simple, ca e posibil sa nu inteleg.
Elena_Din_Troia
QUOTE(TIC @ Mar 17 2006, 11:13) *
don'soara ...

don'soara oi fi tu ... dar asta e problema ta.
Dp meu dv lucrurile sunt clare: limba oficiala e româna iar toți funcționarii au obligația și datoria morală să cunoască limba ROMÂNĂ ... ca de altfel toți cetățenii acestei țărișoare indiferent de etnie.

Mă doare fix în cot de ce zic unii sau alții, dar din păcate pt. ei (și mă refer aici la minoritari) aceasta este realitatea. Dacă nu le convine pot să emigreze de aici la fel de bine cum au imigrat aici.
shimen_musashi
vreau si io ca un ungur autentic si de ala care vrea autonomie sa-mi spuna ce-i lipseste sau ce are in minus.

sunt 100% sigur ca nu o sa scri nici maca unul naughty.gif

peacefingers.gif
ION ION
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 17 2006, 15:12) *
vreau si io ca un ungur autentic si de ala care vrea autonomie sa-mi spuna ce-i lipseste sau ce are in minus.

sunt 100% sigur ca nu o sa scri nici maca unul naughty.gif

peacefingers.gif

Aia autentici?
O sa umple postul de abureli.
shimen_musashi
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 15:20) *
Aia autentici?
O sa umple postul de abureli.

absolut. nici macar unul nu o sa vina cu ceva concret. macar sa avem si noi ceva de povestit

peacefingers.gif
Naga
QUOTE(ION ION @ Mar 17 2006, 14:55) *
Spui ca esti Romanca si doar partial "minoritara" si nici asta macar nu e in legatura cu "vajnicii urmasi ai lui Atilla" ci mai degraba a lui Dimitri Donskoi!
In baza carui fapt sustii atat de intens autonomia secuilor?

In primul rand, sunt barbat, nu femeie. Nu am nici o legatura cu "Naga queen" de care pomenea CornelB. "Naga" este denumirea din sanskrita pentru o categorie de fiinte mitologice din traditia extrem-orientala, pe jumatate oameni si pe jumatate serpi. Am avut motivele mele sa aleg id-ul asta, care am vrut sa reprezinte o anumita aluzie pentru unii useri mai "aparte" de pe alt topic. wink.gif
Tatal meu este roman iar mama 1/2 ucraineanca si 1/2 rusoaica lipoveanca.
Daca ai citi ce s-a scris pe topicul despre "Autonomia culturala" cred ca ai intelege de ce am adoptat pozitia asta. Nu sustin autonomia pe baze etnice a secuimii in sine (eu cred ca secuii si asa au niste tendinte izolationiste destul de daunatoare pentru ei insisi, iar autonomia ar putea in realitate sa le fie daunatoare), dar pe topicul respectiv (ca si pe asta) abundau userii romani nationalisti care, animati fiind de spaimele specific romanesti privind o posibila pierdere a Ardealului, veneau cu tot felul de idei xenofobe si extremiste. Am ales sa iau atitudine impotriva celor care (ca fanariotul & co.) aruncau tot felul de idiotenii despre "ungurii pigmei asiatici" (citat din fanariotul) sau despre ungurii care sunt "un neam fara vocatie creatoare" (citat din Picard - culmea e ca ungurii au mult mai multe premii Nobel, vreo 8 daca imi aduc bine aminte, si mult mai multi artisti recunoscuti pe plan mondial, ca Liszt sau Bela Bartok, decat romanii) etc. Din cand in cand apareau si incitari la violenta sau incitari la expulzarea ungurilor etc. Userii unguri si secui au fost cu mult mai ponderati si rezonabili comparativ cu iesirile extremiste ale romanilor.
Asta ma deranjeaza pe mine: extremismul romanesc care este alimentat de spaimele astea absurde legate de ungurii care cica vor sa ia Ardealul in spate si sa fuga cu el la Budapesta. Domnisoara Elena tocmai a dat si ea un exemplu de extremism adineauri.

Tanti Elena, maghiarii si secuii sunt in Transilvania de un mileniu, asa ca nu pot fi tratati decat ca autohtoni, la fel ca romanii, si nu ca "imigranti". La urma urmei si dacii au "emigrat" in zona asta acum vreo 2.500 de ani (inaintea lor in Transilvania au fost agatirsii, pe care dacii i-au impins spre nord), iar colonistii latinofoni acum 2.000 de ani. Au fost si altii pe teritoriul asta inainte ca agatirsii si dacii sa "emigreze" aici odata cu deplasarea in valuri spre Europa de Vest a celorlalte popoare indo-europene. Mai sunt si acum in Europa unii urmasi ai locuitorilor pre-indoeuropeni ai continentului, asa cum sunt bascii. Ei nu pot spune ca toata Europa e de fapt a lor si restul nu sunt decat "emigranti"? nono.gif
Englezii sunt in Marea Britanie de 1.500 de ani. Sarbii, cehii, slovacii etc. la fel. Si ei sunt tot emigranti, daca ar fi sa gandim dupa logica matale? nono.gif Uite ca ungurii si secuii au venit aici un pic mai tarziu, in secolul IX, dar tot se afla pe teritoriul Ardealului de 1.000 de ani. Nu crezi ca e timp suficient pentru a fi considerati autohtoni?
P.S. Secuii au fost asezati in zona pe care o ocupa azi prin secolele XII-XIII, dar se aflau in alte zone ale Transilvaniei inainte de asta. Si foarte probabil sunt urmasii gepizilor si avarilor, ceea ce ar insemna ca sunt aici de 1.500 de ani, la fel cu anglo-saxonii in Marea Britanie. Pacat ca nu e rakoczy aici sa revina cu amanunte asupra problemei.
CapitanuPICARD
naga & co., imi pare rau dar s-a fasait treaba. smile.gif
ai zis bine: "niste politicieni din UE" cam cat valoreaza frunda, valoreaza si recomandarea lui. si e ascultata doar de nostalgicii lui tokes wink.gif
in alta ordine de idei... UE face recomandari. atat tongue.gif si nu prea inteleg de ce m-ar interesa pe mine parerea statului X cu privire la ograda mea.
dezinformati atat de prost incat nu va mai cred decat handicaptii.

in rest... stii tu bancul ala: ramane cum am stabilit. v-ati luat o mare maciuca peste ochi. de la noi. nu e prima. probabil ca e ultima, deoarece la anul vom fi in Uniune. si or sa va maciuceasca altii wink.gif

sunteti la pamant. iar threadul nu mai prezinta importanta.
shimen_musashi
QUOTE(Naga @ Mar 17 2006, 15:25) *
In primul rand, sunt barbat, nu femeie. Nu am nici o legatura cu "Naga queen" de care pomenea CornelB. "Naga" este denumirea din sanskrita pentru o categorie de fiinte mitologice din traditia extrem-orientala, pe jumatate oameni si pe jumatate serpi. Am avut motivele mele sa aleg id-ul asta, care am vrut sa reprezinte o anumita aluzie pentru unii useri mai "aparte" de pe alt topic. wink.gif
Tatal meu este roman iar mama 1/2 ucraineanca si 1/2 rusoaica lipoveanca.
Daca ai citi ce s-a scris pe topicul despre "Autonomia culturala" cred ca ai intelege de ce am adoptat pozitia asta. Nu sustin autonomia pe baze etnice a secuimii in sine (eu cred ca secuii si asa au niste tendinte izolationiste destul de daunatoare pentru ei insisi, iar autonomia ar putea in realitate sa le fie daunatoare), dar pe topicul respectiv (ca si pe asta) abundau userii romani nationalisti care, animati fiind de spaimele specific romanesti privind o posibila pierdere a Ardealului, veneau cu tot felul de idei xenofobe si extremiste. Am ales sa iau atitudine impotriva celor care (ca fanariotul & co.) aruncau tot felul de idiotenii despre "ungurii pigmei asiatici" (citat din fanariotul) sau despre ungurii care sunt "un neam fara vocatie creatoare" (citat din Picard - culmea e ca ungurii au mult mai multe premii Nobel, vreo 8 daca imi aduc bine aminte, si mult mai multi artisti recunoscuti pe plan mondial, ca Liszt sau Bela Bartok, decat romanii) etc. Din cand in cand apareau si incitari la violenta sau incitari la expulzarea ungurilor etc. Userii unguri si secui au fost cu mult mai ponderati si rezonabili comparativ cu iesirile extremiste ale romanilor.
Asta ma deranjeaza pe mine: extremismul romanesc care este alimentat de spaimele astea absurde legate de ungurii care cica vor sa ia Ardealul in spate si sa fuga cu el la Budapesta. Domnisoara Elena tocmai a dat si ea un exemplu de extremism adineauri.
Tanti Elena, maghiarii si secuii sunt in Transilvania de un mileniu, asa ca nu pot fi tratati decat ca autohtoni, la fel ca romanii, si nu ca "imigranti". La urma urmei si dacii au "emigrat" in zona asta acum vreo 2.500 de ani (inaintea lor in Transilvania au fost agatirsii, pe care dacii i-au impins spre nord), iar colonistii latinofoni acum 2.000 de ani. Au fost si altii pe teritoriul asta inainte ca agatirsii si dacii sa "emigreze" aici odata cu deplasarea in valuri spre Europa de Vest a celorlalte popoare indo-europene. Mai sunt si acum in Europa unii urmasi ai locuitorilor pre-indoeuropeni ai continentului, asa cum sunt bascii. Ei nu pot spune ca toata Europa e de fapt a lor si restul nu sunt decat "emigranti"? nono.gif
Englezii sunt in Marea Britanie de 1.500 de ani. Sarbii, cehii, slovacii etc. la fel. Si ei sunt tot emigranti, daca ar fi sa gandim dupa logica matale? nono.gif Uite ca ungurii si secuii au venit aici un pic mai tarziu, in secolul IX, dar tot se afla pe teritoriul Ardealului de 1.000 de ani. Nu crezi ca e timp suficient pentru a fi considerati autohtoni?
P.S. Secuii au fost asezati in zona pe care o ocupa azi prin secolele XII-XIII, dar se aflau in alte zone ale Transilvaniei inainte de asta. Si foarte probabil sunt urmasii gepizilor si avarilor, ceea ce ar insemna ca sunt aici de 1.500 de ani, la fel cu anglo-saxonii in Marea Britanie. Pacat ca nu e rakoczy aici sa revina cu amanunte asupra problemei.

De Ciprian Porumbescu ai auzit? Dar de George Enescu?
Si asculta la mine: nu conteaza care natie e mai desteapta (sa fie toti premiantii de Nobel unguri - foarte bine).

INTREBAREA E:

CE VA LIPSESTE FRATILOR ACUM? CE O SA AVETI IN PLUS DACA SUNTETI AUTONOMI?

primesc un raspuns la acesta intrebare????????????????
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
pana acum nici maca unul

astept

peacefingers.gif
CornelB
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 17 2006, 15:35) *
...

cornelB asculta 'Margareta Paslaru - Veronica' [aprox. 1970], alternativa pe care vi-o recomanda si voua, veseli forumisti.
CapitanuPICARD
nene naga, o mica adaugire:

vocatia creatoare se refera la a inventa chestii folositoare oamenilor, utile pentru cresterea confortului si a nivelului de trai, cu tot ce implica asta.

sens in care, vuia, vlaicu, coanda, odolbeja, petrache poenaru, gogu constantinescu, racovita, babes, paulescu etc. AU avut vocatie creatoare. si cred ca i-a durut undeva de premiul nobel.

iar daca vrei detalii despre istoria inventicii, deschide un thread nou. ca o dam in offtopicuri p-aici. cu aceasta ocazie poate imi enumeri si mie cativa inventatori unguri, cu tot cu inventiile lor folositoare omenirii. smile.gif
desigur, nu ne referim la manuitul sabiei din goana calului si taierea capetelor celor care isi munceau linistiti pamantul...
shimen_musashi
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 17 2006, 15:41) *

vocatia creatoare se refera la a inventa chestii folositoare oamenilor, utile pentru cresterea confortului si a nivelului de trai, cu tot ce implica asta.

sens in care, vuia, vlaicu, coanda, odolbeja, petrache poenaru, gogu constantinescu, racovita, babes, paulescu etc. AU avut vocatie creatoare. si cred ca i-a durut undeva de premiul nobel.

iar daca vrei detalii despre istoria inventicii, deschide un thread nou. ca o dam in offtopicuri p-aici. cu aceasta ocazie poate imi enumeri si mie cativa inventatori unguri, cu tot cu inventiile lor folositoare omenirii. smile.gif
desigur, nu ne referim la manuitul sabiei din goana calului si taierea capetelor celor care isi munceau linistiti pamantul...

mi-ai luat vorba din gura

astept in continuare un raspuns. ma tem ca n-o sa-l primesc bicycle.gif

peacefingers.gif
eyer
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 17 2006, 14:56) *
don'soara oi fi tu ... dar asta e problema ta. Dp meu dv lucrurile sunt clare: limba oficiala e româna iar toți funcționarii au obligația și datoria morală să cunoască limba ROMÂNĂ ... ca de altfel toți cetățenii acestei țărișoare indiferent de etnie. Mă doare fix în cot de ce zic unii sau alții, dar din păcate pt. ei (și mă refer aici la minoritari) aceasta este realitatea. Dacă nu le convine pot să emigreze de aici la fel de bine cum au imigrat aici.
Elena (din Troia?), regina de Sparta, nu e frumos sa fiti atat de neinduratoare cu supusii Majestatii Voastre dand din mana (cum facea alta Lenuta de trista amintire) ca sa-i trimiteti in exil pentru ca sunt corigenti (sau anti-talent) la o materie din programa scolara (limba si literatura romana) - ca va spun lu' nenea Menelaus si, vai-vai, ce razboi va paste! laugh.gif

Caci cetatenii aia "venetici" la care va referiti isi trimit totusi, regulat si constiincios, copiii la scoala. Sa invete sa scrie, sa socoteasca, sa vorbeasca corect (inclusiv in limba romana - mai bine sau mai rau, dupa puterile si aptitudinile fiecaruia).

Dar ce va faceti, Majestate, cu noile generatii de analfabeti romani get-beget, al caror numar creste neincetat (si inspaimantator!) de ceva timp incoace. Pe astia chiar nu aveti unde sa-i exportati si, mai apoi, nu veti avea nici functionari publici "calificati"!

Think about, Your Majesty!

P.S.
Oh, si daca-mi ingaduiti un sfat amical, schimbati poza aia din avatar, por favor. Uite, am aici o imagine mai faina cu eroina din filmul ala facut in 2003 - ca in asta pe care ati ales-o zici ca poarta bigudiuri, zau. huh.gif
CapitanuPICARD
QUOTE(eyer @ Mar 17 2006, 16:49) *
Caci cetatenii aia "venetici" la care va referiti isi trimit totusi, regulat si constiincios, copiii la scoala. Sa invete sa scrie, sa socoteasca, sa vorbeasca corect (inclusiv in limba romana - mai bine sau mai rau, dupa puterile si aptitudinile fiecaruia).

roll2.gif roll2.gif roll2.gif
aha. de aia vorbesc ungurii pocit romaneste. ca nu-i duce mintea.
demon
ma intreb... daca se va face REPUBLICA SECUIASCA, REPUBLICA ROMMA, REPUBLICA ETC.. atunci DE CE VOR SA O FACA IN ROMANIA? aici este ROMANIA, in care TRAIESC ROMANI... n-am minic impotriva formarii acestor republici, DAR IN ALTA PARTE... in UNGARIA exista cumva REPUBLICA ROMANA INDEPENDENTA? in FRANTA exista REPUBLICA MAROCANA? in AMERICA exista REPUBLICA AFRICANA? mai au sa ceara RETROCEDAREA ARDEALULUI partea dintre VIENA si BUCURESTI si totul e ok... cativa politicieni maghiari, se pare ca stiu foarte bine scopul lor, jucandu-se cu mintile atator nevinovati... dar deh... e ca in proverbul cu DEGETUL si MANA... au vrut si or sa vrea tot timpul cate ceva... sunt atat de TAMPITI, incat daca ar ajunge la presedentie tara asta s-ar chema ROMANIA UNGUREASCA... traiesti pe teritoriul unei tari, iar daca ceva nu-ti convine, ATUNCI PLEACA IN ALTA PARTE, undeva unde ti-e bine, NU INCERCA SA IMPUI MAJORITATII dorintele MINORITATII...... au vrut cu totii CARNETE DE MAGHIAR, le-au obtinut din ungaria... OK... GO HOME NOW...

...poate imi enumeri si mie cativa inventatori unguri, cu tot cu inventiile lor folositoare omenirii. smile.gif

stiu eu, stiu eu!!! UDMR si REPUBLICA SECUIASCA w00t.gif

ptr NAGA... mama, fato, soro... ce-oi fi, unde ai vazut tu EXTREMISM ROMANESC? daca mai avem si noi cate un VADIM sau altceva... e de mostra, nu de urmat... si enumera si tu maghiarii aia cu premiile NOBEL, alea 8... nu de alta dar eu nu-i gasesc sa dea draq...
Elena_Din_Troia
QUOTE(eyer @ Mar 17 2006, 16:49) *
.... Majestatii Voastre ...

Deci tu eşti noul supus (să zic slugă [?] naughty.gif - ar fi urât puke.gif) care mi se-nchină photo.gif ?
Constat cu deosebită plăcere - hi hi hi - că nu ai răspuns la observaţia mea legată de constituţie ! naughty.gif
ION ION
O intrebare simpla pusa filo-maghiarilor, la care astept un raspuns asijderi. Adica la fel.
Ce nu convine etnicilor din ceea ce ofera Romania ca libertate de exprimare ( in conditiile in care autonomia locala urmeaza sa fie din ce in ce mai mare) si ce ofera cu mult in plus autonomia "culturala" ceruta de voi?
Observ ca la Odorhei, initiativa C.N.S, nu a fost "sprijinita" decat de 3-4000 de secui. Atati au mai ramas in Harghita& Covasna?
Da ce la bagati autonomia pe gat, oamenilor care NU O VOR??????
Astept raspunsuri!
CornelB
bleah, de az-dimineaţă imi tot pun creierul pe bugudiuri si tot nu-mi pica vreo fisa semnificativa in privinta niscaiva urmariri a ctorva facturi [In total ceva miliarde bune]... damn'it. Plus ca mai am planificat in meniul de azi ceva degresari cu mijloace fixe, ...brrr..
Eh, iacă de asta mă pun să ma risc cu câteva concluzii dupa 15 Martie, pe carele am mai de mult in minte si de care speram sa gasesc ceva timp să le dau o forma mai slefuita:

1. cât de uşor putem fi manipulaţi [atât noi + ai noştrii, cât si ei + ai lor]!!. Nu zic că am fost, nu stiu, insa mi se pare trist că putem fi lejer manipulaţi.

2. e cât se poate de greşit să ne încpăţânăm să negăm la grămadă tot ce zic ei.
Iar acest ei se refera atât la rakoczi & co si se aplică/adresează nouă, în acelaşi grad în care se referă la fanariotul [partea lui nealbastră] & co şi se aplică celor dintâi nominalizaţi [dedicatie speciala: dlui Milan! :-) ] .
Cu atât mai mult, NU REZOLVĂM problemele reducându-i [cu pumnul!] la tăcere pe un forum sau altul [atentie: nu ma refer neaparat la forum de genul Softpedia!]
TAPAS

Picard, o vorba de duh spune ca patriotismul este refugiul oamenilor mediocri. Este vorba evident despre patriotismul bigot si habotnic.

Printre inventiile folositoare omenirii ale ungurilor se numara de exemplu Vitamina C, computerul, parprikasul, palinka naughty.gif si lista poate continua mult si bine. peacefingers.gif

Despre muncitul pamantului iti propun sa faci pe la mijlocul lui iunie cand totul e semanat si se vede cam care va fi recolta, o calatorie cu masina de la Bucuresti la Budapesta. O sa vezi singur care este diferenta per ansamblu intre muncitul pamantului de catre sedentarii autohtoni geto daci si migratorii asiatici.
data
QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 14:42) *
...
Printre inventiile folositoare omenirii ale ungurilor se numara de exemplu Vitamina C, computerul, parprikasul, palinka naughty.gif si lista poate continua mult si bine. peacefingers.gif

...

si pana sa inventeze ungurii vitamina C cum traiau oamenii? poate tot ei au inventat si aminoacizii happy.gif
AlexIP
<pseudo-serios on>
Palinca e inventata de ai nostri.
Paprikasul, gulas-ul, da, le recunosc toate meritele. smile.gif
Computerul nu.
In schimb un ungur a ajutat la definitivarea formei obiectivelor aparatelor foto, laudele primindu-le un austriac insa...
<pseudo-serios off>
Elena_Din_Troia
QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 14:42) *
... Vitamina C , computerul ...

LOL ... ungurii şi computerul ! Mâine , poimâne vom afla că şi Bill Gates e ungur lol.gif !

LOL 2/doi : au inventat vitamina C !
cartman_sp99
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 18 2006, 15:35) *
LOL ... ungurii şi computerul ! Mâine , poimâne vom afla că şi Bill Gates e ungur lol.gif !

E ungur ce nu stiai ?? biggrin.gif (shhht e sub acoperire ) si la urmatorul windows va ascunde un bug in sistem care se va numi autonomia astfel sistemul tau de operare a deveni independent si autonom si va incerca descentralizarea puterii astfel viata Control Panel-ului va lua sfarsit noroc cu antivirusul creat de romani in colaborare cu PRM care va vana fiecare byte autonom biggrin.gif reinstaurand ordinea

Stau si ma intreb au si brevet pentru vitamina C ? w00t.gif e inregistrata la OSIM ???
sorin mok
Deci paprikașul e o invenție folositoare omenirii!
Dar omenirea știe? eek.gif

Hai că asta e nouă și bună; un fel de mâncare este o Invenție și e folsitor întregii umanități. Bravo!!! E plină Ungaria de inteligență. Ce mai urmează? Ceaiul de tei, pastrama de sub șea???? surprise.gif frust.gif frust.gif frust.gif

Uite că nu-mi amintesc cine a inventat ardeiul iute (paprika, pe limba vecinilor)!
TAPAS
Radeti ca prostii coolspeak.gif

daca studiati putin istoria computerului o sa aflati amanunte care o sa cada un pic mai greu stomacurilor vostre sensibile si intolerante de geto-daci.

evident ca descoperirea unui lucru nu echivaleaza cu inventarea sa. vitamina C si legea gravitatiei existau si aiinte de a fi "descoperite".

totusi, pt voi e tot una daca vit C poate fi produsa artificial sau daca se stie care sunt simptomele carentei de vit C sau nu. peacefingers.gif
totusi, niste minti venetice au considerat ca ungurul care a descoperit-o merita un premiu nobel in 1937. pe vremea aia la noi se faceau afaceri pe stil mare la umbra priapicului rege Carol 2.

prima fisiune a uraniului pe teritoriul american si mi se pare a doua din lume a fost anunutate prin cuvintele "Megtalaltam a neutronak ! .... ma gandesc ca puteti deduce ce inseamna asta.

asa ca dragii mei compatrioti, eu am argumente si voi aveti bascalii. sa fiti sanatosi in cocina voastra de handicapati dpdv national.

revenind, a fost careva dintre voi in ungaria ? nu vi se pare ca un pic un pic nu se prea potriveste cu sintagma barbarilor asiatici ? cred ca nici la Ulan Bator (pt cei care din motive patriotice nu stiu, capitala Mongoliei) nu sunt cazuri de oameni atacati si ucisi de maidanezi in plina strada. doar in getica si rrrromantica naughty.gif nostra capitala.
romaximusro
tapas: pe langa faptul ca ai jignit pe toti de pe softpedia , mai stii sa faci si altceva?

Prezinta dom'le scurt si succint link-uri in care sa ne arati ce descoperiri majore au adus ungurii pe lume. Inclusiv la partea aia cu calculatorul si cu fisiune nucleara..
data
QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 16:24) *
Radeti ca prostii coolspeak.gif

daca studiati putin istoria computerului o sa aflati amanunte care o sa cada un pic mai greu stomacurilor vostre sensibile si intolerante de geto-daci.

evident ca descoperirea unui lucru nu echivaleaza cu inventarea sa. vitamina C si legea gravitatiei existau si aiinte de a fi "descoperite".

totusi, pt voi e tot una daca vit C poate fi produsa artificial sau daca se stie care sunt simptomele carentei de vit C sau nu. peacefingers.gif
totusi, niste minti venetice au considerat ca ungurul care a descoperit-o merita un premiu nobel in 1937. pe vremea aia la noi se faceau afaceri pe stil mare la umbra priapicului rege Carol 2.

prima fisiune a uraniului pe teritoriul american si mi se pare a doua din lume a fost anunutate prin cuvintele "Megtalaltam a neutronak ! .... ma gandesc ca puteti deduce ce inseamna asta.

asa ca dragii mei compatrioti, eu am argumente si voi aveti bascalii. sa fiti sanatosi in cocina voastra de handicapati dpdv national.

revenind, a fost careva dintre voi in ungaria ? nu vi se pare ca un pic un pic nu se prea potriveste cu sintagma barbarilor asiatici ? cred ca nici la Ulan Bator (pt cei care din motive patriotice nu stiu, capitala Mongoliei) nu sunt cazuri de oameni atacati si ucisi de maidanezi in plina strada. doar in getica si rrrromantica naughty.gif nostra capitala.

eu am subliniat ca nu este totuna sa descoperi ceva care deja exista cu inventarea, respectiv crearea unui lucru inexistent pana in acel moment.

mai mult, nici macar nu l-a descoperit el, descoperirea apartine altui cercetator, parca englez.

replica ta insa, la un mesaj decent, este "cocina voastra de handicapati dpdv national" down.gif
Benedict
Dragi colegi de forum, de ce trebuie sa discutam in permanenta pe un ton ridicat? Am cautat pe Google si iata ca am gasit cativa savanti unguri care au luat premiul Nobel pentru diverse descoperiri stiintifice, ori pentru alte merite. Nu marita sa va certati pentru asa ceva.

Robert Bárány, Fiziologie sau Medicină, 1914
Richard Adolf Zsigmondy, Chimie, 1925
Georg von Békésy, Fiziologie sau Medicină, 1961
Dennis Gabor, Fizică, 1971
John Harsanyi, Economie, 1994
Avram Hershko, Chimie, 2004
George de Hevesy, Chimie, 1943
Imre Kertész, Literatură, 2002
George A. Olah, Chimie, 1994
Albert Szent-Györgyi, Fiziologie sau Medicină, 1937

Acum putem sa revenim la subiect?
Elena_Din_Troia
QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 16:24) *
... handicapati dpdv national ...

Din moment ce te-ai autodenumit "compatriot" , caracterizarea semnalată mai sus se aplică şi ţie naughty.gif ? S-ar părea că da !

Apoi să nu uităm de hungaria care acuma numai mare nu mai e: teritorii mai mici sau mai mari sunt la croaţia, austria, serbia şi slovacia ! Cred că titulatura menţionată de dvs. e mult mai potrivită pentru ţărişoara voastra : mica hungarie !
Fără supărare acuma, dar conform umilei mele opinii pe viitor ungaria va dispare ca ţară , părţi din teritoriile actuale furate de la actualii vecini vor reveni acestora. Veţi ajunge ca prientenii voştri din asia: ţiganii , o etnie fără ţară.
Deci, fără supărare, aceasta va fi realitatea peste aproximativ 50 de ani (datorită integrarii în UE).
TAPAS
QUOTE(romaximusro @ Mar 18 2006, 16:37) *
tapas: pe langa faptul ca ai jignit pe toti de pe softpedia , mai stii sa faci si altceva?

Nu, spre deosebire de ilustrii mei colegi de forum, nu stiu sa fac nimic altceva decat sa jignesc.

QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 18 2006, 16:56) *
Din moment ce te-ai autodenumit "compatriot" , caracterizarea semnalată mai sus se aplică și ție naughty.gif ? S-ar părea că da !

Apoi să nu uităm de hungaria care acuma numai mare nu mai e: teritorii mai mici sau mai mari sunt la croația, austria, serbia și slovacia ! Cred că titulatura menționată de dvs. e mult mai potrivită pentru țărișoara voastra : mica hungarie !
Fără supărare acuma, dar conform umilei mele opinii pe viitor ungaria va dispare ca țară , părți din teritoriile actuale furate de la actualii vecini vor reveni acestora. Veți ajunge ca prientenii voștri din asia: țiganii , o etnie fără țară.
Deci, fără supărare, aceasta va fi realitatea peste aproximativ 50 de ani (datorită integrarii în UE).

mi se pare mie sau semeni cu picard ? naughty.gif si el vorbeste despre exact aceleasi lucruri.

QUOTE(Benedict @ Mar 18 2006, 16:56) *
Albert Szent-Györgyi, Fiziologie sau Medicină, 1937

El este descoperitorul vitaminei C
Elena_Din_Troia
QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 17:07) *
...
El este descoperitorul vitaminei C

Eu credeam ca a fost inventatorul vitaminei C biggrin.gif !
Uite aici puișor:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_ascorbic

QUOTE(TAPAS @ Mar 18 2006, 17:07) *
...
el vorbeste despre exact aceleasi lucruri.
...

Acest lucru - dispariția ungariei - este evident, clar ! De ce te surprinde acest lucru evident ? Normal că există mai multe persoane care gândesc același lucru !
Benedict
Doresc sa revenim la tema topicului si va propun o abordare a conceptului de minoritate, dintr-un punct de vedere ceva mai larg. Ma voi referi la poporul roman, privit ca minoritate dintr-o perspectiva europeana.
Existenta statului se justifica prin apararea deminitatii fiintei umane a tuturor cetatenilor ei indiferent de sex, religie sau nationalitate.
Intrebarea este cum e aparata in Romania demnitatea cetatenilor de alte nationalitati decat cea romana cand vedem atata lipsa de intelegere ( chiar si aici pe un forum de discutii) indreptata impotriva celor care constituie minoritati?
Este normal sa existe intr-o tara care se vrea democratica o asemenea lipsa de intelegere rautacioasa, exprimata fara retinere si o impartire a cetatenilor intre stapani si tolerati?
Ar trebui sa intelegem cu totii ca intoleranta este imorala si condamnata in Europa in care si noi dorim sa ne integram, nu ca majoritari ci ca minoritari. Iata un exemplu confesional foarte sugestiv :
Romanii sunt in proportie de aproape 90% crestini ortodocsi, insa vor fi minoritari din acest punct de vedere intr-o Europa preponderent catolica si protestanta.
Apoi cei 19 milioane de romani de etnie romana vor fi minoritari intr-o Europa care numara peste 500 milioane de cetateni dintre care germani peste 80 milioane, francezi de etnie franceza peste 50 milioane, etc.
Va mai dau un exemplu interesant: Numarul musulmanilor, minoritari in Europa crestina, este totusi de 23 milioane(5% din populatie). Viitorul nostru in Europa va fi unul bun, sunt convins de asta.
Insa cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie sa intelegem ca vom fi si noi minoritari intr-o Europa care devine patria comuna a minoritatilor etnice si religioase si unde conceptul de majoritate isi pierde din intelesurile cu care suntem obisnuiti.
Si un link despre evolutia viitoare a populatiei Romaniei:
http://www.hotnews.ro/articol_43826-Romani...e-locuitori.htm
romaximusro
Benedict zi-mi si mie unde vezi tu lipsa de intelegere fata de minoritari in viata reala? huh.gif Concepte ca astea exista numai in mintile infierbantate ale unor extremisti, nu si in viata reala.
Benedict
QUOTE(romaximusro @ Mar 18 2006, 18:32) *
Benedict zi-mi si mie unde vezi tu lipsa de intelegere fata de minoritari in viata reala? huh.gif Concepte ca astea exista numai in mintile infierbantate ale unor extremisti, nu si in viata reala.

Sa multumim lui Dumnezeu ca in viata reala nu prea mai sunt asemenea manifestari, asa cum au fost dupa decembrie 1989. Ma refeream mai mult la unele exprimari mai "tari" de pe forum.
Eu cred ca ar trebui sa urmam exemplul politicienilor responsabili si in special al presedintelui Basescu, un om care a tratat problema minoritatilor cu moderatie si intr-un spirit democratic. A avertizat impotriva oricaror tendinte extremiste, dar a si felicitat populatia maghiara in privinta felului pasnic in care s-au desfasurat mitingurile de 15 Martie, apoi a facut o vizita in zona si a discutat cu autoritatile locale.
S-a vazut clar cum o asemenea atitudine este benefica pentru Romania, spre deosebire de excesele aparute in presa si in discursurile catorva politicieni, saptamana trecuta.
Cred ca Romania are un loc rezervat intre statele europene si asta cu atat mai mult cu cat va trata problemele sensibile cu calm si intelegere, intr-un spirit tolerant si deschis catre dialog.
Sa ne ajute Dumnezeu!
TAPAS
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 18 2006, 17:23) *
Eu credeam ca a fost inventatorul vitaminei C biggrin.gif !
Uite aici puișor:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_ascorbic
Acest lucru - dispariția ungariei - este evident, clar ! De ce te surprinde acest lucru evident ? Normal că există mai multe persoane care gândesc același lucru !

Picard tata, tu stii ce inseamna pluridisciplinar ? sau tu te tratezi la un inginer chimist ? Daca citeai cu atentie ce scrie la link ul ce l-ai pus ..... console.gif

Iar cu disparitia Ungariei .... la cate dezastre si catastrofe au avut in istorie ... sa fii mata sanatos si sa poti visa cai verzi naughty.gif pe pereti.
sorin mok
Tocmai am aniversat 100 de ani de la zborul lui Vuia.
Nu stiu daca primul zbor cu un aparat mai greu decat aerul e la fel de important precum gulasul, dar eu nu vreau decat sa-l amintesc.
Scriu din "cocina de handicapat dpdv national" (e totusi o sintagma absolut fara nico o noima sau logica wallbash.gif ) mea, multumesc!
eyer
QUOTE(Benedict @ Mar 18 2006, 18:30) *
Romanii sunt in proportie de aproape 90% crestini ortodocsi, insa vor fi minoritari din acest punct de vedere intr-o Europa preponderent catolica si protestanta. Apoi cei 19 milioane de romani de etnie romana vor fi minoritari intr-o Europa care numara peste 500 milioane de cetateni dintre care germani peste 80 milioane, francezi de etnie franceza peste 50 milioane, etc.
Va mai dau un exemplu interesant: Numarul musulmanilor, minoritari in Europa crestina, este totusi de 23 milioane (5% din populatie). Viitorul nostru in Europa va fi unul bun, sunt convins de asta.

Relax, my friend, Europa nu va mai fi mult timp de-acuma incolo preponderent catolica/protestanta. Cu atat mai putin ortodoxa. Va fi preponderent islamica! naughty.gif
And yet the world is utterly altered. Just to recap those bald statistics: In 1970, the developed world had twice as big a share of the global population as the Muslim world: 30% to 15%. By 2000, they were the same: each had about 20%. And by 2020?

So the world's people are a lot more Islamic than they were back then and a lot less "Western". Europe is significantly more Islamic, having taken in during that period some 20 million Muslims (officially) - or the equivalents of the populations of four European Union countries (Ireland, Belgium, Denmark and Estonia). Islam is the fastest-growing religion in the West: In the U.K., more Muslims than Christians attend religious services each week. Can these trends continue for another 30 years without having consequences? Europe by the end of this century will be a continent after the neutron bomb: The grand buildings will still be standing, but the people who built them will be gone. We are living through a remarkable period: the self-extinction of the races who, for good or ill, shaped the modern world.

sursa: "It's the Demography, Stupid (The real reason the West is in danger of extinction)" - The Wall Street Journal, 04.01.2006
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.