Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17

Gheorghe Dracu
QUOTE(paulache @ Mar 15 2006, 09:51) *
Da, parcă tocmai și-a extras drapelul din anus.

E rosu-alb-verde. Domnul vede maro? naughty.gif
romaximusro
acu m-am sculat. Si-au proclamat aia autonomia? biggrin.gif cand trebuie sa ma uit la tembelizor? biggrin.gif
jarrive
QUOTE(romaximusro @ Mar 15 2006, 10:04) *
acu m-am sculat. Si-au proclamat aia autonomia? biggrin.gif cand trebuie sa ma uit la tembelizor? biggrin.gif

au proclamat-o, da a venit unu si-a bagat ceva, le-a smuls-o din mana si a plecat acasa cu ea ca zicea ca e a lu ma-sa. noi am tacut, parea nervos.
AcidMan
nu inca. Acum cauta un loc strategic unde sa planteze wc urile ecologice vopsite in rosu alb verte si sa le proclame zona autonoma a maghiarilor din rromania
rz
QUOTE(Galland @ Mar 12 2006, 18:02) *
mie nu prea imi pasa. nu stau sa frec forumul asta toata ziua ca altii care se agita de mama focului de frica sa nu ne ia ungurii Transilvania! ce sa spun, mare patriotism. death.gif

Romanii adevarati, maturi, si cu ceva creier in cap, nu au frica de asa ceva... nu se sperie de o mana de oameni (chiar vorbind de intreaga Transilvanie)
Oamenii mai slabi si influentabili au probleme... e suficient sa le spui ca X si Y isi declara independenta (cu hartii, nu vorbe, dar hartii fara valoare) pentru ca ei sa ''mearga la lupta cea mare''
Din pacate, e cam mare multimea asta... si cand spun ''multime influentabila'' ma refer atat la romani cat si la maghiari

Ok, am decis si eu sa proclam independenta pentru tinutul meu (proprietatea mea), deci o sa am proclamatie, steag, granita (deja e facut gardul)...
Nu e gluma... va dati seama de ''gravitate''?
Ma desprind de Romania... am scris asta pe o hartie, deci nu mai e nimic de facut!
AcidMan
QUOTE(rz @ Mar 15 2006, 11:02) *
Romanii adevarati, maturi, si cu ceva creier in cap, nu au frica de asa ceva... nu se sperie de o mana de oameni (chiar vorbind de intreaga Transilvanie)
Oamenii mai slabi si influentabili au probleme... e suficient sa le spui ca X si Y isi declara independenta (cu hartii, nu vorbe, dar hartii fara valoare) pentru ca ei sa ''mearga la lupta cea mare''
Din pacate, e cam mare multimea asta... si cand spun ''multime influentabila'' ma refer atat la romani cat si la maghiari

Ok, am decis si eu sa proclam independenta pentru tinutul meu (proprietatea mea), deci o sa am proclamatie, steag, granita (deja e facut gardul)...
Nu e gluma... va dati seama de ''gravitate''?
Ma desprind de Romania... am scris asta pe o hartie, deci nu mai e nimic de facut!

vreau si eu sa cer azil politic la tine in tinutul autonom smile.gif
Milan
dvs ati ascultat Markó Béla la Duna televízió, din Kézdivásárhely?

a vorbit bine! cuvinte serioase, si a d e v a r a t e!
shimen_musashi
QUOTE(Milan @ Mar 15 2006, 13:15) *
dvs ati auzit Markó Béla la Duna televízió, din Kézdivásárhely?

a vorbit bine!

bai frate, stii ce ma seaca pe mine cel mai tare la Duna TV? faptul ca da imagini din Transilvania. Si nu reportaje cum ar crede unii, ci pur si simplu imagini din diverse localitati transilvanene. De ce bre? De ce? Va pare rau ca nu mai e a voastra?
Ca sa dispara ura asta dintre cele 2 natii ar trebuii mai intai sa moara ceva generatii si sa nu se intample nimic intre timp. Nu de alta dar bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, mi-a povestit minunatiile ce le-au facut hortistii nu demult pe la noi. S nu e singurul care isi aduce aminte.
Asa ca "ciocu mic si joc de glezna" cat suntem inca pe aici si respiram .............

peacefingers.gif

si daca l-as auzi, sunt convins ca tot despre autonomie ar fi vorba (nu de alta dar nu inteleg frumoasa voastra limba)

peacefingers.gif
Gheorghe Dracu
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 15 2006, 13:26) *
mi-a povestit minunatiile ce le-au facut hortistii nu demult pe la noi.

Ti-a povestit si ce au facut romanii in sudul Ardealului in 1941 si in Budapesta in 1944?
Ayame
Ca sa dispara ura asta dintre cele 2 natii ar trebuii mai intai sa moara ceva generatii si sa nu se intample nimic intre timp. Nu de alta dar bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, mi-a povestit minunatiile ce le-au facut hortistii nu demult pe la noi. S nu e singurul care isi aduce aminte

musa chan, ura nu o sa dispara niciodata , omul s-a nascut cu instincul razboiului...
AcidMan
QUOTE(Gheorghe Dracu @ Mar 15 2006, 15:05) *
Ti-a povestit si ce au facut romanii in sudul Ardealului in 1941 si in Budapesta in 1944?

ce au facut?
S-au razbunat pt secole de asuprire? ca de cand v-ai dat jos de pe cai si v-ai pus iurtele numai asta ati facut ...
Parerea mea
bitubv
ma dadeam prin centru acum 5 minute si in prin fata la SORA au trecut 30 de insi cu stagurile ungariei si cantand imnul....erau patetici ....

astia viseaza la autonomie cu o mana de oameni -ok sa le dam autonomie pe o strada in Cluj ca nu sunt mai multi de 100 smile.gif

patetica manifestatie cu miros de circ unguresc
romaximusro
asta unde? in miercurea ciuc?
bitubv
nu mah la Cluj era asta ....
radumiki
QUOTE(bitubv @ Mar 15 2006, 15:47) *
ma dadeam prin centru acum 5 minute si in prin fata la SORA au trecut 30 de insi cu stagurile ungariei si cantand imnul....erau patetici ....

astia viseaza la autonomie cu o mana de oameni -ok sa le dam autonomie pe o strada in Cluj ca nu sunt mai multi de 100 smile.gif

Funar...contramanifestatie...nimic ? w00t.gif
bitubv
deci chiar nu merita sa faci contramanifestatie pentru 30 de persoane .....aici la cluj lumea e serioasa si are treaba nu are timp de prostii si cand spun asta ma refer atat la maghiari cat si la romani
radumiki
QUOTE(bitubv @ Mar 15 2006, 17:02) *
deci chiar nu merita sa faci contramanifestatie pentru 30 de persoane .....aici la cluj lumea e serioasa si are treaba nu are timp de prostii si cand spun asta ma refer atat la maghiari cat si la romani

A fost o gluma... smile.gif

Subscriu in totalitate la ceea ce ai spus tu ! peacefingers.gif
Tuliman
QUOTE(rz @ Mar 15 2006, 11:02) *

http://www.9am.ro/revistapresei/Actualitat...saua-pe-scandal
Gheorghe Dracu
QUOTE(AcidMan @ Mar 15 2006, 15:10) *
ce au facut?
S-au razbunat pt secole de asuprire? ca de cand v-ai dat jos de pe cai si v-ai pus iurtele numai asta ati facut ...
Parerea mea

Sunt roman, dragutule! Nu ma inflacareaza deloc marlaniile cu stepa, calul, iurta, mongolii....
romaximusro
da de ce is marlanii? nu e adevarat? biggrin.gif
radumiki
Atatea tampenii , atatea prostii s-au scris in Poiana pe n topicuri pe teme nationaliste , extremiste , separatiste ...
Atata incrancenare , atata orgoliu...
Pentru ce ?
Toti mancam aceeasi paine , toti injuram aceeasi nesimtiti vanduti de la varf , toti induram aceleasi frustrari...
Pentru ce ? confusedsmiley.png
shimen_musashi
I-am vazut si eu pe la vrei 2.30 pe langa Libraria Universitatii (tot Cluj) - erau vreo 100 de oameni 7 sau 8 steaguri si se uita lumea la ei ca al urs; bineinteles prin oras plin de politie desi la 100 de oameni nu cred ca era necesara desfasurarea asta de forte. mai furiosi erau soferii pe politisti ca astia, cand intra intr-o intersectie in 5 minute e oprita circulatia raygun.gif

Sunt curios ce s-a intamplat si pe la Odorhei. Daca ati fost careve asteptam relatari de la locul faptei

In rest .... toate bune si cheers.gif cheers.gif

peacefingers.gif
fanariotul

Ce dreaqu' e Duna televizio ?
Se prinde si in alta parte in afara de scaunele alea ? biggrin.gif

QUOTE(bitubv @ Mar 15 2006, 15:47) *

Si la hochei se strang mai multi. coolspeak.gif
fanariotul
Românii trebuie să învețe ungurește

Declarații dure ale liderului UDMR, Marko Bela la Târgu Secuiesc, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. În discursul ținut doar în limba maghiară, Marko Bela a cerut ca toți funcționarii care lucrează în Ținutul Secuiesc să învețe limba maghiară, pentru că, spune el, sunt plătiți din banii contribuabilului maghiar. Mai mult, președintele UDMR a reafirmat nevoia de autonomie a maghiarilor și secuilor din România.

Manifestările prilejuite de ziua națională a maghiarilor de pretutindeni au început la Târgu Secuiesc cu o defilare a participanților îmbrăcați în costume populare maghiare și în uniforme de husari și grăniceri secui. Peste 5000 de oameni au participat la o adunare populară organizată, în primul rând, de liderii UDMR, care l-au invitat și pe ambasadorul Ungariei la București Terenyi Janos. Manifestările au fost transmise în direct, timp de o oră, de postul de televiziune Duna din Ungaria.

Funcționarii de la ghișee știu din nou ungurește, iar pe cei care nu cunosc limba maghiară, trebuie să-i punem să învețe, a spus Marko Bela. Și polițistul și poștașul, toți cei care mănâncă pâinea noastră, fiindcă de acum așa trebuie să vedem lucrurile. Cel care este funcționar aici în Ținutul Secuiesc, mănâncă pâinea noastră. La urma urmei, își ia salariul din impozitul nostru, al secuilor, nu din alte surse. Atunci, să poftească să vorbească și în limba maghiară, iar dacă nu știe și e funcționar, să învețe.

Liderul UDMR a adăugat că și în programul Uniunii figurează ca obiectiv autonomia teritorială, dar consideră că așa ceva nu poate fi proclamat de la o tribună: Trebuie să dobândim dreptul ca, în treburile noastre, să putem decide noi înșine. Fie că e vorba de școală sau de ce se va întâmpla cu satele, orașele, pământurile, pădurile noastre. Avem nevoie de autonomie! Avem nevoie de autonomia secuimii! Ar fi bine dacă ea s-ar putea înfăptui prin declarații sau proclamații. Ar fi bine dacă azi am proclama-o, iar mâine ne-am trezi că avem autonomie.

Manifestările oficiale organizate de UDMR la Târgu Secuiesc marchează aniversarea a 158 de ani de la izbucnirea Revoluției de la 1848 în Ungaria.

Huiduieli la Cluj

Participanții la manifestările organizate la Cluj-Napoca au huiduit în timp ce reprezentantul Consulatului General al Ungariei, Konya Laszlo, a citit mesajul premierului Ungariei, Gyurcsany Ferenc. Tinerii studenți maghiari prezenți la manifestări au înfășurat steagurile Ungariei pe durata discursului, au tropăit și au fluierat, întorcând spatele vorbitorului și strigând "minciună" când Konya s-a referit la sprijinul acordat de Ungaria pentru maghiarii din afara granițelor țării.

Am protestat pentru că premierul Gyurcsany a fost împotrivă când s-a desfășurat campania privind dubla cetățenie și a provocat un absenteism masiv la referendumul din Ungaria din 5 decembrie 2004, a spus unul dintre protestatari, Biro Attila. Grupul de tineri maghiari a arborat și o pancartă pe care scria Dați-ne universitatea înapoi, referindu-se la Universitatea maghiară Bolyai, ei afișând mesajul pe toată durata manifestării de pe strada Avram Iancu din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Oficialitățile prezente la manifestări, atât din partea Prefecturii Cluj, a Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj, au depus coroane de flori la placa de pe fostul hotel Biasini, unde a locuit, în perioada Revoluției de la 1848, revoluționarul și poetul maghiar Petofi Sandor.

Comemorarea zilei de 15 martie, la care au participat câteva sute de persoane, s-a încheiat la Cluj cu intonarea imnului Ungariei. 15 martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, aceștia comemorîndu-i pe eroii din timpul Revoluției Ungare de la 1848-1849. Conform tradiției, manifestări în acest sens au loc în zonele unde comunitatea maghiară este majoritară, în județe precum Covasna, Harghita, Mureș, Cluj, Sibiu, Satu Mare, Sălaj.
http://www.antena3.ro/artl.php?id=10654
LEANA
QUOTE(fanariotul @ Mar 15 2006, 19:34) *
Românii trebuie să înveţe ungureşte

:worthy:poate are dreptate!!

poate nu ne mai lasa sa mergem SPRE WEST prin ungaria ,daca ciripim prea mult!!!!!!!!
fanariotul
QUOTE(LEANA @ Mar 15 2006, 19:18) *
:worthy:poate are dreptate!!

poate nu ne mai lasa sa mergem SPRE WEST prin ungaria ,daca ciripim prea mult!!!!!!!!

Clona ? biggrin.gif
shimen_musashi
QUOTE(fanariotul @ Mar 15 2006, 18:34) *
Românii trebuie să înveţe ungureşte

frate astia si-o iau in cap death.gif
CapitanuPICARD
seara buna puisorilor smile.gif
dupa cum vi s-a spus, ziulica asta a trecut fain-frumos. iar voi, separatistilor, ati luat-o asa cum ati luat-o mereu si cum o veti lua mereu. adica oral.

va paste UE. si apoi uitarea. smile.gif
andyv
un blog despre festivitatiile de 15 martie din miercurea ciuc :
http://szekely.blogspot.com/2006/03/march-15th-part-2.html
adialex
QUOTE(jarrive @ Mar 15 2006, 09:42) *
frumoasa foc unguroaica death.gif

mie chiar mi se pare urata da nah... nu vreau sa ma laud, da-s obisnuit cu ramancele noastre frumoase! biggrin.gif
later edit: sunt dezamagit inca o data pentru ca nu se ia nici o masura impotriva unor maghiari fenil piruvici ce bantuie forumul asta. consider ca au facut intrecut masura. incalcarea principiilor sau chiar a constitutiei romaniei nu e un semn de toleranta fata de minoritati. sunt sincer dezamagit
LEANA
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 15 2006, 21:46) *
seara buna puisorilor smile.gif
dupa cum vi s-a spus, ziulica asta a trecut fain-frumos. iar voi, separatistilor, ati luat-o asa cum ati luat-o mereu si cum o veti lua mereu. adica oral.

va paste UE. si apoi uitarea. smile.gif

Pe ei da intra in UE ,dar cu restu cum ramane?Cred ca se lasa cu VIZE!!!
andyv
Autonomia teritoriala, in context european, e absolut normala. Cele mai multe state din UE sunt state federale.
In schimb nu cred ca momentul este oportun. Poporul roman inca nu a inteles ca autonomia locala nu inseamna secesiune. Poate in vreo 10 ani...
romaximusro
QUOTE(LEANA @ Mar 15 2006, 22:10) *
Pe ei da intra in UE ,dar cu restu cum ramane?Cred ca se lasa cu VIZE!!!

leano numele ti se potriveste perfect death.gif
Morticia
QUOTE(andyv @ Mar 15 2006, 21:16) *
Autonomia teritoriala, in context european, e absolut normala. Cele mai multe state din UE sunt state federale.
In schimb nu cred ca momentul este oportun. Poporul roman inca nu a inteles ca autonomia locala nu inseamna secesiune. Poate in vreo 10 ani...

Cele mai multe state din ue sunt federale? Hmmmm, daca zici tu. Cele care sunt federale au niste argumente istorice pt asta, nu s-au federalizat de dragul UE. De ce sa schimbi ceva care merge?
Tuliman
QUOTE(andyv @ Mar 15 2006, 21:16) *

Citat din mine:

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=7283

Asta intelege UE prin regionalizare (ca si politica la nivelul UE), STRICT pe criterii ECONOMICE, si NU regionalizarea unei tari, ci zone transfrontaliere. Pica deci sustinerea UE pt regionalizarea asa cum o vor cetatenii romani de etnie maghiara si anume administrativa (chiar teritoriala, separatism) si pe criterii etnice.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=28224

Asta in legatura cu subiectul Regionalizare pe criterii etnice.

"În 2002, s-a decis să nu se dea curs Recomandării 43 (1998), având în vedere faptul că dreptul internațional nu consacră conceptul de autonomie teritorială pe baze etnice, care este chiar interzis expres în unele constituții europene.
.....
In ceea ce privește Recomandarea 70 (1999), Comitetul Miniștrilor a decis că organizarea teritorială a unui stat trebuie să corespundă constituției și legislației interne, la nivel european fiind acceptate diferite opțiuni. În consecință, această recomandare nu poate fi invocată pentru susținerea introducerii subdiviziunilor administrativ-teritoriale pe criterii etnice, în baza unui statut special.

Prin Recomandarea 1735, se solicită Comitetului de Miniștri să prevină și să combată eventuale încercări de promovare a purității etnice sau de organizare administrativă a statelor membre pe baze etnice, fiind susținute în schimb măsurile afirmative de protecție a persoanelor aparținând minorităților naționale."

Dupa cum si mie mi-au fost sterse posturi pe motiv de off-topic, propun care orice afirmatie de genul: UE recomanda regionalizarea etnica/teritoriala a unei tari si alte aberatii de genul, sa fie sterse pe motiv de off-topic, dezinformare, instigare si minciuni.
LEANA
QUOTE(romaximusro @ Mar 15 2006, 22:20) *

Numele mi se potriveste,dar MAMALIGA NU mi se mai potriveste,m-am saturat,asa ca nu vreau sa patim ca sarbii ,sa ramanem cu foamea in gat .Eu circul prin EUROPA ,asa ca mai ganditiva un pic!!!
Mosotti
dragii mei, 15 martie a trecut. harghita si covasna nu sint independente. legiunea secuiasca n-a ocupat bucurestiul. vadim e inca la el in salon. sa ne oprim aici cheers.gif

edit: am fost informat ca mai sint opinii de dupa

sper sa fie mai inteligente decit "huo, bozgore, mars in ungaria" nono.gif
Naga
Opiniile de dupa? Cititi ce scrie azi Gabriel Andreescu in "Ziua", acelasi ziar care publica aberatiile despre "Legiunea secuiasca". Nu ma dau in vant dupa articolele lui G.A., dar asta chiar este interesant.

http://www.ziua.net/display.php?id=195836&...6f7e54a52486c36

La investigarea unei crime, prima intrebare nu este totusi a cui ar fi pierderea, ci al cui ar fi interesul. in acest caz, "beneficiarii" sunt usor de identificat. Coneliu Vadim Tudor jubila cand a anuntat contrademonstratia de 100.000 de persoane. Dar beneficiarii de fond si pe termen lung raman serviciile de informatii. O psihoza a amenintarilor si, deci, a nevoii de securitate era exact ce aveau ele nevoie in aceste zile. Initiativa "republicii secuiesti" pare ideala pentru a argumenta de ce ar fi necesara adoptarea pachetului de legi care ofera agentilor si institutiilor respective puteri si imunitate. Acest scenariu este tras la indigo. In martie 1990, conflictul tot de la Targu Mures a precedat crearea Serviciului Roman de Informatii. Un scandal privind situatia din Harghita si Covasna a constituit fundalul pe care s-a discutat legea de organizare si functionare a SRI in toamna anului 1991 s.a.m.d.

Mitingul de la Odorheiul Secuiesc din 15 martie a decurs - cum se putea altfel? - fara consecinte. Ramane insa in obscuritate aparitia pe Internet a celor 12 puncte provocatoare, preluarea fara noima si vizualizarea lor pana in ultimul moment la televiziune. Intrebata, redactia nu gaseste nici o explicatie. Autorii ar putea fi descoperiti fara dificultate - vezi cazul Armaghedon. Nu pentru a-i pune in discutie libertatea de expunere a parerilor, ci pentru a afla daca ne aflam cumva in fata unei proaspete diversiuni. Eventuala implicare a serviciilor este o tema de interes public. Caci crearea de tensiuni interetnice prin astfel de scenarii reprezinta, de data aceasta cu adevarat, o violare grava a legii si a principiilor constitutionale. Exact ca in cazul caricaturilor lui Mahomed, nu proclamatia pe hartie e problema, ci fortele care o manipuleaza starnind violenta si sabotand valorile democratice. Este revoltator ca societatea romaneasca sa fie, timp de 16 ani, obiectul unor experimente de manipulare, carora le mai plateste si costurile.

P.S. cartman, nu fi trist ca am revenit, pentru ca nu am de gand sa mai postez prea mult aici. Dar daca tot am postat din greu pe subiectul asta inainte de 15 martie, am considerat ca e bine sa postez si ceva concluzii.
sorin mok
Ziua e un ziar care vede Securitatea si SRI - ul peste tot. Orice s-ar intampla, sunt intotdeauna niste "servicii" care lucreza. Probabil serviciile astea au pus pct. 12 al proclamatiei secuilor, adica unire cu patri muma - Ungaria.
shimen_musashi
si totusi..... au fost cativa care au sustinut regionalizarea si cred ca mai sunt .........aceste nevoi (sa le zicem) nu o sa dispara prea curand............
pana una alta........ peacefingers.gif
CapitanuPICARD
naga, te oftici? tongue.gif v-ati luat-o din nou.
la mai mare! smile.gif
Naga
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 16 2006, 12:12) *
si totusi..... au fost cativa care au sustinut regionalizarea si cred ca mai sunt .........aceste nevoi (sa le zicem) nu o sa dispara prea curand............
pana una alta........ peacefingers.gif

Vad ca si tu faci confuzie intre regionalizare si autonomie, pe de o parte, si independenta de cealalta parte. nono.gif Autonomia a tot fost ceruta si este ceruta si in continuare de maghiari si secui, dar povestea aia cu "proclamatia de independenta" din Europai Ido este cusuta cu ata alba. La fel de absurda este si povestea cu alipirea Tinutului Secuiesc la Ungaria, avand in vedere faptul ca regiunea este inconjurata din toate partile de zone majoritar romanesti.
Naga
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 16 2006, 12:19) *
naga, te oftici? tongue.gif v-ati luat-o din nou.
la mai mare! smile.gif

Eu cred ca partea perdanta in toata povestea este constituita chiar de catre Secu'. Legile alea privind siguranta nationala nu au trecut inca de Parlament, iar manipularea cu secuii a fost mult prea grosolana si evidenta pentru a fi cu adevarat eficienta.
Eu vad ca sri-stii de azi folosesc unele metode destul de "outdated". In anii '90 era intr-adevar eficienta publicarea in mass-media a unor povesti gogonate, cum e si cea cu "proclamatia de independenta", pentru ca atunci nu existau nici surse alternative de informatii pentru publicul larg si nici posibilitatea comunicarii opiniilor membrilor publicului. Acum, de cand a luat amploare utilizarea Internetului, nu mai este deloc asa, iar serviciile trebuie sa fie foarte atente sa isi faca povestile cat mai credibile atunci cand incearca o actiune de manipulare. Altfel intra in rahat, asa cum a intrat Bush in cazul povestii "armelor de distrugere in masa" sau cum au patit baietii nostri cu ochi albastri in cazul de fata.

http://www.ziua.net/display.php?id=195799&data=2006-03-16

Pericolul instalarii statului politienesc
Aproape toate interventiile din cadrul dezbaterii s-au axat pe criticarea sefului statului, care, in opinia lor, n-a gestionat corespunzator chestiunea pachetului de legi privind securitatea nationala. "Prefer sa cred ca Traian Basescu a fost tras pe sfoara de serviciile secrete", a comentat consilierul Marius Oprea, subliniind ca a recunoscut printre propunerile care se regasesc in cele sase proiecte, idei exprimate acum cativa ani de pesedistul Ion Stan, in prezent vicepresedinte al Comisiei SRI. "Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca am fi avut un premier obedient si daca Parlamentul nu ar fi comentat?", s-a intrebat Oprea. "Probabil legile ar fi intrat in vigoare si am fi fost la un pas de instalarea statului politienesc. Daca presedintele jucator si-ar fi impus vointa, am fi intrat intr-o Romanie de tip putinian", a avertizat consilierul primului-ministru. In ceea ce priveste strategia de securitate, pe care a calificat-o drept "o haina larga cu multe buzunare interne, in care cel mai important este ce se ascunde in ele", Marius Oprea a apreciat ca decizia de secretizare nu a fost deloc intamplatoare. Istoricul a explicat ca, daca legile ar fi fost dezbatute public, ar fi fost evident ca Basescu este prizonierul serviciilor secrete, prin atributiile pe care le atribuie acestora.
CapitanuPICARD
din punctul meu de vedere, de cetatean roman care domiciliaza in Romania, cred ca serviciile secrete si-au facut datoria. au inabusit in fasa paranoia unor revizionisti. si tot din punctul meu de vedere, revizionistii cu pricina pot urla acum oricat, in orice fel: sa zica ce vor despre metode, sa zbiere, sa urle, sa se dea cu kuru' de pamant etc.
nu stiu cine si cum a actionat si, sincer sa fiu, nici nu ma intereseaza wink.gif rolleyes.gif

ideea e ca metodele au fost EFICIENTE. rolleyes.gif nu s-a produs nici un eveniment neplacut pentru statul roman. si ma kk pe sintagma asta de 2 ROL gauriti: stat politienesc. de 16 ani incoace, in tara asta a fost anarhie. fiecare a facut ce l-a taiat capu'. unii au simtit lipsa de ordine dar cand s-a pus problema sa actioneze chiar ei, au dat din colt in colt.
in Romania se instaureaza ORDINEA! a inceput curatenia!. cui nu-i convine ORDINEA, e liber sa plece in bantustane.

in rest, ca sa parafrazez oarecum proverbul acela cu fiecare pasare pe limba ei piere, as adauga faptul ca fiecare javra latra cand nu mai poate sa muste

later edit:
desigur, cine vrea sa-si mute domiciliul in bantustane, o poate face dupa ce returneaza tot ce a furat, cu sau fara acte. daca pleaca altfel, poate avea surpriza ca negresa care ii aduce bananele in cort sa aiba ochi albastri. iti dai seama? un unicat al naturii! biggrin.gif
shimen_musashi
QUOTE(Naga @ Mar 16 2006, 12:24) *
Vad ca si tu faci confuzie intre regionalizare si autonomie, pe de o parte, si independenta de cealalta parte. nono.gif Autonomia a tot fost ceruta si este ceruta si in continuare de maghiari si secui, dar povestea aia cu "proclamatia de independenta" din Europai Ido este cusuta cu ata alba. La fel de absurda este si povestea cu alipirea Tinutului Secuiesc la Ungaria, avand in vedere faptul ca regiunea este inconjurata din toate partile de zone majoritar romanesti.

frate zi-i autonomie sau regionalizare sau cum vrei; cate vreme o mana de oameni vrea sa "rupa" o bucata din pamantul tarii mele nu sunt de acord. chiar daca nu fac granita si nu o sa existe vama tot nu sunt de acord. orice ar cere tot nu sunt de acord, de ce? pentru ca se face discriminare intre noi - romanii - si ei - ungurii. adica eu daca ma duc in odorhei sa platesc o amenda (data un un politist) de exemplu, sa nu pot sa ma inteleg cu omul de la ghiseu pentru ca nu stiu ungureste. sa trebuiasca sa invat eu, roman, limba unei minoritati???? cursing.gif

daca tinutul secuiesc era la granita cu ungaria erati mai indreptatiti? ar trebui sa fim noi "mai de acord cu asta"? nu locatia tinutului cerut de ei e absurda, ci cererea lor - ei insisi sunt absurzi

sa fie toata chestia asta lucratura serviciilor secrete romanesti pentru a obtine diverse chestii - sa fie zic! asat ar insemna ca ungurii nu doresc aceste tinuturi (zic aceste pentru ca tinutul secuiesc nu e tot ce-si doresc). atunci de ce puii mei sunt unguri care cer autonomia. ce au fost cererile de la odorhei si de la tg secuiesc? de ce nu v-ati adunat frumos sa depuneti si voi niste coroane de flori la statuia unui ungur (oricare ar fi el - numai sa nu fie un criminal de razboi) si apoi sa plecati la casele voastra? ceea ce s-a citi la aceste demonstartii a fost dorinta serviciilor secrete romanesti? nono.gif

cata vreme o sa existe un ungur care sa vrea o palma din aces pamant o sa fie si un raman care sa i se impotriveasca. sa fim seriosi - telul lor suprem este ungaria mare, ungaria care sa includa si Ardealul

confuzie zici?

peacefingers.gif
fanariotul
QUOTE(Naga @ Mar 16 2006, 11:15) *
Opiniile de dupa? Cititi ce scrie azi Gabriel Andreescu in "Ziua", acelasi ziar care publica aberatiile despre "Legiunea secuiasca". Nu ma dau in vant dupa articolele lui G.A., dar asta chiar este interesant.

Asta si cu tanti Smaranda Enache. death.gif
CapitanuPICARD
musashi, calmeaza-te nene ca era in care omuletii pun mana pe furca si topor pentru a-si apara avutul a trecut. smile.gif

dupa cum a putut vedea toata lumea wink.gif , exista si alte metode. MULT MAI EFICIENTE. rolleyes.gif iar scopul lor nu este ungaria mare. ci sa mai supravietuiasca in urmatorii 20-30 de ani. sperante desarte. valul UE ii va matura, in sensul ca vor fi asimilati de europeni. asa cum a devenit istorie paranoia asta cu autonomia, asa vor deveni si ei. tot istorie. smile.gif
bitubv
naga fi atent

1.izolarea regiunilor locuite cu preponderenta de maghiari -proiectul cluj smile.gif-succes total
2.dezbinarea UDMR in vederea scaderii in sondaje si manipularii -punct ochit punct lovit
3.diminuarea influentei udmr-si anihilarea centrelor de interes maghiare in transilvania -in lucru
4.incurajarea migrarii tinerilor maghiari din transilvania smile.gif de ce crezi ca harghita are cea mai mare rata a sinuciderilor -ghici -obiectiv in lucru
5.expulzarea elementelor disturbatoare -in frunte cu episcopul -care de altfel e la mana SRI wink.gif

imi pare rau baieti s-a terminat
fanariotul
QUOTE(romaximusro @ Mar 15 2006, 21:20) *

Ce "argumente" de doi bani vechi ai. death.gif

Ai merita ca leana sa-ti dea un report pentru asta. coolspeak.gif
shimen_musashi
era furcilor si topoarelor s-a terminat intr-adevar. acum sunt metode mult mai subtile si eficiente. dar ideea in sine trebuie retinuta.
dupa cum spuneam si in alte posturi cunosc destui unguri si cu toti ma inteleg excelent kisstogether.gif

dar.....
pana una alta cheers.gif

peacefingers.gif
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.