Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

shimen_musashi

parerea mea e ca problemele o sa dispara numai in momentul in care o sa ne consideram toti cetateni ai romaniei, nu eu sunt roman, tu ungur, el sas, cei de colo turci , tatari sau mai stiu eu ce. consider ca legea minoritatilor e un kk mare de tot. acesta lege e cea care face discriminarea intre noi. traiesc de ceva timp pe aceste plaiuri printre diferite nationalitai si va spu sincer ca nu am vazut pe nimeni sa se manifeste dupa cum scrie in presa sau se vede la tv. totul pare rupt din alta lume.

sunt profund dezgustat. daca va fi ceva in 15 sa le fie rusine si la unguri si la sasi si la romanii care o sa fie implicati.

peacefingers.gif
Tuliman
Eu unul nu sunt de acord sa transformam mii de romani in minoritari in propria lor tara (ceea ce deja sunt) - poate pare limbaj de lemn - doar de dragul manifestarii "identitatii, afirmarea initiativelor locale, auto-gospodarire, atitudini civice, norme de comportament, valori morale si etice." Si sa fim seriosi, maghiarii vor mult mai mult de atat, nu vor doar sa-si afirme toate cele de mai sus, au posibilitatea asta in prezent, nu-i impiedica nimic, deja o fac.

Ma deranjeaza agresivitatea cu care isi manifesta "identitatea" (arborarea drapelului maghiar pe primaria nu stiu carui oras, refuzul de a accepta recruti de origine romana in unitatea militara din oras pe motiv ca "destabilizeaza echilibrul etnic", incapatanarea de a instala statui cu "eroi" maghiari in orase romanesti in conditiile in care personajele respective sunt considerate criminali de razboi de catre romani), sfidarea chiar si refuzul de a-si recunoaste apartenenta la tot ce inseamna Romania si respingerea pe care multi maghiari o arata vizavi de romani (ca si etnie). Un exemplu tipic: gradul de cunoastere al limbii romane printre cetatenii romani de origine maghiara. Ar fi un minim de bun simt din partea maghiarilor, in spiritul "convieturii pasnice". Sa dea macar semnul asta de buna-vointa si mai discutam pe tema regionalizarii.

Deci sa nu vorbim de "convietuire" pasnica (prin regionalizare etnica), atata timp cat sentimentele de ambele parti, nu sunt tocmai pasnice.

Iar majoritatea ma indoiesc ca va fi mobilizata/ambitionata in felul asta, din contra.

data
QUOTE(eyer @ Mar 12 2006, 14:26) *
Eu unul n-as respinge a priori ideea de regionalizare/autonomie (teritoriala) a unei comunitati (etnice). Pentru ca nu o vad ca o separare de jure de majoritate (granite, pasaport, s.a.m.d.) cat ca o expresie a dezvoltarii (in sens bun) a spirtului comunitar: manifestarea identitatii, afirmarea initiativelor locale, auto-gospodarire, atitudini civice, norme de comportament, valori morale si etice, etc. O reusita un acest domeniu ar putea, prin puterea exemplului, mobiliza si ambitiona "majoritatea" amorfa, apatica, paralizata de pasivitate si resemnare - asa cum este aceasta acum.

asa o vezi tu smile.gif

dar nu suntem obligati sa o luam ca o obligatie;

asa ca daca va separati mie mi se pare normal:
sa aveti carte verde pentru a merge cu masina la Brasov;
sa va cerem pasaport ca sa mergeti la Oradea;
sa va platiti studiile la ASE in Bucuresti ca un cetatean strain, in Euro;
sa platiti taxe vamale pentru marfurile care intra sau ies din "tara" voastra etc.

cam asa vad eu viitoarea tara secuiesca notangel.gif
Lowhigh
QUOTE(Kukker @ Mar 11 2006, 00:29) *
Eu cred ca esti bolnava la cap ...dar rau de tot . Asi trage eu acuma o injuratura in limba "secuieasca" numai pt a recunoaste "diferenta" dintre cea maghiara si "secuieasca" pt jignirile scrise mai sus...dar nu fac ..nu ma cobori la nivelul vostru " ortodoxonationalistomegaromani.."..ca astia sunteti cei care discutati non stop despre noi....(nu generalizez !!!! )
Eu sunt secui ...ari fii bine ca nu voi sa decideti ce suntem noi , ci lasati pe noi....aceasta diversiune e veche de mult si de multi se incearaca permanent de a arata ca de fapt secuii nu sunt maghiari , au fost maghiarizati..etc..etc......DAR VOI CE SUNTETI ? Asta macari stiti ? Eu cred ca voi aveti(cei care discutati non stop prostii de acest gen ) complexe de inferioritate .De aia vorbiti tot feluri de megaprostii ...si scoateti pasaje de la niste autori sa nu zic de ce calitate....

Si cuconita ....poate tu esti cam "ne"dezvoltata...si crezi ca noi abia acuma am descoperit chibritul....Te informez ca stau la sat si majoritatea prietenilor mei au conexiune internet , numai ca nu vin la asemenea forumuri ..ne gasasti daca duci dorul de noi pe weburi unguresti din Ungaria si din Ardeal....si nu de aia nu vin ca nu stiu sa scrie doua fraze ...au scarba de voi ,de voi nationalisti ramasi cu gandirea inca in secolul 19....in 2006. nono.gif

Amice, eu cred ca romanii sunt 100% latini iar elementul dacic/migrator/slav/avar/turcesc lipseste cu desavarsire din genele noastre. Ai ceva impotriva? Sper ca nu pentru ca nu tu decizi ce suntem noi. biggrin.gif

Limba secuiasca! Asta e buna! happy.gif biggrin.gif

"complexe de inferioritate"? Fata de prietenii tai de la sat? worthy.gif Esti sigur? cool.gif
eyer
QUOTE(data @ Mar 12 2006, 15:11) *
[...]asa ca daca va separati mie mi se pare normal: sa aveti carte verde pentru a merge cu masina la Brasov; sa va cerem pasaport ca sa mergeti la Oradea; sa va platiti studiile la ASE in Bucuresti ca un cetatean strain, in Euro; sa platiti taxe vamale pentru marfurile care intra sau ies din "tara" voastra etc.

cam asa vad eu viitoarea tara secuiesca notangel.gif
Hehe, sa ne uitam la treaba asta si din (ce)alta perspectiva: rromii (alta minoritate etnica, de vreo 4-5 ori mai numeroasa in RO ca secuii de care vorbim si despre care am stabilit in paginile anterioare ca numara doar vreo 600.000 de insi), care n-au constiinta identitatii (istorice), nu (prea) au initiative locale, n-au (deloc) ambitii de auto-gospodarire, civism, comportament s.a.m.d. Ei, as vrea sa vad care cetatean (majoritar) din tara asta s-ar opune ideii ca ei, din proprie initiativa, sa constituie un "Tinut al Rromilor" (un mega-judet autonom, sa zicem undeva prin Baragan) unde sa se adune toti si sa traiasca in legea lor asa cum cred ei de cuviinta ca e bine. kisstogether.gif
Tuliman
Eu propun ca in Romania sa nu se mai practice discriminarea pozitiva (sa nu mai avem in universitati locuri special rezervate pt minoritati, toti sa sustina acelasi examen de admitere) si sa nu se mai permita nici unui absolvent de clasa a 8-a sa-si continue studiile daca nu cunoaste limba romana la perfectie.
Kukker
QUOTE(Tuliman @ Mar 12 2006, 15:54) *
Eu propun ca in Romania sa nu se mai practice discriminarea pozitiva (sa nu mai avem in universitati locuri special rezervate pt minoritati, toti sa sustina acelasi examen de admitere) si sa nu se mai permita nici unui absolvent de clasa a 8-a sa-si continue studiile daca nu cunoaste limba romana la perfectie.

am si eu o prupunere ...toti cei care sau mutat in Ardeal in ultimii 30-40 de ani sa se duca frumusel acasa in moldova si olétenia ca sa nu fie stresati de "bozgori" ...daca tot nu se simt bine acolo .!!! coolspeak.gif

Adios ca eu am plecat de aici , cum au plecat majoritatea oamenilor normali ..mariuspetru, Gheorghe D. E-boy , ....etc Nu merita sa pierzi vremea cu niste zapaciti la cap....un lucru e sigur sunt multi roman care s-au saturat de aceste mentalitati balcanice retrograde ...si asta e un lucru inbucurator ...
Sunt si alte forumuri .
Pt restul ....fierbeti-va in sucul verde cu iz nationalist in continuare , Succes.
Viitorul e tot pt noi cei care vrem sa schimbam ceva in bine in aceasta tara , si sa nu ramanem cu ideiile secolului 18-19....
byby

cartman_sp99
QUOTE(Kukker @ Mar 12 2006, 16:41) *
Adios ca eu am plecat de aici , cum au plecat majoritatea oamenilor normali ..mariuspetru, Gheorghe D. E-boy , ....etc Nu merita sa pierzi vremea cu niste zapaciti la cap....un lucru e sigur sunt multi roman care s-au saturat de aceste mentalitati balcanice retrograde ...si asta e un lucru inbucurator ...
Sunt si alte forumuri .
Pt restul ....fierbeti-va in sucul verde cu iz nationalist in continuare , Succes.
Viitorul e tot pt noi cei care vrem sa schimbam ceva in bine in aceasta tara , si sa nu ramanem cu ideiile secolului 18-19....
byby

wave.gif sper sa te tii de cuvant si sa nu faci si tu ca Naga rolleyes.gif

am si eu o prupunere ...toti cei care sau mutat in Ardeal in ultimii 30-40 de ani sa se duca frumusel acasa in moldova si olétenia ca sa nu fie stresati de "bozgori" ...daca tot nu se simt bine acolo .!!! coolspeak.gif

roll2.gif vezi sa nu ne mutam pana in Budapesta si sa stam vreo 1000 de ani acolo ca si asa am auzit ca vreo 950 de ani o sa fim singuri acolo daca ai inteles aluzia !! death.gif e cea mai mare prostie pe care am auzit-o de la tine, romanul sta unde vrea el nu unde il trimiti tu ... wink.gif
romaximusro
kukker atunci cand jignesti oameni de buna credinta facandu-i anormali si cand glorifici persoane ca mariuspetru normali (uiti cum jignea oamenii in masa? ) nu putem decat sa-ti uram drum bun si cale batuta. Nu ne va fi dor de tine si speram sa nu ne scrii scrisori de bun ramas.
eyer

Calea de mijloc ar fi ca fiecare (fie majoritar, fie minoritar) sa invete o limba de circulatie internationala. In felul asta, vorba englezului "we're even" si dispar barierele de comunicare. Fara sa mai vorbim de faptul ca e vorba ca RO sa fie bagata in UE, folks, deci treaba cu limba straina, devine un "must". In plus, invatatul (unei limbi straine) contribuie la igiena neuronilor wink.gif
Tuliman

Sunt si alte forumuri .
byby

Eventual daca ne-ai da cateva argumente, exemple concrete, poate ai avea sanse sa ne convingi de superioritatea mentalitatii tale, pana atunci....esti doar un oarecare care sufera de mania persecutiei. In topicul asta nu am vazut nicaieri cuvantul "bozgor" si nici nu prea am inteles care e legatura intre ce am spus eu si revenitul oltenilor si moldovenilor....?

Prin oameni normali tu intelegi DOAR acei oameni care au aceleasi pareri ca si tine? In loc sa aduci argumente intr-o discutie, iti iei jucariile si pleci?
"mentalitati balcanice retrograde" care sunt acelea? Iar, fara exemple concrete sau argumente, se cheama ca vorbim de dragul de a ne baga in seama.

Pana acum, in ultimele cateva pagini ale discutiei, ai jignit vreo cateva persoane si ai aratat ca nu esti prea tolerant, asta e mentalitatea ta "de secol 21"?
floryyn
Probabil doreste un Ip si Traznea la scara larga. Va amintiti ce-au putut sa faca cu Cofariu?

Probabil doreste un Ip si Traznea la scara larga. Va amintiti ce-au putut sa faca cu Cofariu?
Galland

Sunt si alte forumuri .
byby

bai nene, eu nu ma prea pricep la treaba asta cu ungurii si Tinutul Secuiesc. eu stiu ca am mers la Tusnad in statiune si la Covasna si am trecut o data si prin Targu Mures. mi-a placut super si n-am avut probleme cu toate ca nu stiu o boaba ungureste. restul e apa de ploaie si propaganda ieftina, parerea mea.
Si daca isi fac astia regiune ce pana mea e cu asta?
sa-si faca nene si sa ne facem si noi ca sa ne ramana banii la bugetu local ca ne jupoaie astia care gestioneaza bugetul central! Ce dracu fac cu banii, nu stiu, ca soselele tot ca dracu arata si ne facem de cacao la toti strainii care intra in tara asta. death.gif
parerea mea e ca sa inceapa ungurii cu tinutul lor si daca le merge bine, sa nu-mi sariti in cap cu vorbe mari, dar eu ma mut acolo! invat si ungureste, care e treaba? Ca aici nu poti sa-ti gasesti un rost ca lumea, totul e pe spaga si daca nu ai pile si relatii si nu te duci cu teancul de coco nu faci nici o branza si nu-ti gasesti un loc de munca, chiar daca esti baiat finut si cunosti carte destula! death.gif
cartman_sp99
QUOTE(Galland @ Mar 12 2006, 17:14) *
bai nene, eu nu ma prea pricep la treaba asta cu ungurii si Tinutul Secuiesc. eu stiu ca am mers la Tusnad in statiune si la Covasna si am trecut o data si prin Targu Mures. mi-a placut super si n-am avut probleme cu toate ca nu stiu o boaba ungureste. restul e apa de ploaie si propaganda ieftina, parerea mea.
Si daca isi fac astia regiune ce pana mea e cu asta?
sa-si faca nene si sa ne facem si noi ca sa ne ramana banii la bugetu local ca ne jupoaie astia care gestioneaza bugetul central! Ce dracu fac cu banii, nu stiu, ca soselele tot ca dracu arata si ne facem de cacao la toti strainii care intra in tara asta. death.gif
parerea mea e ca sa inceapa ungurii cu tinutul lor si daca le merge bine, sa nu-mi sariti in cap cu vorbe mari, dar eu ma mut acolo! invat si ungureste, care e treaba? Ca aici nu poti sa-ti gasesti un rost ca lumea, totul e pe spaga si daca nu ai pile si relatii si nu te duci cu teancul de coco nu faci nici o branza si nu-ti gasesti un loc de munca, chiar daca esti baiat finut si cunosti carte destula! death.gif

Nu polemizez cu tine pentru ca nu are rost mai era unu' care sustinea la fel ca tine ideea asta.Daca prin reducere la absurd asa-zisul "Tinut secuiesc" va obtine autonomia teritoriala va depinde economic in proportie de 90 % de Romania asa ca lasa gargara ieftina cum ca, "vezi doamne ce mare economie are tara, dar pacat ca bucurestenii aia lenesi ne mananca banii si din cauza asta vrem autonomie teritoriala" , ca sa ne facem drumuri bre ...!! wink.gif
sorin mok
Prin argumente economice nu se poate justifica o autonomie teritorială; iar una culturală nici atât.
Asta de parcă în regiunile locuite majoritar de etnici secui(dar nu 100%)ar exista o industrie modernă la superlativ în care inginerii și muncitorii secui se epuizează pentru a susține un stat străin.

Ipozeză de lucru: secuii obțin autonomie teritorială și formează statul Secui. Acest stat va avea o minoritate unică: cea românească. Întrebarea este: acestă minoritate are dreptul să-și proclame autonomia teritorială? Că doar are și ea drepturi!
Galland
QUOTE(cartman_sp99 @ Mar 12 2006, 17:36) *
Nu polemizez cu tine pentru ca nu are rost mai era unu' care sustinea la fel ca tine ideea asta.Daca prin reducere la absurd asa-zisul "Tinut secuiesc" va obtine autonomia teritoriala va depinde economic in proportie de 90 % de Romania asa ca lasa gargara ieftina cum ca, "vezi doamne ce mare economie are tara, dar pacat ca bucurestenii aia lenesi ne mananca banii si din cauza asta vrem autonomie teritoriala" , ca sa ne facem drumuri bre ...!! wink.gif

polemizezi nu polemizezi, mie nu prea imi pasa. nu stau sa frec forumul asta toata ziua ca altii care se agita de mama focului de frica sa nu ne ia ungurii Transilvania! ce sa spun, mare patriotism. death.gif
Mie nu-mi pasa nci cat negru sub unghie de toti nebunii care cad in plasa lui Vadim si Tokes si spumega pe aici mi-am spus parerea si gata.
mai nene, treaba cu dependenta economica de restul Romaniei este o abureala, ma mir ca nu-ti dai seama de asta. adica aia urla ca nu vor sa-si faca un stat, ci doar o regiune autonoma si tu ma iei cu dependenta economica, vami, taxe si accize la frontiera. Hai ca sunteti culmea, pe cuvantul meu daca nu sunteti haiosi! biggrin.gif
Pai una e regiunea si alta este TZARA si STATUL, nene!
au spus aia ca vor sa-si faca un stat? eu am inteles altceva din proclamatiile alea, care fie vorba intre noi sunt si alea pline de propaganda de cacao la fel ca in ziarele lui vadim puke.gif
Eu cred ca n-aveti ce face acasa si frecati netu aiurea. Daca imi sariti in cap, mi se falfaie, ca si asa vad ca fiecare vorbeste degeaba pe aici, nimeni nu intelege nimic si totul e o abureala!
Hai, mai bine mergem sa bem o berica in oras si da-o dracului de politica ca oricum e treaba altora nu a noastra. cheers.gif
Ayame
bai nene, eu nu ma prea pricep la treaba asta cu ungurii si Tinutul Secuiesc. eu stiu ca am mers la Tusnad in statiune si la Covasna si am trecut o data si prin Targu Mures. mi-a placut super si n-am avut probleme cu toate ca nu stiu o boaba ungureste. restul e apa de ploaie si propaganda ieftina, parerea mea

nici eu , o singura data am fost in arad si intimplator am intrat intr-un chiosc in care vinzatoarele erau doua babe si vorbeau ungureste, cind le-am cerut ce am avut nevoie mi-au vorbit pe romaneste, si, am fost in vizita si la famili de unguri cit am fost musafir s-a vorbit romaneste, am ramas susprinsa de ospitaliteatea oamenilor din acea zona...
vara-mea e din Harghita pina la 6 ani nu a stiut romaneste si cind s-a casatorit a venit cu sotul ei in bucuresti la mine a vorbit daor in romaneste, oricum stia ca eu nu inteleg nimic in afara de ...nem tudo..
fanariotul

Degeaba incerci sa fii inteligent; peste 30-40 de ani, istoria o sa va aseze o frumoasa coroana pe monument. Si tot ea va consemna, negru pe alb, cum AU FOST ODATA niste autonomi. biggrin.gif

Nu in ultimul rand, istoria va consemna si "eroicul" razboi electronic purtat de cavalerii stralucitori kukker, mariuspetru, gh. dracu & stuff. coolspeak.gif

Un razboi scurt, violent, sangeros, in care au pierit o multime de clone. biggrin.gif
Milan
QUOTE(sorin mok @ Mar 9 2006, 13:29) *
Există o națiune secuiască??? Au și instituții specifice???? De când asta??
Sunt doar o etnie. Minoritară, și atât. Cu drepturi și obligații față de națiunea română (care-i include și pe ei, alături de celelate 12 minorități etnice) și statul român (și instituțiile sale) - (dacă pot să facă stagiu militar în armata romană, dacă sunt căsătoriți sub legea română, pot să facă și pușcărie română pentru incitare la violență. Există o Constituție, în ciuda dorințelor unora sau altora (mă includ și eu , evident), care TREBUIE respectată.

radumuki mi-a informat, ca scriind "idiot" am jignit pe tine. iti cer scuze. mi-am pierdut capul.

ma corectez:

Mai multe provocatii ca postul tau mai sus, mai tare secuii sa se simta o natiune si mai degreaba vor sa formeze institutile lor (afara de CNS).

numai bine, peace peacefingers.gif
Gheorghe Dracu
QUOTE(fanariotul @ Mar 12 2006, 18:42) *
Degeaba incerci sa fii inteligent; peste 30-40 de ani, istoria o sa va aseze o frumoasa coroana pe monument. Si tot ea va consemna, negru pe alb, cum AU FOST ODATA niste autonomi. biggrin.gif

Nu in ultimul rand, istoria va consemna si "eroicul" razboi electronic purtat de cavalerii stralucitori kukker, mariuspetru, gh. dracu & stuff. coolspeak.gif

Un razboi scurt, violent, sangeros, in care au pierit o multime de clone. biggrin.gif

Gogule, probleme, ma? Cum vrei sa iti demonstrez ca nu sunt clona nimanui? Din partea mea, poti intreba moderatorii. Sau insinuezi ca sunt una si aceeasi persoana cu Kukker si Marius Petru? Ai buba mare nene! Kukker e un tip de treaba, nu cred sa poti reusi sa il inflamezi cu gogosile tale. La fel si Marius Petru.

Nu pricep ce vrei sa spui cu cavaleri stralucitori. Poate ai amabilitatea sa imi explici.

Mi-ar place sa stiu daca nu cumva esti vreun moldovean pripasit prin Ardeal infricosat de posibilitatea de fi obligat sa invete o limba noua... Cea romana.

QUOTE(Ayame @ Mar 12 2006, 18:07) *
nici eu , o singura data am fost in arad si intimplator am intrat intr-un chiosc in care vinzatoarele erau doua babe si vorbeau ungureste, cind le-am cerut ce am avut nevoie mi-au vorbit pe romaneste, si, am fost in vizita si la famili de unguri cit am fost musafir s-a vorbit romaneste, am ramas susprinsa de ospitaliteatea oamenilor din acea zona...
vara-mea e din Harghita pina la 6 ani nu a stiut romaneste si cind s-a casatorit a venit cu sotul ei in bucuresti la mine a vorbit daor in romaneste, oricum stia ca eu nu inteleg nimic in afara de ...nem tudo..

Pai si cum, nu te-au refuzat? Nu ti-au intors spatele? Curios, legendele spun altceva... rolleyes.gif
Morticia
QUOTE(Gheorghe Dracu @ Mar 12 2006, 19:11) *
Gogule, probleme, ma? Cum vrei sa iti demonstrez ca nu sunt clona nimanui? Din partea mea, poti intreba moderatorii. Sau insinuezi ca sunt una si aceeasi persoana cu Kukker si Marius Petru? Ai buba mare nene! Kukker e un tip de treaba, nu cred sa poti reusi sa il inflamezi cu gogosile tale. La fel si Marius Petru.

Nu pricep ce vrei sa spui cu cavaleri stralucitori. Poate ai amabilitatea sa imi explici.

Mi-ar place sa stiu daca nu cumva esti vreun moldovean pripasit prin Ardeal infricosat de posibilitatea de fi obligat sa invete o limba noua... Cea romana.
Pai si cum, nu te-au refuzat? Nu ti-au intors spatele? Curios, legendele spun altceva... rolleyes.gif

Wow. Tampeniile "se-ntoarce". Parca plecaserati de pe Sp si plangea Kukker pe-aici....
fanariotul

Ghita, am spus eu ca esti clona cuiva ? Unde m-am referit la tine cand am vorbit de clone ? Ai probleme cu intelegerea limbii romane ghita ?

Cavalerii stralucitori...? Cauta in mesajele lui mariuspetru rolleyes.gif

Ti-ar placeA; mi-ar placeA, etc.
Cred ca ai lipsit intentionat de orele de limba si literatura romana, preferandu-le in schimb pe cele despre regionalizare, facute pe vreun gard autonom secuiesc. death.gif

Invata dreaqu' limba romana, si dupa aceea incerca sa dai lectii. smile.gif

Stii cum e, gura bate curu'. coolspeak.gif
Gheorghe Dracu
Fanariotule, mi-am propus sa nu prea mai intru pe SP (e vorba de Softpedia, nu de indemnul pe care ti-l adresez din toata inima) din cauza coborarii nivelului discutiei si interferarea unora ca tine.

Ai scris mai devreme despre clone, despre mine, mariuspetru, kukker. De asta am socotit necesar sa iti mai spun odata ca nu am clone pe Softpedia. Limba romana nu se rezuma doar la gramatica, ci si la ortoepie. Deci incearca sa scrii concis, si macar pe intelesul tau.

Iti doresc si tie sa te indragostesti nebuneste de o unguroaica si sa fii atat de orbit de iubire (esti in stare de asa ceva?) incat sa inveti limba maghiara. Iti doresc apoi sa mergi la ea acasa, la rudele ei de la sat sa vezi ce e aia ospitalitatea maghiara.
fanariotul
Vezi cu ma confunzi cu o domnisoara. smile.gif

Altfel, citeste mesajul lui kukker, el vorbea despre romani de treaba ca tine, mariuspetru & stuff.

Eu o sa plang foarte tare de acum inainte ca lipsesc adeptii "romani" ai autonomiei. tongue.gif

Aha, ai editat mesajul...
Gheorghe Dracu
Funariotule, autonomie va fi oricum. Poate ca nu in termenii secuilor, dar intr-un fel va fi in mod cert odata cu integrarea. Iti redoresc cele de mai sus!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.