Ce doreste natiunea secuiasca ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33

radumiki

QUOTE(romaximusro @ Mar 10 2006, 11:08) *
eu cred ca daca proclama kkturi din astea statul roman ar avea motive legale sa-i cerceteze penal pe gigeii astia nu? Pentru incalcarea constitutiei..Ma insel?

Poate ca sunt deja cercetati...sa vedem daca vor fi si acuzati ! naughty.gif
akenathon
si ungurii se inrudesc cu turcii...
popoare fino-ugrice: unguri, turci, finlandezi, estonieni etc..

shimen_musashi
QUOTE(caterinas2 @ Mar 10 2006, 11:06) *
Pai daca maghiarii nu au nici o treaba cu secuii de ce mai cer protectoratul Ungariei?
In afara de asta sa stii ca nu l-am intrebat pe fiecare in parte daca este ungur sau secui.

Corect
Ce treaba are Ungaria in toata povestea asta? Care sunt interesele ei pana la urma? Sa nu uitam si urmatorul aspect: Ungaria face parte din UE, noi nu (deocamdata) si pana una alta un mic cuvant si o mica influenta (sau mare) in cadrul acestei organizatii, deci UE isi poate da cu parerea.

Si mai e o problema: avem o constitutie si avem niste legi; toti cetatenii romani suntem datori sa le respectem. TOTI. De ce nu se aplica legea?

peacefingers.gif
CapitanuPICARD
stimati moderatori, oare cine se ascunde in spatele userului nono2222 ? rolleyes.gif

vrea careva dintre moderatori niste capturi de ecran cu mesajele "pioase" ale celor care amintesc despre dialog? smile.gif
caterinas2
Pe mine nu o data m-a deranjat sa vad la TV interviuri cu CETATENI ROMANI care vorbeau intr-o alta limba decat cea romana (stiti la care ma refer) pentru simplul motiv ca nu stiau sa vorbeasca romaneste. Este posibil ca un cetatean al unei tari sa nu cunoasca limba tarii respective?
Din cate stiu eu, cei care emigreaza in SUA dau examen de limba engleza, deci sunt obligati sa cunoasca limba tarii in care vor sa traiasca.
Elena_Din_Troia
Pai daca maghiarii nu au nici o treaba cu secuii de ce mai cer protectoratul Ungariei?
...

Ar trebui să răspundă aici un secui adevărat. Dar cred că pe acest forum nu vom găsi un secui. Sunt doar câte sute de persoane şi - sinceră să fiu - nu prea cred că existe cel puţin unul cu o conexiune internet. Probabil locuiesc la sat şi majoritatea au o stare materială - hai să nu zic proastă pt că i-aş jigni , şi doresc asta - precară. console.gif

...
In afara de asta sa stii ca nu l-am intrebat pe fiecare in parte daca este ungur sau secui.

Păi asta e o problemă veche. De pe vremea răposatului şi mult prea decedatului (şi aşa va rămîne de-a pururea şi în vecii vecilor amin) imperiu austro-ungar. Datorită procesului de maghiarizare, săracii de ei (vorbesc aici de secui - clar mellow.gif ) nu mai ştiu prea bine ce sunt. Îi compătimesc pentru situaţia lor huh.gif .

Pace vouă cetitorilor peacefingers.gif .
biggrin.gif
shimen_musashi
QUOTE(caterinas2 @ Mar 10 2006, 11:27) *
Pe mine nu o data m-a deranjat sa vad la TV interviuri cu CETATENI ROMANI care vorbeau intr-o alta limba decat cea romana (stiti la care ma refer) pentru simplul motiv ca nu stiau sa vorbeasca romaneste. Este posibil ca un cetatean al unei tari sa nu cunoasca limba tarii respective?
Din cate stiu eu, cei care emigreaza in SUA dau examen de limba engleza, deci sunt obligati sa cunoasca limba tarii in care vor sa traiasca.

Sau va mai aduceti aminte acum 2 sau 3 ani, nu mai stiu sigur, a fost la tv un reportaj despre tinerii din Harghita si Covasna, baieti, inrolati in armata romana, care habar nu aveau sa vorbeasca romaneste? Ei ne apara hotarele tarii?

Cum de anul acesta din septembrie sau octombrie aramata n-o sa mai fie obligatorie, ci se va face pe baza de voluntariat si cu contract, va dati seama ca in aceste judete o sa fie o mica armata de unguri????????? Ca o sa fie si inarmata???????? Realizati chestia asta????????? (eu abia acuma imi pun aceasta problema)
Va mai trebui sa le acorde cineva autonomia? Nici vorba - o sa si-o ia singuri.
[color=#FF0000]

peacefingers.gif

Elena_Din_Troia
picard băiete îmi ești dator cu răspunsul la o întrebarea din postul #120.

QUOTE(shimen_musashi @ Mar 10 2006, 11:36) *
... si-o ia singuri.[/b][color=#FF0000]
peacefingers.gif

Ca să-l parafrazez pe "al meu mascul" kisstogether.gif > "se iau singuri cu mâna de p..." biggrin.gif ca să facă ... o l....ă mare biggrin.gif.
Mă scuzați de limbaj dar nu m-am putut abține cât am văzut ultimul comentariu a lui musași. laugh.gif

Revenind la topic aș spune că aici se merge ... pe greșeala ardversarului ...

Pace vouă , inclusiv minoritarilor peacefingers.gif
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 11:56) *
Ca să-l parafrazez pe "al meu mascul" kisstogether.gif > "se iau singuri cu mâna de p..." biggrin.gif ca să facă ... o l....ă mare biggrin.gif.
Mă scuzați de limbaj dar nu m-am putut abține cât am văzut ultimul comentariu a lui musași. laugh.gif

Revenind la topic aș spune că aici se merge ... pe greșeala ardversarului ...

Pace vouă , inclusiv minoritarilor peacefingers.gif

Imi place ca esti foarte activa. wink.gif
Deasemenea, analiza "literara" facuta de tine in mesajul nr.120 rivalizeaza cu cele ale lui Maiorescu. biggrin.gif
Plesu cred ca se zvarcoleste in asternut de invidie.
Cartarescu deja se gandeste sa-si schimbe stilul.
Manolescu se gandeste sa se lase de meserie.
Patapievieci se considera un ratat dupa citirea randurilor tale.
Etc.
La mai multe.
Elena_Din_Troia

QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 12:20) *
Imi place ca esti foarte activa. wink.gif
...

Stai liniştit: sunt şi activă şi pasivă ... laugh.gif console.gif

QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 12:20) *
...
Deasemenea, analiza "literara" facuta de tine in mesajul nr.120 rivalizeaza cu cele ale lui Maiorescu. biggrin.gif
...

Deh ... analiza respectivă nu-mi aparţine, din păcate confusedsmiley.png.

Orşicum, acum că u[o]ser-ul naga şi-a proclamat independenţa faţă de softpedia identificând în acest sens soluţia de a pleca acasă - prin asta eu înţeleg în ţara de origine a etniei de care aparţine - mă adresez ţie şi altor minoritari cu îndemnul de a rezolva/soluţiona această cerere (vezi titlul topic-ului) privind secuii pe cale paşnică emigrând la origini, adică în ţara de origine cool.gif . console.gif

go captain planet;
go;
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 12:49) *
Stai liniștit: sunt și activă și pasivă ... laugh.gif console.gif
Deh ... analiza respectivă nu-mi aparține, din păcate confusedsmiley.png.

mă adresez ție și altor minoritari cu îndemnul de a rezolva/soluționa această cerere (vezi titlul topic-ului) privind secuii pe cale pașnică emigrând la origini, adică în țara de origine cool.gif . console.gif

go captain planet;
go;

Mai bine activa, oricum. wink.gif

Venind acest mesaj din Troia, il iau ca pe o gluma. tongue.gif
sofian george
Parerea mea este ca suntem manipulati de serviciile atat de iubite de Basescu.Cred de asemenea ca si UCM-ul este manipulat si folosit de servicii.Daca o sa iasa cu bum-bum la Odorhei serviciile vor trece prin parlament fara probleme legile privind securitatea nationala.Basescu va fi extrem de multumit ca va obtine cu ajutorul serviciilor al doilea mandat si poate un al treilea dupa modelul Lukasenko.P.S.Nu am nimic cu Basescu,l-am votat,dar cand vad ce intelege el prin a conduce tara ma gandesc ca gaseam ceva mai bun de facut in ziua votului decat sa ma duc la vot.
Elena_Din_Troia
QUOTE(niculae88 @ Mar 10 2006, 13:02) *
Toata povestea asta e o punere la cale. Eu il suspectez pe Basesku! death.gif

Alt "genetician" care a descoperit oaia doly.

QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 12:59) *
...
Venind acest mesaj din Troia, il iau ca pe o gluma. tongue.gif

Ia-l ca pe un mesaj prietenos. smile.gif

Adică ... luaţi-l ...

QUOTE(sofian george @ Mar 10 2006, 13:06) *
... bum-bum ...

Ar fi cea mai mare greșeală.
Sunt sigură că nu se vor petrece evenimente de genul aceste.

DIVIDE ET IMPERA
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 13:15) *
Ia-l ca pe un mesaj prietenos. smile.gif

Yep.

Fanariotul + Elena din Troia= Love tongue.gif

O cafe con aroma de mujer ? tongue.gif
Johnnywal
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 10:33) *
Păi asta e o problemă veche. De pe vremea răposatului și mult prea decedatului (și așa va rămîne de-a pururea și în vecii vecilor amin) imperiu austro-ungar. Datorită procesului de maghiarizare, săracii de ei (vorbesc aici de secui - clar mellow.gif ) nu mai știu prea bine ce sunt. Îi compătimesc pentru situația lor huh.gif .

maghiarizarea secuilor in timpul imperiului austro-ungar?? blink.gif
Si pana atunci ce limba vorbeau??
Elena_Din_Troia
QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 13:17) *
...
O cafe con aroma de mujer ? tongue.gif

Café ... naughty.gif
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 13:24) *
Café ... naughty.gif

...con aroma de mujer ! naughty.gif
Elena_Din_Troia
QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 13:17) *
Yep.

Fanariotul + Elena din Troia= Love tongue.gif
...

Deși arheologul german Heinrich Schliemann a plasat Troia undeva prin vestul Turciei de astăzi naughty.gif ... nu pot pune semnul egal . photo.gif
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 13:28) *
Deși arheologul german Heinrich Schliemann a plasat Troia undeva prin vestul Turciei de astăzi naughty.gif ... nu pot pune semnul egal . photo.gif

Dap, geografia ne omoara. biggrin.gif

Totusi, ma asteptam sa poti mai mult, avand in vedere analiza literara din mesajul 120. wink.gif
Elena_Din_Troia
QUOTE(fanariotul @ Mar 10 2006, 13:32) *
Dap, geografia ne omoara. biggrin.gif

Totusi, ma asteptam sa poti mai mult, avand in vedere analiza literara din mesajul 120. wink.gif

Nu e timpul pierdut biggrin.gif

Aveți grijă copii ce faceți cât lipsesc și eu. Să nu începeți al III-lea război mondial. laugh.gif
fanariotul
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 13:42) *
Nu e timpul pierdut biggrin.gif

Aveți grijă copii ce faceți cât lipsesc și eu. Să nu începeți al III-lea război mondial. laugh.gif

Incercam sa avem grija de noi. biggrin.gif

Alfel, daca se intampla ceva este vina Elenei, se stie asta. wink.gif
eyer
QUOTE(Elena_Din_Troia @ Mar 10 2006, 11:33) *
Ar trebui să răspundă aici un secui adevărat. Dar cred că pe acest forum nu vom găsi un secui. Sunt doar câte sute de persoane și - sinceră să fiu - nu prea cred că existe cel puțin unul cu o conexiune internet. Probabil locuiesc la sat [...]
Sa nu uitam ca exista cel putin 3 orase(le) numite chiar asa: Targu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc tongue.gif

Cat despre numarul secuilor ce traiesc in Romania, din trei click-uri, aflam destule:
Based on the latest Romanian statistics, approximately 1,400,000 ethnic hungarians live in Romania, mostly in Harghita, Covasna and parts of Mureș and Cluj counties. Those, who are are living in these four counties, and using hungarian language as main, consider themselves as Szekelys, (ethnic hungarians living in other counties are not). Their number is approximately 670.000. Szekelys accounting for an important part of the Hungarian minority in Romania. There is a Székely initiative to attain autonomy for a Székelyföld region, on the model of the Spanish autonomous community of Catalonia. [...]
The Székely live mainly in Harghita, Covasna and Mureș counties:
County Székely Population
Harghita 275,841 - 84.61%
Covasna 164,055 - 73.81%
Mureș 227,673 - 39.26%
The relatively small and isolated Székely population on the border of Cluj and Alba counties (former Aranyosszék) assimilated more significantly during the 20th century than inhabitants of the compact Székely areas. They can be estimated to be less than 20,000 today. The Székelys of Bukovina form a culturally separate group with its own history.
sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Secui
CapitanuPICARD
eyer, tu ai uitat sa imi spui si mie in mod CONCRET, care este lobby-ul maghiar in strainatate. sau cumva nu ai ce sa spui? smile.gif

constatare: lumea nu prea mai stie sa citeasca sau sa se informeze. wikipedia a devenit un fel de dumnezeu al datelor "corecte" tongue.gif
bully-mac
QUOTE(shimen_musashi @ Mar 10 2006, 11:36) *
Cum de anul acesta din septembrie sau octombrie aramata n-o sa mai fie obligatorie, ci se va face pe baza de voluntariat si cu contract, va dati seama ca in aceste judete o sa fie o mica armata de unguri????????? Ca o sa fie si inarmata???????? Realizati chestia asta????????? (eu abia acuma imi pun aceasta problema)
Va mai trebui sa le acorde cineva autonomia? Nici vorba - o sa si-o ia singuri.
[color=#FF0000]
peacefingers.gif

alooo...uuu...Pamantu catre Luna....
si pana in 2007, si dupa, repartizarea in unitatile militare nu se face dupa bunul plac al racanului ... vine Pisti si zice "no bine me, io vreu in Horghito, la Kereszturi de Balte, che acolo imi ste Ildiko", nici Gheorghe, care raspunde cu glas raspicat "maaa... io vreu sa ma duc la parasutisti in Agarbiciu de vale, nu ma plimba pe mine cine sti epe unde...la Agarbici , auzi?" ...
stii ...exista la incorporare un bilet care iti vine acasa, si scrie "te prezinti la unitatea militara din ..."...varfu dealului, si sa te vad eu atunci ca zici, "nu vreau"

asa ca nu te agita degeaba cu armata formata in Harghita, numai din Pisti, si Gyuri ... daca te strofoci putin, iti dai seama ca se intampla tocmai invers ... ii trimite prin Ardeal, Craiova, sau cine stie unde...ia intreaba printre cunostinte, n-au intalnit nici un maghiar care a facut armata la Craiova?... naughty.gif
eyer
QUOTE(CapitanuPICARD @ Mar 10 2006, 16:08) *
eyer, tu ai uitat sa imi spui si mie in mod CONCRET, care este lobby-ul maghiar in strainatate. sau cumva nu ai ce sa spui? smile.gif

mda, ajunsesem ieri, de pe net, la vreo juma' de duzina de link-uri suficient de edificatoare pe tema (le aveam pastate in Notepad) cand s-au apucat sa se harjoneasca cei doi catei ai mei, si, guess what ... mi-au scos shtekerul din priza, dammit! sooo.... confusedsmiley.png

da', chiar asa, fara motoare de cautare 'n all, nume (cu rezonanta) ca George Soros, Nicholas Sarcozi, de pilda, parca-parca spun (si ele) ceva, eh? wink.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.