divizor de frecventa cu 10 sau 100

luc79

am nevoie de o schema de divizor care pusa la intrarea in frecventmetru (al meu merge pana la 20mhz)sa il faca sa masoare pana la 60mhz.
sa fie zecimal.si sa aiba integrate care sa se gaseasca in comert.
multumesc mult.
Dj Shock
Este suficient un divizor cu 10, deci din 60 Mhz face 6 Mhz. Iei un numarator TTL si il presetezi sa numere pana la 10.

luc79
QUOTE(Dj Shock @ Mar 7 2006, 19:13) *
Este suficient un divizor cu 10, deci din 60 Mhz face 6 Mhz. Iei un numarator TTL si il presetezi sa numere pana la 10.

da e suficient sa divida cu 10,dar vreau schema care sa fie realizabila nu teorie.
gec
Inca o lamurire! Vrei doar divizorul sau si intrarea analogica
luc79
QUOTE(gec @ Mar 7 2006, 19:46) *
Inca o lamurire! Vrei doar divizorul sau si intrarea analogica

doar divizorul de restul ma ocup eu.
daca e pe cablaj e ok,poate fi si formatorul de semnal
gec
incearca asta
luc79
QUOTE(gec @ Mar 10 2006, 12:00) *
incearca asta

mersi mult qec.mai ai si altele? asta e buna dar nu sunt sigur ca se ridica la 50mhz

Dj Shock
Foloseste niste bistabile de viteza pentru a aduce cei 60 Mhz la 30 Mhz sau chiar la 15, de unde poti diviza lejer cu niste numaratoare gen 74193 smile.gif

Oops, nici nu am vazut ca frecventzmetrul tau duce pana la 20 Mhz tongue.gif
Dar ca chestie, poti folosi totusi numaratoare pentru a ajunge la divizare cu 10 ca sa nu fii nevoit sa socotesti smile.gif Deci o divizare cu 2 prin bascula rapida si una cu 5 prin numarator wink.gif
gec
Principiul este bun dar trebuie modificata partea de intrare pt frecvente mai mari, pune tranzistori de radiofrecventa dinseria BF frecvente inalte, si modifica valorile condensatorilor C1 cu 10-33p si C2 1n, poti scoate cele doua diode de protectie la intrare si eventual maresti valoarea lui R1
Dj Shock

omul vrea mura in gura dry.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.