alexd
5th March 2006, 19:10
Imi cer scuze daca am postat problema mea gresit, dar m-am gandit ca fiind topicul de electronica, poate se gaseste cineva dornic sa ma ajute. Iata si problema:
La autoturismul meu Renault 25, din cauza unei pene electrice minore, s-a intamplat ceva la computerul de bord. Singurul lucru afectat a fost litrometrul de benzina. Acest tip de masina are litrometru digital, adica afiseaza cantitatea de benzina in cifre reprezentand litri. Singura posibilitate de reparatie este inlocuirea ceasurilor de bord, care contin si traductorul - lucru mult prea costisitor.
In prezent aplic o alta metoda de determinare a cantitatii de benzina aflate in rezervor, si anume prin folosirea unui multimetru direct conectat pe cele 2 borne ale sondei de benzina din rezervor. Schema este urmatoarea:
0.5 ohmi/ litru.
8 ohmi = rezervor plin
345 ohmi = rezervor gol .
Imi doresc foarte mult si sunt dispus sa platesc pretul cerut pe un device care sa inlocuiasca multimetrul meu ( cam incomod si inestetic), si care, daca nu cer prea mult, sa traduca in litri cantitatea de benzina. M-ar incanta foarte tare daca "device-ul " ar avea si ceva valente estetice ( sa-l pot integra in locasurile din bord), si sa aibe afisaj luminat ( sa se vada noaptea)....
Va stau la dispozitie celor experti cu detalii necesare "constructiei" device-ului"(daca aceasta este posibila)
Multumesc
gec
5th March 2006, 23:32
Daca poti trimite si o poza cu bordul masinii (zona cu litrometru)
alexd
6th March 2006, 21:07
direct din manualul de utilizare.....afisajul digital din mijloc este cel in cauza....nu tin sa pun "device-ul" in acelasi loc, poate fi complet separat de ceasuri
connectorxp
6th March 2006, 22:32
Ai cautat la dezmembrari sau targuri de piese auto ?????
mitescu
7th March 2006, 08:24
Intrebari:
Afisarea o pui separat, pe(in)bord?
Afisare direct in litrii?