Reglaj automat al sensibilitatii pt un receptor radio MA

valvartej

Salut. Am de facut un receptor radio infradina cu dubla schimbare de frecventa iar una din cerinte este si proiectarea sistemului RAS. Pana acum nu am gasit cum se realizeaza acest sistem banuiesc , ca este tot un fel de RAA. Daca stie careva cum se realizeaza acest sistem sau unde as putea gasii informatii despre el , il rog sa ma lumineze si pe mine. Multumesc
Dj Shock
Acest sistem se realizeaza in functie de piesele folosite. Daca vei utiliza tranzistori este evident ca prima solutie este reglarea polarizarii bazelor. Mai poti folosi amplificatoare operationale (sau tranzistori care formeaza un amp. operational) si reglezi factorul de reactie negativa, stabilind din nou amplificarea.
O alta idee destul de eleganta este atenuatorul cu diode, la care atenuarea depinde de curentul de polarizare a diodelor.

rnihai
QUOTE(valvartej @ Mar 4 2006, 10:26) *
Salut. Am de facut un receptor radio infradina cu dubla schimbare de frecventa iar una din cerinte este si proiectarea sistemului RAS. Pana acum nu am gasit cum se realizeaza acest sistem banuiesc , ca este tot un fel de RAA. Daca stie careva cum se realizeaza acest sistem sau unde as putea gasii informatii despre el , il rog sa ma lumineze si pe mine. Multumesc

salut...am si eu de facut un receptor radio infradina pentru gama de UM. ma ptoti ajuta cu ceva documentatie?bine, eu am deja stabilite datele initiale...dar ma intereseaza un mod de gandire, un algoritm....detaliat trebuie sa proiectez SF2(deci tot cu dubla schimbare de frecventa am si eu), AFI2, detectorul si sistemul de RAA
valvartej
QUOTE(rnihai @ Nov 14 2006, 20:10) *
salut...am si eu de facut un receptor radio infradina pentru gama de UM. ma ptoti ajuta cu ceva documentatie?bine, eu am deja stabilite datele initiale...dar ma intereseaza un mod de gandire, un algoritm....detaliat trebuie sa proiectez SF2(deci tot cu dubla schimbare de frecventa am si eu), AFI2, detectorul si sistemul de RAA

Salut. Ca algoritm nu-mi aduc aminte sa fi avut vreun algoritm; eu am avut proiectarea detaliata la preselector, SF1, AFI1 si RAS (sistem de reglaj al sensibilitatii , care este un fel de RAA pentru preselector-ca sa zic asa). Sch de frecventa eu l-am facut dintr-un modulator MA (modulator cu intrare neliniara daca nu ma insel) iar oscilatorul (heterodina) era un collpitts. AFI-ul acum este in functie de ce cerinte ai...mai ales circuitul oscilat al AFI (iesirea spre detector); banuiesc , ca ai cerinte de genul atenuare pe canalul alaturat, atenuare pe canal imagine, sau atenuare pe canal direct cat si banda de trecere (cel mai probabil ai MA pentru voce , deci undeva pe la 7-8 KHz). In functie de asta poti proiecta AFI ; amplificatorul propriu-zis eu l-am facut cu TEC, iar circuitul oscilant cu LC. La detector nu pot sa ma pronunt ca nu am avut de facut. Variantele de mai sus pot fi implementate mult mai usor cu circuide integrate , dar ai dezavantajul ca nu poti simula circuitul in SPICE si va trebui sa te creada pe cuvant ca merge. Daca nu trebuie simulat in SPICE mergi pe varianta integrata; pentru asta poti consulta http://www.datasheetcatalog.com/ . Bafta

PS: daca am luat-o pe aratura , corectati-ma, ca desi s-a intamplat anu asta multe s-au intamplat din martie (printre care si licenta care nu a avut legatura cu RF). Merci
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.