generator c.c.

electromania

Salutare hobbystilor, am si eu o problema delicata din cauza careia m-am inscris pe acest forum care in fond este unul foarte bun.In Principiu este vorba despre un generator de c.c. de 8KW de la care imi lipseste panoul de comanda,adica "cutia" in care vin legate iesirile din generator.In principiu cam cunosc rolul acestuia, dar in proiectarea si dimensionarea componentelor nu prea ma descurc.Conectarea aparatelor de masura nu e o problema dar nu stiu exact cum sa fac stabilizarea parametrilor,protectia la depasirea valorilor la iesire,cum sa fac sa aiba optiuni la iesire si mono-,sitrifazic pentru ca generatorul are aceste optiuni dupa caracteristicile date pe placuta de pe el.Rog cine poate sa ma ajute,ma descurc cu termenii tehnici fiind si eu electronist mai mult in rep. tv. activez,ajut si eu din domeniul meu cu ce pot.
Dj Shock
In cazul generatorului de CC este chiar simpluta treaba: tensiunea este stabilizata lent prin modificarea turatiei motorului si rapid prin modificarea tensiunii de excitatie a generatorului. Cat despre partea de protectie...ea intra in functiune numai cand stabilizatorul tau da gres si ea are mai multe posibilitati: fie intrerupe total excitatia, fie pune iesirea in scurt...

Acta non verba
QUOTE(Dj Shock @ Mar 3 2006, 08:41) *
In cazul generatorului de CC este chiar simpluta treaba..

laugh.gif foarte simpla treaba...
Dar eu nu vad solutia...
In alta ordine de idei... Ce fel de generator de CC=curent continuu la 8KW este acesta?
Nu cumva este un generator de CA-curent alternativ... ca tot discutam despre conectare mono si trifazica..
Si cum poate cineva sa te ajute cineva daca nu ai prezentat macar verbal cum arata instalatia dpdv electric acum. Cate fire si cum sunt acestea legate... Este lipsa un panou sau ai dori sa-ti confectionezi unul deoarece acesta nici macar nu exista? Trebuie sa faci ceva masuratori, eventual o schita electrica si cel mai bine detalii foto... cool.gif
electromania
sorry, am gresit cu descriera, intradevar este generator c.a..ceea ce am este doar un motor diesel care invarte generatorul si n-am decat firele care ies din cutia unde sunt legate la bobinajul motorului.daca va ajuta este marca WAMEL iar modelul cam greu de descifrat,ceva de genul gz24h fabricatie poloneza eventual si niste situri
bune m-ar ajuta
Dj Shock
In cazul acesta, frecventa este stabilizata prin turatie si tensiunea din excitatie biggrin.gif Ar trebui sa ai si niste fire de la motorul diesel pentru reglajul turatiei (de obicei) smile.gif
Site-uri nu cunosc sad.gif
Acta non verba
QUOTE(electromania @ Mar 3 2006, 10:26) *
..ceea ce am este doar un motor diesel care invarte generatorul si n-am decat firele care ies din cutia unde sunt legate la bobinajul motorului.

Eu am intrebat despre ''istoria'' generatorului... Tu ai un echipament, noi avem doar cateva cuvinte si nu modifica nimeni generatoare acasa, iar cei care fac acest lucru la servici lucreaza pe viu nu prin corespondenta.
Deci cum a functionat acesta, daca sunt elemente modificate sau lipsa tot nu am aflat...
Cate fire sunt, grosimea acestora, cum sunt conectate electric (chiar empiric), detalii eventual schite, etc. adica mai la concret ca altfel povestim povesti despre frecvente si turatii... rolleyes.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.