electromania
3rd March 2006, 08:36
Salutare hobbystilor, am si eu o problema delicata din cauza careia m-am inscris pe acest forum care in fond este unul foarte bun.In Principiu este vorba despre un generator de c.c. de 8KW de la care imi lipseste panoul de comanda,adica "cutia" in care vin legate iesirile din generator.In principiu cam cunosc rolul acestuia, dar in proiectarea si dimensionarea componentelor nu prea ma descurc.Conectarea aparatelor de masura nu e o problema dar nu stiu exact cum sa fac stabilizarea parametrilor,protectia la depasirea valorilor la iesire,cum sa fac sa aiba optiuni la iesire si mono-,sitrifazic pentru ca generatorul are aceste optiuni dupa caracteristicile date pe placuta de pe el.Rog cine poate sa ma ajute,ma descurc cu termenii tehnici fiind si eu electronist mai mult in rep. tv. activez,ajut si eu din domeniul meu cu ce pot.
electromania
3rd March 2006, 10:26
sorry, am gresit cu descriera, intradevar este generator c.a..ceea ce am este doar un motor diesel care invarte generatorul si n-am decat firele care ies din cutia unde sunt legate la bobinajul motorului.daca va ajuta este marca WAMEL iar modelul cam greu de descifrat,ceva de genul gz24h fabricatie poloneza eventual si niste situri
bune m-ar ajuta