*Victor*
3rd March 2006, 08:27
Salutare!
As dori sa pot vedea programele venite prin eter (de fapt unul singur ma intereseaza) fara sa trebuiasca de fiecare data sa scot cablul RCS si sa bag antena de camera in televizor.
Am o piesa care se baga in TV si in care pot intra 2 antene in acelasi timp. Am incercat prin aceasta metoda, dar atunci unele programe de pe cablu se vad bruiate, iar calitatea porogramului care vine prin antena de camera scade si ea. Chiar daca cei de la firma de cablu au avut decenta de a nu suprapune programele transmise de ei cu cele care se prind terestru.
Doresc sa stiu daca exista vreo posibila solutie pentru problema mea.
In cel mai rau caz as putea sa bag antenele intr-o piesa din aceea care se folosea pentru jocurile pe TV din anii '90, iar cand vreau sa comut pe alta antena sa misc un "intrerupator" in stanga sau in dreapta. In cazul acesta as dori sa stiu cum se numeste mai exact o asemenea piesa si de unde pot sa cumpar una.
Sau: as putea sa adaptez cumva antena de camera astfel incat sa intre intr-una dintre intrarile periferice ale televizorului (SCART)?
Va multumesc.
Dj Shock
3rd March 2006, 08:36
*Victor*, problema ta ar trebui sa se poata rezolva cu un splitter (nu chinezarie, ca nu asigura o buna separare) bun care nu permita influente reciproce intre antena de camera si cea tv.
Cat despre comutatoare, ele se pot folosi mecanice in VHF, dar in UHF trebuie realizare chiar mici ca dimensiuni pentru a nu dauna calitatii imaginii. Un comutator "smecher" ar fi unul realizat cu diode de comutatie, prin polarizare poziviva avand loc conductia curentului continuu laolalta cu semnalul util. Separarea semnalului util de curentul continuu se face prin condensatori.
electromania
3rd March 2006, 08:48
Avand in vedere ca mai in toate casele romanilor zace intr-un colt un aparat video nefolosit cel mai la indemana este trecerea uneia dintre semnale prin tunereul aparatului video,iar acesta sa se conecteze la tv. la intrarile periferice existente.Avantajul este ca nivelul semnalului nu sufera modificari si este la indemana oricui aceasta solutie,iar dezavantajul ca ap.video trebuie sa fie alimentat tot timpul .l
Acta non verba
3rd March 2006, 09:50
QUOTE(Dj Shock @ Mar 3 2006, 08:36)

*Victor*, problema ta ar trebui sa se poata rezolva cu un splitter (nu chinezarie, ca nu asigura o buna separare) bun care nu permita influente reciproce intre antena de camera si cea tv. ...
Fals. Total fals.
Nu se pot suma semnale cu frecvente apropiate si de nivel diferit deoarece apar intermodulatii intre acestea.
Ca folosesti un spliter pe post de sumator sau legi cele doua fire impreuna pe direct se obtine acelasi rezultat...
Probabil ca RCS-ul foloseste toate frecventele disponibile si tu receptionezi mai multe semnale pe o antena externa, iar realizarea de filtre de rejectie si filtre FTB pentru anumite canale TV este mult mai dificila fara ajutorul unor echipamente de RF, iar tu nu ai specificat nici macar frecventa pe care emite programul dorit pentru a calcula daca este realizabila solutia cu filtre.
Cat despre diode si comutari electronice la nivel FIF/UIF este o complicatie inutila care oricum poate crea intermodulatii si nu este chiar asa simplu de realizat...
QUOTE(Dj Shock @ Mar 3 2006, 08:36)

Un comutator "smecher" ar fi unul realizat cu diode de comutatie, prin polarizare poziviva avand loc conductia curentului continuu laolalta cu semnalul util. Separarea semnalului util de curentul continuu se face prin condensatori.
Cea mai simpla solutie este folosirea unui VCR asa cum a fost mentionat sau fara a distruge prea mult calitatea semnalului sa-ti confectionezi singur un comutator mecanic.
Acesta ar putea fi realizat din carcasa unui spliter la care se adauga un comutator cu doua pozitii. Pentru eficienta comutatorul ar trebui sa fie montat in carcasa spliterului sau tot montajul sa fie introdus intr-o cutie care se ecraneaza...
*Victor*
3rd March 2006, 19:51
In primul rand va multumesc pentru disponibilitatea acordata. Ma gandisem si eu la treaba cu VCR-ul, dar nu mi-e foarte la indemana si nici nu ar merita efortul.
Pana la urma se pare ca singura solutie cat de cat acceptabila si accesibila in acelasi timp este cea cu comutatorul. Cum nu ma prea pricep la "mesterit", doresc sa va intreb daca exista asa ceva in magazine si unde as putea gasi. Eu aveam un comutator din asta, de la un joc pe TV, dar s-a distrus de mult. Ma poate ajuta cineva?
Multumesc!
PS: @ Acta non verba - Frecventa respectivului canal terestru e pe C27.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.