Remeber [U4]:? "cine reuseste sa vorbeasca detasat despre convingeri profund in [sub]constientul sau, emotionale etc merita o bere!
Asa ca dati daca sunteti degustatori amatori [ori profesionisti] de bere, fugua-fuguta la etajul X si dati clickul care va poate aduce o [binemeritata, racoritoare] bere!
Parca pe mine [ca initiator] nu ma lasa să votez, asa ca, desi mi-i frica sa nu va influentez, iaca imi dau aici cu parerea:
tendita secesionista e vizibila de pe lună si se manifesta in cel putin 2 privinte:
- autonomie administrativa [ma tem ca se subînţelege teritoriala], cică QUOTE să se poată gospodări singuri /QUOTE de parcă Timisoara nu s-ar putea gospodări singură că nu e regiune autonomă! lol
- separatie din ce in ce mai... totală [! trosc - imi trase una peste ureche profa de romană din liceu! lol ] lingvistică [vezi lupta seculară ptr epuraţia etnică* a învăţământului mai mult sau mai puţin... superior dorit de maghiari!] - asta mă deranjează cel mai mult [pe mine personal si pe fiu-miu de 2 ani, care intenţionează să-i facă curte fiicei lui rakoczi şi n-o s-o mai poată face, peste 15 ani, decât în engleză sau în rromanes, ar zice rakoczi
* dur, de acord, dar asa vad eu problema! maybe greşesc, dori-mi-aş să!
ps: celor care au probleme [de orice fel] cu cuvantul secesiune , cititi autonomie, daca vreti, ma rog, nu vad diferenta. - ori oricare alt sinonim !
[later] dac-ar fi sa recunosc sincer, am iţit acest topic SI pentru ca nu mai vreau postari negative pe topcul meu, "pozitiv in convietuirea etnica". Daca ar afi avut sub-subtitlu, l-as fi folosit pentru "Refulati-va aici, si nu la 'pozitiv'!"
[later-later]. chiar acuma, naga scriie, si scrie [pe acest thread] la o postare, de vreo cateva minute bune. Mi-s sigur ca vine si ma face praf cu definitia cuvantului secesiune, care - va zice el - nu se poate confunda cu autonomie!. daca asta o sa scrii, naga, refuz sa accept!