Sistem de boxe 2.1

Smithsonian

Salut pe toata lumea.
Va cer sfatul in achizitionarea unui sistem de boxe mai bun decat cel pe care il am acuma (2 boxe de 1w No name). Ceea ce voi expune aici este ceea ce am vazut in ofertele firmelor din Iasi ce se incadreaza pana in 1.500.000 lei ( nu vreau sa cheltui mai mult pe niste boxe ). Produsele sunt : Altec 121i, Altec AVS 300b, Altec VS 2121, Jazz 6923, Jazz 6936, Jazz 5901, Jazz 6948, Philips MMS 231, Sole S330. Eu am o placa de baza Ga 7Vac cu sunet on board. Imi trebuie cumva alta placa de sunet ?

Firma Altec Lansing
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Firma Jazz Speakers
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul Firma Philips Click pentru a vizualiza atașamentul Firma Sole Click pentru a vizualiza atașamentul
Aceste doua Altec-uri sunt optionale (doar in cazul in care mai strang niste bani ma gandesc la ele) :
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Cunoscatorii in materie sau cei care detin aceste produse (sau prietenii lor) rog sa-si spuna parerea.
Dar despre firmele A4tech, Genius, Creative aveti vreo parere buna ?

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde !!!

P.S. Scuzati ca am deschis un nou topic legat de tema " Ce boxe sa-mi iau ?"
klo
sal
ia vezi :
http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=9066Click pentru a vizualiza atașamentul
e de vanzare la iasi la http://www.livius.ro/produse/logx230.htm si pe la altex parca. sunt usor de gasit si super tari.

sandossu
QUOTE(klo @ Feb 23 2006, 14:19) *
sal
ia vezi :
http://www.logitech.com/index.cfm/products...,CONTENTID=9066Click pentru a vizualiza atașamentul
e de vanzare la iasi la http://www.livius.ro/produse/logx230.htm si pe la altex parca. sunt usor de gasit si super tari.

le-am ascultat si se aud super. le recomand
bchendran
Dar despre firmele A4tech, Genius, Creative aveti vreo parere buna ?

Din astea trei, doar Creative merita luat in considerare. Genius a scos ceva boxe 5.1 de lemn care cica se aud bine, dar nu in categoria asta de pret. Si oricum, nu despre asta ai intrebat.
Logitech sau Altec, zic eu, vezi care se aud mai bine.
Smithsonian
Klo, inainte de a crea topicul am intrat si pe acel site, dar n-am stiut ca este din Iasi, oricum multumesc de indrumare, iar magazinele de genul Altex, Domo si care or mai fi au pretul mai mare la produse decat magazinele cu profil IT
M-am oprit la aceste doua exemplare :
Altec vs 2221 (170 -> 195 ron) si Altec 121i (105 ->120 ron)
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Spefications :
99db SPL
28W RMS
6W/channel / Front speakers @ 4 ohms/ 2" full range driver
16W/subwoofer @ 8 ohms/ 5.25" woofer
35Hz - 20khz (-10db)

sau

20W RMS
5.5W/channel/ Front speakers @ 8 ohms/ 2.5" full range driver
9W/subwoofer @4ohms / 4" woofer
40W of total peak power

Care credeti ca este mai bun ?

Am mai vazut si un Logitech R20, dar nu stiu cat este de bun. Iar Creative cele mai ieftine si merita de luat in considerare sunt P380 (175->189 ron), SBS 390 (162 ron), T3000 (185 ron), SBS 560 (195 ron).
Click pentru a vizualiza atașamentul
raducristin
Vezi poate iei Altec si patesti ca Pushky... Care Pushky? Cauta-i topicul si vezi ce a patit. biggrin.gif

Ontopic: x-230
KITZU
Daca in Iasi exista vreun Altex vezi daca le poti asculta ca sa ajungi la o concluzie. Eu am auzit si Philips f.bine.
PS Daca mai ai o statie veche foloseste-o cu incredere si incearca sa gasesti niste boxe second. Vei fi mult mai fericit.

Smithsonian
Am citit si topicul lui Pushky. Eu cred ca el a gresit cu ceva ca doar s-a dus in magazin si le-a probat , nu ? Aceste produse ce se gasesc la noi sunt din China, daca ar fi din USA ar fi alta treaba (am gasit pe unele site-uri avand unele preturi cam mari, dar si garantie 2 ani; uite aici un review: "I was really surprised that these speakers and the sub woofer were not plastic "). Multa lume se duce pe Altec deoarece aceasta firma a fost printre primele ce s-au ocupat de sunet si numai de sunet, pe cand de exemplu Logitech face si tastaturi si mousi.
Statie nu am, dar m-am gandit si la aceasta varianta. Am sa ma mai duc si astazi si maine prin magazine sa vad ce alte variante mai gasesc, deoarece cand m-am dus cu banii nu mai aveau vs 2221 si vor primi in 2-3 zile.
Care le are mai bine cu engleza as vrea sa-mi traduca si mie ce scrie la " Contra " de pe acest site :
-Subwoofer lacks a bit of punch
-Speakers sound better without SFX technology engaged
raducristin
QUOTE(KITZU @ Feb 27 2006, 06:29) *
Daca in Iasi exista vreun Altex

Ma scuzi... In Iasi sunt vreo 4 sau 5 Altexuri si in curand (in cateva zile) Altexul deschide al doilea Mediagalaxy din oras la cel de-al doilea Mall care va fi inaugurat in martie... Deci exista Altex in Iasi!
raducristin

double post
raducristin
triple post
FC72
Pentru Smithsonian traducerea adaptata:
Subwoofer lacks a bit of punch: adica subului ii lipseste atacul, percutia, viteza adica suna moale fara nerv.
Speakers sound better without SFX technology engaged: adica sistemul suna mai bine fara efectele speciale de spatializare virtuala activate, cu care se lauda ca ar fi nemaipomenite.
In comentariile astea imi place ca explicatiile literare sint mult mai sugestive decit orice cifre tehnice savante care pun pe jar "cunoscatorii" care uita cu multa atentie la fiecare watt, decibel si hertz de parca acolo gasesc calitatea sau caracterul sunetului.
Binenteles ca acum astfel de comentarii sint demne de o cauza mai buna , boxele de pc ieftine nu justifica o desfasurare de explicatii sofisticate e bine sa se limiteze la citeva idei simple care sa sublinieze caracterul sunetului fara sa intre in detalii de parca am avea de aface cu vreo minunatie nemaivazuta, nemaiauzita.
Smithsonian
Multumesc de traducere. M-am gandit si la X-230; l-am vazut cu cel mai mic pret la Avicena 180 Ron, dar surpriza : are doar 6 luni garantie, iar la celelalte magazine in jur de 220 Ron (si mai mult) si garantie 12 luni. In magazinele Altex inca n-am gasit aceste modele VS 2221 si X-230; majoritatea erau modele 5.1. Asa ca tot la modelul Vs 2221 am ramas, sper ca vineri sa-l aduca (atunci aduce marfa).
Mie nu-mi trebuie cine stie ce performanta, vreau doar ceva ca sa se auda cat de cat bine la un pret rezonabil.
shobi
heh, x230 ar trebui sa aiba 2 ani garantie (io am luat ultimul sistem de la megastore altex pitesti ... era cel din vitrina, si vad ca n-au mai adus de atunci )
oricum, sper sa nu am nevoie de garantie smile.gif

later edit : zicea cineva pe aici ca au gasit pe la diverta ... pret 190 RON
voodooeye_69
Mie dintre toate sistemele 2.1 pe care le-am ascultat mi-a placut Teac Power Max 1300. Nu stiu la cit se gaseste acuma si nici unde. Anul trecut aveau la Ultrapro. Suna mai mult decit decent pentru un sistem de PC. Daca nu incearca ceva de la Creative. Specificatiile tehnice pentru produsele astea sunt vrajeala curata. Nu o sa ai tu placerea sa auzi un Sub din sisteme pc sa redea 20 HZ. death.gif
Smithsonian
X-230 le-am gasit la Diverta in Mall la pretul de 191.9 ron. Le-am pus jos ca sa le ascult; mi-a placut cum a sunat subwoferul, dar satelitii parca se auzeau cam incet (ma gandesc ca nu cumva volumul de la calculator sa nu fi fost cam mic, asta n-am putut sa verific ca era un vanzator cu un client la masa) si nu stiu ce garantie au. Pana la urma daca nu mai gasesc Vs 2221 la pretul de 170 ron, atunci poate raman la optiunea de x-230.
shobi
QUOTE(Smithsonian @ Mar 3 2006, 14:44) *
X-230 le-am gasit la Diverta in Mall la pretul de 191.9 ron. Le-am pus jos ca sa le ascult; mi-a placut cum a sunat subwoferul, dar satelitii parca se auzeau cam incet (ma gandesc ca nu cumva volumul de la calculator sa nu fi fost cam mic, asta n-am putut sa verific ca era un vanzator cu un client la masa) si nu stiu ce garantie au. Pana la urma daca nu mai gasesc Vs 2221 la pretul de 170 ron, atunci poate raman la optiunea de x-230.

in spatele subwooferului e butonu de putere al lui ... probabil era dat la maxim ... oricum, bafta la alegere wink.gif
Smithsonian
Multumesc de sfaturi, pana la urma mi-am luat de la PersonalComputer Altec Lansing VS 2221 cu 169,5 Ron si 1 an garantie. Am reglat volumul la sateliti si la subwofer (in ordinea acelor ceasornicului) la ora 11 si se aude destul de bine. Acuma nu stiu unde sa plasez subwoferul (minim 60cm fata de monitor, televizor, hdd).
voodooeye_69
De regula boxele pentru PC sunt ecranate magnetic si poti sa le pui unde vrei.
Cu Sub-ul experimenteaza. Eu din cit am incercat cu un Sub de la un sistem 5.1 cel mai bine se aude undeva prin colturile camerei. daca biroul tau este situat intr-un colt al camerei nu ezita sa-l plasezi acolo sub masa. Cu cit sta mai jos cu atit mai bine, vei avea parte de un bass mai plin. Inca o data ...testeaza. Faptul ca este pus in lateral nu conteaza, frecventele audio pina in 100 Hz sunt nelocabile in spatiu, adica urechea ta nu are capacitatea de a localiza in spatiu sursa de semnal cu o frecventa <100-125 Hz. biggrin.gif dar pozitionarea in felul acesta e buna deoarece sunt doi pereti ai cameri care ajuta la transmiterea vibratiilor. Incearca si vezi.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.