QUOTE(radumiki @ Feb 19 2006, 22:39)

Chior in tara orbilor . Asa poate fi comparat orasul Timisoara cu majoritatea oraselor din Romania . Caini comunitari , carute cu tigani , cersetori , gropi , canale sparte gasesti peste tot . Ca unul care am fost prin multe locuri in tara si putin si pe afara , pot spune ca Timisoara este peste ce gasesti in Romania , dar , din pacate , sub nivelul intalnit in Vest . Se lucreaza , poate prea incet , poate usor dezordonat , dar se lucreaza pentru imbunatatirea situatiei .
Vreau sa reliefez un alt aspect . Am fost anul acesta de trei ori la Primarie pentru niste acte . De fiecare data am fost tratat corect , civilizat si operativ de functionarii de acolo . A doua oara cand am fost sa ridic un act , am ajuns la trei sferturi de ora dupa incheierea programului cu publicul . Un binevoitor pe hol mi-a spus ca trebuie sa vin a doua zi , ca nu mai pot rezolva nimic . Ei bine , am batut la usa , m-am scuzat ca deranjez dupa orele de program dar avand un program incarcat si eu , rog sa-mi elibereze atunci acel act . Doamna de la birou a stins tigara , a abandonat cafeaua ( era dupa orele de program...) si m-a servit . Nu am dat spaga , nu am facut trafic de influenta , ...nimic . Eu zic ca este o dovada ca lucrurile se misca . Functionarul public este responsabilizat , este treaba conducerii primariei cum , dar eu ma simt bine cand sunt tratat ca un contribuabil , adica ca unul care plateste si solicita un serviciu prompt si profesionist .
Deacord. Si Eu am avut de a face cu functionarii de la primarie si nu am avut preobleme. Dar coruptia nu e acolo, e un pic mai sus.
QUOTE(CornelB @ Feb 19 2006, 22:43)

E adevarat ca pe multe strazi sunt santiere, ca se lucreza cateodata in ritm... romanesc, dar orice om cu judecata ar prefera sa vada asa ceva in orasul lui - adica sa vada ca se face ceva - substantial - pentru ca lucrurile sa fie mai bune. Si, in general, nu se fac carpeli - cand se incepe lucrul la o linie de tramvai se reface totul de la zero [canalizare, conducte de gaze si de apa, cabluri etc], se reface apoi toata strada, alinniamentele stradale, trotuarele samd si abia la sfarsit se inlocuiesc liniile. Bine-nteles, modul asta de a face lucrurile ca-la-carte, nemteste - sigur ca este greu de inteles de mentalitati balcanice

Prin lucrarile de anvergura pe care le face - cred eu primele in ultimii 50 de ani - Ciuhandu o sa prinda un loc in topul primarilor timisoreni in istorie, realizat in functie de ce a lasat in urmalui.
in rest, imagini din suburbii se pot face si-n Paris, in NewYork ori unde vreti voi. Ma amuza satisfactia rautacioasa cu care ati muscat-o...

Si - nota bene - suburbiile noastre sunt mai putin mizere ca ale lor:-)
[later] moso, puteam sa jur - chiar am vrut sa scriu, inainte de a citi postul tau - ca nu esti nascut in timisoara [ca si mine dealtfel]. esti probabil din sud?

Da, se lucreza dar cred ca s-ar economisi multi bani daca s-ar lucra eficient. Eu zic, trebuia mai intai facuta soseaua de centura pantru ca tirurile sa nu strice iarna ce lucra ei vara. Apoi nu cred ca era mare problema sa lucreze un pic mai curat si organizat. De pilda sa nu se ocupe de 10 strazi de odata mai bine 2-3 dar alea sa le inchida sa nu duca mizeria in tot orasul sai astfel sa fie gata mai repede. La Oradea de ex la unchiu-meau au lucrat tot asa un bulevard important de la zero, dar in 6 luni era gata. In comparatie cu Timisoara e acceptabil. E adevarat ca Deva a fost facut de la inceput cu o infrastructura mai buna, dar ei au simtul curateniei. Culmea, la inceput Ciuhandru a pastrat orasul curat.. Dar acuma dezorganizarea e la ea acasa. Eu stau la o strada distanta de Rebreanu si zi de zi se srtange praf si mizerie in casa. Ce sa mai vorbim de vibratiile produse de tiruri ca in cativa ani ti se darama casa. Sa faca, nu il opreste nimeni. Dar aici e deja anarhie.