Petrache_Lupu
Feb 22 2006, 10:53
QUOTE(mariuspetru @ Feb 20 2006, 13:20)

Incepe tu sa dai un exemplu, punand tu insuti nisip in fata casei tale, impreuna cu alti vecini, strangand o echipa de tipi sa curatati gunoaiele de langa unul din canale si asa mai departe.
Hai ca nu am mai ras asa de multa vreme.
Pai nu vrei sa ne apucam sa curatam si canalele, sa drenam Bega, sa asfaltam strazile si sa eutanasiem cainii comunitari, totul intr-un frumos avant patriotic?
Iar in timpul asta, Ciuhandu si gasca de mafioti (Orza, Corado, etc.) sa-si vada linistiti de afaceri, drenand banul public in buzunarele famigliei.
Pai tu chiar ca ar trebui sa locuiesti in Mali sau in Ghana, ca sa le explici negroteilor alora cum se face administratie pe gratis. Ei trebuie sa aleaga un primar, dar sa fie atenti sa fie unul care le promite ca repara strazile, face curat si lichideaza tantarii. Dupa ce il aleg, tot ce mai au de facut negroteii este sa iasa ei insisi, pe daiboj, ca sa repare strazile, sa mature si sa omoare tantarii, aceasta din urma operatiune prin batai de palme executate cu virtuozitate. Iar la sfarsit, primarul respectiv sa vina si sa sa laude in fata comunitatii cum a facut el strazile, curatenie si cum a eradicat malaria, desigur fiind imediat reales ca sa continue ceea ce a inceput.
Mosotti
Feb 22 2006, 10:59
in timisoara nu prea sint tintari. se stropeste si din elicopter. partea proasta: cind ti-e lumea mai draga, vine un elicopter si te stropeste cu solutie anti tintari. run for your life!
In Bucuresti o sa inceapa in curnad lucrari de amploare
Iar in Bucuresti sunt mai multe masini decat in Timisoara
Muuult mai multe
CornelB
Feb 27 2006, 10:45
Ieri ma-ntorceam catre casa, lihnit. Cand intru in oras, imi pun a doua pereche de ochelari ca sa ma benoclez 2x dupa eternele lu' moso. Cam pe la 11.37, pe sagului, in dreptul cimitirului, ajutat si de dublura de dioptrii, sesizez bobițe de grindina, din ce in ce mai multe, ce-mi răpăie pe parbriz/plafon. Ma uit in fata, lateral, in spate am tot vw-ul ala gri ce mi se tine in coada cam de pe la metro - nu gresesc, grindina in februarie!. Imi mai sterg o data ochelarii, arunc ochii in retrovizoare - ala cu vw-ul imi face semne cu farurile, aratandu-mi ceva cu degetul mijlociu in sus - da, ii zic, pica grindină, am vazut deja, ce te agiti atat?
El insa - entuziasmat probabil - continua sa-mi arate grindina ce cade de sus, folosind ambele degete mijlocii de data asta. Il las in plata domnului si ma gandesc: ia uite, dom'le. Grindina in februarie, in timisoara. Asta nu poate fi decat un semn divin, ca sa vada si incompatibilu' ala de moso care e orasul ales...
Petrache_Lupu
Feb 28 2006, 09:57
QUOTE(CornelB @ Feb 27 2006, 10:45)

... ia uite, dom'le. Grindina in februarie, in timisoara. Asta nu poate fi decat un semn divin...
Man, tu chiar ai carnet si te lasa sa circuli liber prin oras?
CornelB
Feb 28 2006, 10:14
a inceput sa ninga in Timisoara
asta mi-a adus aminte de o intamplare de acum cativa ani, cu niste preteni din bucuresti.
Ii asteptasem la aeroport, fusese o iarna dura, iar ei, incotoşmănaţi bine, s-au bucurat si minunat de vremea de primavara din Timisoara.
Lasa, le-am spus, peste cel mult doua zile vine si la voi [primavara]. Asa sunt facute lucrurile...
Cum adica? s-au mirat ei. Pai din observatiile mele personale, de-a lungul anilor am observat ca in 87% din cazuri, vremea ajunge mai intai in Tms
. Dupa 1.5-2 zile ajunge si in Bucuresti. Doar Revolutiei i-a luat cam 5 zile sa ajunga la voi... 
Serios vorbind acuma, ce ziceti despre teoria asta a mea cu vremea? Ce zic observatiile voastre personale [if any
] ?
ps: am uitat sa va spun, cine credeti ca ma suna peste 2 zile din bucuresti, sa-mi zica am avut dreptate? [offtopic, raspunsul meu a fost, normal, 'e plictisitor sa ai mereu dreptate']. Si am mai continuat si dup-aia schimbul de impresii [si] pe aceasta tema, si am constatat ca observatia mea e valabila [nu intotdeauna, asa cum vi-am scris, in 87.2% din cazuri]
[alter]lupule, 'carnet'? ce e ala carnet??? please define...
grig_jr
Feb 28 2006, 11:37
moso: esti EXTREM de subiectiv. nu poti avea pretentia sa fi luat in serios cand prezinti numai partile care-ti convin tie.
eu as putea intoarce argumentele tale foarte simplu: daca in Timisoara e asa rau cum spui tu, si tinand cont ca aici e mai bine ca oriunde altundeva, GANDESTE-TE CUM E ALTUNDEVA IN TARA !!!!!!!
dar nu face nimeni thread "Petrosani" sau "Poplaca" in care sa puna poze din care ai pus tu pt ca TOATA lumea stie ca e VARZA acolo. dar pozele tale "cica" au impact pt ca lumea are in general o imagine buna despre Timisoara. Flash news: aceste pareri nu sunt chiar deplasate, chiar e MAi bine ca in multe alte locuri.
daca-mi arati un (1) cm patrat dintr-un tablou celebru as putea spune ca e o bucata de pictura urata. chiar e nevoie de O IMAGINE DE ANSALBLU.
nu te voi contrazice si sa incerc sa suntin ca nu sunt probleme, dar nu sunt NUMAI probleme. mai ai rabdare sa se mai incalzeasca si iesi la o plimbarica prin Parcul Rozelor cateva ore si apoi vino si mai posteaza ceva rau de Timisoara.
ps: as fi curios sa vad un thread creat de tine cu titlul : "Hunedoara". Acolo chiar ca ai ce poza, in stilul tau caracteristic. Si zic asta pt ca stiu, am fost de multe ori in Hd, si nu doar in trecere. Desi e jale acolo din mai toate punctele de vedere, am preferat sa pozez peisaje frumoase, castelul, barajul, in loc de ruinele combinatului, jalea de pe strazi, blocurile jenanate, maidanezii de pe acolo si alte si alte imagini triste.
CornelB
Feb 28 2006, 12:32
@grig: ai citit RAU [mai bine zis, prea subiectiv - ca si mine, la inceput] postul lui moso. Mai citeste-l o data, la rece, detasat si vei vedea si partile... constructive.
ps: asta nu inseamna ca nu ma amuza inversunarea lui [si a lui, mai bine zis] de a dovedi ca 'i'm always right. if you don't agree with this, you're simply wrong'.
pps: nu numai ca ma amuza, da' CHIAR imi place
fanariotul
Feb 28 2006, 12:34
QUOTE(CornelB @ Feb 28 2006, 10:14)

Pai din observatiile mele personale, de-a lungul anilor am observat ca in 87% din cazuri, vremea ajunge mai intai in Tms

. Dupa 1.5-2 zile ajunge si in Bucuresti. Doar Revolutiei i-a luat cam 5 zile sa ajunga la voi...

Serios vorbind acuma, ce ziceti despre teoria asta a mea cu vremea? Ce zic observatiile voastre personale [if any

] ?
Lumina vine de la rasarit intotdeauna.
Mosotti
Feb 28 2006, 12:41
sint extrem de subiectiv si este nevoie de o privire de ansamblu? de ce nu faci tu poze care sa ofere o privire de ansamblu? chiar te rog. probabil prin privire de ansamblu intelegi google earth, de la 500 de metri ca sa nu se vada gaurile...
pozele puse de mine sint exact asa cum vede omul obisnuit orasul. daca voiam sa pun poze artistice si publicitare mai bagam brightness si astupam gropile in photoshop
hunedoara e un oras mult mai curat fata de timisoara mai ales de cind s-au inchis furnalele & shit. pentru un oras semimort care nu are un Mare Gospodar sta foarte bine. nu poti sa compari hunedoara cu timisoara cum nu poti sa compari timisoara cu parisul. singurul lucru prin care se asemana este ca amindoua o sa aiba kaufland
Petrache_Lupu
Feb 28 2006, 12:45
QUOTE(CornelB @ Feb 28 2006, 10:14)

lupule, 'carnet'? ce e ala carnet??? please define...

Ma refer la carnet de sanatate, din care sa reiasa ca esti un pacient vindecat.
QUOTE(grig_jr @ Feb 28 2006, 11:37)

ps: as fi curios sa vad un thread creat de tine cu titlul : "Hunedoara". Acolo chiar ca ai ce poza, in stilul tau caracteristic. Si zic asta pt ca stiu, am fost de multe ori in Hd, si nu doar in trecere. Desi e jale acolo din mai toate punctele de vedere, am preferat sa pozez peisaje frumoase, castelul, barajul, in loc de ruinele combinatului, jalea de pe strazi, blocurile jenanate, maidanezii de pe acolo si alte si alte imagini triste.
Nu te mai fa ca nu pricepi. Un thread "Hunedoara" chiar nu isi are rostul, tocmai pentru ca stie toata lumea ce jale e acolo. In Timisoara, insa, se pretinde ca e altfel. Si atunci e chiar necesar un thread unde sa se arate tuturor ca de fapt aici nu e ceea ce se pretinde ca e.
CornelB
Feb 28 2006, 12:46
@lupu: aa, de alaaa [de sanatate]? nope, da nici nu-mi trebuie.
cand o sa fiu vindecat de timisoara, o sa fiu la 2 metri dedessubt, si-atunci n-o sa-mi foloseasca la nimic... 
[later, că am vazut abia acuma ca moso nu doarme, nici pe acest thread]: moso, ce zici de 'timisoara, orasul ales' [btw, inclusiv de tine!]?
si da, mi's si eu de acord o data-n viatza cu moso, imi plac [si] urmatoarele lucruri: Hunedoara, hunedorenii [majoritatea, cu unele exceptii], hunedorencele [si cred ca mi-ar place si quote 'gradinaritul, in speta florinaritul'
]
grig_jr
Feb 28 2006, 13:11
Nu te mai fa ca nu pricepi. Un thread "Hunedoara" chiar nu isi are rostul, tocmai pentru ca stie toata lumea ce jale e acolo. In Timisoara, insa, se pretinde ca e altfel. Si atunci e chiar necesar un thread unde sa se arate tuturor ca de fapt aici nu e ceea ce se pretinde ca e.
poti pune poze naspa si sa faci de cacao ORICE oras din Romania. asta nu inseamna ca acel oras e sau nu e asa. astea sunt CHIAR detalii. conteaza mult mai mult atmosfera, calitatea oamenilor, mentalitatile, nivelul de trai, viata culturala, arhitectura. intr-adevar, daca stai cu capul numai in pamant vei observa doar gropile
Mosotti
Feb 28 2006, 14:23
stii ce-a patit ultimu visator care abera despre atmosfera, calitatea oamenilor, mentalitate si nivelul de trai in timp ce admira arhitectura? a cazut intr-o groapa, si-a rupt ficatu si a murit 
atmosfera este sumbra. cam ca in silent hill. norocu meu e ca-mi place silent hill
calitatea oamenilor e suficient de buna incit sa nu urle si sa se bata la tot pasu, ceea ce este bine
mentalitati? la fel ca oricare roman. daca se poate sa se imbogateasca repede, daca nu, macar sa-si plateasca facturile. se pare ca la prima idee au cam renuntat, cozile la platit facturi fiind mult mai mari decit alea de la agentiile loto (spre deosebire de acu citiva ani)
nivelul de trai... ho ho ho... mai bun ca in moldova
viata culturala... aproape inexistenta... si aia care exista... foarte indoielnica... cel putin pentru gusturile mele 
arhitectura oops. chiar ieri ma gindeam in timp ce ocoleam acrobatic niste obstacole, la faptul ca toate cladirile din oras sint jegoase peste masura si ma intrebam cum dracu de e posibil pentru ca furnale nu sint
dar stati linistiti ca Marele Gospodar lucreaza de zor. in piata unirii exista o cladire numita palatul baroc. in curind, aceasta cladire va fi singura cladire fotografiabila din oras. evident ca se lucreaza la renovarea ei de vreo 5 miliarde de ani, aproximare bruta
opera din timisoara este cea mai cretina cladire de opera pe care am vazut-o vreodata. probabil ca au vrut sa faca depozit de cereale si au schimbat destinatia in ultimul moment
blocurile de locuinte sint toate dreptunghiulare, taiate cu barda, contruite din placi, cu o izolatie inexistenta, care iti permite sa auzi vecinul cum se beseste in vana. nu glumesc, mi-am auzit vecinul besindu-se in vana. bilbilbilbildic. it was a big one. era duminica si ma uitam la blade pe hbo. e un film misto cu unu care taie vampiri. un film care mi-a ramas in memorie datorita unui nefericit care s-a besit in vana. ca sa nu mai zic odata cind era sa fac infarct pentru ca pe la ora 1 noaptea vecina paralizata de deasupra care n-avea somn a scapat o lingura pe ciment. ma uitam la a fistful of dynamite pe protv. foarte bun film. ramas in memorie forever datorita paralizatei care n-avea somn
aberatii dintr-astea abstracte puteti sa le turnati altcuiva care nu stie despre ce este vorba in propozitie.
o parte buna, ca sa nu fiu rau, pot sa zic ca este centrul orasului, unde s-au interzis masinile. pacat ca n-au interzis si mcdonaldsu cu arhitectura lui magnifica
CornelB
Feb 28 2006, 14:42
hmm! ca se zic? ma scarpin in cap, inciudat... ce sa zic, sa-l las sa sa triumfe cu al lui 'I'm always right...'??
hei
, ia stai un pic: moso, ia zi, tot nu mi-ai spus, pentru tine de ce a fost 'Timisorara orasul ales'? Aud?
Nu cumva sa-mi spui ca ' mi s-a parut/imi pare cea mai buna optiune posibila in acel [acest] moment', ca se duce pe toboganul 'singurei cladiri fotografiabile din oras' signatura ta.
grig_jr
Feb 28 2006, 14:49
eh, e clar, omul are niste frustrari profunde legate de acest oras, m-am lamurit. o fi patit ceva naspa aici si acum isi toarna nervii pe Timisoara.
moso, suntem alaturi de tine si orice traume ai suferit aici, stim ca poti sa treci peste ele
CornelB
Feb 28 2006, 14:54
eu as completa ca mi-a placut postul lui moso, chiar l-am salvat pentru a-l putea posta la orice oras ar fi in titlul topicului, se potriveste perfect - mai putin partea cu platitul impozitelor, care mi-as dori sa se potriveasca ptr orice oras din romania, insa e way departe de a se putea generaliza... :sad:
2 poze, prima din 2003 toamna, a 2-a 2006 februarie... Intre cele 2 poze exista 3 diferente... In afara de anotimp... 2 dintre diferente au fost de mult timp reciclate, multumita ecologistilor tuciurii...
Click to view attachmentClick to view attachment
Clayman
Feb 28 2006, 20:32
in orasul Gospodarului mii de masini au iesit si au dat cu nisip si sare si nu mai e pic de polei desi ninge de rupe. aaaa, de fapt e exact pe dos
Mosotti
Feb 28 2006, 20:38
i-a luat iarna pe nepregatite, mai ales ca a venit primavara. jingle fuking bells
vreau sa spun ca am vazut niste intoarceri pe polei de mai mare frumusetea. din fericire, inca mai traiesc
Manowar
Feb 28 2006, 22:16
am mai zis...nu prea mai seamana cu timisoara.
de notat o chestie pozitiva (si habar n-am cine era primar atunci sau de ce).
in 2001, vara..sau in 2002 vara, imi scapa, sa fiu sincer...am trecut prin timisoara cu jobul. in prima zi, cand am ajuns acolo, tocmai spargeau de zor o linie de tramvai sa fie reparata. Habar n-am ce tramvai circula pe-acolo in mod normal (Bd Nicolae Balcescu, langa o biserica sau ceva de genul). Da' pot spune ca in a 3-a zi era reparata.
in Bucuresti, nu am vazut asa ceva. Poate ca n-o fi nici dracul asa de negru la timisoara.
A 4-a zapada din iarna, iarasi nu au facut nimic...
Click to view attachment
QUOTE(Manowar @ Feb 28 2006, 22:16)

am mai zis...nu prea mai seamana cu timisoara.
de notat o chestie pozitiva (si habar n-am cine era primar atunci sau de ce).
in 2001, vara..sau in 2002 vara, imi scapa, sa fiu sincer...am trecut prin timisoara cu jobul. in prima zi, cand am ajuns acolo, tocmai spargeau de zor o linie de tramvai sa fie reparata. Habar n-am ce tramvai circula pe-acolo in mod normal (Bd Nicolae Balcescu, langa o biserica sau ceva de genul). Da' pot spune ca in a 3-a zi era reparata.
in Bucuresti, nu am vazut asa ceva. Poate ca n-o fi nici dracul asa de negru la timisoara.
Click to view attachment
A 3-a zi? 
PS Poza aprilie 2003, santierul era pe terminate...
Mosotti
Mar 1 2006, 00:42
incepuse cu vreo citiva ani inainte
atunci s-au imbogatit taximetristii pe spatele studentilor care n-aveau cu ce sa ajunga in complex
Manowar
Mar 1 2006, 06:58
QUOTE(H725 @ Feb 28 2006, 23:38)

Click to view attachmentA 3-a zi?

PS Poza aprilie 2003, santierul era pe terminate...
nu seamana cu zona de care vorbesc eu (repet, bd nicolae balcescu, langa o biserica (NU seamana cu aia din poza ta) la vreo 200 de metri de hotel...perla sau cam asa ceva)
din nou , vorbesc de 2001 sau 2002 (chiar nu mai stiu si nu sunt atat de nebun incat sa mai caut foi de delegatie
)
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
|
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.