Timisoara
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94

bogdy68

Timișoara 2030 - proiect SF

Tramvaie și trenuri care merg... pe sus, prin oraș, până în localitățile din jurul Timișoarei, stație de tren la Aeroportul Timișoara, vaporașe pe Bega, plajă la canalul Bega, piste pentru bicicliști, din "orașul vechi" către Pădurea Verde, centură feroviară, centură de ocolire a Timișoarei, traficul greu "alungat" din oraș, gări moderne, puncte de descărcare de pe autostradă către aeroport, spre care va merge o cale rutieră cu patru benzi - toate acestea sunt planuri, elaborate într-o strategie unitară, pe care edilul-șef al Timișoarei a prezentat-o, ieri, ministrului Transporturilor, pentru a-l "familiariza" și pentru a-i cere susținerea în accesarea de fonduri europene. Ministrul n-a promis, dar a spus că are ușa deschisă, iar unele din proiectele cuprinse în această strategie ar putea primi chiar finanțare guvernamentală.

laugh.gif ... nici Jules Verne nu ar fi avut atata imaginatie.... biggrin.gif biggrin.gif
abancor
Pina la urma ce se zice acolo sunt chestii normale pentru un oras de marimea aia. Ce nu cred ca se va infaptui este retea de trenuri suburbane, ca nu prea se investeste in CF la noi, dar sosea pina la aeroport si plaja la girla nu sunt nici utopice, nici inutile. Normal ar fi sa fie gata, majoritatea, pina in 2015.

Robitm
Cu dedicatie pentru Mossoti console.gif

Timisoara optimista

In vestul tarii se nasc mai multi copii, iar salariul mediu e in crestere.

Din ce in ce mai des in casele timisorenilor apare al doilea si chiar al treilea copil.

Daca in urma cu cativa ani oamenii se gandeau ca nu pot asigura viitorul decat unui singur urmas, acum gandesc pozitiv si se incumeta sa aduca pe lume mai multi mostenitori.

Asta si pentru ca au inceput sa castige mai bine, zona Timisului fiind una cu cea mai mare valoare a salariului mediu, dupa Capitala.

„Traversam o perioada de maxim optimism banatean”, sustine presedintele Ordinului Arhitectilor Filiala Timis, Adrian Ionasiu. El si organizatia pe care o conduce sunt beneficiari directi ai acestui optimism sporit: oamenii nu mai prididesc cu investitiile in case, parca se intrec care mai de care sa-si cumpere terenuri si sa-si construiasca pe ele casa visurilor.

„Lumea se casatoreste, face copii. Traim intr-o perioada de prosperitate si optimism care ar trebui exploatata pentru anii ce vin. Timisoara a fost un oras optimist in anii ’90, apoi a intrat intr-un picaj, dar dupa deschiderea granitelor optimismul a crescut fantastic”, este de parerre arhitectul Ionasiu.

In ceea ce priveste numarul mare al casatoriilor, in fiecare week-end acestea se apropie de o suta. Pana acum, in cea mai aglomerata zi, ofiterii Starii Civile au oficiat 83 de cununii.

Miracolul economic

Pe strazile din Timisoara ti-e greu sa numeri masinile autohtone: orasul detine cel mai mare parc auto dupa Bucuresti, iar mai bine de trei sferturi dintre masini sunt straine.

Asta pentru ca timisorenii isi cumpara autoturisme bune, iar cand aleg nu vor neaparat ceva ieftin, ci o marca de calitate, care, in acest moment nu se produce in tara noastra.

Nicolae Taran, doctor in economie, crede ca optimismul la care asistam e datorat in principal indicilor econimici: somaj aproape inexistent, salarii bune.

„In aceasta zona cu somaj inexistent, exista foarte multe companii multinationale care au creat foarte multe locuri de munca. Timisoara, comparativ cu situatia dinainte de Revolutie, s-a dezvoltat spectaculos, are o superstructura in zona economica, e un miracol aici, iar acest lucru nu se putea sa nu aiba si o influenta asupra oamnilor. Sa ne uitam numai in zona puterii de cumparare, care e imensa: iesi de la supermarket si vezi o sumedenie de oameni care cumpara pe tichete de masa si au multe. Asta inseamna ca au si salarii foarte mari”, explica economistul.

Sociologii sunt de parere ca optimismul din societatea timisoreana apartine in fapt doar unui procent de 30a din populatie, care reprezinta stratul social cel mai bine dezvoltat. Si care fiind dezvoltat actioneaza „la vedere”. Acest strat social cuprinde cel mai mare numar al populatiei comparativ cu situatia din alte orase, in celelate zone din tara variind intre 5 si 10a din totalul polpulatiei.

„Exista in aceasta zona indicatori ce sunt suport subiectiv pentru a masura ordinea sociala (viata economica, disponibilitatea de a invata, speranta de a gasi un loc de munca, faptul ca daca termini o scoala e ceva pozitiv), iar de ani de zile acesti indicatori au valori foarte ridicate in vest. Tot aici avem si un capital social ridicat care se vede in bunastarea economica, intr-o stare de bine psihic, in retele sociale functionale”, spune sociologul Alin Gavreliuc.

Preocupare

Atenti la detalii

Indirect, faptul ca timisorenii o duc bine in numar mare se vede prin atentia pe care o manifesta din ce in ce mai pregnant, pentru detalii: oamenii isi construiesc case frumoase, daca nu, isi impodobesc cu flori balcoanele, sunt atenti sa-si amenajeze locuintele dupa ultima moda.

Un alt aspect, semnalat de dealerii de masini este ca se cumpara „in draci” masini straine, dar nu „de pe banda” ci cu optiuni inclusiv de design, atent selectate.

EVZ

H725
QUOTE(abancor @ Jul 19 2007, 13:18) *
Pina la urma ce se zice acolo sunt chestii normale pentru un oras de marimea aia. Ce nu cred ca se va infaptui este retea de trenuri suburbane, ca nu prea se investeste in CF la noi, dar sosea pina la aeroport si plaja la girla nu sunt nici utopice, nici inutile. Normal ar fi sa fie gata, majoritatea, pina in 2015.

nu se investeste pt ca baietii destepti sa cistige cu autobuze/microbuze de transport... death.gif

Intr-o tara normala, ca germania, cei din "comunele" apropiate de orasele mari merg la lucru, cu trenul suburban. Ajung mai repede decit cu masina, nu ii costa parcarea in centrul orasului etc...

Calea ferata care taie orasul in 2, mai merge si prin centru, ar fi tocmai buna pt trenuri suburbane...
bogdy68
QUOTE(Robitm @ Jul 19 2007, 14:37) *
Cu dedicatie pentru Mossoti console.gif

Timisoara optimista
In vestul tarii se nasc mai multi copii, iar salariul mediu e in crestere.

Din ce in ce mai des in casele timisorenilor apare al doilea si chiar al treilea copil.

Daca in urma cu cativa ani oamenii se gandeau ca nu pot asigura viitorul decat unui singur urmas, acum gandesc pozitiv si se incumeta sa aduca pe lume mai multi mostenitori.

Asta si pentru ca au inceput sa castige mai bine, zona Timisului fiind una cu cea mai mare valoare a salariului mediu, dupa Capitala.

„Traversam o perioada de maxim optimism banatean”, sustine presedintele Ordinului Arhitectilor Filiala Timis, Adrian Ionasiu. El si organizatia pe care o conduce sunt beneficiari directi ai acestui optimism sporit: oamenii nu mai prididesc cu investitiile in case, parca se intrec care mai de care sa-si cumpere terenuri si sa-si construiasca pe ele casa visurilor.

„Lumea se casatoreste, face copii. Traim intr-o perioada de prosperitate si optimism care ar trebui exploatata pentru anii ce vin. Timisoara a fost un oras optimist in anii ’90, apoi a intrat intr-un picaj, dar dupa deschiderea granitelor optimismul a crescut fantastic”, este de parerre arhitectul Ionasiu.

In ceea ce priveste numarul mare al casatoriilor, in fiecare week-end acestea se apropie de o suta. Pana acum, in cea mai aglomerata zi, ofiterii Starii Civile au oficiat 83 de cununii.

Miracolul economic

Pe strazile din Timisoara ti-e greu sa numeri masinile autohtone: orasul detine cel mai mare parc auto dupa Bucuresti, iar mai bine de trei sferturi dintre masini sunt straine.

Asta pentru ca timisorenii isi cumpara autoturisme bune, iar cand aleg nu vor neaparat ceva ieftin, ci o marca de calitate, care, in acest moment nu se produce in tara noastra.

Nicolae Taran, doctor in economie, crede ca optimismul la care asistam e datorat in principal indicilor econimici: somaj aproape inexistent, salarii bune.

„In aceasta zona cu somaj inexistent, exista foarte multe companii multinationale care au creat foarte multe locuri de munca. Timisoara, comparativ cu situatia dinainte de Revolutie, s-a dezvoltat spectaculos, are o superstructura in zona economica, e un miracol aici, iar acest lucru nu se putea sa nu aiba si o influenta asupra oamnilor. Sa ne uitam numai in zona puterii de cumparare, care e imensa: iesi de la supermarket si vezi o sumedenie de oameni care cumpara pe tichete de masa si au multe. Asta inseamna ca au si salarii foarte mari”, explica economistul.

Sociologii sunt de parere ca optimismul din societatea timisoreana apartine in fapt doar unui procent de 30a din populatie, care reprezinta stratul social cel mai bine dezvoltat. Si care fiind dezvoltat actioneaza „la vedere”. Acest strat social cuprinde cel mai mare numar al populatiei comparativ cu situatia din alte orase, in celelate zone din tara variind intre 5 si 10a din totalul polpulatiei.

„Exista in aceasta zona indicatori ce sunt suport subiectiv pentru a masura ordinea sociala (viata economica, disponibilitatea de a invata, speranta de a gasi un loc de munca, faptul ca daca termini o scoala e ceva pozitiv), iar de ani de zile acesti indicatori au valori foarte ridicate in vest. Tot aici avem si un capital social ridicat care se vede in bunastarea economica, intr-o stare de bine psihic, in retele sociale functionale”, spune sociologul Alin Gavreliuc.

Preocupare

Atenti la detalii

Indirect, faptul ca timisorenii o duc bine in numar mare se vede prin atentia pe care o manifesta din ce in ce mai pregnant, pentru detalii: oamenii isi construiesc case frumoase, daca nu, isi impodobesc cu flori balcoanele, sunt atenti sa-si amenajeze locuintele dupa ultima moda.

Un alt aspect, semnalat de dealerii de masini este ca se cumpara „in draci” masini straine, dar nu „de pe banda” ci cu optiuni inclusiv de design, atent selectate.

EVZ

EVZ este rupt de realitate.. MOSOTTI,gropile si jegul mai exista in timisoara???este,macar, o strada de la cap la cap, BOBOC???
abancor
QUOTE(H725 @ Jul 19 2007, 13:19) *
nu se investeste pt ca baietii destepti sa cistige cu autobuze/microbuze de transport... death.gif

Intr-o tara normala, ca germania, cei din "comunele" apropiate de orasele mari merg la lucru, cu trenul suburban. Ajung mai repede decit cu masina, nu ii costa parcarea in centrul orasului etc...

Calea ferata care taie orasul in 2, mai merge si prin centru, ar fi tocmai buna pt trenuri suburbane...

Asa ar fi normal, sunt un sustinator al sistemului de transport tip Germania, dar din pacate nu cred sa il vedem la noi prea curind.

Apropo de EVZ, astia de fapt cred ca au tema sa scrie despre Ionasiu, si faptul ca ala e din Timisoara e o coincidenta care face sa se pomeneasca si numele orasului, altminteri nu vad de ce tot ce s-a citat aici pe forum e spus de Ionasiu. E deja culmea sa vorbesti despre parcul auto si principalul citat sa fie tot acelasi arhitect. Creca Ionasiu vrea sa-si faca reclama, vrea sa ajunga un fel de Jiji sau Iri.
Mosotti
citind unele chestii pe-aici imi aduc aminte de ceausescu si lingaii lui. cica timisorenii nu-si cumpara masini autohtone, pentru ca nu se uita la bani, ci la calitate. fucking monte carlo banatean death.gif puke.gif

cit despre 2, 3, 7, 15 copii, io nu cunosc nici un cuplu cu mai mult de 1 copil, pe care oricum il lasa la gradinita dimineata in zori si-l preiau din voleu dupa-masa-seara. iar in uichend il duc sa se dea hinta in tzark (nu parc) laugh.gif

rue_baree
ma distrez la cum zic banatenii ca daca ai mai mult de un copil o sa se certe pe avere. parca ar fi un oras de abramovici (asta are nume bun de plural la noi).

o strada perfecta nu prea stiu, dar imi place cum cate o eminenta a orasului isi face un astfel de traseu pana la bulevard cu portiuni de cate un colt facut ca pentru ei.
acum se mai asfalteaza si prin cartiere ce e drept ca vin alegerile.

masinile alea luxoase majoritatea sunt SH urile Germaniei.

autogara aia e folosita de banatenii care merg sau vin de la rudele din judet.
gara e de nota 4.
promisiunile sunt praf.

promit sa intru in politica de la toamna!
CornelB
QUOTE(bogdy68 @ Jul 19 2007, 15:47) *
EVZ este rupt de realitate.. MOSOTTI,gropile si jegul mai exista in timisoara???este,macar, o strada de la cap la cap, BOBOC???

bogdy, rău-mi pare, sincer, de sărmana ta capră... console.gif

Nu pot să nu mă amuz să văd că la celelalte n-1 reportaje din EvZ citate aici, critice la adresa Tns, n-ai avut absolut un cuvințel de spus, iar la primul pe un ton optimist ți-ai dat seama brusc cât de rupt de realitate e... console.gif
Și ce sursă de încredere ți-ai găsit, frate! Păi dacă EvZ e rupt de realitate, atunci Mosotti e un marțian nevăzător, ghicitor prin palpare în gunoi ! smile.gif

Iar apropo de întrebarea ta: nu e frate, în Timișoara, nici măcar 50 de metri de stradă BOBOC. De altfel, nimeni nu mai folosește aici în oraș deplasarea cu mașina personală, nimeni în afară de sado-masochiști din ăștia ca moso, atunci când mai găsește unul de-a lui, cu mașină, să-l combine de-o vânătoare de celebritate-prin-gunoaie-și-gropi. Așa că stai, frate, și te bucurește liniștit acolo unde ești și ți-e bine, n-ai ce să cauți pe aici!

---

Mă plictisesc, momentan, așa că o să vă trântesc o tautologie: Timișoara are și părți rele, și părți bune. La urma urmei, e la latitudinea fiecăruia să vadă totul doar în negru. Sau dimpotrivă. Tot așa cum într-o ipotetică răscruce a două drumuri, unul normal și unul cu gropi și căcați, îmi tai orice jos dacă Moso nu ar alege să o ia pe drumul cu căcați biggrin.gif, tot așa deci fiecare își alege calea și viziunea asupra vieții. Fiecare e liber să vadă într-o ieșire la iarbă verde fie un lucru minunat, fie doar încă un lucru ce "stinks" [de la moso citire]. La fel cum poate numi, după voia sa, naivitatea copilărescă fie "imaculată candoare", fie "tâmpenie și prostie" [idem]. La urma urmei, cum ne-am putea face o idee despre cât de ciudați șamd sunt unii fără aceste pe deplin edificante alegeri?
Însă de aici și până la o vânătoare încrâncenată de căcați prezentați astfel încât duc la asemenea percepții precum ale sărmanului posesor de capră bucureștean Bodgy, este un o luungă cale exact cât drumul dintre compasiune la milă amestecată cu dispreț.

---

@moso: e de bine că apropiații tăi - gen H275 - nu au copii - de fapt aș ghici că toți au zero, nu 1.
E de bine pentru sărmanii copii condamnți să se nască într-un astfel "sistem de valori" precum cel care postulează "copii sunt tâmpiți" și care produce viziuni de 360 de grade în jur doar căcați și conspirații [trademark H275], 24 ore din 24.
abancor

In Bucale sunt mall-uri cu locuri de joaca pentru copii, si sunt parinti care acolo isi scot copiii afara! Aia micii se imbirliga print tunelurile si mingiile alea din locul de joaca, si astia batrinii beau cafea sau bere linga.
CornelB
QUOTE(abancor @ Jul 19 2007, 17:55) *
In Bucale sunt mall-uri cu locuri de joaca pentru copii, si sunt parinti care acolo isi scot copiii afara! Aia micii se imbirliga print tunelurile si mingiile alea din locul de joaca, si astia batrinii beau cafea sau bere linga.

fii sigur că și în Timișoara există, abancor, așa cum există în toate orașele mari.
Mă mir doar că până și un om echilibrat cum mi-ai părut tu până acum pune botul [scuză-mi exprimarea mai dură] la inepțiile unui trist precum mosotti, un individ care - de exemplu - închide threaduri ce prezintă situația jalnică a unor drumuri principale din Montreal, catalogându-l pe deschizătorului threadului ca luzăr, dar cultivă cu abnegație vânătoarea de căcați insignifianți din Timișoara, catalogându-se în același timp pe sine ca "genial".
abancor
Io raspundeam la ce a zis el cu scosul copiilor in tarc. Iar replica era de uimire majora, cum naiba sa iti scoti copilul la locul de joaca de la mall? Nu vroiam sa zic ca e vreo gaselnita, ci o timpenie.

Timisoara am vazut-o singur, iar aici nu vreau sa ma bag adinc in discutii, ca locuiesc la vreo 600 km.
Mosotti
cornelus, te supara adevarul? laugh.gif

1. nu poti contesta ca copii sint prosti, de-aia parintii trebuie sa aiba grija de ei sa nu se joace si sa ajunga sub tirurile care trec cu milioanele prin oras. "a gu gu gu gu gugugu" ti ti tiiiiiiiiiiiiiiii zbang -> interviu cu parintii fostului copil "era un copil atit de istet si de vesel" crybaby.gif yeah, right w00t.gif

2. evident ca timisoara are si parti bune, doar n-o fi iadul, atita ca e raiul jegului infernal. e inadmisibil ca parcurile sa fie pline de gunoaie, cel putin din punctul meu de vedere, care e normal, nu genial. apropo de jeg, am trecut prin centru azi si vizavi de catedrala s-a pus un sir de banci care sint in acest moment pline cu cacati de porumbei. va invit sa le vizitati si sa nu va asezati

3. sint mai vesel decit 50.000 de corneli be la un loc laugh.gif

4. nu trebuie sa-ti etalezi talentele de cunoscator atunci cind nu stii despre ce este vorba si nici nu-ti pasa de fapt. threadurile pe care le inchid le inchid din motive bine intemeiate. acesta este threadul in care trebuie sa se plinga luzarii din canada

http://forum.softpedia.com/index.php?showt...4&hl=canada

nu fiecare luzar cu threadul lui console.gif chiar si gunoierii canadei trebuie sa respecte regulamentul forumului, asa e viata asta cruda sad.gif

QUOTE(abancor @ Jul 19 2007, 17:17) *
Io raspundeam la ce a zis el cu scosul copiilor in tarc. Iar replica era de uimire majora, cum naiba sa iti scoti copilul la locul de joaca de la mall? Nu vroiam sa zic ca e vreo gaselnita, ci o timpenie.

Timisoara am vazut-o singur, iar aici nu vreau sa ma bag adinc in discutii, ca locuiesc la vreo 600 km.

man, scosul copiilor in tzark nu inseamna scosul la mall. inseamna exact ce am zis. e un tzark in care s-a pus un tobogan si doua leagane, eventual o groapa de nisip, si da-i nene drumul la distractie

Click to view attachment
bogdy68
QUOTE(CornelB @ Jul 19 2007, 17:53) *
bogdy, rău-mi pare, sincer, de sărmana ta capră... console.gif

Nu pot să nu mă amuz să văd că la celelalte n-1 reportaje din EvZ citate aici, critice la adresa Tns, n-ai avut absolut un cuvințel de spus, iar la primul pe un ton optimist ți-ai dat seama brusc cât de rupt de realitate e... console.gif
Și ce sursă de încredere ți-ai găsit, frate! Păi dacă EvZ e rupt de realitate, atunci Mosotti e un marțian nevăzător, ghicitor prin palpare în gunoi ! smile.gif

Iar apropo de întrebarea ta: nu e frate, în Timișoara, nici măcar 50 de metri de stradă BOBOC. De altfel, nimeni nu mai folosește aici în oraș deplasarea cu mașina personală, nimeni în afară de sado-masochiști din ăștia ca moso, atunci când mai găsește unul de-a lui, cu mașină, să-l combine de-o vânătoare de celebritate-prin-gunoaie-și-gropi. Așa că stai, frate, și te bucurește liniștit acolo unde ești și ți-e bine, n-ai ce să cauți pe aici!

---

Mă plictisesc, momentan, așa că o să vă trântesc o tautologie: Timișoara are și părți rele, și părți bune. La urma urmei, e la latitudinea fiecăruia să vadă totul doar în negru. Sau dimpotrivă. Tot așa cum într-o ipotetică răscruce a două drumuri, unul normal și unul cu gropi și căcați, îmi tai orice jos dacă Moso nu ar alege să o ia pe drumul cu căcați biggrin.gif, tot așa deci fiecare își alege calea și viziunea asupra vieții. Fiecare e liber să vadă într-o ieșire la iarbă verde fie un lucru minunat, fie doar încă un lucru ce "stinks" [de la moso citire]. La fel cum poate numi, după voia sa, naivitatea copilărescă fie "imaculată candoare", fie "tâmpenie și prostie" [idem]. La urma urmei, cum ne-am putea face o idee despre cât de ciudați șamd sunt unii fără aceste pe deplin edificante alegeri?
Însă de aici și până la o vânătoare încrâncenată de căcați prezentați astfel încât duc la asemenea percepții precum ale sărmanului posesor de capră bucureștean Bodgy, este un o luungă cale exact cât drumul dintre compasiune la milă amestecată cu dispreț.

---

@moso: e de bine că apropiații tăi - gen H275 - nu au copii - de fapt aș ghici că toți au zero, nu 1.
E de bine pentru sărmanii copii condamnți să se nască într-un astfel "sistem de valori" precum cel care postulează "copii sunt tâmpiți" și care produce viziuni de 360 de grade în jur doar căcați și conspirații [trademark H275], 24 ore din 24.

cornele ,tata,vad ca o zgudui aiurea in tramvai...macar recunosti ca nu este macar o strada asa cum ar trebui sa fie...la cati bani ,fonduri,etc, raportate la dimenisiunea orasului,in cei 17 ani trecuti,AR TREBUI SA AI UN ORAS CA IN STAR TREK !!! ESTI INDOCTRINAT CU ''FRUMUSETEA'' Timisoarei,esti un rebel fara cauza sau lupti aiurea pentru o cauza pierduta(demult)...timisoara ERA O MINUNATIE coolspeak.gif ,DAR ACUM 30 DE ANI!!ORICINE STIA/STIE ACEST LUCRU...era o bucatica de Occident in romanica aia comunista...GENIULE,cand imi arati un tablou NEGRU cu ceva pete ALBE,trebuie sa fiu idiot sa iti spun ca are culoarea ALBA(SAU ALBUL E PREDOMINANT)-albul reprezentand partea buna a orasului..dar esti in stare sa spui ca negrul e partea si mai buna a timisoarei...AI COMPARAT TIMISOARA DE ACUM 30-35 DE ANI CU CEA DE ACUM???BEGA ESTE LA FEL/MAI FRUMOASA??????????IN BUCURESTI NU MAI STAU GUNOAIELE -IN PARCURI,STRAZI,ETC-CATE 10 ZILE IN COSURILE DE GUNOI,NU SE REPARA O STRADA IN 2-3 ANI...PRIMARUL & CO. VOSTRU SI-A BATUT JOC DE TIMISOARA..dar chestia e ca nu bucurestenii l-au votat atata timp console.gif nici capra mea nu il vota !!!
LE: UITE,ITI DAU CAPRA MEA,pe aici nu prea mai sunt cacati,gunoaie,gropi,jeg si cand in timisoara va fi totul pe roze si frumos,vin sa o iau inapoi,aici incepe sa se chinuie....vezi ca e longeviva,exemplare din rasa ei au trait si 40 de ani wink.gif
radumiki
QUOTE(Mosotti @ Jul 19 2007, 18:22) *
man, scosul copiilor in tzark nu inseamna scosul la mall. inseamna exact ce am zis. e un tzark in care s-a pus un tobogan si doua leagane, eventual o groapa de nisip, si da-i nene drumul la distractie

Click to view attachment

ce e rau cu tarcurile astea? huh.gif
acolo poti sa iti duci copilul sa se joace. e usor de supravegheat, riscuri minime, o multime de alti copii cu care sa socializeze. wink.gif nici nu stii cat de importanta e chestia asta pentru ei. biggrin.gif
invata sa faci prunci, fa-i si apoi vorbeste. pana atunci, discuta despre ce te pricepi. console.gif
sunt de aceeasi parere cu tine in privinta gropilor si tirurilor, cat si a incompetentei si dezorganizarii de la primarie, prefectura, guvern&shit. cat despre copii, refugiile alea sunt mai mult decat nimic. sleep.gif
abancor
Asta ziceam si io, tot e mai bine in tarc decit in subsol la mall.
CornelB
QUOTE(Mosotti @ Jul 19 2007, 18:22) *
cornelus, te supara adevarul? laugh.gif
[...]
nu fiecare luzar cu threadul lui console.gif [...]

luzăre, dac-aș percepe "adevărul" prin ochii tăi, mi-aș plânge amarnic de milă. E "fumată" rău, dar parcă pentru tine a fost inventată: get a life!
Spre norocul meu, îl percep altfel, bucurându-mă de un oraș cu nimic diferit de unul european de același calibru, cu bunele și rele fiecăruia.

No hai pa, am întins-o cu-al meu micuț în parc, îi place la nebunie, enjoy și ție, în felul tău ciudat.

-- @Bogdy: și zici că a ta capră e bine și în formă. Eu unul nu pot decât să mă bucur, sincer.
în rest, las-o mai moale cu diferența între Timișoara de acum 30 de ani. Eu sunt aici din +82 și te asigur că diferența majoră constă în faptul că mosotti nu începuse lupta pentru celebritatea absolută în rândul ciudaților. smile.gif Au' crezi că n-ar fi avut material de bănci scrijelite și coșuri răsturnate la periferii? Sacu că ăștia de la drumuri sufereau mureau pe capete de plictiseală că n-ar fi fost sămânță de gropi pe străzi?
bogdy68
QUOTE(CornelB @ Jul 19 2007, 19:20) *
luzăre, dac-aș percepe "adevărul" prin ochii tăi, mi-aș plânge amarnic de milă. E "fumată" rău, dar parcă pentru tine a fost inventată: get a life!
Spre norocul meu, îl percep altfel, bucurându-mă de un oraș cu nimic diferit de unul european de același calibru, cu bunele și rele fiecăruia.

No hai pa, am întins-o cu-al meu micuț în parc, îi place la nebunie, enjoy și ție, în felul tău ciudat.

-- @Bogdy: și zici că a ta capră e bine și în formă. Eu unul nu pot decât să mă bucur, sincer.
în rest, las-o mai moale cu diferența între Timișoara de acum 30 de ani. Eu sunt aici din +82 și te asigur că diferența majoră constă în faptul că mosotti nu începuse lupta pentru celebritatea absolută în rândul ciudaților. smile.gif Au' crezi că n-ar fi avut material de bănci scrijelite și coșuri răsturnate la periferii? Sacu că ăștia de la drumuri sufereau mureau pe capete de plictiseală că n-ar fi fost sămânță de gropi pe străzi?

eu ,ca primar al timisoarei,MA PLICTISEAM sa vad de atatia si atatia ani ,gropi,santier,strazi gatuite de lucrari,etc,etc..........macar daca astea existau la periferie..vad ca nu ai compilat faza cu capra wink.gif ..sa te up-gradez:in 30-40 de ani sunt sanse sa revina timisoara la frumusetea cea de odinioara(ca in astia aproape 20 de ani,nici macar pe 0 nu s-a mentinut,doar a involuat..),care cam coincide cu termenul de garantie al caprei...
H725
Gropile din Timisoara amendeaza Primaria
Raluca Pantea

Tot mai multi timisoreni dau in judecata municipalitatea pentru a obtine daune in vederea repararii masinilor avariate in craterele din asfalt.

Una dintre societatile care incheie asigurari pentru masini pune Primaria la plata a sute de milioane pentru ca a contribuit la stricarea masinilor soferilor din Timisoara.

Cu toate acestea, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, spune ca pana in acest moment, nu a exista nicio situatie in care, in instanta, s-a dovedit ca masinile s-au stricat dupa ce au dat in gropile de pe carosabil.
...
„Masinile sunt foarte scumpe si chiar daca avariile sunt minore, devizul este foarte mare, e suficient sa fie avariata o roata sau un scut si reparatiile ajung si la o suta de milioane de lei (vechi, n.red.), la un BMW. Am in jur de 300 de dosare de daune pe care le-am vizat eu, insa mai sunt semnalizate daune si anterior. Acelea nici nu stiu daca ar trebui sa le mai iau la mana sau nu. De cand m-am decis sa fac demersuri impotriva Primariei, am vreo doua, trei dosare pe zi. Timisoara e o groapa. Eu am masina si mi-am avariat-o intr-o groapa nesemnalizata”, explica consilierul juridic al Asirom, Ioan Bogdanel.

Sase procese castigate

Potrivit aceleasi surse, exista si sase procese castigate de catre Asirom, iar Primaria Timisoara trebuie sa plateasca acum, din bugetul local.

„Am castigat un proces, in care un sofer si-a avariat masina pe Calea Sagului, proces in care Primaria este obligata la plata despagubirilor, vreo 50-60 de milioane, dar am si sentinte de 90 si 100 de milioane de lei. Primul proces a avut loc in aprilie-mai, in acest an. E adevarat ca sentintele nu sunt executorii, pentru ca mai au calea de atac a recursului. Pana acum nu am pus in executare nicio sentinta”, incheie Ioan Bogdanel.

Companiile de asigurari intenteaza procese Primariei, in aceasta situatie, doar daca soferii si-au avariat masinile pe strazi nesemnalizate.
...
Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, municipalitatea are 200 de procese pe rol, dintre care cinci castigate. Primarul orasului spune ca niciun proces nu a fost castigat de catre soferi ori companiile de asigurare.

„Avem procese cu diversi, dar nu au avut castig de cauza. Ne judecam cu cetatenii care spun ca si-au avariat masina intr-o groapa. Pana acum, nu am avut nicio situatie in care sa se dovedeasca faptul ca li s-a stricat masina din cauza gropilor”, spune Gheorghe Ciuhandu.
...
„Oamenii vin pentru constatare, ca au dat in gropile de pe sosea. Am eliberat in jur de 300 de certificate de la inceputul anului, cam zece pe saptamana”, declara seful Politiei Rutiere Timisoara, Florin Bolbos.

EVZ-Vest

Ce tupeu!
Trebuie sa dovedeasca justitia?
Unde se poare rupe suspensia unei masini?
BMW-istul da ciocane in pivoti ca sa ii schimbe pe casco? death.gif
bogdy68
CORNELE,TATA,ce mai zici acum de distrugerea masinilor si procesele castigate in instanta??gropile,sentintele,zecile de soferi patiti,etc.,fac parte dintr-o iluzie,halucinatie colectiva ?????
''...bucurându-mă de un oraș cu nimic diferit de unul european de același calibru..''-cuvintele tale biggrin.gif ai dreptate maxima,timisoara nu difera cu nimic de alt oras european, in AFARA DE ZECILE DE GROPI console.gif ,care exista de ZECI de saptamani;unde s-au bagat ZECI de milioane lei de la bugetul primariei-si tot degeaba--;unde s-a astupat o groapa,langa ea au mai aparut ZECI de alte gropi pe strada respectiva;unde sunt ZECI de lucrari neterminate; si de ZECI de ori daca ti se spune/arata astea ,tot nu le realizezi...
Mosotti
QUOTE(radumiki @ Jul 19 2007, 18:16) *
ce e rau cu tarcurile astea?
acolo poti sa iti duci copilul sa se joace. e usor de supravegheat, riscuri minime, o multime de alti copii cu care sa socializeze. wink.gif nici nu stii cat de importanta e chestia asta pentru ei.
invata sa faci prunci, fa-i si apoi vorbeste. pana atunci, discuta despre ce te pricepi. console.gif
sunt de aceeasi parere cu tine in privinta gropilor si tirurilor, cat si a incompetentei si dezorganizarii de la primarie, prefectura, guvern&shit. cat despre copii, refugiile alea sunt mai mult decat nimic. sleep.gif

hai lasa-ma cu "invata sa faci copii". vrei sa-ti dau lectii de fubiptut? practic e mult mai greu sa NU faci copii, trebuie sa-ti controlezi ejacularea. ca sa faci copii e simplu: hitza-hitza-hitza aaaaaaaaahhhhh, oh my goooooooooooood, yeaaaaaaah, oh yeaaaaaaaaaaaaaaah si lasi natura sa-si urmeze cursul confusedsmiley.pnglaugh.gif daca iti cresti copiii in tzark, o sa ajunga oi tembele, asta-i adevarul.

QUOTE(CornelB @ Jul 19 2007, 18:20) *

nu stiu cine e luzar, io sau tu, care m-ai invitat pe mine, un luzar, de 500000 de ori la bere? laugh.gif of course, printre multele paranteze [][][] am simtit ca esti o janghina de om si te-am refuzat politicos. daca n-as fi fost genial in domeniul cunoasterii oamenilor, acuma as fi fost facut luzar de cineva cu care am baut bere, ceea ce este absolut penibil. in schimb, tu pentru mine fiind neica nimeni, poti sa-mi spui cum vrei [dar nu aici pe thread] [fa-ti unu special] [sau un blog, ca e la moda] [hohoho]

have a nasty life. ah, deja ai, de-aia tot revii aici si te bagi in seama cu luzarul genial smoke.gif

Adrian Pascuta
Astăzi au debutat manifestările cuprinse în programul sărbătorii "Zilele Fabricului".
Sărbătoarea cartierului Fabric se află la prima ediție dar are la bază o manifestare veche de zeci de ani. Partida de fotbal "căsătoriți-necăsătoriți" are o tradiție neîntreruptă de peste 70 de ani. Mai mult ca sigur este cel mai vechi meci amical din Europa, partidele de acest gen desfășurându-se inclusiv în perioada războiului. Anul acesta partida se va desfășura, pe terenul Electrica (baza RATT-ului). Regalul fotbalistic va debuta la ora 16 cu o partidă între speranțele cartierului, urmată de o partidă între veterani iar în final meciul serii, "căsătoriți-necăsătoriți". Seara, pe terasa Fabricii de bere va avea loc banchetul fotbaliștilor.
Astăzi au avut loc concursul de minifotbal pentru copii, concursul de street-ball și un simultan de șah oferit de maestrul internațional Ranko Szuhanek, precum și o slujbă la biserica ortodoxă, Sfântul Ilie. Sâmbătă vor avea loc (în afara regalului fotbalistic) întrecerile de biciclism, role și cross iar duminică în Piața Traian va avea loc un spectacol de muzică populară.
Important cred eu este faptul că întreaga manifestare este organizată de locuitorii cartierului, sprijinul primăriei fiind minim (5000 RON)
kaspersky
„Avem procese cu diversi, dar nu au avut castig de cauza. Ne judecam cu cetatenii care spun ca si-au avariat masina intr-o groapa. Pana acum, nu am avut nicio situatie in care sa se dovedeasca faptul ca li s-a stricat masina din cauza gropilor”, spune Gheorghe Ciuhandu

ce tare e individu'! Eu mi-am schimbat anul trecut 2 jante de aliaj si cauciucuri din cauza gropilor. Pe casco. Nu stiu daca ei au cistigat sau nu procesul, in schimb l-as invita pe domn' primar sa infiinteze un hotline unde sa poti suna sa vina sa schimbe el in persoana roata. Prima data mi s-a intimplat pe lapovita si a doua oara pe o ploaie rece, cu portbagajul plin de pina am reusit sa scot roata de rezerva eram ud pina la oo!
radumiki
QUOTE(Mosotti @ Jul 20 2007, 08:09) *
hai lasa-ma cu "invata sa faci copii". vrei sa-ti dau lectii de fubiptut? practic e mult mai greu sa NU faci copii, trebuie sa-ti controlezi ejacularea. ca sa faci copii e simplu: hitza-hitza-hitza aaaaaaaaahhhhh, oh my goooooooooooood, yeaaaaaaah, oh yeaaaaaaaaaaaaaaah si lasi natura sa-si urmeze cursul confusedsmiley.pnglaugh.gif daca iti cresti copiii in tzark, o sa ajunga oi tembele, asta-i adevarul.

te lauzi ca un tigan ca esti smecher... tu sa ii dai mie lectii!? lol.gif roll2.gif
nimeni nu isi creste copii in tarc, procesul de crestrere si educare a unui copil e mult mai complex, nu am intentia insa sa te luminez in taina asta pana nu dovedesti ca poti, ceea ce ma indoiesc la cat de frustat te simt! biggrin.gif
altfel, e normal ca locurile de joaca ale copiilor sa aiba un gard care sa le desparta de strada plina de gropi unde circula toti tembelii cu viteza. sleep.gif
Mosotti
iti mai zic o data, nu e mare lucru sa faci un copil. lauda-te cu el atunci cind o sa fie mare si tocmai a descoperit leacul contra orice boala, de exemplu. sint colorati care au cite 16 copii, nu crezi ca sint de 16 ori mai destepti decit tine si de un infinit de ori mai destepti decit mine? laugh.gif deocamdata e mic si prost ca o caramida. e foarte complex intr-adevar sa-ti duci copilul in tzark si sa-i faci vint pe leagan, tzarkuri care nu contin nici un pic de verdeata, in niste cartiere fara pic de verdeata. cea mai mare frustrare a mea e ca n-am crescut si eu intr-un asemenea tzark minunat sad.gif

oricum la problema tzarkurilor nu exista solutii, asta e viata intr-un oras modern, de beton superb. asta spre deosbire de problema jegului, care poate fi adunat, a gropilor care pot fi astupate si a tembelilor care circula cu viteza, care pot fi arestati si impuscati smile.gif
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.