Subtitrari: adaugare diacritice, reparare subtitrare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

demonyx

Am o problema cu SW, cand incarc subtitrarea cu tot cu film, nu imi apare imaginea la film, numai se aude, ii setat "Video Preview Mode". As avea nevoie de ceva codecuri? Daca nu, dati-mi alte sugestii.
demonyx
Nici un raspuns? Mai astept.

Mtz
Noi nu avem de unde sa stim ce probleme ai tu cu codecurile. La mine merg toate filmele. Probabil ca ai tu unul codat mai ciudat. Ai putea incerca o recodare cu AutoGk despre care gasesti tot pe aria ghiduri.

enjoy,
Mtz
proxtu
QUOTE(potosr @ Mar 14 2007, 04:29) [snapback]2567235[/snapback]
De multe ori e nevoie ca intr-un subtitlu sa fie un rand cu italice, celalalt normal (de ex. o discutie la telefon). Din cate stiu, SW nu poate face asta deoarece aplica un anumit format intregului subtitlu. Am reusit sa fac asta cu DVDLab Pro, dar mi se pare dificil deoarece trebuie lucrat cu fiecare subtitlu in parte. Mai mult, as vrea ca de ex. doar un singur cuvant dintr-un subtitlu sa fie cu italice, ceea ce cred ca nici DVDLab Pro nu stie. Ma puteti ajuta?
Thanks

e adevarat ce spui tu. daca setezi italic in SW, tot subtitlul e cu italic. dar daca vrei sa faci italic doar o portiune, pui la inceput <i> si dupa portiune pui </i> si VobSub va afisa doar acea portiune cu italic.
SEG5ro
MTZ , de ce nu pot sa vad fisiere AVI pe SEGDVD player ? E un soft special ?
demonyx
QUOTE(SEG5ro @ Apr 24 2007, 15:04) [snapback]2744986[/snapback]
MTZ , de ce nu pot sa vad fisiere AVI pe SEGDVD player ? E un soft special ?

Vezi ca esti total offtopic.
badmania98
Bune informatii. Multumesc. coolspeak.gif

google846
Salut, am un sistem 5.1 cu dvd care citeste si divx. Am o problema in ceea ce priveste marimea fontului. Pe PC marimea fontului poate fi modificata in optiunile de bsplayer insa la home DVD nu ai setari in acest sens. Am incercat modificarea marimii caracterelor in "Subtitles modifier", am salvat modificarea dar DVD-ul tot nu o citeste. S-a mai intalnit cneva cu problema aceasta. Daca aveti un raspuns v-as ruga sa-l postati.
demonyx
QUOTE(google846 @ May 6 2007, 21:42) *
Salut, am un sistem 5.1 cu dvd care citeste si divx. Am o problema in ceea ce priveste marimea fontului. Pe PC marimea fontului poate fi modificata in optiunile de bsplayer insa la home DVD nu ai setari in acest sens. Am incercat modificarea marimii caracterelor in "Subtitles modifier", am salvat modificarea dar DVD-ul tot nu o citeste. S-a mai intalnit cneva cu problema aceasta. Daca aveti un raspuns v-as ruga sa-l postati.

Sa modifici fontul la filme DVD sau DivX? Daca ii vorba de al doilea caz, nu postezi unde trebuie.
PIGULIGU

@ demonyx
QUOTE(demonyx @ Mar 16 2007, 16:20) *
Am o problema cu SW, cand incarc subtitrarea cu tot cu film, nu imi apare imaginea la film, numai se aude, ii setat "Video Preview Mode". As avea nevoie de ceva codecuri? Daca nu, dati-mi alte sugestii.

Daca incarci filnul ala in VirtualDub(Mod) il vezi ?
Te intreb asta deoarece VirtualDub(Mod) nu foloseste decodere de tip DirectShow ci de tip VFW (Video for Windows) si parca si preview-ul de la Subtitle Workshop foloseste tot decodere VFW din cate imi aduc aminte.
demonyx
QUOTE(PIGULIGU @ May 7 2007, 09:54) *
@ demonyx

Daca incarci filnul ala in VirtualDub(Mod) il vezi ?
Te intreb asta deoarece VirtualDub(Mod) nu foloseste decodere de tip DirectShow ci de tip VFW (Video for Windows) si parca si preview-ul de la Subtitle Workshop foloseste tot decodere VFW din cate imi aduc aminte.

Thanks PIGULICU, dar am rezolvat pana la urma. smile.gif
Toxic00
QUOTE(google846 @ May 6 2007, 21:42) [snapback]2797531[/snapback]

Marimea si fontul pe care le afiseaza un DVD player stand-alone se gasesc in firmware-ul aparatului si poate fi modificata numai printr-un update al acestuia. Deci oricat ai incerca sa faci asta pe calculator la dvd nu vei obtine alt rezultat.
fiordm

Sal,

Am o problema cu VLC media player: nu stiu ce setare sa fac la filtre pentru citirea diacriticilor din limba romna. Am vazut ca in setari ''Decodor text subtitrari'' am gasit MacRomania, ISo...etc. dar nici una dintre aceste setari nu dau rezultate. Ce setare sa aleg ca sint o multime in meniul programului?
Multumesc anticipat si Numai Bine.

demonyx
Seteaza sistemul pe Romanian. Se face din Control Panel.
doktoru
Mtz,
stiu ca ai scris pe undeva, am cautat, dar nu mai gasesc. Vreau sa te intreb ce marime de font, tip, contur, umbra, culoare, fundal etc. etc. folosesti de obicei.
Te intreb pentru ca m-am "jucat" un pic cu setarile fontului din meniul SW si nu mai stiu cum era default. Chiar, daca la editarea cu SW folosesti de ex. caractere de 40 sa zicem ele o sa-ti apara idem si pe TV?
Multumesc.
demonyx
Nu cred ca prea conteaza setarile care le faci in SW. Majoritatea playerelor aplica setarile proprii cand afiseaza subtitrarea.
JuVef1Ve
Am si eu o problema daca ma poteti ajuta... Am reusit sa fac subtitrarile cu diacritice cu SW modificat. Dar filtrul pentru subtitrare pe care-l am instalat (DirectVobSub - sageata aia verde din dreapta jos) smile.gif) imi arata in loc de diacritice niste semne ciudate... Stiti cum as putea rezolva??? Va rog mult. Adresa mea de mail e yo_best@yahoo.com. Merci anticipat!

Si daca poate sa faca cineva rost de subtitrarea la filmul Premium (2006) engleza sau romana ca n-am reusit sa o gasesc nicaieri...
JuVef1Ve
QUOTE(JuVef1Ve @ Jul 27 2007, 19:20) *
Am si eu o problema daca ma poteti ajuta... Am reusit sa fac subtitrarile cu diacritice cu SW modificat. Dar filtrul pentru subtitrare pe care-l am instalat (DirectVobSub - sageata aia verde din dreapta jos) smile.gif) imi arata in loc de diacritice niste semne ciudate... Stiti cum as putea rezolva??? Va rog mult. Adresa mea de mail e yo_best@yahoo.com. Merci anticipat!

Si daca poate sa faca cineva rost de subtitrarea la filmul Premium (2006) engleza sau romana ca n-am reusit sa o gasesc nicaieri...

dangidea
Stie cineva cum se poate rezolva problema dicriticelor din Windows Vista? Folosesc SubtitleWorkshop si orice as face nu pot sa adaug diacriticele potrivite. Am cautat pe diferite forumuri, bloguri si am reusit sa aflu ca problema se va rezolva cu SP1 la Vista, dar din cate am inteles acesta o sa apara de-abia in noiembrie. Exista un fix, dar el nu poate fi downloadat si trebuie cerut de la Microsoft.
Phoenix
QUOTE(dangidea @ Jul 30 2007, 10:36) *
Stie cineva cum se poate rezolva problema dicriticelor din Windows Vista? Folosesc SubtitleWorkshop si orice as face nu pot sa adaug diacriticele potrivite. Am cautat pe diferite forumuri, bloguri si am reusit sa aflu ca problema se va rezolva cu SP1 la Vista, dar din cate am inteles acesta o sa apara de-abia in noiembrie. Exista un fix, dar el nu poate fi downloadat si trebuie cerut de la Microsoft.

Incearca asta:

Minim de setare pentru afisare si editare caractere romanesti

? <Start> --> Settings --> Control Panel
? Regional and Language Options --> Administrative
? Language for non-Unicode --> Change system locale - Romanian
? Click "OK"

Optional pentru alte setari de tara (Romania)
? <Start> --> Settings --> Control Panel
? Regional and Language Options --> Formats alegeti Romanian

Da-mi de veste daca merge ok.

P.S. Pentru adaugarea de diacritice poti folosi programul AutoCorect, foloseste Google si te duce exact la sursa.
JuVef1Ve
QUOTE(JuVef1Ve @ Jul 27 2007, 19:20) *

http://www.imdb.com/title/tt0451166/ - asta e filmu'

Ma poate ajuta cineva???
JuVef1Ve
Am rezolvat cu subtitrarile. Mi-am pus limba romana la Regional Option pentru ca Notepad-ul sa recunoasca diacriticele, am dezinstalat Direct Vob Sub si am setat FFDShow ca sa arate subtitrarea automat. Acum merge perfect.

Mai ramane problema cu subtitrarea pentru filmul Premium (2006), daca o are cineva (in engleza sau in romana) si mi-o poate trimite pe adresa de mail yo_best@yahoo.com
Link-ul filmului: http://www.imdb.com/title/tt0451166/
Merci anticipat!
sabian
QUOTE(JuVef1Ve @ Aug 1 2007, 13:36) *
Ma poate ajuta cineva???

In DirectVobSub setezi la font Central European si vede diacriticile.

ciuperca_cosmin
Versiunea 2.3 la AutoCorect e aproape de finalizare. Cei care vor sa ajute la testare gasesc link-ul catre kitul de instalare pe prima pagina la http://autocorect.lx.ro .
Ce s-a mai facut:
- a fost implementata functia Corectare Multipla cu care se pot corecta punctuatia si cuvintele cu diacritice la mai multe texte simultan;
- in Help-ul aplicatiei s-au detaliat diversele optiuni/functii ale aplicatiei (recomandam citirea lui);
- la Punctuatie au fost eliminate cateva cazuri cand programul cerea interventia manuala a utilizatorului si au fost aduse cateva mici imbunatatiri;
- s-a rezolvat o mica problema la Inlocuire Multipla;
- schimbari minore la interfata.
Mtz
Ai rezolvat si problema cu transformarea din Da in Dã ?

enjoy,
Mtz
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.