Eu am fost in Spania in 2007 in perioada 1-14 septembrie. Primele 5 zile le-am petrecut in Barcelona vizitand (nu am intrat in apa) si a fost foarte cald ziua, insa racoare dimineata. Insa ii vedema pe multi mergand spre plaja, de dimineata.
Apoi am fost cam 100km mai in nord in Costa Brava (Lloret del Mar mai precis).
Si vremea a fost chiar ok. Nu canicula, ci placut, uneori cu adieri de vant.
In primele zile (6-7 septembrie) au fost peste 30 grade iar apa sigur avea macar 24-25.
Insa spre sfarsit parea sa se raceasca. In ultima zi am intrat doar eu in apa (sotia, mai sensibila, a iesit imediat) si recunosc ca era ceva mai rece, insa suportabil. Afara erau cam 25 grade, in apa poate 21 sau mai putin
Pe 15, cand am plecat, era super innorat si se asternea de o ploaie buna... Insa asta nu e regula, posibil dupa 2 zile a iesit iar soarele si au fost din nou 30 grade.
Deci... mai tine si de noroc. Poti avea foarte bine si numai 28-30 grade si 25 in apa, insa poti avea si innorat toata ziua, rafale de vant, si chiar dk apa e ok, cand iesi te apuca dansul...
Eu am stat in septembrie 2007 la Hotelul Silken Concordia 3*** si mi-a placut mult.
http://www.hoteles-silken.com/hotel-concordia-barcelona/en/Nu stiu exact cat a costat fiindca am apelat la o agentie care mi-a facut un pachet personalizat complet (care continea mai multe, nu doar transport + cazare) insa sigur nu a fost 100EU ci mult mai putin (estimez 70-80eu/dubla, eliminand restul din pachet).
Hotelul este foarte elegant, mult mai luxos decat hotelul de 4**** la care am stat ulterior in Costa Brava.
Micul dejun (bufet) se merita din plin, extrem de variat, delicios si complet (micul dejun este inclus in pret).
Ca si localizare, este pe strada Parallel (pe care nu prea am avut curaj sa ma plimb noaptea fiindca erau cam multi colorati/musulmani spargand seminte in fata buticurilor lor). Insa ziua este ok si super safe. Faci cam 20-30 minute in plimbare pana la port.
Insa marele plus este ca gura de metrou este la 10m de hotel (doar traversezi strada), asa ca puteam ajunge oriunde foarte usor. De asemeni din zona (200m de hotel) am luat autobuz direct catre Parc Guell (unde nu se poate ajunge cu metrou).
Am fost in weekend si la spectacolul fantani/lumini de la Muzeul de Arta, am facut cam 10-15 min de la hotel, pe jos.
Sper sa-ti foloseasca!