Noi am fost asta vara cu fetita care avea 3 ani. Am ales Costa Brava, Statiunea Santa Susana. Statiunea este noua, toate hotelurile de acolo sunt recent construite. Ne-am simtit foarte bine, cu plusurile si minusurile de rigoare.
Plusuri: hotelul (Caprici Verd) nou, frumos, curat, servicii bune, mancare multa si buna, animatie pentru copii, spectacole in fiecare seara. Era chiar langa statia de tren (f bun daca vroiai sa iei trenul si sa vizitezi imprejurimile, noi am fost chiar si la Barcelona o data cu trenul, pentru ca nu mai aveam grija parcarii si oricum trenul te lasa in centru). Am avut o surpriza placuta cand am ajuns si am vazut ca ne-a dat in loc de camera dubla, un suite. Asta pentru ca eram cu copilul (pentru care nu am platit nimic). Am avut servicii de masa cu pensiune completa, adica trei mese pe zi, toate bufet si cu mancare foarte buna si multa, aveai de unde alege. Fructe la discretie (pepeni, piersici, portocale, kiwi, mere, prune, ORICE), prajituri, inghetata, fructe de mare, salate, fripturi de toate felurile (inclusiv gratar facut la permanenta). Am mancat in 10 zile toate felurile de carne posibile, inclusiv miel, rata, iepure, curcan. Ce mi-a mai placut: esspresoare super la micul dejun, iti faceai o mie de feluri de cafea, cat de tare vroiai si foarte buna. De obicei avusesem parte de hoteluri cu cafea din aia la termos, dar aici a fost altfel. In schimb, bauturile la pranz si seara se cumparau si nu aveai voie sa intri in restaurant cu bautura, nici macar cu apa. Iar mancarea era proaspata, niciodata nu a avut copilul vreo problema.
Piscine curate, jacuzzi, biliard, ping-pong si multe altele de care nu am avut timp...
Minus: plaja. Este cam inclinata, nisipul este destul de grunjos, iar intrarea in apa este destul de abrupta, dupa 3-4 metri deja te acopera apa. Nu am facut o baie in voie in Marea Mediterana, m-am multumit in multe dintre zile cu piscina. Noroc ca piscina a fost super si copilul a preferat tot timpul la piscina, era distractia mai mare.
Noi am fost cu masina si am facut excursii:
Barcelona (de doua ori) - ai ce sa vezi, noi nu am apucat sa vedem tot, dar ce am vazut ne-a placut. Sunt niste linii cu autobuze descoperite care fac turul orasului si urci sau cobori unde vrei pe parcursul intregii zile (iei abonament pe o zi, iti dau si harta si e foarte uros). Fantanile cu muzica sa nu le ratati cumva, e pacat. Incep sa cante pe la 9 seara, pana pe la 12 noaptea. Este ceva unic si aproape ireal de frumos.
Port Aventura: super parc, pentru copii, dar si pentru adulti. Dar multe dintre chestiile alea nu pot fi folosite de copii (au limita de inaltime). Ma refer la cele mai spectaculoase. Dar oricum sunt destule in care se poate da copilasul tau de 4 ani. Vreti senzatii tari? Pentru adulti Dragon Khan, din care sotul meu a iesit complet ametit

si si-a facut cruce, sau liftul care se prabuseste- Hurakan Condor -

... Le poti vedea pe site-ul lor. In fine, merita, daca va rezervati o zi intreaga sa stati acolo. Altfel nu aveti timp sa incercati totul.
Am mai vizitat Monserrat, un loc fabulos, in varf de munte, cu manastire superba, plus un funicular care te urma in varf de munte, de unde poti vedea peisaje extraordinare. Merita, zic eu.
Noi am platit sejurul 1004 euro pentru 10 zile, doi adulti si un copil, cazare in suite 4 stele, trei mese pe zi, dar fara transport. Mi se pare mai mult decat rezonabil.
Asadar, Spania, o experienta foarte frumoasa. Nu o regret si as repeta-o, dar probabil cu avionul data viitoare.