Totul despre SPANIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48

abancor

ETA e la Bilbao! Mai da cite o bombardea ocazional.
fly_dream
QUOTE (abancor @ May 14 2008, 13:50) *
ETA e la Bilbao! Mai da cite o bombardea ocazional.

Thanks! That's exactly what I needed to know! laugh.gif
La Dublin betivi si drogati, la Bilbao teroristi, tigani si alte etnii pradalnice sunt in toate tarile civilizate................ voi imi demontati toata excursia! Renunt si ma duc la Sighetul Marmatiei, e bine?

MISUMISA2008
buna,

noi plecam la sf lui august cateva zile in pineda la hoter aqua promenade si cateva zile in barcelona la hotel oasis. am facut o alegere buna?
ce am putea vedea in pineda?

la sighet? e prea frumos acolo. eu plec vineri ................. suntem nasi................... cool.gif
abancor
Am scris eu niste chestii despre Pineda pe aici sau la subiectul Barcelona. Cauta mesaje de prin vara trecuta. Aqua Promenade e bun ca e linga gara. In Pineda nu e de vazut nimic. Luati vaporul pina la Tossa, o zi ca sa vedeti Tossa, alta zi ca sa luati de la Tossa excursia cu vaporul cu fund de sticla care va duce la plaje pustii. Am dat mai multe detalii pe mesajele de anul trecut. In Pineda, singurul restaurant cu mincare gatita, este pe strada de linga hotelul vostru, la vreo 5 minute inspre centru, pe stinga.

Fly dream, scuze! Io am zis-o in gluma. Dar Sighetul teoretic e sigur. Roma o fi sigura? Sau au aia boala pe romani, de cind cu violurile? Ca m-as duce 3 - 4 zile mai prin toamna.
akire
Salutare,
A stat cineva la Hotel Maritim 3* din Calella?
Puteti sa-mi spuneti,va rog, niste plusuri si minusuri?

Multumesc.
doruhvb
QUOTE (firstvision @ May 8 2008, 20:46) *
srry.. mai sus era vorba de hotelul Aquarium si nu Aquamarine.

@Bembo - e mare diferenta intre Fenals si Lloret ? De ce ar trebuii sa aleg zona Lloret si nu Fenals ?
M-ai bagat un pic in ceata, Fenals nu e o zona (cartier ) in Lloret ? .
In descrirea ambelor hoteluri se spune ca sunt in Lloret del mar, la Aquarium se specifica ca e la 400m de plaja Fenals iar Anabel la 350m de plaja (si atat) .

Noi plecam pe 13 iun la Aquarium - Lloret de Mar. Nu stim detalii. Poate ne sjuta cineva. O fi avand animatie seara? Zona e ok?
firstvision
In sfarsit am luat o decizie: hotel Anabel - Lloret del Mar - plecare pe 14 Iunie. Multumesc Bembo pentru informatii.
@doruhvb - tot ce am reusit eu sa aflu despre Aquarium :
- rating destul de bun si pe tripadvisor si pe holidaycheck ( catalogat ca al #2 sau #3 hotel din Lloret).
- intr-adevar e situat intr-o zona linistita (Fenals) la capatul statiunii - dar vestea buna - conform Google maps e la 1,7km de centru statiunii.
Eu intentionez sa petrec macar vreo 5 zile vizitand Barcelona si avand in vedere faptul ca mergem in aceeasi perioada in aceeasi statiune poate facem niste vizite impreuna daca te intereseaza - da-mi de stire si discutam.

marijecan
Ajutor ! Merg la Barcelona cu un low cost care aterizeaza teoretic la 23 si 10 minute . Cu ce si cum ajung cel mai sigur la ora aia , in zona La Rambla , mai precis Aparthotel Gutenberg - eventual daca stiti ceva de locatia asta !
mdt
QUOTE (marijecan @ May 22 2008, 20:59) *
Ajutor ! Merg la Barcelona cu un low cost care aterizeaza teoretic la 23 si 10 minute . Cu ce si cum ajung cel mai sigur la ora aia , in zona La Rambla , mai precis Aparthotel Gutenberg - eventual daca stiti ceva de locatia asta !

Exista un autobuz de noapte, cauta amanunte pe subiectul cu Barcelona.
manyzab

salutare a fost cineva in tenerife la hotel Villa Cortes sau hotel Gala?Doresc sa aflu si eu mai multe informatii.Merita sau nu Multumesc
remg
Salutare tuturor!
Intentionez sa merg pe coasta sudica a Spaniei cca 6-7 zile, de la Malaga la Cadiz, paote cu scurte vizite la Sevilla si Cordoba.
Intr-una din zile as dori sa merg la Gibraltar iar in alta cu ferry pina la Tanger. Intrebarile care le am, pentru cine a mai fost pe acolo ar fi:
-pot trece cu o masina inchiriata din Malaga in Gibraltar? Pe jos sau cu un mijloc local banuiesc ca nu este nici o problema!
-pentru Tanger (Maroc) trebuie viza(pe site-ul MAE se spune ca nu)
-ce se poate face o zi in Tanger?
Orice alte informatii de la fata locului sa spunem mi-ar fi de folos!

Mersi!
12SEBI
ziua buna despre ibiza imi poate spune si mie cineva ceva va multumesc anticipat o zi buna
broscutza_
QUOTE (denim @ Feb 14 2008, 10:16) *
Noi am fost asta vara cu fetita care avea 3 ani. Am ales Costa Brava, Statiunea Santa Susana. Statiunea este noua, toate hotelurile de acolo sunt recent construite. Ne-am simtit foarte bine, cu plusurile si minusurile de rigoare.
Plusuri: hotelul (Caprici Verd) nou, frumos, curat, servicii bune, mancare multa si buna, animatie pentru copii, spectacole in fiecare seara. Era chiar langa statia de tren (f bun daca vroiai sa iei trenul si sa vizitezi imprejurimile, noi am fost chiar si la Barcelona o data cu trenul, pentru ca nu mai aveam grija parcarii si oricum trenul te lasa in centru). Am avut o surpriza placuta cand am ajuns si am vazut ca ne-a dat in loc de camera dubla, un suite. Asta pentru ca eram cu copilul (pentru care nu am platit nimic). Am avut servicii de masa cu pensiune completa, adica trei mese pe zi, toate bufet si cu mancare foarte buna si multa, aveai de unde alege. Fructe la discretie (pepeni, piersici, portocale, kiwi, mere, prune, ORICE), prajituri, inghetata, fructe de mare, salate, fripturi de toate felurile (inclusiv gratar facut la permanenta). Am mancat in 10 zile toate felurile de carne posibile, inclusiv miel, rata, iepure, curcan. Ce mi-a mai placut: esspresoare super la micul dejun, iti faceai o mie de feluri de cafea, cat de tare vroiai si foarte buna. De obicei avusesem parte de hoteluri cu cafea din aia la termos, dar aici a fost altfel. In schimb, bauturile la pranz si seara se cumparau si nu aveai voie sa intri in restaurant cu bautura, nici macar cu apa. Iar mancarea era proaspata, niciodata nu a avut copilul vreo problema.
Piscine curate, jacuzzi, biliard, ping-pong si multe altele de care nu am avut timp...
Minus: plaja. Este cam inclinata, nisipul este destul de grunjos, iar intrarea in apa este destul de abrupta, dupa 3-4 metri deja te acopera apa. Nu am facut o baie in voie in Marea Mediterana, m-am multumit in multe dintre zile cu piscina. Noroc ca piscina a fost super si copilul a preferat tot timpul la piscina, era distractia mai mare.
Noi am fost cu masina si am facut excursii:
Barcelona (de doua ori) - ai ce sa vezi, noi nu am apucat sa vedem tot, dar ce am vazut ne-a placut. Sunt niste linii cu autobuze descoperite care fac turul orasului si urci sau cobori unde vrei pe parcursul intregii zile (iei abonament pe o zi, iti dau si harta si e foarte uros). Fantanile cu muzica sa nu le ratati cumva, e pacat. Incep sa cante pe la 9 seara, pana pe la 12 noaptea. Este ceva unic si aproape ireal de frumos.
Port Aventura: super parc, pentru copii, dar si pentru adulti. Dar multe dintre chestiile alea nu pot fi folosite de copii (au limita de inaltime). Ma refer la cele mai spectaculoase. Dar oricum sunt destule in care se poate da copilasul tau de 4 ani. Vreti senzatii tari? Pentru adulti Dragon Khan, din care sotul meu a iesit complet ametit scared.gif si si-a facut cruce, sau liftul care se prabuseste- Hurakan Condor - bounce.gif ... Le poti vedea pe site-ul lor. In fine, merita, daca va rezervati o zi intreaga sa stati acolo. Altfel nu aveti timp sa incercati totul.
Am mai vizitat Monserrat, un loc fabulos, in varf de munte, cu manastire superba, plus un funicular care te urma in varf de munte, de unde poti vedea peisaje extraordinare. Merita, zic eu.
Noi am platit sejurul 1004 euro pentru 10 zile, doi adulti si un copil, cazare in suite 4 stele, trei mese pe zi, dar fara transport. Mi se pare mai mult decat rezonabil.
Asadar, Spania, o experienta foarte frumoasa. Nu o regret si as repeta-o, dar probabil cu avionul data viitoare.

Buna, poti te rog sa imi spui cat faci cu trenul din santa susana pana in barcelona (centru) ?Biletu cam cat costa?
As vrea sa vizitez Barcelona si m-am gandit sa iau bilet in Santa Susana sau in caella cu demipensiune si de acolo sa plec in barcelona 4-5 zile iar 2 sa stau in statiune .Este foarte obositor ?

Multumesc
yvonna
Plec maine 12 zile in Spania iar vremea e de kk-o total!
Sunt disperata!
cronicaru
Sal
Imi poate spune cineva un pretz bun pentru Bucuresti - Malaga, in septembrie. Eventual cu legatura pe undeva. Nu gasesc nimic valabil, iar BlueAir nu mai e demult un low cost...
alex63
QUOTE (cronicaru @ Jun 3 2008, 16:09) *
Sal
Imi poate spune cineva un pretz bun pentru Bucuresti - Malaga, in septembrie. Eventual cu legatura pe undeva. Nu gasesc nimic valabil, iar BlueAir nu mai e demult un low cost...

Incearca search pe Google de ex.cu "bilete ieftine de avion",sau "zboruri iefitine catre Malaga" sau ceva similar;eu la modul asta am dat de www.skyscanner.net care m-a ghidat la BlueAir ,unde am gasit pt Buc.-Malaga bilete cu 1 eur/sens plus taxele de aeroport ,e drept, in dec. pt iunie.Sau intra pe site-ul BlueAir direct,si cauta la promotii.Succes!Dupa cum spuneam eu asa am facut si de abia astept sa plecam pe 10 iunie,la Malaga,mai precis Torremolinos ,unde avem rezervarea la hotel luata tot de pe net,cu reducere destul de frumoasa;in total avion+hotel 4*=720 ron+560 eur/2 pers/7 zile.Frumos nu?
narcisx
Salut am deschis acest topic deoarece mai este 1 sapatamana pana la vacanta si dintre cele 2 destinatii de mai sus nu m-am hotarat pe care sa o aleg. De ce Danemarca pai.... nu nici eu nu stiu, de ce Spania pai stiu ca este o tara cu multe obiective de vizitat cat despre si in plus in aceeasi directie merge si un prieten de-al meu, nu ma poate va intrebati de ce nu hatarasc parintii, paiii..... eu de obicei le fac singur sau cu un prieten. La varsta de 9 ani am fost singur In grecia, bine bine la aeroport ma astepta cineva era un fel de excursie organizata.... (nu intru in detalii) Deci danemarca su insorita Spanie ? biggrin.gif
iguana_albastra
QUOTE (narcisx @ Jun 7 2008, 22:57) *
Salut am deschis acest topic deoarece mai este 1 sapatamana pana la vacanta si dintre cele 2 destinatii de mai sus nu m-am hotarat pe care sa o aleg. De ce Danemarca pai.... nu nici eu nu stiu, de ce Spania pai stiu ca este o tara cu multe obiective de vizitat cat despre si in plus in aceeasi directie merge si un prieten de-al meu, nu ma poate va intrebati de ce nu hatarasc parintii, paiii..... eu de obicei le fac singur sau cu un prieten. La varsta de 9 ani am fost singur In grecia, bine bine la aeroport ma astepta cineva era un fel de excursie organizata.... (nu intru in detalii) Deci danemarca su insorita Spanie ? biggrin.gif

Eu intre Danemarca si Spania as alege fara sa ezit Spania pentru ca Danemarca n-are prea multe obiective turistice. Daca totusi te hotarasti pentru Danemarca iti propun sa vizitezi urmatoarele:
- Copenhaga;
- Ribe (cel mai vechi oras al Danemarcei) care e relativ mititel dar are un farmec aparte
- Aarhus (al doilea oras ca marime)
- castelul Kronborg (e castelul lui Hamlet). Din gradina castelului o sa vezi Suedia, poti eventual sa treci ca pasager cu feribotul in oraselul suedez vecin (Helsinborg), dureaza doar jumatate de ora.
http://www.touristr.com/system/picture/ima...by_eimoberg.jpg
-castelul Frederiksborg: http://www.structuraltoolbox.com/images/Co...iksborgSlot.jpg
Iar daca esti amator de Lego, nu rata Legolandul din Billund.

Era sa uit: Danemarca e foarte scumpa iar daca vremea e urata n-o sa-ti priasca prea mult concediul.
BIOANA67
in luna mai anul acesta am fost si noi intr-un circuit :ungaria, austria, italia, franta, spania, franta, germania, austria, ungaria. am plecat pe 1 mai si ne-am intors pe 25 mai. am mers aprox.8500 km si benzina ne-a costat aprox 900euro. am mers 2 persoane si un copil de 6ani si jumatate. nu am avut rezervari nicaieri, dar am avut gps-ul fara de care nu cred ca am fi putut vizita nici un sfert din ce-am vizitat. si am fost si intr-o perioada care am crezut noi ca nu e prea aglomerata.a fost obositor dar frumos. in franta si spania am dat pe sosele fara plata si gps-ul ne-a dus pe drumuri nationale ft bune si chiar pe autostrazi fara plata . in spania exista autostrazi cu plata si tot un fel de autostrazi fara plata. la fel si in franta . in vest exista autostrazi fara plata (de la bordeaux pana aproape de valea loarei am mers pe autostrada).
narcisx
QUOTE (iguana_albastra @ Jun 8 2008, 08:09) *
Eu intre Danemarca si Spania as alege fara sa ezit Spania pentru ca Danemarca n-are prea multe obiective turistice. Daca totusi te hotarasti pentru Danemarca iti propun sa vizitezi urmatoarele:
- Copenhaga;
- Ribe (cel mai vechi oras al Danemarcei) care e relativ mititel dar are un farmec aparte
- Aarhus (al doilea oras ca marime)
- castelul Kronborg (e castelul lui Hamlet). Din gradina castelului o sa vezi Suedia, poti eventual sa treci ca pasager cu feribotul in oraselul suedez vecin (Helsinborg), dureaza doar jumatate de ora.
http://www.touristr.com/system/picture/ima...by_eimoberg.jpg
-castelul Frederiksborg: http://www.structuraltoolbox.com/images/Co...iksborgSlot.jpg
Iar daca esti amator de Lego, nu rata Legolandul din Billund.

Era sa uit: Danemarca e foarte scumpa iar daca vremea e urata n-o sa-ti priasca prea mult concediul.

biggrin.gif mda cred ca o sa aleg prima varianta deoarece mie imi place mai mult soarele, dar cine stie poate la anul thumbsup.gif
H725
QUOTE (narcisx @ Jun 9 2008, 03:40) *
biggrin.gif mda cred ca o sa aleg prima varianta deoarece mie imi place mai mult soarele, dar cine stie poate la anul thumbsup.gif

chiar daca nu e iulie-august, vezi sa nu te arzi in spania...
Gealy
Salutare,

Plec si eu cu sotia mea in Lloret del Mar pe 12 iunie 2008 (adica maine:)) cu wizzair.
Problema care ma framanta este ca vom ajunge pe la 21:20 in aeroport (asta in cel mai fericit caz, daca nu va intarzia zborul) si inca nu am gasit o alternativa de transport de noapte pana acolo pt ca ultimul tren pleaca la ora 22:00 din aeroport catre Sants si apoi Blanes.
Mai este vreo familie care pleaca pe 12.06.2008 in Lloret del mar cu WizzAir de pe baneasa cu zborul de la 19:05?
Poate luam impreuna un taxi si platim jumi-juma sau poate inchiriem o masina din aeroport si o aducem inapoi in cateva zile.

Daca stiti vreun autobuz de noapte care ajunge in Blanes (din aeroport, din gara Sants sau din Placa Catalunia) dati-mi detalii va rog.

Multumesc,

ID-ul meu de mess este gealatu
firstvision
QUOTE (Gealy @ Jun 11 2008, 01:04) *
Salutare,

Plec si eu cu sotia mea in Lloret del Mar pe 12 iunie 2008 (adica maine:)) cu wizzair.
Problema care ma framanta este ca vom ajunge pe la 21:20 in aeroport (asta in cel mai fericit caz, daca nu va intarzia zborul) si inca nu am gasit o alternativa de transport de noapte pana acolo pt ca ultimul tren pleaca la ora 22:00 din aeroport catre Sants si apoi Blanes.
Mai este vreo familie care pleaca pe 12.06.2008 in Lloret del mar cu WizzAir de pe baneasa cu zborul de la 19:05?
Poate luam impreuna un taxi si platim jumi-juma sau poate inchiriem o masina din aeroport si o aducem inapoi in cateva zile.

Daca stiti vreun autobuz de noapte care ajunge in Blanes (din aeroport, din gara Sants sau din Placa Catalunia) dati-mi detalii va rog.

Multumesc,

ID-ul meu de mess este gealatu

Sal,

Cred ca singura ta alternativa ramane taxiul (pentru ca sunt sanse mari ca avionul sa ajunga mai tarziu )
Initial si eu am intentionat sa plec cu cei de la ClickAir insa ajungeau tot tarziu in Barcelona si am intrebat hotelul la care am facut booking ce posibilitati de transfer am. ( eu plec pe 14 )
Cei de la hotel mi-au spus ca taxiul de la aeroport pana in Lloret e vreo 100euro.
O alta varianta recomandata de ei e www.ressorthoppa.com unde din cate am vazut eu poti sa iti faci rezervare online.

Gealy
QUOTE (firstvision @ Jun 11 2008, 13:33) *
Sal,

Cred ca singura ta alternativa ramane taxiul (pentru ca sunt sanse mari ca avionul sa ajunga mai tarziu )
Initial si eu am intentionat sa plec cu cei de la ClickAir insa ajungeau tot tarziu in Barcelona si am intrebat hotelul la care am facut booking ce posibilitati de transfer am. ( eu plec pe 14 )
Cei de la hotel mi-au spus ca taxiul de la aeroport pana in Lloret e vreo 100euro.
O alta varianta recomandata de ei e www.ressorthoppa.com unde din cate am vazut eu poti sa iti faci rezervare online.

Merci pentru sfat. O sa vedem, poate va mai fi cineva care vrea sa mearga acolo si vom imparti taxiul in 2.
Daca e 100 euro cred ca i-as da. Cu trenul pana in Blanes tot ne va costa 15-20 euro iar taxiul din Blanes inca vreo minim 10-15 euro, zic eu. Asa ca vom da la taxi doar vreo 50-60 euro in plus. Vom vedea.

Noi suntem la hotel TOP Royal Beach si poate ne intalnim pe acolo dupa ce ajungeti si voi.
firstvision
QUOTE (Gealy @ Jun 12 2008, 09:20) *
Merci pentru sfat. O sa vedem, poate va mai fi cineva care vrea sa mearga acolo si vom imparti taxiul in 2.
Daca e 100 euro cred ca i-as da. Cu trenul pana in Blanes tot ne va costa 15-20 euro iar taxiul din Blanes inca vreo minim 10-15 euro, zic eu. Asa ca vom da la taxi doar vreo 50-60 euro in plus. Vom vedea.

Noi suntem la hotel TOP Royal Beach si poate ne intalnim pe acolo dupa ce ajungeti si voi.

Noi stam la Anabel 12 zille. Intr-adevar ar fi super sa ne intalnim, poate mergem impreuna in Bacelona.
Daca se poate lasa-mi un numar de telefon in PM sau o alta posibilitate de a ne intalni in Lloret.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.