exxay
11th February 2006, 02:45
salut
am o problema cu routerul:
am net de la un reseller RDS. Am IP routabil 82.xx.xx.xx
mi-am luat un router sa impart conexiunea in toata casa. A mers perfect vreo7 zile... apoi a stat.
PC1(192.168.2.100)-(192.168.2.1)ROUTER(82.76.99.99)-----(82.76.99.1)SERVER----internet
Prin router reusesc doar sa mai ajung pina la serverul firmei, gateway-ul 82.xx.xx.1; daca leg direct cablul la un PC totul merge bine.
am verificat routerul: PC1-router-PC2-zapp merge, am internet in tot felul de configuratii posibile (cu/fara DHCP in router sau pe PC2, etc..) deci routerul e bun; oricum, daca pot sa vad serverul, banuiesc ca si asta e un semn ca nu e de la configuratia routerului.
am verificat la firma si cei de acolo se jura ca nu au nici o restrictie din server pentru asa ceva. m-au bagat chiar pe reteaua lor interna (192.168.0.xxx)
Si in sistemul asta patesc la fel - prin router ajung pina la gateway-ul lor (192.168.0.1) si acolo moare; doar cu PC-ul merge perfect. Teoretic in sistemul asta ar fi trebuit sa mearga, e la fel cu testul meu cu Zappul, aceleasi ip-uri...
Am schimbat MAC-ul in toate felurile (pe reteaua lor interna nici nu-mi trebuie); am schimbat TTL-ul (am citit pe aici ca ar putea ajuta); am dezactivat toate firewall-urile - degeaba.
Mai aveti vreo idee?
Multzam
Mihai
worm
11th February 2006, 03:15
ti-au setat alt TTL (nu neaparat 1) astfel incat sa nu mai poti avea router interpus pe retea. solutia e un server sau router care stie sa modifice TTL.
exxay
11th February 2006, 12:46
poti te rog sa-mi mai dai niste detalii?
credeam ca setarea TTL-ului tine de host si nu de router. XP-ul are 128 si eu l-am setat la 129 ca sa ajung la provider cu TTL 128 (www.sflow.org/detectNAT/).
ma rog, de la acelasi link se vede ca exista si alte metode de a detecta NAT, asa ca sunt convins ca se poate, doar ca nu-mi vine sa cred ca vecinu' face aceste analize sau ca si-a cumparat hardware special pentru analiza pachetelor.
mihailamba
14th February 2006, 11:21
QUOTE(exxay @ Feb 11 2006, 02:45)

salut
am o problema cu routerul:
am net de la un reseller RDS. Am IP routabil 82.xx.xx.xx
-ce fel de router ai?
-pe pagina de stare a routerului ce scrie referitor la conexiunea externa in momentul in care bagi cablul de la wan?
exxay
14th February 2006, 11:49
QUOTE(mihailamba @ Feb 14 2006, 11:21)

-ce fel de router ai?
-pe pagina de stare a routerului ce scrie referitor la conexiunea externa in momentul in care bagi cablul de la wan?
-am un QUBS QB5004PS 1WAN 4LAN 2USB printserver
- nu il am conectat acum dar aparea doar ce ma asteptam sa apara, IPurile corecte (alocate prin DHCP sau static), etc...; nu avea nici o rubrica de genul 'wan status - connected/down' daca la asta te referi.
Devin din ce in ce mai sigur ca e de la provider - am observat in logurile routerului ca reuseste sa se conecteze la time-server dupa resetare. eu in schimb nu reusesc sa dau ping la acel IP.
Deocamdata am renuntat, intentionam sa mai cresc banda dar in conditiile astea nici vorba. N-o sa stau sa schimb cabluri de cite ori vreau sa conectez cite un PC si nici n-o sa pun cite doua placi de retea in fiecare calculator. Nu e treaba providerului ce fac eu cu banda cumparata... ce idioti!!
vad ca trebuie sa intreb si asta cind caut provider, nici nu-mi trecea prin cap pina acum.
dOpus
2nd August 2006, 22:27
Hello,
Am router Planet XRT-401D (il folosesc mai mult de un an in reteaua RDS) si se pare ca a fost afectat de un soc electric generat de conditiile meteo.
Canalul pe care era conectat pc-ul este blocat (ambele leduri de 10/100 si lnk/act aprinse continuu chiar daca este scos cablul de retea).
La adresa 192.168.0.1 nu se poate accesa routerul pentru setari.
El aloca ip local de genul 192.168.0.100.
Am incercat si reset cu butonul din spate dar in zadar.
Ceva sfaturi..se poate repara?
cuculean
3rd August 2006, 05:48
Nu prea am auzit ca cineva sa repare routere sau switch-uri, banuiesc ca din lipsa de piese + costuri mari a acestor piese.
Din cat inteleg eu doar un LAN din cele 4 este afectat????
Nu poti folosi unul din celelalte 3 "canale" (iesiri LAN)????
octavian_butuc
19th March 2007, 11:26
ce ma fac am si eu un QB5004PS nu reusesc sa ii fac printserverul dati-mi si mie o solutie in afara de aceea de a cumara altul.
poate un update de soft da de unde? ce soft?
Help me
YM octavian_butuc@yahoo.com
Multumesc anticipat
dode56ro
25th March 2007, 15:16
Salut
Am si eu o problema. Am un router Dl-524 am vreo 3 neturi prin casa si vreau sa renunt la unul macar. Problema este ca pt laptop vreau sa mearga pe wireless.
am incercat cu unul din neturi si merge perfect si retea si net pe Dinamic Ip adress.
Pe netul care vreau sa mearga pe wireless am IP dat de provider 89.38.240.** . subnet mask, isp gatewy adress. primary DNS, secondary etc, care trebuie sa le bag la internet protocol tcp/ip mereu, altfel nu merge. Cum setez routerul ca sa mearga pe wirwless? Ma poate ajuta cineva?
Cu netul celalalt am nevoie sa ies cu Ip routabil pe net.
Multumesc anticipat. Dau orice fel e detalii
dode56ro
26th March 2007, 18:13
Am rezolvat multu. 
am configurat routerul pe static IP, am bagat ip si restul la fel ca la internet protocol tcp/ip la placa de retea si am clonat mak.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.