Probleme SEO

i_am_altus

Buna ziua!

Am postat initial pe aria Site-uri dar neobtinand o solutie SEO, sunt obligat sa vin aici. Incalc putin regulamentul prin postarea unui link mai jos dar va asigur ca nu este cu alte scopuri decat pentru a putea discuta cu subiectul in fata.

Este vorba despre site-ul: www.casedelux.ro

Problema 1: Google a indexat pana acum ~150 pagini dar titlurile la articole si oferte sunt "Cauta" sau alte minunatii, in loc de titlul articolului/ofertei, asa cum sunt in realitate. Care poate fi motivul?

Problema 2: Google a indexat linkurile cu un PHPSESSID in coada. Am citit despre aceasta problema si am inclus "php_flag session.use_trans_sid off" in .htaccess asa cum se recomanda, dar am senzatia ca problema persista. Mi-ar fi util sa-mi spuneti daca voua va apare PHPSESSID atasat atunci cand navigati pe acest site. Mie nu-mi mai apare decat am setat flag-ul respectiv.

Va multumesc.
Ciprian Sorlea
QUOTE(i_am_altus @ Feb 8 2006, 13:09) *
Problema 1: Google a indexat pana acum ~150 pagini dar titlurile la articole si oferte sunt "Cauta" sau alte minunatii, in loc de titlul articolului/ofertei, asa cum sunt in realitate. Care poate fi motivul?

CODE
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
<meta name="description" content="Proiectele agentiei imobiliare Stentor" />
<meta name="Keywords" content="imobiliare, proiecte, constructii, Stentor Imobiliare, agentie imobiliara, case, vile, apartamente de lux" />
<meta name="robots" content="index, follow" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta http-equiv="Content-Language" content="ro" />
<meta name="Owner" content="Stentor Imobiliare" />
<meta name="Copyright" content="Copyright 2005 Stentor Imobiliare" />
<meta name="Rating" content="General" />
<meta name="Publisher" content="Andrei STEFAN - www.andreistefan.net " />
<meta name="revisit-after" content="5 days" />

pune un title si un meta-title;

QUOTE(i_am_altus @ Feb 8 2006, 13:09) *
Problema 2: Google a indexat linkurile cu un PHPSESSID in coada. Am citit despre aceasta problema si am inclus "php_flag session.use_trans_sid off" in .htaccess asa cum se recomanda, dar am senzatia ca problema persista. Mi-ar fi util sa-mi spuneti daca voua va apare PHPSESSID atasat atunci cand navigati pe acest site. Mie nu-mi mai apare decat am setat flag-ul respectiv.

Mie imi apare ok. Daca iti revine problema, pune urmatoarele linii de cod in php-uri:
CODE
@ini_set('session.use_only_cookies','1');
@ini_set('session.use_trans_sid','0');
@ini_set('url_rewriter.tags','');

Courage
Site-ul este bine optimizat.

Probleme:
- pune mai mult content/ detalii pe paginile de oferte. E de ajutor si motorului de cautare si clientului.

- pe paginile de categorii (ex: http://www.casedelux.ro/piataimob.shtml) in loc sa ai link pe continuare, pune link pe titlul anuntului.

- creaza sitemap si submite-l la google. Acest fisier sa fie modificat, iar link-urile catre anunturile noi sa fie adaugate de script automat si imediat.
miromulus
sitemap are doar ca nu a uploadat si stylesheet-ul.
zuppy
QUOTE(miromulus @ Feb 8 2006, 15:41) *
sitemap are doar ca nu a uploadat si stylesheet-ul.

google sitemap, e altceva.
http://www.google.com/webmasters/sitemaps/
miromulus
google sitemap, check http://www.casedelux.ro/sitemap.xml

E facut GSS care adauga si un stylesheet sitemapurilor, doar ca nu l-a uploadat. Daca o sa salvezi pagina de la linkul pe care ti l-am dat, o sa vezi frumos sitemap-ul (ce-i drept nu se valideaza)
i_am_altus
QUOTE(Ciprian Sorlea @ Feb 8 2006, 13:33) *
pune un title si un meta-title;

Mie imi apare ok. Daca iti revine problema, pune urmatoarele linii de cod in php-uri:

Mi-am dat seama unde greseam. Daca pagina curenta era cu o ofera sau un articol, tag-ul <title> il bagam in body nu in head... am reparat si am pus si meta title acelasi(generate dinamic ambele). Mersi

Am bagat si cele 3 setari ca sa fiu sigur ca nu mai vad nici eu nici google acele SESSID-uri, mersi din nou.

QUOTE(Courage @ Feb 8 2006, 15:40) *
- pune mai mult content/ detalii pe paginile de oferte. E de ajutor si motorului de cautare si clientului.

O sa ma gandesc la ceva continut de inghestuit, gen "Urmatoarele oferte v-ar putea interesa:"

- pe paginile de categorii (ex: http://www.casedelux.ro/piataimob.shtml) in loc sa ai link pe continuare, pune link pe titlul anuntului.

Am facut link pe titlu. Ar trebui sa scot link-ul "continuare" sau sa il las? Are vreo relevanta prezenta/lipsa?
- creaza sitemap si submite-l la google. Acest fisier sa fie modificat, iar link-urile catre anunturile noi sa fie adaugate de script automat si imediat.

Am sitemap-ul generat cu GSiteCrawler, intr-adevar trebuie sa uploadez si css-ul. E o idee buna sa il updatez dinamic, i'll do it.

Mersi de review.

i_am_altus
Inca o intrebare, ar avea rost sa denumesc numele de fisier al pozelor cu ofertele cu titlul ofertei? In genul: Apartament-de-lux-in-zona-Herastrau.jpg

Ajuta dpdv SEO?
WeaselMan
QUOTE(i_am_altus @ Feb 8 2006, 18:24) *
Inca o intrebare, ar avea rost sa denumesc numele de fisier al pozelor cu ofertele cu titlul ofertei? In genul: Apartament-de-lux-in-zona-Herastrau.jpg

Ajuta dpdv SEO?
Mie mi s-a spus ca da, insa nu stiu sa-ti spun pe propria piele. Pot insa sa iti recomand sa adaugi alt-uri la imagini cu niste cuvinte cheie din pagina cool.gif
Courage

Da, ajuta dar nu ff. mult.
Parere mea scoate textul "continuare" si lasa link-ul sub ...
Razvan Pop
Salut,

Nu iti mai apare SID. Poti verifica cum iti vad spiderii pagina folosind un simulator:
http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

Eu zic ca se mai poate munci la partea de SEO.

Sa luam pagina: http://www.casedelux.ro/oferte.shtml

1. Link-ul din meniu care duce la ea este "Oferta imobiliare". Fisierul se putea numi oferte_imobiliare.shtml dar nu e asa important.

2. Tiltul actual al paginii este "Oferte", un termen mult prea general si care nu o sa genereze trafic targetat. In momentul in care cineva face o cautare, sa zicem "oferte imobiliare" sau "imobiliare", si in SERPs apare "Oferte" nu o sa-l ajute la luarea deciziei de a da click. Incearca sa pui in titlu cuvintele reprezentative pentru aceasta pagina. "Oferte imobiliare. Vanzari si inchirieri de lux" e ceva mai apropiat de continutul paginii. Titlul sa fie unic pentru fiecare pagina si relevant pentru continut.

3. Meta-urile keywords si description sunt la fel peste tot. La fel ca si titlul ele trebuie sa fie relevante pentru continutul paginii. Incearca sa scrii o descriere unica pentru fiecare pagina. Pana la indexarea completa a paginilor la unele va aparea descrierea in SERPs. Daca este relevanta pentru continutul paginii te va ajuta.

4. Ai un H1 cu Oferte. La fel ca si cu titlul, pune "Oferte imobiliare".

Cam atat pentru SEO.

Observatii:

Structura logica a paginii este putin gresita. Ai 7 H1 in pagina. Incearca sa nu folosesti mai mult de un H1, din moment ce o pagina are un singur titlu mare. Imagineaza-ti ca printr-un H1 le spui spiderilor subiectul, pe scurt, pe care il tratezi in aceasta pagina. Foloseste h2-h6 pentru restul heading-urilor.

Navigarea in oferte nu este deloc intuitiva. Pune link pe poze si eventual underline la link-uri. Folosesti aceeasi culoare atat pentru link-uri cat si pentru text.

Cu stima,
Razvan Pop
i_am_altus
Mersi pentru review, o sa tin cont de toate sfaturile.
ciuboflo
salut
m-am uitat si eu pe situl tau si am vazut ca ai in cod intr-un paragraf o gramada de cuvinte....SPAM death.gif
Krumel
ciuboflo cred ca se refera la asta:
CODE
</style>
</head>
<body style="min-width:750px;" topmargin="0" bgcolor="#FFFFFF">
<p class=sclass>

Inchideri exterioare pereti sandvis compusi din OSB,vata minerala, izolatie exterioara polistiren grosime 5 cm, tencuiala sistem Baumit, tamplarie PVC cu geam termopan, acoperis sindrila bituminoasa Tegola.   Compartimentari interioare-  pereti din rigips cu izolatie de vata minerala. Finisaje interioare - glet si vopsele lavabile tip Baumit, usi interioare si exterioare.   Instalatie electrica- racordata la reteaua de 220 V   Instalatii sanitare - alimentare cu apa rece si calda  - instalatia de canalizare  - obiecte sanitare - chiuveta, lavoar, spalator vase, cada, cabina de dus, vas - WC, robineti trecere.   Instalatii de incalzire - Instalatia este prevazuta cu centrala termica proprie Vaillant racordata la reteaua de gaze. Calorifere tip Romstal.   Pardoseli - living, holuri, bucatari,
bucatarie,dormitoare,gresie Cesarom sau echivalent parchet stratificat

1001 case
1001 case.ro

alege proiect casa, vila
....................................

vizionare vile de vinzare
vizualizare schite case
vreau o casa
zugraveli

</p>

photo.gif
i_am_altus
Da, sunt acolo cuvintele, clientul le-a cerut la modul imperativ. Oricat de mult m-as impotrivi(pentru ca imi este sincer jena sa folosesc astfel de metode), clientul LE VREA, pentru ca AJUTA.

Voi ce ati face in locul meu? Nu e site-ul MEU, e facut de mine.
Valentynus
QUOTE(i_am_altus @ Feb 12 2006, 14:14) *
Da, sunt acolo cuvintele, clientul le-a cerut la modul imperativ. Oricat de mult m-as impotrivi(pentru ca imi este sincer jena sa folosesc astfel de metode), clientul LE VREA, pentru ca AJUTA.

Voi ce ati face in locul meu? Nu e site-ul MEU, e facut de mine.

ai grija ca daca se intampla sa baneze google site-ul s-ar putea ca tie sa ti se reproseze, macar explica asta clientului ca sa fii asigurat tu personal.
In ultimul timp am vazut ca au inceput sa cam dispara site-uri in romana care faceau spam sau foloseau metode ilegale, asa ca nu se stie..
miromulus
Ajuta pana cand esti gasit. Asta trebuie sa inteleaga clientii. Si in cazul tau nu era nevoie, site-ul fiind bine optimizat. Pur si simplu puteati sa adaugati mai mult continut.
i_am_altus
1. Cunosc foarte bine reversul medaliei si m-am asigurat ca si clientul intelege. El intelege dar vrea rezultate rapide si a studiat si el problema. Adevarul este ca netul romanesc e plin de astfel de metode... eu personal am raportat la google cateva pagini cu trafic creeat astfel dar nu s-a luat nici o masura.
2. E temporara oricum treaba, astept sa indexeze google toate articolele calumea si apoi ne spovedim.
Ciprian Sorlea
QUOTE(i_am_altus @ Feb 12 2006, 15:32) *
E temporara oricum treaba, astept sa indexeze google toate articolele calumea si apoi ne spovedim.

Si tu brutus? Hai sa furam toti pana ne punem afacerea pe picioare... sau macar sa ne sabotam concurenta.

Ce lume frate.....

Edit: Temporar sau nu... you've been reported.
i_am_altus
QUOTE(Ciprian Sorlea @ Feb 12 2006, 17:13) *
Si tu brutus? Hai sa furam toti pana ne punem afacerea pe picioare... sau macar sa ne sabotam concurenta.

Ce lume frate.....

Edit: Temporar sau nu... you've been reported.

Sunt de acord cu tine. Tragedia este ca raportarea nu va avea nici un efect.
miromulus
QUOTE(i_am_altus @ Feb 12 2006, 19:10) *
Sunt de acord cu tine. Tragedia este ca raportarea nu va avea nici un efect.

Nu neaparat. Cel putin 2 site-uri raportate in urma sesizarilor de aici au disparut din google.
Mar
din cate vad "cuvintele magice" sunt adaugate de curand. iti garantez ca nu o sa ajute mult, practic ai acelasi continut (spam-ul) in toate paginile - vei fi penalizat 100% pentru continut duplicat.

sitemap-ul o sa te ajute doar la indexare, daca ai inbounds links puse cum trebuie si paginile sunt indexate corect nu mai ai nevoie de sitemap.

o problema majora: titlurile paginilor... un titlu de genul : "Prima pagina - Case de Lux" nu te va ajuta prea mult
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.