Laurence
15th October 2004, 12:08
Am multi prieteni plecati prin tarile vest-europene,marea majoritate in Spania, Italia si mai putin in Franta...care mi-au povestit cum e...dar totusi...in Marea Britanie a fost careva la munca...cum a fost cu acomodarea, e greu...as putea foarte bine sa ma documentez de pe Internet dar as vrea sa vad informatii scrise de catre romani ajunsi acolo...descriere...primele impresii...life style...job-uri...culture impact etc... Va astept cu nerabdare raspunsurile... de ex.aventurile voastre pana sa vi se acorde visa for work...e un inceput...
mirceat
15th October 2004, 13:21
mirceat
19th October 2004, 08:44
Laurence
17th January 2005, 04:07
Dar totusi,as vrea sa aflu de la voi, membri ai Softpedia...ce ziceti de asta ?
dan2
17th January 2005, 04:30
depinde ce job vei avea
zahei
17th January 2005, 11:18
am muncit eu o vreme in anglia. merita o vreme, ca sa vezi tzara/londra. e o experienta pe care nu o s-o uiti niciodata si intotdeauna vei tanji sa te mai intorci acolo. dar viata, desi e grea, e aspra
la munca in general nu fumeaza nimeni asa ca daca vrei sa tragi o tigara iesi in parcare si fumezi repede o tigara chinuita, nu vorbeste nimeni cu nimeni in timpul programului de munca, dupa munca fiecare se tireaza la el acasa, dar seara daca iesi in carciuma te simti bine. toata lumea e prietenoasa si se grabeste sa se imbete cat mai bine, pentru ca la 11 seara se inchid carciumile prin lege. mancarea de la alimentara e destul de ieftina, dar in general modificata genetic si destul de lipsita de gust. mancarea naturala e ceva mai scumpa. la restaurant nu e prea ieftin si in general gatesc foarte nashpa. vei ramane credincios restaurantelor asiatice si traditionalului "fish'n chips" ca altceva un roman nu prea poate manca acolo. chiriile sunt scumpe, eu am platit 650 de lire sterline pe luna pentru un apartament cu un dormitor la demisol intr-un cartier marginas, in conditiile in care un salariu de 1200-1400 de lire e un salariu destul de mare la ei. daca-ti faci o socoteala la cheltuielile de trai normal, cam astia sunt banii. nu prea ramai cu nimic de la o luna la alta. dar merita o vreme, ca sa vezi anglia si londra. parerea mea.
arty
18th January 2005, 10:55
eu am nishte prieteni in sudul londrei. presonal detest locul. umezeala, igrasie, baia departe si mica, apa ruginita, etc...
puburile sunt ok, e ca o familie...
mai ales dupa 9.30 
cu o alta ocazie am avut un job de cateva zile. la fel, nu mi'a placut... gandaci.. shobolani... in zona buna... wimbledon.
mancarea englezeasca sux. period. celebra plum pie e o mizerie. poridge'ul este ca mancare de post (cred ca asha este, ca n'am postit niciodata)
daca ai de ales, mergi altundeva...
Laurence
20th January 2005, 01:33
Hey, guys ! Incepeti sa ma demoralizati ! ....1200-1400 Lire din care 650 numa'chiria si treaba cu soarecii si gandacii
......si nu stiam ca la 11 seara carciumile se inchid...
dan2
20th January 2005, 02:24
partea cu carciumile o cunosc si e adevarata, totusi nu mai stiu daca era 11 sau 12. nu ne spui si cam ce ai dori sa lucrezi ?
Ybian
20th January 2005, 12:55
Sunt si eu interesat de joburi in Londra.As fi interesat daca a plecat cineva in UK
sub schema self-employed.Se pare ca este o forma prin care putem accede ca
nonEU nationali.
Eu am lucrat ca supervizor la o firma din Constanta care se ocupa cu intretinerea
auto (incluzand spalare,polish,lacuire,mici reparatii).
Din cate m-am documentat exista oferte de astfel de joburi in UK.
Deci daca aveti exemple despre aceasta forma self-employed( un fel de PFA de la noi) as fi interesat de costuri,taxe etc.
Bafta!
arty
24th January 2005, 10:01
QUOTE(Laurence @ Jan 19 2005, 15:33)
Hey, guys ! Incepeti sa ma demoralizati ! ....1200-1400 Lire din care 650 numa'chiria si treaba cu soarecii si gandacii

......si nu stiam ca la 11 seara carciumile se inchid...
ai vrea tu shoareci... cand o sa'tz gaseshti shobolanul in frigider, cautand "cate ceva". englezii sunt aiurea, ca oameni. promit multe, fac putzine, daca ar mai vorbi si mult ai zice ca sunt francezi
retele
28th January 2005, 01:14
Am vorbit cu cineva care a stat doua luni în Londra, și spicuiesc pe scurt ce nu i-a plăcut:
-când nu era ploaie, era ceață, când nu nu era ceață, era frig...
-chirii mari, și în general prețuri pipărate la toate
-căldura în apartament se dădea cu intermitențe
-șoferi de autobuz care conduc ca demenții, te calcă pe trecerea de pietoni fără regrete (dacă au ei verde, of course
) Iar în autobuz trebuie să te ții bine, că altfel te trântește jos cât ai clipi.
-oraș complicat de traversat (zicea că mai toți stăteau cu hărțile în mână pe acolo)
-circulația rutiera "pe invers"
-cârciumile se închideau la 11, discotecile la 12
-s-a dus la o toaleta publică la care trebuia plătit cu card!!
-camere video de supraveghere peste tot, terorizați de ideea de atentate
-străzile pline de străini din toate colțurile lumii, multă lume interlopă
-comunitate românească inexistentă, englezi neprietenoși
O să mă gândesc la ce mi-a zis că i-a plăcut, acum nu-mi vine nimic în minte
Laurence
3rd February 2005, 17:00
Oh my goodnes !
Bine ca nu ai uitat sa le mentionezi pe toate ! Chiar nu e nnk placut acolo ? Alte pareri ?
Pengoon
8th February 2005, 10:08
am fost si eu p-acolo, vrind sa ma mut, dar mi-a trecut. subscriu la cam tot ce-a zis retele. am vazut cum se fugareau niste indieni/pakistanezi cu junghiul in plina strada
oh, si as mai adauga:
- bere oribila
zahei
8th February 2005, 11:08
si sa nu uit, sucitii astia au baterii separate pentru apa calda si rece; deci ati inteles bine, la chiuveta lor sunt 2 tevi prin care curge apa rece, respectiv calda si there's no way sa unesti jeturile, tre sa fugi cu mana cand la apa clocotita cand la aia rece sloi ca sa te speli.
Rebox
19th February 2005, 11:03
Da, asa e, Zahei, treaba cu robinetii. prima data m-am cracanat de ras, pe urma mi-a trecut si am inceput sa ma uit crucis, sa vad un singur jet de apa sa ma pot spala si eu ....
dar nu peste tot e asa. Londra e draguta, merita vazuta dar nu sa locuiesti si sa muncesti acolo. e foarte scumpa, aglomerata, murdara, agitata rau. In rest, Anglia e superba, curat, totul la dunga etc. Am fost de 5 ori si nu m-am saturat. Iti trebuie vreo saptamana sa te acomodezi cu trecutul strazii. Metroul in Londra e pe 7 nivele din cate imi amintesc, riscul sa ajungi in alta parte e foarte mare daca nu esti atent. Mancarea in supermarketuri e la pret rezonabil. De muncit, n-am muncit acolo, asa ca nu stiu cum e.
Laurence
29th March 2005, 22:26
A fost careva cu autocarul pana acolo ? Experiente cu trenul pe sub Canalul Manecii ?
Cine a fost si in alte parti decat Londra ? La urma urmei e o tara frumoasa ! Ceva experiente de neuitat in vizitarea imprejurimilor ? Explicatiile unor persoane care au fost acolo ma pot ajuta mult in a-mi forma o imagine de inceput !
denis.m
30th March 2005, 07:51
ati uitat sa mentionati taxele - sunt multi britanici care au inceput sa emigreze - da ati auzit bine, sa emigreze in US, Canada sau Australia din motivul asta
dimunu
19th May 2005, 13:49
Buna, desi toate postarile de aici spun adevarul nu ar trebui sa iti faci o parere foarte proasta despre Anglia. Intradevar Londra e mai dificila, dar alte parti sint destul de acceptabile. Eu traiesc in Manchester, nu e deloc la ce te-ai astepta dar e mai bine decat Londra(am stat pe acolo cam 2 luni).
Ma face sa zambesc cand citesc postarile (nu in sens rau), deci nu sint singura care gandesc asa despre englezi. Majoritatea romanilor, si vorbesc despre cei care au cei sapte ani de acasa am putea sa le dam lectii de viata englezilor. Ma bucur ca sint romanca si sint mindra de asta.
Dar orice am spune e mai bine decat in Romania. Oricat de bine ar fii acasa toti plecam pentru un trai mai bun si daca iti place sa muncesti asta gasesti aici.
Depinde foarte mult ce fel de persoana esti si unde ai sa muncesti, ca sa stii cum ai sa te acomodezi aici.
Insa cu toate ca sau scris destule pe aici nimeni nu a mentionat despre faptul ca trebuie sa te feresti de ROMANI. Altfel s-ar putea sa fii jefuit sau poate mai rau. E trist ce scriu dar asta e adevarul, e mai bine sa stai in umbra si sa privesti de acolo. Poti sa ai incredere doar in cei pe care ii cunosti foarte bine de acasa.
Oicum merita sa vii mai ales daca ai drept de munca. Ai sa te simti ca esti om cu drepturi nu numai cu obligatii ca acasa. Ai sa simti ca esti respectat si ca insemni ceva in lumea asta, asta binenteles daca stii cei bunul simti si stii unde sa-l folosesti.
vince25
7th June 2005, 15:12
.. daca intre timp n-ai plecat . nu mai sta prea mult pe ganduri . In afara de faptul ca ai sa te intorci cu alt aer de acolo . in Anglia si, mai ales in Londra este ft. frumos chiar daca vremea nu e ft. placuta . Viza de lucru nu se obtine ft. greu , depinde in ce domeniu ai de gand sa lucrezi .. eu iti recomand sa incerci la vreun hotel sau ceva ptr. ca acolo itzi asigura cazarea .. asha ca ai sa poti si sa pui ceva bani deoparte ..si ., pe langa asta , nu ai sa gasesti in baile de la hotel 2 robinete ..ci doar unul . Salariile sunt intre 600 si 800 lire in mana / luna iar cand revii in tara itzi recuperezi si taxele .
Cu pub-urile nu-ti fa griji ..ca sunt deschise suficient cat sa te distrezi bine . iar daca preferi sa petreci odata o noapte intreaga sunt cateva cluburi ft. tari dar si ft. scumpe .
j_radu
14th June 2005, 12:58
salut.am fost si eu in Anglia pt 3 sapt.Am stat in Londra o seara si pot spune k m-am descurcat prin oras(cu harta normal),dar nu e asa greu dak sti sa citesti o harta.Restul zilelor(2 sapt si 6 zile
)am stat in Portsmouth.E la vreo ora de Southhampton.am lucrat la o firma.e adevarat k nu se prea vorbeste in timpul serviciului si in pauze rar schimbi o vorba.puburile si discotecile nu se inchid la 11 decat duminica.in rest eu tin minte k erau deschise si dupa 12,iar vinerea si sambata pana dimineata.e frumos in Anglia.m-as intoarce dak as mai avea okzia.eu iti recomand sa mergi k nu o sa iti para rau.
distractie placuta dak mergi
Radu
P.S. Nu prea au femei frumoase
zahei
14th June 2005, 13:12
QUOTE(retele @ Jan 28 2005, 02:14)
Am vorbit cu cineva care a stat doua luni în Londra, și spicuiesc pe scurt ce nu i-a plăcut:
-când nu era ploaie, era ceață, când nu nu era ceață, era frig...
-oraș complicat de traversat (zicea că mai toți stăteau cu hărțile în mână pe acolo)
-circulația rutiera "pe invers"
-cârciumile se închideau la 11, discotecile la 12
-camere video de supraveghere peste tot, terorizați de ideea de atentate
tocmai asta e farmecul, ceata si ploaia. ploaia e calda si foarte marunta in majoritatea timpului. nu numai ca e suportabila, ba chiar e placut sa mergi prin ploaia asta. mai dificil e sa te adaptezi la gradul foarte ridicat de umiditate, efectiv simti altfel gustul tigarii. cateva zile pana la adaptare e cam greu sa fumezi, te cam astupi.
Londra mi s-a parut un oras extrem de simplu, atat pe jos cat si cu metroul.
cu circulatia nu m-am adaptat deloc. oricum o dadeam, tot in partea cealalta ma uitam.
exista si cateva carciumi non-stop sau cu program prelungit (pana la 2 am) dar sunt scumpe.
nu numai camere video. de ce credeti ca e Londra atat de mizerabila, fata de orasele de provincie? pentru ca in Londra sunt interzise cosurile de gunoi, care erau tinta preferata a atentatorilor irlandezi. acolo puneau bombele saracii.
una peste alta daca totul nu ar fi ATAT DE SCUMP, mi-ar placea sa traiesc acolo. e o anumita atmosfera. nu se poate descrie.
ramonaflavia
5th July 2005, 19:35
Londra a fost pt mine o experienta unica. Cred ca toata viata voi dorii sa ma intorc acolo. Era suberb sa stai pe un mal al Tamisei si sa vezi o cladire de 1000 de ani si alaturi un zgarie nori.
Mancarea a fost groaznica, dupa cateva incercari nereusite m-am decis sa mananc numai la Burger King si McDonalds.In rest e pacat ca dupa 12 numai poti face nimic si daca n-ai masina la ora asta ai cam pus-o.
Englezii mi s-au parut in general impersonali si parca lipsiti de viata(poate e de la mancare)
Laurence
11th July 2005, 15:01
Sper sa va scriu si eu impresiile si intamplarile in cel mai scurt timp tocmai de la fata locului ... Ma pregatesc !
StGermain
11th July 2005, 17:46
Vezi sa nu sari in aer cu vreun metrou de pe acolo, evita si tu metroul
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.