Andi Pavel
6th February 2006, 10:57
Salut. Am o problema cu un tv Samsung pe care tocmai l-am cumparat (72 cm, plat) si ma gandeam ca poate cineva de aici mai are asa ceva si imi poate spune daca e vorba de o problema sau nu.
Am observat ca daca de ex. e afisata o dunga verticala pe ecran, aceasta e putin curbata chiar in partea de sus a ecranului. Nu imi dau seama ce poate fi, si daca acest lucru poate fi reglat.
Dj Shock
6th February 2006, 11:25
Deformarile de imagine specifice ecranelor plate
Cred ca e posibil sa corectezi din meniul de service
Andi Pavel
6th February 2006, 11:34
QUOTE(Dj Shock @ Feb 6 2006, 11:25)

Deformarile de imagine specifice ecranelor plate

Cred ca e posibil sa corectezi din meniul de service
Da, chiar am mai auzit chestii de genul acesta, asa ca nu m-am agitat prea tare, adica nu m-am gandit ca ar putea fi stricat, etc. Problema e cu meniul de service. Care naiba o fi? Nu as vrea sa-l car la service doar ca aia sa faca aia o chestie pe care as putea s-o fac chiar eu.
Dj Shock
6th February 2006, 11:37
In meniul de service se intra printr-o combinatie de taste (din telecomanda) care difera de la tv la tv. Eu nu cunosc, poate alti useri. Poate cu google gasesti ceva
Andi Pavel
6th February 2006, 11:44
Thanx. Sper sa fac rost de meniul asta. Oricum, e frustrant ca reglajele astea nu sunt facute ca lumea din fabrica. O firma ca Samsung (dar am auzit chestia asta si legat de alte firme) nu ar trebui sa prezinte probleme din astea.
Dj Shock
6th February 2006, 11:46
NUUUU!!!
NU sa faci rost!! Sa in intrii in el!!!!
Si intrii in el prin combinatia aceea de taste care eu nu o stiu. Dar nu este indicat sa umbli aiurea acolo, cel mai bine este sa intrebi pe cineva care se ocupa cu astea sa iti spuna exact unde sa umbli. Este de asemenea nevoie de o mira TV. Parca TVR1 mai da asa ceva dimineatza
Andi Pavel
6th February 2006, 11:50
QUOTE(Dj Shock @ Feb 6 2006, 11:46)

NUUUU!!!
NU sa faci rost!! Sa in intrii in el!!!!

Si intrii in el prin combinatia aceea de taste care eu nu o stiu. Dar nu este indicat sa umbli aiurea acolo, cel mai bine este sa intrebi pe cineva care se ocupa cu astea sa iti spuna exact unde sa umbli. Este de asemenea nevoie de o mira TV. Parca TVR1 mai da asa ceva dimineatza

Normal, ma refeream la faptul de a afla combinatia de taste
Celest
6th February 2006, 11:52
Dj Shock
6th February 2006, 11:52
Uita-te si tu pe spatele tv-ului, pe cutie, zi seria lui
.
Andi Pavel
6th February 2006, 11:59
QUOTE(Celestin @ Feb 6 2006, 11:52)

Celestin, pana la urma care e rezolvarea? Daca exista una...Am citit acum mai multe topicuri pe tema asta, si se pare ca eu am nimerit chiar unul bun, fata de altele ...
DeeJay
6th February 2006, 14:54
power off, info, meniu,mute,power . in succesiunea asta
Celest
6th February 2006, 16:01
QUOTE(Andi Pavel @ Feb 6 2006, 11:59)

Celestin, pana la urma care e rezolvarea? Daca exista una...Am citit acum mai multe topicuri pe tema asta, si se pare ca eu am nimerit chiar unul bun, fata de altele ...

pai cu o mira iti poti regla singur imaginea din meniul ala...daaaar. ..noteaza-ti valorile initiale inainte de modificarea lor si nu face chestii aiurea de genul activarrea celui de-al doilea tuner cand nu ai decat unul, etc.
Daca esti in garantie, suna ca vin sa ti-l ia gratis de acasa si ti-l si aduc. Eu pana n-am pus mira pe el n-am vazut ce dezastru am acasa ...si geometrie si focalizare si clasicele puncte moarte
Andi Pavel
6th February 2006, 16:10
Celestin, ti-ai facut singur reglajele? Daca da, ceva probleme?
Celest
6th February 2006, 17:34
QUOTE(Andi Pavel @ Feb 6 2006, 16:10)

Celestin, ti-ai facut singur reglajele? Daca da, ceva probleme?
nu, e in garantie si l-am trimis pentru punctele alea moarte dar daca eram numai cu geometria ma rezolvam singur
Andi Pavel
8th February 2006, 13:44
Am rezolvat problema, din meniul de service. Era foarte simplu.
Sunt super multumit de televizor.
Pt. cei care mai au Samsung de 72, va sfatuiesc sa va personalizati egalizatorul, primele si ultimele doua frecvente la maximum, pt. super sunet ca la cinema.
Si turbo sound activat.
Iti pica fata ce imagine si sunet baga de pe un dvd original!
*Victor*
11th February 2006, 07:51
Salut. Am si eu un Samsung plat de 72, pe care l-am cumparat cam acum o luna. Problema mea e ca (virgula) culoarea rosu in special (dar si abastru) pare mult mai aprinsa fata de restul. Daca reglez intensitatea culorilor astfel incat rosu sa fie normal, deja restul culorilor sunt prea sterse (la un nivel al culorii in jur de 20-21).
V-as ruga daca m-ati putea ajuta cumva, sa imi explicati ce reglaje trebuiesc facute din meniul de service. Nu ma pricep ce e pe acolo si nu as vrea sa dereglez alte chestii (geometria e ok).
Mentionez ca pentru modelul meu nu pot regla tenta din meniu (V 50 R 50)
Va multumesc.
miniteh
11th February 2006, 17:05
Salut,
In primul rind, inainte de a face orice reglaj pe culoare, verifica daca imaginea este corect alb-negru, daca nu este si are o tenta de alta culoare, atunci te poti apuca sa reglezi parametri RGB din service menu. Tv fiind foarte nou, mai asteapta sa si dea drumul tubul. De multe ori s-a constatat, ca dupa 2-3 luni de functionare a tv noi, la aceleasi reglaje de Stralucire, Contrast si Culoare imaginea se imbunatateste vizibil, crescind contrastul, luminozitatea si saturatia culorilor fiind mai buna. Poate si al tau e in faza asta de tranzitie,pentru ca daca fenomenul de care vorbesti se intimpla, dar imaginea tv pe alb-negru este corecta atunci reglajul e mai laborios decit se pare.Spune totusi modelul de Samsung.
*Victor*
11th February 2006, 17:32
@miniteh
Modelul televizorului e CW-29M064N. Este posibil ca problema sa fie legata de noutatea sa. Acum o luna priveam programele cu un nivel de 16 la culoare, iar acum e la 21. As vrea sa ridic nivelul, dar de la 22 in sus deja apar problemele la rosu. Si acum e la limita. Nu vorbesc de cele 3 profile presetate ("Dinamic", "Standard" si "Film") ca nici nu ma pot apropia de ele (au nivel de culoare intre 40 si 50).
Ca idee, cum verific daca imaginea e corect alb-negru?
miniteh
11th February 2006, 19:49
QUOTE(*Victor* @ Feb 11 2006, 17:32)

@miniteh
Modelul televizorului e CW-29M064N. Este posibil ca problema sa fie legata de noutatea sa. Acum o luna priveam programele cu un nivel de 16 la culoare, iar acum e la 21. As vrea sa ridic nivelul, dar de la 22 in sus deja apar problemele la rosu. Si acum e la limita. Nu vorbesc de cele 3 profile presetate ("Dinamic", "Standard" si "Film") ca nici nu ma pot apropia de ele (au nivel de culoare intre 40 si 50).
Ca idee, cum verific daca imaginea e corect alb-negru?
Cel mai bine ar fi cu niste bare color, cauta cu Search pe forum dupa Mira tv sau ceva asemanator, daca nu pe un program tv care se vede bine si pe imagine cit mai statica, reduci reglajul de culoare in asa fel incit imaginea sa devina alb-negru. Iti pot trimite de la exact modelul tau doar schema, dar pentru alt model cu acelasi sasiu ca al tau am si service manualul. Se pare ca tv-ul tau are sasiul KS7A, cauta pe eticheta din spate, ca sa confirmi.Probabil pe niste rinduri mai jos fata de numele tv-ului, vei gasi o notatie asemanatoare KS7A.Da-mi o adresa de mail cu 10 Mb suport.
*Victor*
11th February 2006, 20:38
@miniteh
Pe eticheta din spate scrie in felul urmator: CW29M064N2XXEC Type No. GE29M06. Notatia de care zici tu nu am regasit-o pe eticheta. Adresa da mail ti-o las in PM. Multumesc mult ca incerci sa ma ajuti!
it_is_me
11th February 2006, 20:58
Salutare.
Sunt si eu proaspat posesor de Samsung 72 cm / CW29M024N. Aproape totul este OK, DAR am probleme cu geometria imaginii, respectiv la cele 4 colturi imaginea devine deformata. De asemenea pe verticala apar unele deformatii (liniile drepte sunt usor curbate). Am incercat cateva reglaje din meniul de service, dar nu am (prea) reusit corectii satisfacatoare.
In plus (si spre rusinea mea) , nu am notat setarile initiale .
Rog pe cei care nu au probleme de geometrie la tipul asta de TV (sau echivalent) sa ma jute cu cateva sfaturi sau eventual valorile ce trebuie sa le setez in "Deflection".
Multumesc anticipat.
it_is_me
12th February 2006, 21:35
QUOTE(it_is_me @ Feb 11 2006, 20:58)

Salutare.
Sunt si eu proaspat posesor de Samsung 72 cm / CW29M024N. Aproape totul este OK, DAR am probleme cu geometria imaginii, respectiv la cele 4 colturi imaginea devine deformata. De asemenea pe verticala apar unele deformatii (liniile drepte sunt usor curbate). Am incercat cateva reglaje din meniul de service, dar nu am (prea) reusit corectii satisfacatoare.
In plus (si spre rusinea mea) , nu am notat setarile initiale .
Rog pe cei care nu au probleme de geometrie la tipul asta de TV (sau echivalent) sa ma jute cu cateva sfaturi sau eventual valorile ce trebuie sa le setez in "Deflection".
Multumesc anticipat.
Miniteh - ma poti ajuta, te rog, cu manualul de service pt. modelul meu ?
*Victor* / Andi Pavel - puteti sa-mi dati, eventual PM, setarile pt. geometrie ? (am inteles ca la voi e OK).
Mersi.
*Victor*
13th February 2006, 12:05
@miniteh
Multumesc pentru fisier. Deocamdata mai am putina rabdare, inainte sa ma bag in service menu. Poate e doar vorba de o perioada de tranzitie, dupa cum ziceai si tu.
@it_is_me
Eu nu ma pricep la setarile din service menu. Daca imi spui tu unde trebuie sa merg ca sa vad setarile pentru geometrie ti le zic cu mare placere.
Andi Pavel
13th February 2006, 12:17
*Victor* / Andi Pavel - puteti sa-mi dati, eventual PM, setarile pt. geometrie ? (am inteles ca la voi e OK).
Mersi.
[/quote]
Eu am schimbat foarte putin setarea de liniaritate verticala. Modelul meu e 29M064. Acum, sincer, trebuie sa marturisesc ca eu l-am cumparat in urma cu aprox. 10 zile si dupa cateva zile am putut sa observ cum geometria s-a reglat de la sine (vorbesc serios!). Habar n-am cum, pentru ca modificarile facure de mine erau nesemnificative.
oricum , indiferent ce modificari faci, noteaza-ti valorile implicite inainte, ca sa n-ai surprize.
it_is_me
13th February 2006, 19:25
@Victor
@ Andi Pavel
Merci pt. disponibilitatea de a ma ajuta.
Detalii pe PM
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.