Problema imigratiei ilegale in UE

Basarab

Este un fenomen benefic UE?

http://www.expres.ro/

Romani, cuceriti Spania!

Jumatate de milion de romani traiesc deja acolo. Cu un salariu mediu lunar de 1.000 de euro o duc bine. Cei mai multi sunt rezidenti si vor primi drept de vot in 2007 .. Citeste [...]
gtk
ce vor?
bani! biggrin.gif

daca e benefic pt. UE? pai cred ca e... beneficiul e reciproc... ei au forta de munca ieftina pt. munci pe care vest-europenii nu prea le mai presteaza, iar ai nostri obtin bani frumosi si mai trimit si in tara...

costelinon
QUOTE(gtk @ Feb 5 2006, 17:46) *
ce vor?
bani! biggrin.gif

daca e benefic pt. UE? pai cred ca e... beneficiul e reciproc... ei au forta de munca ieftina pt. munci pe care vest-europenii nu prea le mai presteaza, iar ai nostri obtin bani frumosi si mai trimit si in tara...

Corect! Total de acord.
data
si cu riscuri mai mici, est-europenii integrandu-se mai usor in societatile occidentale.
arthasfleo
Pusesem o intrebare pe un alt topic, dar cred ca e mai potrivit, logic, sa o pun aici....
Eu am totusi o nelamurire referitor la imigratia ilegala.... Cand intrii pe teritoriul unei tari (sa zicem legal, cu viza de turist, sau doar cu buletinul) Nu te baga politia de frontiera intr-o baza de date, unde sa vada daca ai parasit teritoriul tarii respective dupa 3 luni, sau cand iti expira timpul de sedere? Iar daca nu l-ai parasit sa te dea in urmarire, sa te caute, ca sa te extradeze? De ce nu se face treaba aceasta? Multi imigranti intra cu vize turistice si ,,uita" sa mai plece. Nu ii cauta politia?
alalaltu
QUOTE (arthasfleo @ Dec 8 2007, 15:35) *
Pusesem o intrebare pe un alt topic, dar cred ca e mai potrivit, logic, sa o pun aici....

Pai in cazul non-comunitarilor se aplica. Insa cum de ex. in spatiul Schengen controale exista doar la granitele externe , e cam greu sa-i prinzi. Iar romanii au dreptul legal sa stea in orice tara UE cat timp vor.
spare-me
Iar romanii au dreptul legal sa stea in orice tara UE cat timp vor.

mai informeaza-te pe la consulate ca nu e chiar asa...in orice tara UE...

alalaltu
QUOTE (spare-me @ Dec 8 2007, 16:04) *
mai informeaza-te pe la consulate ca nu e chiar asa...in orice tara UE...

Nu ma refeream la dreptul la munca. Ala intradevar e ingradit in unele tari. Dar din moment ce nu mai ai nevoie de viza , cine sa controleze cand ai intrat intr-o tara?
cardinal
e benefic la inceput doar, patronii fac ceva profit, imigrantii trimit ceva in tara. apoi, cand imigrantii ating o masa critica, si iau drepturi politice, devine ca un chist (buboi) smile.gif formeaza colectivitatea lor, nu se mai integreaza, si lupta doar contra majoritatii. devin un un fel de har- cov smile.gif voteaza numai pentru candidatii lor.
se testeaza acum in toronto.
warpguy

QUOTE (alalaltu @ Dec 8 2007, 16:06) *
Nu ma refeream la dreptul la munca. Ala intradevar e ingradit in unele tari. Dar din moment ce nu mai ai nevoie de viza , cine sa controleze cand ai intrat intr-o tara?

Right of Union citizens and their family members to move and reside freely within the territory of the Member
Click pentru a vizualiza atașamentul... Libera CIRCULATIE (ai prezent cand spune politistul, pana si in Romania, "Circuleaza, Circuleaza!"?... inseamna sa te pui in miscare!!!). Libera CIRCULATIE nu inseamna LIBERA REZIDENTA in gara, sub poduri, in baraci si printre sobolani, samd.

România - stat membru al Uniunii Europene (pagina MAE)
4. Cetățenii români beneficiază de dreptul de rezidență pe teritoriul celorlalte state membre ale Uniunii Europene, fără a fi necesară deținerea unui permis de rezidență.
Pentru perioade de până la 3 luni, cetățenii români au dreptul de rezidență pe teritoriul unui alt stat membru fără nici o condiționare sau formalități, alta decât de a deține o carte de identitate valabilă sau un pașaport valabil. Membrii de familie ai unui cetățean al Uniunii care călătoresc împreună cu acesta, membri care nu au cetățenia unui stat membru, pot obține dreptul de rezidență pe teritoriul unui alt stat membru pentru o perioada de până la 3 luni doar în baza unui pașaport valabil... (..)
... Cetățenilor români nu li se cere să dețină permise de rezidență. Totuși, statele membre pot cere ca aceștia să se înregistreze la autoritățile competente într-o perioadă care nu poate fi mai mică de 3 luni de la data intrării pe teritoriul statului pe care vor să rămână pentru o perioadă mai mare de 3 luni.
Asta e cazul decretului italian:
- daca nu te-ai inregistrat vine considerat automatic ca perioada de 3 luni e terminata si esti "invitat" sa paresesti Italia
- cand te inregistrezi trebuie sa divedesti ca ai mijloacele materiale prin care sa te intretii timp de 3 luni de zile, asigurare medicala,... altfel... esti "invitat" sa paresesti Italia
In Danemarca ai nevoie sa demonstrezi imediat ca ai din ce sa traiesti ... pentru toti cetatenii UE, samd.

warpguy
QUOTE (cardinal @ Dec 8 2007, 16:17) *
e benefic la inceput doar, patronii fac ceva profit, imigrantii trimit ceva in tara. apoi, cand imigrantii ating o masa critica, si iau drepturi politice, devine ca un chist (buboi) smile.gif formeaza colectivitatea lor, nu se mai integreaza, si lupta doar contra majoritatii. devin un un fel de har- cov smile.gif voteaza numai pentru candidatii lor.
se testeaza acum in toronto.

coolspeak.gif In alte cuvinte CANADA e un stat INCIVIL ... dupa cate spui tu !? E ceva care nu functioneaza... ?!

cardinal
uite ce mai spun si canadienii (care or fi aia)

http://www.mapleleafweb.com/forums//index....277045&st=0

deocamdata se pune batista pe tambal, dar nu cred ca va mai dura mult timp smile.gif okii cat sarmaua !
in toronto se testeaza multiculturalismul grevat pe un sistem capitalist pur.
warpguy
QUOTE (cardinal @ Dec 8 2007, 16:55) *
uite ce mai spun si canadienii (care or fi aia) laugh.gif uau, tu din romania "intelegi" cum stau lucrurile in Canada... , si-ti dai cu presupusul dupa mintea ta... cat te duce...

http://www.mapleleafweb.com/forums//index....277045&st=0

deocamdata se pune batista pe tambal, dar nu cred ca va mai dura mult timp smile.gif okii cat sarmaua !
in toronto se testeaza multiculturalismul grevat pe un sistem capitalist pur.

cool.gif am citit, si atunci? Tu ai citit?
acest fcgv (care scrie ca vrea inapoi Canada pe care o cunoaste el... nu am inteles ce cauta un asemenea post la chestiuni morale si religioase) se plange ca noi emigranti , dupa parerea lui, cer doar drepturi si privilegii. Si atunci? E parerea lui dar asta nu inseamna NIMIC altceva decat o parere. Toti noi avem probleme sa acceptam lucrurile noi, persoanele straine mai ales cand creaza probleme... dar nu da nici un exemplu concret.
si ce-i aia... multiculturalismul grevat pe un sistem capitalist pur ?!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.