Ce parere aveti despre SUA?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217

tomaso
Sint forumisti pro si contra SUA .
Din pacate , majoritatea forumistilor nu se amesteca in discutiile despre SUA si ar fi interesant sa stim cum mai stam .
Memo
Foarte proasta.

1.Se dau mereu drept "fratele mai mare"
2.Se dau drept "fratele mai mare" chiar si atunci cand tu nu vrei sa ai fratele mai mare langa tine.
3.Joaca foarte prost rolul "fratelui mai mare"
4.La urma urmei ce imi trebuie mie de la americani (a se citi licurici) ca sa ii pup in fund mereu ?
Alina
Foarte buna, dar nu stiu de ce... biggrin.gif
maxy
Nu-mi place cultura americană, nu-mi place visul american care s-a degradat, nu-mi plac toți obezii care mănâncă numai fast food, nu-mi place limba (o clonă nereușită a limbii engleze), nu-mi place președintele. Lista poate continua...
Alina
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 19:13)
Nu-mi place cultura americană, nu-mi place visul american care s-a degradat, nu-mi plac toți obezii care mănâncă numai fast food, nu-mi place limba (o clonă nereușită a limbii engleze), nu-mi place președintele. Lista poate continua...
*

Si totusi e atat de ...tentanta...America asta...
Grave Land
israel II puke.gif
maxy
QUOTE(Alina @ Sep 21 2005, 19:14)
Si totusi e atat de ...tentanta...America asta...
*

Banii? naughty.gif
Alina
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 19:15)
Banii?  naughty.gif
*

Ahhh...nu. Nu la asta ma refeream...
Are ceva...nu stiu ce. Are aerul acela de superioaritate care ma atrage...Are siguranta aia careia nu-i pot rezista....
dixy
Ca să zic pe americănească:

American way is full of shit, american dream is full of shit, country sucks, people sucks, government sucks too.
tomaso
Trebuia sa fi facut mai devreme acest pool !!!
Lowhigh
Americanii? Number one: salvatorii pacii mondiale si motorul progresului economic mondial, motivul pentru care natiuni death.gif precum germanii, japonezii, ungurii, rusii, arabii etc nu-si fac de cap pe planeta asta. Le-a tras-o in freza si-i stiu de frica unchiului Sam. Thank you US. inlove.gif

BTW: nu-mi plac romanasii carora in traditionalul stil balcanic nu le place nimic si sunt gica contra asa pentru ... a fii interesanti. death.gif Aaaa.... dar sunt foarte tari la gramatica... Nu stiam ce ne lipseste... death.gif

QUOTE(dixy @ Sep 21 2005, 19:27)
Ca să zic pe americănească:

American way is full of shit, american dream is full of shit, country sucks, people sucks, government sucks too.
*

Tu de unde stii? Postul tau e dovada ca postezi din pura ignoranta si esti plin de resentimente ca ti s-a dat peste mustata pe alte threaturi. laugh.gif pixy rulz !
dixy
QUOTE(Lowhigh @ Sep 21 2005, 18:43)
Americanii? Number one: salvatorii pacii mondiale si motorul progresului economic mondial, motivul pentru care natiuni  death.gif  precum germanii, japonezii, ungurii, rusii, arabii etc nu-si fac de cap pe planeta asta. Le-a tras-o in freza si-i stiu de  frica unchiului Sam.  Thank you US.  inlove.gif

BTW: nu-mi plac romanasii carora in traditionalul stil balcanic nu le place nimic si sunt gica contra asa pentru ... a fii interesanti.  death.gif  Aaaa.... dar sunt foarte tari la gramatica... Nu stiam ce ne lipseste...  death.gif 
Tu de unde stii? Postul tau e dovada ca postezi din pura ignoranta si esti plin de resentimente ca ti s-a dat peste mustata pe alte threaturi.  laugh.gif  pixy rulz !
*

Lowhigh, persupun că mă ataci pentru că te-ai făcut de fecale pe celelalte threaduri și consideri că dacă mă ataci pe mine îți speli ce ți-a mai rămas din onoare. Ei bine nu speli nimic.

Să detaliez:
people sucks pentru că țara e plină de oligofreni, imbecili, și asta congenital, obezi, inculți, analfebeți și ar mai fi de adăugat dar au prea multe calități ca să le înșir

american way sucks din cauza preceptelor lor și a prejudecăților, opiniilor idioate

american dream sucks pentru că de fapt este un coșmar

government sucks pentru că politica externă americană nu e decât pe placul unor cercuri din america. toate țările îi înjură în afară de Marea Britanie și Israel. mă întreb de ce.

country sucks pentru că înglobează tot ce am spus mai sus.
maxy
QUOTE(Lowhigh @ Sep 21 2005, 19:43)
Americanii? Number one: salvatorii pacii mondiale si motorul progresului economic mondial, motivul pentru care natiuni  death.gif  precum germanii, japonezii, ungurii, rusii, arabii etc nu-si fac de cap pe planeta asta. Le-a tras-o in freza si-i stiu de  frica unchiului Sam.  Thank you US.  inlove.gif
*

Japonezii, germanii, ungurii, rușii, arabii nu-și fac de cap cu planeta asta pentru că americanii deja au trecut la treabă... doooh!
Pollux
QUOTE(Alina @ Sep 21 2005, 19:18)
[...]Are siguranta aia careia nu-i pot rezista....
*

exact! este singurul lucru bun pe care il ofera SUA cetatenilor.
peacefingers.gif
Bitch_in_Red
Din pacate intrebarea este destul de vaga, similar cu "ce parere ai despre Terra?"
Ce parere avem despre America? Despre economia lor? Despre politica lor? Despre americani in general? Despre teritoriul lor? Despre toate astea si cele care nu le-am spus aici? Este bine stiut ca in US sunt si lucruri rele dar si lucruri bune, cel putin eu asa stiu.

Este evident ca vor fi forumisti si pro si contra (mai multi). Si la ce-mi foloseste mie sa aflu ca 75% din forumisti au o parere proasta? Absolut la nimic. Lor le foloseste: se vor bucura ca sunt mai multi in aceiasi oala, mai ales de cand le-a murit si lor capra... Ma intreb, oare ar putea vreo unul din ei sa se bucure ca imi merge mie bine aici? De ce? Pentru ca daca imi merge mie bine poate si lui o sa-i mearga la anul...? rahat, prea lunga filozofia ca sa o discutam... sa ramanem la traditia noastra: huoa capitalistilor imputiti si umflati de bani si mancare cu funduri mari si grase, huuuoa!!!!

De ce tomaso nu mergi in US sa-i intrebi pe toti emigrantii de ce au venit in US si de ce le place in US? Se crede ca toti emigreaza doar pentru bani, pentru caini cu covrigi in coada, pentru mancare and shit. Unii sunt fericiti, dar sunt si multi nefericiti. Sunt romani care desi se chinuie aici nu au curajul sa se suie in avion si sa se intoarca sa-si faca un rost in Romania, oare de ce? Sunt convinsa ca nu e vorba numai de rusine! Sunt si altii care se jura ca in 3..5 ani aici au realizat cat poate n-ar fi realizat intr-o viata de om in Romania. Bravo lor, ma bucur pentru ei! Sunt unii care se bucura ca sunt respectati pentru munca lor si pentru ceea ce sunt, si pentru ei asta valoreaza mai mult decat toti banii si toata haleala... Faptul ca America da tuturor care vin aici o sansa sa se realizeze asa cum cred ei de cuviinta, si cum pot, evident, face ca America sa fie iubita, o tara care uneste oamenii si la bine si la rau, indiferent de religie, culoare, sex!

Am citit de curand un articol despre 4 tineri (romani) scafandri profesionisti care au fost solicitati sa dea o mana de ajutor cu prilejul inundatiilor (in zona Siretului) si cand au ajuns acolo, mare le-a fost mirarea sa vada ca barbatii din sate cu totii stau si beau si pescuiau, si nu puneau mana sa faca nimic, dar nimic in timp ce soldatii umpleau saci cu nisip... macar femeile veneau si le aduceau de mancare soldatilor si scafandrilor! Nu mi-a venit sa cred. Sper ca ziarul Adevarul mai scrie si minciuni...
Nu-mi vine acum in minte cuvantul pentru cazul in care un strain imi vine in casa sa-mi faca curat iar eu stau si beau...

Se spune ca nicaieri nu-i ca acasa? sau proverbul ala cu painea... Unde-i acasa? Unde m-am nascut, unde am crescut, unde am invatat? No shit, ACASA este acolo unde-ti faci tu cu manuta ta si unde te simti bine, unde este al tau, proprietate privata! Nu-ti alegi parintii, nu alegi unde si cand sa te nasti, unde sa cresti si eventual sa fii educat. Eu ii respect pe cei care aleg sa traiasca in Romania si sa faca ceva acolo, ceva mai mult decat a arunca cu shit in toti ceilalti care au plecat!

Basescu a promis (luna asta) ca va face eforturi sa organizeze diaspora romana, eforturi si fapte, nu vorbe! De atatia ani romani inUS si diaspora romana este tot sporadica, sau un fel de n-ar mai fi? RUSINE! Am vorbit de curand cu o familie de tineri unguri (campioni mondiali la dans modern) emgrati de curand in US. Diaspora lor este incomparabil mai unita si mai organizata decat a noastra (practic inexistenta).
Pana la urma suntem cu totii romani (vrem nu vrem) si teoretic ar trebui sa fim uniti, si sa ne ajutam unii cu altii, sa avem cu totii un singur tel: sa traim cu totii mai bine ORIUNDE ne-am afla!

Eu atât am avut de spus despre asta...

P.S. pixy, multumim pentru aprecierile Dvs. foarte obiective si pline de inteles! Erai inca la pescuit?
glumetu
mai voi astia care initiati (si alimentati) posturi din astea... voi ati facut curs special de trolling?

e de-ajuns unul s-o ia pe aratura si siblingii sai sar imediat la scris pagini intregi despre acelasi si acelasi lucru....

altceva nu se mai poate discuta in Poiana lui Iocan, oare moderatorii nu s-au plictisit? wink.gif

nici pe forumuri americane nu se discuta atat de intens despre USA.... who the fuck cares....
Bitch_in_Red
QUOTE(glumetu @ Sep 21 2005, 12:26)
mai voi astia care initiati (si alimentati) posturi din astea... voi ati facut curs special de trolling?

e de-ajuns unul s-o ia pe aratura si siblingii sai sar imediat la scris pagini intregi despre acelasi si acelasi lucru....

altceva nu se mai poate discuta in Poiana lui Iocan, oare moderatorii nu s-au plictisit?  wink.gif

nici pe forumuri americane nu se discuta atat de intens despre USA.... who the fuck cares....
*

well, daca tu asta ai inteles din pagina mea, sa traiesti!
Si uite, in sfarsit dixy a facut si el ceva constructiv! SINCERE FELICITARI (sa nu ma imbat cu apa rece!)

P.S. daca vrei sa scapi de obsesia US, nu ma mai urmari peste tot pe unde postez... si o sa fii mai fericit!
Lowhigh
QUOTE(dixy @ Sep 21 2005, 20:08)
people sucks pentru că țara e plină de oligofreni, imbecili, și asta congenital, obezi, inculți, analfebeți și ar mai fi de adăugat dar au prea multe calități ca să le înșir
*

sucks din cauza preceptelor lor și a prejudecăților, opiniilor idioate
*

citeste-ti frazele si hai sa radem de tine. complet de acord cu despre tine laugh.gif

government sucks pentru că politica externă americană nu e decât pe placul unor cercuri din america. toate țările îi înjură în afară de Marea Britanie și Israel.
*

care e procentul de tari sustinatoare care ar trebui sa-i sustina ca sa tragi concluzia "government rulz"? death.gif

mhei pixy mhei.. un alt Mos Part -dupa mintea ta- pe numele lui Cioran a scris cand avea 24 sau 25 de ani o carte "Schimbarea la fata a Romaniei". Citeste-o ca sa vezi de ce esti un simplu ignorant care nu pricepe nimic si care merita sa moara antiamerican.
dixy
QUOTE(Lowhigh @ Sep 21 2005, 19:43)
citeste-ti frazele si hai sa radem de tine. complet de acord cu despre tine  laugh.gif
care e procentul de tari sustinatoare care ar trebui sa-i sustina ca sa tragi concluzia "government rulz"?  death.gif

mhei pixy mhei..  un alt Mos Part -dupa mintea ta- pe numele lui Cioran a scris cand avea 24 sau 25 de ani o carte "Schimbarea la fata a Romaniei". Citeste-o ca sa vezi de ce esti un simplu ignorant care nu pricepe nimic si care merita sa moara antiamerican.
*

Blowhigh, mai bine mor antiamerican decât să mor idiot.
tomaso
The two most terrible countries in the world ?

Most Europeans, their pontificators and their polls tell us, think that America and Israel are the two most terrible polities on this planet.

Not nuclear North Korea.
Not near-nuclear Iran.
Not the Sudan, which is practicing genocide.
Not even Saudi Arabia, which besides exporting oil and terrorists peddles and bankrolls extreme Wahabbism around the world.

What in Heaven’s name is happening across the Atlantic pond, especially among the Angry Left, whom Lenin used to call the Useful Idiots?
Are they thinking rationally?
Or are they just emoting against the current President of the United States and the current Prime Minister of Israel?

Did the Europeans like Americans and Israelis more when former Israeli Prime Minister Ehud Barak, at the behest of former President Bill Clinton, offered Palestine Authority Chairman Yasser Arafat some 95 percent of the Israeli-occupied territories, a portion of East Jerusalem for his capital, and the dismantling of most of the Jewish settlements in the West Bank and the Gaza Strip? And were the Europeans at all upset when Arafat rejected Barak's offer and began the present intifada?

The truth is that, except for a very few astute observers like Alexis de Tocqeville, Sir Winston Churchill, Lady Margaret Thatcher, and Alistair Cooke, in his marvelous “Letters from America” series on BBC, European intellectuals have never understood the United States. Nor have they wanted to. They’ve always had contempt for us. They have always mocked America’s dynamism, openness, diversity, informality, social mobility, and appeal to the huddled masses of the world.

Never mind that the United States saved Europe in two World Wars and that thousands of American soldiers lie buried in its graveyards. But saving Europe when it screws up is what the United States is supposed to do. And damning Americans for saving them is what Europeans are supposed to do, under the French principle that no good deed should go unpunished.

Also, with the exception of Great Britain, Europe cannot forgive history for its having ceded to the New World the Old World’s erstwhile cultural, diplomatic, economic, and military dominance. France, in particular, cannot abide the fact that it’s no longer a great power. It therefore compensates by tweaking America whenever it can. France exaggerates the importance of its veto on the United Nations Security Council and fantasizes about earlier centuries of real and imagined Gallic glory.

When Europe’s elites and their American hangers-on proclaim that the world despises Americans, they are being delusional. Americans are not flocking to foreign consulates, begging for visas, or sneaking across borders and oceans, so that they can live happily in, say, North Korea, China, Pakistan, or the Congo. Rather, it is the other way around. When was the last time Europeans or anyone else saw Floridians rafting to Cuba to live under Fidel Castro, or Californians crossing deserts to work illegally in Mexico?

As for the Islamist terrorists, they have generally ignored Europe, though not completely, as evidenced by the recent attacks in Spain, France, Turkey, and Russia. Until now, their main focus has been on the Great Satan, which, among its many sins, is its refusal to abandon Israel, the Little Satan.

One wonders why the Europeans, who claim to understand everything, cannot comprehend that for Americans September 11 was the Pearl Harbor of World War Three. Are they so mired in their anti-Americanism that they will worry about the Jihadist threat to Western civilization only after a biological, chemical, or nuclear version of September 11 — not in New York or Washington, but in London, Paris, Stockholm, or Brussels?

As for the Europeans’ negative attitude toward Israel, here, too, they are being delusional, if not outright anti-Semitic. Of course, anti-Israelism is not a synonym for anti-Semitism. And one can favor the evacuation of every Jewish settlement from the Gaza Strip and the West Bank without being either anti-Israel or anti-Jewish. But what is one to make of Europe's unceasing criticism of Israel's response to terror and to the bloodiest intifada in Israeli history?

Since it is a democracy, Israel cannot resort to the military methods that Arabs have used with much success.
For example, in order to save his kingdom, the late King Hussein killed several thousand Palestinians and ousted Yasser Arafat from Jordan in “Black September” 1970. Hafez al-Assad killed 20,000 Syrians in Hama in 1982. And Saddam Hussein tested poison gasses in 1988 on Iraqi Kurds in Halabjah, killing 5,000, and then employed the gasses against Iran in the Iraq-Iran war of the 1980s. Nevertheless, famous for their double standards, the Europeans saw nothing, heard nothing, and said nothing.

The Europeans are also unwilling and unable to grasp the impact of the Holocaust — which took place on their turf, after all — upon the Israeli psyche and the Jewish soul. They don't understand that after Auschwitz even Israelis with no familial ties to Europe are determined to ensure that the spectacle of Jews being killed and maimed with immunity and impunity will never happen again, especially in the Middle East.

In the days before we in the West could imagine Palestinian children being used as suicide bombers, and their parents praising them for it, the late Israeli Prime Minister Golda Meir, herself a mother, used to say that “we shall have peace with our neighbors only when they begin to love their children more than they hate ours.”

If Europe really wants to help — and I am not sure that it does — let it spend its time and money persuading the Arabs and their coreligionists that a sovereign Palestine living in peace with its infidel neighbor is a far nobler Islamic goal than a vanquished Jewish state would ever be.

If Europe really wants to help, let it acknowledge that even without a Jewish Israel there would still be hostility, dictatorship, cronyism, corruption, and overpopulation in the Middle East; there would still be Arab states without oil resenting Arab states who have oil; there would still be hundreds of thousands of unemployed and underemployed Palestinians; there would still al Qaeda terrorists; and there would still be 1.3 billion Muslims in the world.

If only one percent of Muslims are radical Jihadists, there would be 13 million people, a number equal to the total number of Jews in the world, who are hell bent on terrorizing Unbelievers back to earlier centuries of real and imagined Islamic glory.

And, instead of demonizing America and delegitimizing Israel, if Europe really wants to help, let it join America and Israel in their effort to defeat the Jihadists and bring them and the rest of Islam peacefully and productively into the Twenty-first Century.

Am postat acest articol pentru ca arata ce mare diferenta de mentalitate si gindire exista intre lumile noastre .

In tineretile mele ceausiste ( aveam 21 de ani la Revolutie ) visam la vremurile cind o sa am libertatea de a circula liber , de a vorbi ce vreau , de a trai asa cum vreau .

Nu ma asteptam sa existe o "revolutie" si singura speranta o aveam din partea SUA .
Stiam ca americanii nu o sa abdice si o sa lupte cu comunismul pina la sfirsit .
Aveam ca referinta razboiul din Korea si pe cel din Vietnam .
Am fost bucuros cind am aflat ca americanii ii sprijineau pe mujahedini in razboiul din Afganistan . Eram constient ca URSS-ul incerca disperat sa exporte comunismul .
Stiam ca nu ii iubesc pe islamisti dar mai stiam ca distrugerea comunismului era mult mai importanta .

Erau alte vremuri .

Noi ( cei tineri atunci ) am crescut cu ura impotriva comunismului si a tot ce insemna aliatii acestui sistem .

Eu sint un beneficiar al schimbarii de regim politic .

In 1990 mi-am depus demisia din uzina comunista in care munceam si am plecat pe un drum nou .

Datorez Statelor Unite :

Libertatea mea ca individ ,
Libertatea mea de expresie ,
Libertatea mea spirituala ,
Economia de piata ,
Afacerea mea ,
Internetul si posta electronica ,
Televiziunea prin satelit ,
Garantia pacii pentru lumea mea si conservarea valorilor in care cred .

Eu , ca roman , sint un beneficiar al victoriei americane in razboiul rece .

Altii au pierdut totul .
Multi copii care injura America au crescut in familii de someri . Au crescut intr-un mediu care le-a pervertit sufletele.
Datorita lipsurilor , frustrarilor si umilintelor provocate de saracie , au acumulat o ura intensa impotriva celor bogati .
USA a fost si ramine bastionul capitalismului .
Ura impotriva capitalismului se va manifesta intotdeauna impotriva liderului , adica impotriva SUA .

Multi americani sint grasi pentru ca maninca prea mult .
A face un gratar pe peluza casei este un lucru banal pentru cel mai sarac american .
La fel de banal precum a detine o masina sau un SUV .

Pentru romanul cu salariu minim pe economie , un gratar serios il costa salariul pe o saptamina . Este greu ( aproape imposibil ) sa poti discuta normal cu un om vesnic flamind , cu haine rupte si servici de doi lei .

Am vazut la stirile ProTV titlul unei stiri care m-a infiorat .
SARACII OAMENI BOGATI .

Era vorba despre inundarea cartierului Pipera .
( cel cu case noi , numite si rezidentiale ) .

Am incercat sa meditez la ce o fi fost in capul celui care a editat stirea . Parea ca se bucura de necazul acelor oameni .
Ceva de genul " asa le trebuie , ce ma bucur ca le-a inundat casa de 70.000 Euro "

Chiar daca nu recunoastem , mass-media a contribuit masiv la conservarea mentalitatilor comuniste .
In fiecare zi , pe toate caile , sintem bombardati cu o multime de stiri anti capitaliste .

In timpul razboiului din Yugoslavia , vuiau ziarele de propaganda pro-Milosevici .
Nimeni nu pomenea de crimele facute de sirbi si timp de mai multi ani , populatia Romaniei a fost intoxicata cu o desantata propaganda anti-americana si anti-occidentala .

Maxy ( tinarul nostru moderator ) avea pe atunci vreo 10 - 12 ani . Era la virsta cind incepea sa afle ca exista si alte lumi .
Acum este super inversunat , tuna si fulgera contra SUA . Stie ca sint SUA = Satana si nu se sfieste sa afirme crezul lui .
Ma intreb retoric daca nu cumva o mare parte a urii contra SUA i-a fost indusa de propaganda anti SUA .
( Maxy , sa nu simti jignit ! )

Citi dintre noi ( cei care nu au fost in SUA ) stiu "pe bune" cum este acolo ?
maxy
QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 21:02)
Maxy ( tinarul nostru moderator ) avea pe atunci vreo 10 - 12 ani . Era la virsta cind incepea sa afle ca exista si alte lumi . 
Acum este super inversunat , tuna si fulgera contra SUA . Stie ca sint SUA = Satana si nu se sfieste sa afirme crezul lui .
Ma intreb retoric daca nu cumva o mare parte a urii contra SUA i-a fost indusa de propaganda anti SUA .
( Maxy , sa nu simti jignit ! )
Citi dintre noi ( cei care nu au fost in SUA ) stiu "pe bune" cum este acolo ?
*

Nu am făcut asemenea afirmații. Afirmațiile pe care le-am făcut sunt bazate pe ceea ce am văzut până acum la știri sau ce am citit prin ziare. Doar am spus că nu îmi place cultura americană indusă de atotputernicul vis american. Chiar dacă este o țară atât de puternică precum zici tu, tot rămâne o armată de lei condusă de o oaie!
peacefingers.gif
rakoczy
QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 17:07)
Sint forumisti pro si contra SUA .
Din pacate , majoritatea forumistilor nu se amesteca in discutiile despre SUA si ar fi interesant sa stim cum mai stam .
*

o intrebare prea generala.... ce naiba sa raspunzi?!
parerea mea despre USA: puke.gif death.gif
ThEDaMn3d
In primul rand americanii au un presedinte foarte prost si lenes (sper ca ati vazut Fahrenheit 9/11). Dar nu ma mir, pentru ca, asemenea prostilor care l-au votat in RO pe Nastase au fost in America si mai multi prosti (vorbind procentual) care l-au votat pe Bush, dupa ce nu prea a facut nimic in afara de razboaie. Inainte sa vad Fahrenheit 9/11 Bush chiar imi parea un presedinte bun, dar dupaceea... Eu cred ca Bush este de fapt doar o marioneta, dar ma rog...

SUA este exact cum a zis si dixy plina de oameni prosti, inculti, idioti, insa ceea ce ii mentine pe americani ca unica putere mondiala este elita, care, desi este mica, evident ca nu vine din SUA, ci provine (mare parte) din imigranti. Exista si americani inteligenti, dar sunt cam putini.

Pentru ce au inceput americanii razboiul din Irak, din moment ce n-au gasit arme nucleare. Va spun eu... pentru petrol. Si in cazul acesta nu mai spuneti ca nu se aseamana cu alte (foste) puteri mondiale.

Si apropo rusi, japonezi, germani, arabi... in tot secolul 20 au fost probabil 4 natiuni, care putem spune ca s-au impus (care au dominat restul natiilor): in primul rand, germanii, in al doilea rand, americanii si in al treilea rand, rusii. Germanii din '10-'40 (dpdv al puterii militare, tehnologic dinaintea secolului 19 pana astazi, foarte multe inventii au fost nemtesti), rusii din '50-'90 (dpdv militar, ca tehnologic nu prea putem spune ca s-au impus, decat in Blocul de Est), americanii din '40-astazi (militar si tehnologic). Japonezii nu putem spune ca s-au impus decat in '40 dpdv militar, dar incep sa se impuna din nou in zilele noastre, insa doar dpdv tehnologic. smile.gif Arabii vor si ei sa domine, dar mai mult ca sigur nu vor reusi. Chinezii, la fel.

Eu cred ca americanii ar mai fi in stare sa mai dea odata cu bomba. Si nu stiu daca Coreea de Nord n-ar fi o tinta "tentanta", evident, daca Coreea de Nord va utiliza la randul ei bomba, la fel si cu Iran.

Americanii chiar sunt imperialisti notangel.gif , nu doar arabii o zic. Cat despre arabi puke.gif Nu uitati ca americanii au cea mai mare forta militara de pe glob. Singura chestie care este facuta bine americanii este tehnologia (aici... no comment!, dar aici ajung sa lucreze doar elitele) si faptul ca ne-au scapat de japo si nemti in al doilea razboi mondial, in rest puke.gif
dixy
[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]Nu ma asteptam sa existe o "revolutie" si singura speranta o aveam din partea SUA .
[/quote]

Ei bine, ai sperat degeaba.

[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]Stiam ca americanii nu o sa abdice si o sa lupte cu comunismul pina la sfirsit .
Aveam ca referinta razboiul din Korea  si pe cel din Vietnam  .
[/quote]

Unde au luat bătaie. roll2.gif

[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]Eu sint un beneficiar al schimbarii de regim politic .
[/quote]

Schimbare pe care evident o datorezi americii. biggrin.gif

Ca să nu te mai obosești să explici tu, scriu eu cam cum gândești tu: americanii i-au concurat pe ruși în cursa înarmării, din care cauză Rusia avea probleme economice, prin urmare a scăpat hățurile din mână și așa s-a întâmplat că au apărut revoluțiile din Europa de Est.

Dacă asta crezi, ei bine te înșeli.

[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]Datorez Statelor Unite :

Libertatea mea ca individ ,
Libertatea mea de expresie ,
Libertatea mea spirituala ,
Economia de piata ,
Afacerea mea ,
Internetul si posta electronica ,
Televiziunea prin satelit ,
Garantia pacii pentru lumea mea si conservarea valorilor in care cred .

Eu , ca roman , sint un beneficiar al  victoriei americane in razboiul rece .
[/quote]

Datorezi pe dracu' , dar dacă ție îți place să crezi asta nu vreau să-ți splulber iluziile sau să-ți demitizez idolii. Continuă.

[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]Multi americani sint grasi pentru ca maninca prea mult .
[/quote]

Americanii sunt grași pentru că mănâncă porcării. Dacă ar mânca grătar pe peluza pe care unii dintre ei o au, nu s-ar îngrășa așa. Dar în general mănâncă cele mai ieftine și mai proaste lucruri pe care le găsesc prin fastfooduri sau cumpără semipreparate din supermarketuri.

[quote=tomaso,Sep 21 2005, 20:02]
A face un gratar pe peluza casei este un lucru banal pentru cel mai sarac american .
La fel de banal precum a detine o masina sau un SUV .
[/quote]

Spune-le asta și celor care mor de foame în america. Poate te cred.
dixy
QUOTE(rakoczy @ Sep 21 2005, 20:13)
o intrebare prea generala.... ce naiba sa raspunzi?!
parerea mea despre USA:  puke.gif  death.gif
*

Dacă și ungurul nostru preferat de pe forum nu este înnebunit după SUA, românii nici ei, cine o mai fi rămas de partea sua? Poate bufteanu34.
rakoczy
acum, gluma s-a terminat... sa detaliem:

@ tomaso:
Nu ma asteptam sa existe o "revolutie" si singura speranta o aveam din partea SUA .
Stiam ca americanii nu o sa abdice si o sa lupte cu comunismul pina la sfirsit .
Aveam ca referinta razboiul din Korea si pe cel din Vietnam .
Am fost bucuros cind am aflat ca americanii ii sprijineau pe mujahedini in razboiul din Afganistan . Eram constient ca URSS-ul incerca disperat sa exporte comunismul .
Stiam ca nu ii iubesc pe islamisti dar mai stiam ca distrugerea comunismului era mult mai importanta .

Erau alte vremuri .

eu am 38 ani, stiu cum gandeam atunci, - ca si tine....
acum insa nuantez si mai mult.
iubesc masinile americane clasice ( mult-consumatoarele V8) din anii 1956-1970, rock-and-roll si hard-rock....
libertatea de expresie, care insa ia turnuri grotesti uneori.... si totusi cred ca este o fatzada.... este o supraveghere tip big-brother discret confusedsmiley.png mad.gif
in rest?
rolul de jandarm mondial imi displace!
aroganta lor afisata peste tot in Europa imi displace profund!
exportul de democratie tip USA , acolo unde acest sistem NU se poate implementa fara " ajustare " dupa mentalitate locala, - imi displace.
rakoczy
hai sa dam la discutia o turnura mai profunda, cu toate ca despre Conspiratia s-a mai vorbit.
pun aici un citat mai lung, scuze:
nota: nu sunt adeptul teoriei conspiratiei masonice si toti stiu ca detest nationalismul extremist! deci:

POPOARELE LUMII CER UN SINGUR GUVERN MONDIAL

Suprabancherii internationali încurajeaza, finanteaza si înarmeaza ambele parti ale conflictelor armate, realizând profit din varsarea de sânge a popoarelor manipulate de ei si furnizând un argument în plus în favoarea Noii Ordini Mondiale. Acest argument este: "Nationalismul este principala cauza a razboaielor si a atrocitatilor. Trebuie ca popoarele lumii sa renunte la nationalism si sa accepte sa traiasca în pace, fara varsare de sânge, sub un singur guvern mondial". Dar, vom vedea mai jos ca exact acesti "technocrati" si suprabancheri internationali, aceasta elita care conduce din umbra prin marionetele pe care le plaseaza în fruntea guvernelor nationale, planifica razboaiele si moartea în masa ca sa reduca populatia globului cu cel putin 85%. Masacrul pe care l-au efectuat trupele americane în Irak ar putea fi doar o repetitie generala la un masacru mai mare care sa atinga ambele scopuri ale guvernului din umbra: sa reduca populatia globului si sa-i convinga pe supravietuitori sa renunte la nationalitate si sa devina sclavi benevoli ai elitei conducatoare, care le vor da în schimb mult dorita pace. Dupa fiecare razboi mondial, omenirea a fost cu un pas mai aproape de Noua Ordine Mondiala. Dupa primul a aparut Liga Natiunilor, care însa nu cuprindea decât 63 de tari. Dupa cel de-al doilea, au aparut Organizatia Natiunilor Unite, care cuprinde 159 de natiuni, aproape întreaga populatie a globului, si pe lânga care au aparut Tribunalul International, fortele de "pace" ale Natiunilor Unite, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNESCO, UNICEF, si asa mai departe. In momentul în care guvernul din umbra gaseste ca a sosit momentul sa aboleasca guvernele nationale, toate structurile statale care sa le înlocuiasca pe cele nationale vor fi deja pregatite. Una dintre ele este Asociatia Pentru Constitutia si Parlamentul Mondial (World Constitution and Parliament Association - WCPA), care a fost organizata ca sa functioneze deghizându-se într-o miscare de masa a particularilor doritori de pace si fratie între popoare.

La înfiintarea Asociatiei pentru Constitutia si Parlamentul Mondial - WCPA, un rol mare l-a jucat Uniunea Mondiala (World Union), al carei presedinte, N. S. Rao, este unul dintre cei doi presedinti ai WCPA. Celalalt presedinte, Philip Isely, este si el membru în Uniunea Mondiala; si secretarul general al acestei uniuni, Samar Basu, este ofiter în WCPA. Dar Uniunea Mondiala s-a contopit cu Bunavointa Mondiala (World Goodwill), care este o creatie a trustului Lucis (Lucifer). Printre membrii trustului Lucifer - Lucis se enumera: Robert McNamara, care a fost Secretarul Apararii Statelor Unite, Donald Regan, Henry Kissinger, care a fost Secretarul de Stat al Statelor Unite, David Rockefeller, Paul Volker, care a fost presedinte la Federal Reserve, Ramsey Clark, care a fost Procurorul General al Statelor Unite si George Schulz, care a avut multe functii înalte în guvernul american, inclusiv cea de Secretar de Stat, toti vârfuri în CFR si în Comisia Trilaterala; si, în fine, reverendul Jesse Jackson, care da tonul politic populatiei de culoare din Statele Unite. O alta asociatie care colaboreaza cu WCPA este Consiliul Mondial al Bisericilor, a carei presedinta din 1975, Cynthia Wedel, este membra de onoare a Parlamentului Mondial Provizoriu. Pentru ca sa ne facem o idee despre cum este tesuta reteaua conspiratiei guvernului din umbra, sa-l examinam pe Philip Isely; el este membru în Asociatia Internationala a Educatorilor pentru Pace, Asociatia Federalista Mondiala, Amnistia Internationala (Amnesty International), Uniunea Libertatilor Civile Americane, Academia Americana de Stiinte Politice si Sociale, Asociatia pentru Educatia Globala, Prietenii Pamântului, Clubul Sierra, Societatea Audubon, Societatea Naturii Salbatice, Asociatia Umanistilor Americani, SANE, Asociatia Planetara, Institutul pentru Protectia Lumii, Cetatenii Planetei, Reteaua Viitorului Global, si alte astfel de asociatii "de mase" - toate finantate de cineva. Supraîncarcat de atributii cum este, în 1958 Philip Isely, de profesiune "inginer de integrare", a candidat pentru Congresul Statelor Unite. Dar, cele mai strânse legaturi le are WCPA cu Societatea pentru Viitorul Globului, unde Philip Isely e membru alaturi de John W. Gardner, fost Secretar al Departamentului de Sanatate, Educatie si Asistenta Sociala, Robert S. McNamara, fost presedinte al Bancii Mondiale, Glenn T. Seaborg, fost presedinte al Comisiei de Energie Atomica, si altii. Activitatea acestei societati consta din faurirea planului pe care-l urmeaza guvernele pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale. Marele public îsi închipuie ca si aceasta Societate pentru Viitorul Globului este, ca diverse alte societati si asociatii, o miscare populara cu scopuri de binefacere sau de protejare a naturii. In 1984, la sesiunea acestei societati, au participat Asociatia Umanistilor Americani, Baha’i, Institutul Brookins, Clubul de la Roma, CFR, Fratia Luminii Interioare (termen masonic), Proiectul Global al Anului 2000, Asociatia Internationala a Educatorilor pentru Pace, Organizatia Nationala a Femeilor, Initiativa Planetara, Proiectul Foametei, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Comisia Trilaterala, Societatea pentru Viitorul Lumii si Y.E.S. Societatea pentru Viitorul Lumii se afla sub egida marilor industrii ca AT&T (telefoanele Statelor Unite), General Electric, General Motors, IBM, Ortho Pharmaceutical, Xerox, si altele. General Electric, General Motors si Xerox finanteaza si Comisia Trilaterala. De aceea, când Philip Isely publica noua Constitutie a omenirii desnationalizate, sefii de state o iau în serios (GHK, pp. 83-86(................)
rakoczy
daca doriti mai continuam la acest puct...
daca nu, ramanem la SUA death.gif si SUA coolspeak.gif si ce mare discutie vom avea!
tomaso
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 20:11)
Afirmațiile pe care le-am făcut sunt bazate pe ceea ce am văzut până acum la știri sau ce am citit prin ziare.

Exact acest lucru il sustin si eu .
Influenta mediilor de informare poate determina gindirea unui om . Acel om poate fi de buna credinta dar sa aiba o parere gresita despre un anume subiect . Nu este ceva rau .

Doar am spus că nu îmi place cultura americană indusă de atotputernicul vis american.

Visul american .
O sa intelegi despre ce este vorba in momentul cind o sa ai o familie si copii .
In momentul cind vei fi singur ( parintii nu te pot ajuta ) vei dori sa fii liber sa poti munci si cistiga bani . Iti vei dori o casa confortabila , o masina (sau doua ) , o scoala buna pentru copii si garantia ca vor putea sa aiba un viitor .
Acesta este visul american .

Chiar dacă este o țară atât de puternică precum zici tu, tot rămâne o armată de lei condusă de o oaie!

Maxy , te rog sa nu te superi pe mine , dar trebui sa iti spun ca ai o opinie eronata despre cum este condusa armata americana .
Nu Bush conduce armata .
El doar incaseaza bobirnacele  smile.gif

peacefingers.gif
*
maxy
QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 21:35)
Visul american .
O sa intelegi despre ce este vorba in momentul cind o sa ai o familie si copii .
In momentul cind vei fi singur ( parintii nu te pot ajuta ) vei dori sa fii liber sa poti munci si cistiga bani . Iti vei dori o casa confortabila , o masina (sau doua ) , o scoala buna pentru copii si garantia ca vor putea sa aiba un viitor .
Acesta este visul american .
*

Asta voiam să subliniez. Visul american e numai despre bani! Din anii '20 și-a început declinul și astăzi totul este despre bani. Fericirea (la ei) = banii!
QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 21:35)
Maxy , te rog sa nu te superi pe mine , dar trebui sa iti spun ca ai o opinie eronata despre cum este condusa armata americana .
Nu Bush conduce armata .
*

Dar nu Bush dă ordinele ? rolleyes.gif
numeric
doua intrebari ...
1.) cati ati fost in USA si va exprimati parerile din ceea ce ati vazut in teren?
2.) cati ati fost refuzati la viza US? cati ati avut colegi (performeri) care au plecat in US realizandu-se in timp ce voi v-ati fi dorit sa faceti la fel? (cunosc 3 cazuri reale in care oamenii au inceput sa injure US DUPA ce au fost refuzati de diverse universitati americane...).

Numeric

QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 20:35)
*
numeric
O parere a unuia mai destept decat noi... Mircea Cartarescu:

"Din acest punct de vedere vom fi sub umbrela. Efectul pervers va fi insa ca, cu cat vom fi mai aparati intr-un razboi conventional, cu atat vom deveni o tinta mai dezirabila in noul tip de razboi, cel in care sofisticarea tehnologica extrema nu poate face fata celei mai simple si mai primitive arme de care dispune omul: dispretul fata de propria viata. Grupusculele de fanatici, insurgenti, teroristi, patrioti sau cum vrem – sau vor ei – sa-i numim nu pot fi oprite de bazele militare, dimpotriva, sunt atrase de ele ca mustele de miere. Nu ne vor invada ucrainenii, rusii sau turcii (chit ca nu prea visau ei sa ne invadeze, oricum), dar vom fi tot mai penetrati de comandouri infuriate de colaborarea noastra cu Imperiul Satanei. In consecinta, masurile de securitate vor trebui enorm amplificate pe tot teritoriul tarii. Si, oricat ar fi de intarite, nu vor putea impiedica producerea de atentate. Iata unul dintre riscurile amplasarii bazelor americane pe teritoriul romanesc.

Al doilea risc tine de orgoliile europene. Vestul Europei e in buna masura, traditional, antiamerican. Plictisit de incontrarile cu francezii si cu germanii, Donald Rumsfeld a avut imprudenta sa imparta Europa in doua zone opuse: "vechea Europa", adica Occidentul impotmolit intr-o gandire desueta, si "noua Europa", tarile din Est, mai apropiate de o democratie in spirit american. Ferma optiune proamericana a actualei puteri de la Bucuresti nu e de natura sa faca integrarea europeana mai usoara. Dimpotriva, produce iritare in Vest. Exista un conflict de interese pe multiple planuri intre optiunea americana si cea europeana a Romaniei, un joc extrem de ingust si de periculos, de care guvernantii actuali sunt, de altfel, cat se poate de constienti.

Trivializez si nu prea discutia daca ma refer si la un al treilea efect pervers pe care l-ar putea avea contactul nemijlocit al populatiei romanesti cu militarii americani. George Orwell scria ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand Londra era bombardata de rachetele teleghidate germane, populatia britanica nu avea sentimente antigermane. Hitler era cel mult subiect de bancuri obscene. In schimb, englezii ii urau de moarte pe aliatii lor, americanii, cantonati pe teritoriul britanic. Si era cumva de-nteles. Un soldat american primea de cinci ori solda unuia britanic. Mai bine hraniti, mai prosperi, puscasii marini erau rasfatatii femeilor londoneze, motiv de nenumarate conflicte locale. Toate acuzatiile pe care le auzim acum la adresa americanilor: ca ar fi inculti, agresivi, lipsiti de traditii, prizonieri ai unei culturi pop pe care o revarsa asupra intregii lumi, erau deja proferate de englezi in anii ’40. Romanii, ca si ceilalti estici, au fost in general filo-americani. Pentru ei, America a fost in toata perioada comunista un mit al libertatii si democratiei exemplare, "cea mai buna lume posibila". Dar cand romanii vor veni prima data in contact direct si masiv cu fiii unchiului Sam, e greu de spus daca nationalismul, invidia, suspiciunea, diferentele culturale nu-si vor spune cuvantul. Deja se contureaza in lumea intelectuala romaneasca un curent antiamerican. Putin va lipsi ca el sa nu penetreze in straturile adanci ale populatiei. Nu ma-ndoiesc ca vom avea si noi demonstratii cu "Americans, go home!" si militanti pacifisti blocand convoaiele de camioane militare.

Toate aceste riscuri si altele pe care, ca nespecialist, le ignor, si le asuma noua conducere de la Bucuresti cand permite amplasarea bazelor militare americane pe teritoriul Romaniei. O face cu un curaj si o hotarare demne, in sine, de respect. As zice ca la un astfel de joc politic trebuia sa ne asteptam de la presedintele Basescu, politicianul care a preferat intotdeauna un stil agresiv, riscat pana la absurd uneori, dar, pana acum, castigator de fiecare data. El ar putea, prin acest gen de lovituri oportuniste, ajutate din plin de contextul international, sa realizeze pentru Romania "marele slem" aproape imposibil de imaginat printr-o politica externa "rationala": integrarea europeana si, in acelasi timp, solidaritatea fara obedienta cu singura mare putere ramasa astazi in lume, Statele Unite ale Americii."
Bitch_in_Red
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 13:42)
Asta voiam să subliniez. Visul american e numai despre bani! Din anii '20 și-a început declinul și astăzi totul este despre bani. Fericirea (la ei) = banii!
*

Now I'm going to be rude...
maxy, nu mai scuipa, macar a existat daca tu crezi ca nu mai este... si spune-mi te rog care este visul romanesc si cu ce-i el mai bun? Ha? Sa avem maine ce pune pe masa sau sa moara capra vecinului? care din ele? Las' ca sper sa ajungi sa ai si tu o familie... si ai sa vezi atunci cum bate vantul sau teoriile de genul "cu stomacul gol, dar fericit!"
roll2.gif
sarmiro
QUOTE(Grave Land @ Sep 21 2005, 18:15)
israel II puke.gif
*

Hai mai sa nu fim rai - o spunem sub forma de fabula

Aceasta povestire este un pamflet si trebuie interpretata ca atare. Personajele sunt pur fictive si nu au nici o legatura cu persoane reale…

A fost odata ca niciodata, intr-o padure nu foarte indepartata, un mic soricel amarat si slabanog ca vai de el. Si mergand el prin padure se intalni intr-o zi cu elefantul, care era cel mai mare si puternic animal si muncea cel mai mult. Din pricina asta avea mancare suficienta, ba ii mai si ramanea. Vazand acestea, soricelul l-a rugat pe elefant sa-l ia si pe el in spate, sa-l care prin padure si sa-l lase sa se hraneasca cu resturile de la masa. Si elefantul - milostiv din fire - l-a primit.

Dupa vreo saptamana de tovarasie, soricelului ii mergea foarte bine, avea tot timpul ce manca, insa se cam saturase de frunze si muguri de bambus, caci nu prea erau pe gustul sau de rozator. Asa ca s-a strecurat in urechea elefantului, de unde a inceput sa-i sopteasca acestuia tot felul de idei. Cum ca n-are o alimentatie diversificata, ca-l paste obezitatea si in ritmul asta o sa moara de inima. Ar trebui sa-si schimbe dieta, sa incerce niste lucruri noi ca nucile, alunele sau boabele de grau. Si ca un prieten adevarat, soricelul s-a oferit voluntar sa-l sfatuiasca ce sa culeaga si ce sa manance in schimbul resturilor si a frimiturilor. Iar elefantul, convins de primejdia in care se afla, s-a hotarit sa il asculte. Si strangea elefantul intr-o zi de munca tone de alune si tot felul de boabe; numai ca nu prea il incantau, asa ca manca putin si restul il dadea soricelului, caci, se parea, lui ii placeau mai mult…

SI CHIAR II PLACEAU! Atat de bine ii mergea soricelului, ca mai pusese si deoparte o gramada de graunte, incat tot neamul soricesc a hotarat sa-i urmeze exemplul – fiecare intrand toti in urechea cate unui animal. Si ia uite cum leii nu mai vanau antilope, lupii nu mai mancau caprioare, iar vulpile… uitasera gustul gainilor! Toata lumea o daduse pe nuci si graunte. Iar ce ramanea…dadeau soriceilor.

Toata lumea era fericita si in padure domnea pacea si democratia.

Singurele in urechea carora nu se putuse patrunde erau animalele mici, iepurele, bursucul si veverita, care – coincidenta!, detineau si controlul asupra celui mai mare depozit de nuci si alune din padure. Vazand ca nu-i chip sa-i controleze pe cei trei, soarecii i-au soptit in ureche leului cum ca iepurasul, bursucul si veverita s-ar fi constituit intr-o adevarata axa a raului care a pus monopol pe resursele de nuci. Ar trebui sa fie distribuite in mod democratic tuturor animalelor din padure. Ba mai mult, aveau informatii ca cei trei ar planui sa puna o bomba la vizuina leului si sa preia puterea in padure. Infuriat, leul si-a trimis imediat haita de copoi sa rezolve problema. Iepurasul a murit in timpul urmaririlor; bursucul a fost prins si judecat, iar in prezent se afla inchis intr-o scorbura federala; veverita insa a reusit sa fuga si se banuieste ca s-ar ascunde in desisurile de la marginea padurii. Pacea si democratia fusesera restabilite iar alimentele au fost preluate de soricei urmand a fi impartite in mod egal. Mai tarziu, cand o fi nevoie.

Intr-o buna zi, un lup mai tanar, satul de atate graunte, a indraznit sa intrebe DE CE? De ce trebuiau sa mai continue dieta asta, cand oricum erau numai piele si os si pericolul obezitatii disparuse? Imediat toate animalele au inceput sa auda in urechi o poveste sfasietoare despre suferintele prin care trecuse neamul soricesc in timpul cumplitelor deratizari, cum orice animal era dator la o reparatie morala istorica, pentru ca soriceii nu mai aveau incredere sa-si adune singuri boabele de grau, de teama sa nu fie otravite si sa se repete ororile istoriei.

Au infiintat chiar si un muzeu al deratizarii in memoria celor 6.000.000.000 de soricei disparuti, unde au expus la vedere trei cutii de tabla pe care scria clar “OTRAVA DE SOBOLANI”, astfel ca la vederea lui, orice animal era napadit de mila pentru sarmanii soricei, dar si de un sentiment de vinovatie pentru ca stiusera si totusi nu facusera nimic sa-i salveze.

Mai presus de pace si democratie, in padure domnea acum SOLIDARITATEA ANIMALA, iar toate dobitoacele, convinse mai mult ca oricand de justetea cauzei lor, continuau sa stranga sarguincioase minunatele graunte pe care le imparteau frateste cu chitaitorii cei necajiti.

Curand veni si toamna, iar padurea isi imbraca vesmantul aramiu. O ploaie rece udase blana leului slab si istovit atat de rau, incat il apucase tremuratul. Si intr-o incercare disperata de a se usca si incalzi putin, leul isi scutura coama atat de tare incat soricelul din urechea sa fu proiectat cu capul de un pom de-i sarira sarmanului creierii si cazu lat.

In acel moment leul avu un soc. Era pentru prima oara dupa multi ani cand nu mai auzea voci in cap. Privind in jurul sau, realiza halul deplorabil in care ajunsese padurea. Supusii sai, numai piele si os, cu un ranjet tampit pe fata, munceau de dimineata pana seara la strinsul alunelor, in timp ce o mana de soricei imbuibati stransesera rezerve colosale si conduceau intreaga padure. In iarna ce urma, soriceii aveau sa traiasca indestulati, in timp ce restul animalelor, slabite si extenuate, isi vedeau moarte cu ochii. Pe cand trecea pe langa muzeul deratizarii, leul a observat cum ploaia indepartase eticheta cu “OTRAVA DE SOBOLANI” si dedesubt se vedea o alta, mai veche, pe care scria “FASOLE CU COSTITA”! Atunci a inteles: TRAISE IN MINCIUNA! Cu totii FUSESERA MANIPULATI!

Va convoca imediat o intrunire a tuturor animalelor si le va ordona sa se scuture puternic! La urma urmei era inca Regele animalelor si mai avea un cuvant de spus in padurea asta! Trebuie reluate vanatoarea si vechea alimentatie…trebuie reconstruite vizuinile…sunt atatea de facut…dar vor reusi! Pentru ca acum sunt LIBERI!

SFARSIT (?)

Nicolae Calota

sursa
numeric
si tot Mircea Cartarescu...

[in Europa la "o conferinta" "de poezie"-> nota mea]
Acolo am locuit in tot soiul de castelute si orangerii si-am fost indopati pana la refuz cu somon, caviar si creveti. Totul era excesiv de opulent, respira acea prosperitate de film glamoros care pana la urma devine indecenta. Am fost cu atat mai mirat cand, la sedinta de deschidere a festivalului, directorul manifestarii a tinut un discurs in termeni pe care-i stiam cat se poate de bine. Am aflat din nou ceea ce mi se spusese si in tara de-atatea ori: cat de putred e capitalismul, ce rau e in societatile consumiste, cum se alieneaza omul in lumea occidentala. Am mai aflat ca fortele revolutionare salasluiesc azi mai ales in lumea a treia, si mai cu seama in tarile arabe. Mai presus de orice, am aflat ce imperiu criminal e America si mi s-a fluturat prin fata si o scrisoare de protest, in numele poeziei si al libertatii umane, impotriva interventiilor americane in Afganistan si Irak, pe care ni s-a cerut s-o semnam in corpore. S-au citit apoi poezii. Mai toate cu acelasi profil. Invitatii erau mai cu seama din randul „fortelor revolutionare“. Dar pana la urma tot America s-a dovedit cea mai tare din parcare: o poeta new-yorkeza i-a uimit (cred) pana si pe magrebieni urland literalmente un poem in care America era mereu numita „rogue state“ (stat talharesc). Apoi s-a luat pauza si ni s-au adus din nou frumoase tarte cu caviar...

Prima mea calatorie dupa revolutie a fost in Statele Unite. Timp de trei luni am strabatut tinutul dintre cele doua oceane, am vazut buna parte din marile orase, am vizitat cateva campusuri universitare, am fost prin muzee, biblioteci si librarii. Am incercat sa fac abstractie de marele mit american cu care noi toti am trait sub comunism atatea zeci de ani. Am vrut sa vad totul cu ochii mei si sa judec cu mintea mea. Am intalnit o lume extraordinar de diversa, imposibil de redus la cateva clisee pozitive sau negative. Dar atunci mi s-a parut, fara nici o-ndoiala, una dintre cele mai bune si mai frumoase lumi construite vreodata de om. Nu am intalnit acolo acel „comunism la varf“ despre care a vorbit cineva, nici puerilismul, nici „lipsa de radacini“, nici incultura, nici macar obezitatea pe care-ar produce-o hrana de la fast-foods. M-am intors din Statele Unite incantat si fericit, mai mult, mandru ca oamenii au putut cladi o asemenea societate.

La-ntoarcerea din tara insa, doi distinsi intelectuali romani s-au straduit, o noapte-ntreaga, sa ma convinga ca n-am vazut bine, ca am umblat peste tot in America avand ochii larg inchisi. Atunci am fost teribil de socat auzind ca pamantul pelerinilor si-al parintilor fondatori e, de fapt, „cea mai nedemocratica tara din lume“. Cum? Mai nedemocratica decat Cuba? Decat Coreea de Nord? Da, chiar asa. Si, pe masura ce whisky-ul isi cobora nivelul in sticla, America se zugravea tot mai monstruoasa. O dominatie a banului, a fortei militare brutale… Rasista, sexista… Distrugatoare a adevaratei culturi… Am facut in acea noapte greseala sa ma angajez in discutie. Inca nu stiam ca nu poti discuta cu oameni care deja cunosc adevarul absolut. M-am simtit adanc ranit in credintele mele si mai ales descumpanit: daca era chiar asa? Daca seductia superficiala si perfida a Americii (un fel de „Matrix“ sau de opiu pentru popor) imi anesteziase simtul critic? Mi-am revazut infrigurat lecturile si amintirile. Am recitit revistele cu dezbaterile din lumea americana… In ciuda avertismentelor vigilente ale celor doi, dragostea mea pentru aceasta lume – deloc ideala, asa cum s-ar fi vrut comunismul, dar in care eu am trait cateva luni experienta unei adevarate bucurii – a supravietuit. Si supravietuieste mai departe.

De-atunci, am suportat mai usor socurile succesive, tot mai intetite. Sa fii azi antiamerican e foarte „trendy“, chiar si-n Statele Unite. Eram la Berlin cand au cazut turnurile gemene. A doua zi, mii de oameni au iesit in strada nu in semn de protest impotriva terorismului international, ci contra militarismului american. O carte ca „Macdonaldizarea societatii“ „demonstreaza“ foarte serios ca restaurantele McDonalds, simbolurile Americii, sunt urmasele directe ale sistemului de incinerare a cadavrelor de la Auschwitz. Mi-am pastrat la urma exemplul cel mai simpatic. Un tanar antiglobalist protesta intr-o scrisoare, in „Dilema“, impotriva consumismului din lumea noastra alienata si povestea ca un prieten elvetian venit in Romania cumparase de-aici un sapun „Primavara“. Dar de ce, il intrebase junele, caci doar ai la tine acasa sute de feluri de sapunuri produse de marile firme. „Pentru ca miroase altfel!“, ii raspunsese elvetianul. Intr-adevar, mizeria miroase altfel, poate chiar fascinant pentru cel trait intr-o plicticoasa prosperitate.

Nu sunt analist politic, sunt un simplu muritor. In judecatile mele ma ghidez dupa ceea ce vad cu ochii mei. Incerc sa filtrez informatiile care vin catre mine si sa nu ma las manipulat sau sedus. Este, fireste, extrem de greu. Poate ca vreodata mi se vor deschide ochii si voi fi de acord cu poeta americana care vede-n tara ei un stat talharesc. Deocamdata insa, nici macar politica lui George Bush n-a reusit sa altereze splendoarea tomnatica a Americii mele, amintirile mele din Iowa City si San Francisco si New Orleans, alergarea mea de Forrest Gump prin peisaje ce nu erau de pe lumea aceasta.
rakoczy
QUOTE(numeric @ Sep 21 2005, 20:49)
O parere a unuia mai destept decat noi... Mircea Cartarescu:

"Din acest punct de vedere vom fi sub umbrela. Efectul pervers va fi insa ca, cu cat vom fi mai aparati intr-un razboi conventional, cu atat vom deveni o tinta mai dezirabila in noul tip de razboi, cel in care sofisticarea tehnologica extrema nu poate face fata celei mai simple si mai primitive arme de care dispune omul: dispretul fata de propria viata. Grupusculele de fanatici, insurgenti, teroristi, patrioti sau cum vrem – sau vor ei – sa-i numim nu pot fi oprite de bazele militare, dimpotriva, sunt atrase de ele ca mustele de miere. Nu ne vor invada ucrainenii, rusii sau turcii (chit ca nu prea visau ei sa ne invadeze, oricum), dar vom fi tot mai penetrati de comandouri infuriate de colaborarea noastra cu Imperiul Satanei. In consecinta, masurile de securitate vor trebui enorm amplificate pe tot teritoriul tarii. Si, oricat ar fi de intarite, nu vor putea impiedica producerea de atentate. Iata unul dintre riscurile amplasarii bazelor americane pe teritoriul romanesc.

Al doilea risc tine de orgoliile europene. Vestul Europei e in buna masura, traditional, antiamerican. Plictisit de incontrarile cu francezii si cu germanii, Donald Rumsfeld a avut imprudenta sa imparta Europa in doua zone opuse: "vechea Europa", adica Occidentul impotmolit intr-o gandire desueta, si "noua Europa", tarile din Est, mai apropiate de o democratie in spirit american. Ferma optiune proamericana a actualei puteri de la Bucuresti nu e de natura sa faca integrarea europeana mai usoara. Dimpotriva, produce iritare in Vest. Exista un conflict de interese pe multiple planuri intre optiunea americana si cea europeana a Romaniei, un joc extrem de ingust si de periculos, de care guvernantii actuali sunt, de altfel, cat se poate de constienti.

Trivializez si nu prea discutia daca ma refer si la un al treilea efect pervers pe care l-ar putea avea contactul nemijlocit al populatiei romanesti cu militarii americani. George Orwell scria ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand Londra era bombardata de rachetele teleghidate germane, populatia britanica nu avea sentimente antigermane. Hitler era cel mult subiect de bancuri obscene. In schimb, englezii ii urau de moarte pe aliatii lor, americanii, cantonati pe teritoriul britanic. Si era cumva de-nteles. Un soldat american primea de cinci ori solda unuia britanic. Mai bine hraniti, mai prosperi, puscasii marini erau rasfatatii femeilor londoneze, motiv de nenumarate conflicte locale. Toate acuzatiile pe care le auzim acum la adresa americanilor: ca ar fi inculti, agresivi, lipsiti de traditii, prizonieri ai unei culturi pop pe care o revarsa asupra intregii lumi, erau deja proferate de englezi in anii ’40. Romanii, ca si ceilalti estici, au fost in general filo-americani. Pentru ei, America a fost in toata perioada comunista un mit al libertatii si democratiei exemplare, "cea mai buna lume posibila". Dar cand romanii vor veni prima data in contact direct si masiv cu fiii unchiului Sam, e greu de spus daca nationalismul, invidia, suspiciunea, diferentele culturale nu-si vor spune cuvantul. Deja se contureaza in lumea intelectuala romaneasca un curent antiamerican. Putin va lipsi ca el sa nu penetreze in straturile adanci ale populatiei. Nu ma-ndoiesc ca vom avea si noi demonstratii cu "Americans, go home!" si militanti pacifisti blocand convoaiele de camioane militare.

Toate aceste riscuri si altele pe care, ca nespecialist, le ignor, si le asuma noua conducere de la Bucuresti cand permite amplasarea bazelor militare americane pe teritoriul Romaniei. O face cu un curaj si o hotarare demne, in sine, de respect. As zice ca la un astfel de joc politic trebuia sa ne asteptam de la presedintele Basescu, politicianul care a preferat intotdeauna un stil agresiv, riscat pana la absurd uneori, dar, pana acum, castigator de fiecare data. El ar putea, prin acest gen de lovituri oportuniste, ajutate din plin de contextul international, sa realizeze pentru Romania "marele slem" aproape imposibil de imaginat printr-o politica externa "rationala": integrarea europeana si, in acelasi timp, solidaritatea fara obedienta cu singura mare putere ramasa astazi in lume, Statele Unite ale Americii."
*

excelent raspuns!
Imperiul Satanei..... mda, sa continuam? naughty.gif
tomaso
Rackozi ,

Despre care aroganta vorbesti ?
Cind au fost americanii aroganti in raport cu Europa ?

Cind au ingrasat pamintul Frantei , Belgiei , Olandei , Italiei si Germaniei ?
Cind a facut podul aerian pentru salvarea Berlinului de la infometare ?
Cind a pus la cale Planul Marshall pe banii contribuabilului american ?
Cind a recladit economia Europei distruse de razboi ?
Cind a protejat Europa de Stalin si poporul rus ( libertate ne-a adus death.gif ) ?
Cind a sustinut tari ca Ungaria Cehia si Polonia in lupta lor contra comunistilor si le-a netezit calea catre admiterea in NATO ?
maxy
QUOTE(Bitch_in_Red @ Sep 21 2005, 21:50)
Now I'm going to be rude...
maxy, nu mai scuipa, macar a existat daca tu crezi ca nu mai este... si spune-mi te rog care este visul romanesc si cu ce-i el mai bun? Ha? Sa avem maine ce pune pe masa sau sa moara capra vecinului? care din ele? Las' ca sper sa ajungi sa ai si tu o familie... si ai sa vezi atunci cum bate vantul sau teoriile de genul "cu stomacul gol, dar fericit!"
*

Nu cred eu că nu mai este. E o părere unanimă. Nu îmi pasă de visul românesc, nu îmi plac stereotipurile, dar americanii și-au bazat țara pe acest vis, care a decăzut. Citește și tu "Marele Gatsby" să vezi despre ce vorbesc. Crezul tău care e? "I sold my soul to the devil"?
Tu cum vezi visul american ?

Nu mai fi nepoliticoasă, nu-i stă bine unei doamne, then again...
rakoczy
deci... America si Teoria Conspiratiei! naughty.gif

Cartea lui Gary Kah contine în facsimil corespondenta si documentele pe care le-a primit el de la Filip Isely pe vremea când acesta credea ca Gary Kah este, ca si el, devotat cauzei înrobirii maselor si distrugerii structurii nationale si statale a popoarelor. Scrisorile oficiale contin lista demnitarilor WCPA, care se recruteaza dintre membrii proeminenti politic ai tuturor religiilor - iudaism, crestinism, hinduism, budism, alte religii asiatice, cu preponderenta religiilor pagâne, pentru ca acestea au multe puncte comune cu Noua "Religie" a "Noii Ere". De asemenea, este de remarcat strânsa legatura dintre ONU si agentiile ONU, pe de o parte, si WCPA pe de alta. Dintre 150 membri de onoare, 34 sunt înalti functionari ai ONU; 14 sunt bancheri din marea finanta; 8 sunt laureati ai Premiului Nobel (care în ultimele decenii a devenit un for pur politic). Ca nationalitate, 26 sunt din India, 10 din Nigeria, 9 din Statele Unite, 9 din Marea Britanie, 8 din Canada, 6 din Pakistan. Desi acestia decoreaza cu renumele lor WCPA, adevaratii conducatori sunt necunoscuti si lucreaza din umbra. Gary Kah a primit ultima scrisoare la 28 februarie 1991, în care era invitat sa participe la sesiunea din Lisabona; pentru ca sa fie demn de a participa, trebuia sau sa promoveze ideea Noii Ordini Mondiale în afise publicate în ziare cu circulatie de cel putin 25.000 de exemplare, sau sa adune semnaturile a cel putin 700 de noi aderenti. Asta însemna ca el trebuia sa înceapa sa promoveze activ Noua Ordine Mondala; cum constiinta nu l-a lasat sa faca acest lucru, s-a retras si s-a grabit sa-si publice cartea - pe de-o parte din convingerea adânca a imensului rau pe care Noua Ordine Mondiala îl pregateste pentru omenire, pe de alta pentru a-si proteja viata si familia, caci conspiratia satanica mondiala îsi elimina adversarii pe ascuns, nu la lumina zilei, când au devenit cunoscuti, ca sa nu-si arate adevarata fata (GHK, pp.169;82).
Bitch_in_Red
QUOTE(numeric @ Sep 21 2005, 13:45)
doua intrebari ...
1.) cati ati fost in USA si va exprimati parerile din ceea ce ati vazut in teren?
2.) cati ati fost refuzati la viza US? cati ati avut colegi (performeri) care au plecat in US realizandu-se in timp ce voi v-ati fi dorit sa faceti la fel? (cunosc 3 cazuri reale in care oamenii au inceput sa injure US DUPA ce au fost refuzati de diverse universitati americane...).

Numeric
*

am fost cea mai fericita cand am primit viza pentru US
am fost cea mai fericita cand am inceput sa lucrez
am fost cea mai fericita cand am primit Green Card-ul
probabil ca voi fi fericita si cand voi primi cetatenia americana.
De cand am primit prima oara prima viza am asteptat mereu sa se intample "ceva" am privit cu incredere inainte spre noul "pas" in viata mea. Mereu s-a schimbat cate ceva... (in bine) asta mi-a mentinut tonusul... wink.gif

In Romania nu prea aveam ce astepta sa se intample, poate cu exceptia alegerilor din 4 in 4 ani, dar si alea numai ca sa fiu si mai deceptionata dupa fiecare din ele...

Iertati-ma daca n-am avut rabdarea sa mai astept inca 20 de ani!

BiR
rakoczy
QUOTE(tomaso @ Sep 21 2005, 20:54)
Rackozi ,

Despre care aroganta vorbesti ?
Cind au fost americanii aroganti in raport cu Europa ?

Cind au ingrasat pamintul Frantei , Belgiei , Olandei , Italiei  si Germaniei ?
Cind a facut podul aerian pentru salvarea Berlinului de la infometare ?
Cind a pus la cale Planul Marshall pe banii contribuabilului american ?
Cind a recladit economia Europei distruse de razboi ?
Cind a protejat Europa de Stalin si poporul rus ( libertate ne-a adus  death.gif ) ?
Cind a sustinut tari ca Ungaria Cehia si Polonia in lupta lor contra comunistilor si le-a netezit calea catre admiterea in NATO ?
*

nu tomaso!
ci asta ( tot Cartarascu, da?)

Toate acuzatiile pe care le auzim acum la adresa americanilor: ca ar fi inculti, agresivi, lipsiti de traditii, prizonieri ai unei culturi pop pe care o revarsa asupra intregii lumi, erau deja proferate de englezi in anii ’40. Romanii, ca si ceilalti estici, au fost in general filo-americani. Pentru ei, America a fost in toata perioada comunista un mit al libertatii si democratiei exemplare, "cea mai buna lume posibila". Dar cand romanii vor veni prima data in contact direct si masiv cu fiii unchiului Sam, e greu de spus daca nationalismul, invidia, suspiciunea, diferentele culturale nu-si vor spune cuvantul. Deja se contureaza in lumea intelectuala romaneasca un curent antiamerican. Putin va lipsi ca el sa nu penetreze in straturile adanci ale populatiei. Nu ma-ndoiesc ca vom avea si noi demonstratii cu "Americans, go home!" si militanti pacifisti blocand convoaiele de camioane militare.
---------------------------

faptul ca americanii de rand au lasat oasele lor pentru Europa ( de unde se si trag cei mai mult americani), - asta e ca si cum au luptat pentru verii lor/fratii lor...
dar aroganta tip chewing gum/coca-cola+ mitocanie si infatuare a-la Unchiul Sam, - asta reprosez eu societatii de " consum ".
rakoczy
si in plus... inclin sa cred in "Novus ordo seclorum" pusa la cale de anumiti Magnati americani.
tomaso
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 20:42)

Si vrei sa spui ca nu este asa ?

Dar nu Bush dă ordinele ?  :

Nu Bush da ordinele . 
El nu este implicat in luarea deciziilor dar poate sa se opuna daca are motive intemeiate

Sa iti dau un exemplu de opozitie .
Vietnam .
Conducatorii armatei americane au decis ca trebuie sa bombardeze Hanoiul .
Acolo se descarcau zeci de mii de tone de ajutoare fratesti ( trimise de rusi si chinezi ) . Presedintele SUA de atunci a fost categoric impotriva si a reusit sa impiedice bombardamentul .
Se temea de eventuala escaladare a conflictului si ca rusii ar fi putut riposta atacind RFG-ul , ca represalii dupa eventuala scufundare a unor vapoare sovietice care transportau "tractoare si masini unelte" pentru Vietnam .

Presedintele SUA este doar informat despre decizii .
Acesta poate doar sa le aprobe sau nu .
Lowhigh
QUOTE(dixy @ Sep 21 2005, 20:49)
Blowhigh, mai bine mor antiamerican decât să mor idiot.
*

tot aia. deci n-ai scapare... laugh.gif

@tomaso

Subliniez cateva paragrafe din articolul postat de tine:

Never mind that the United States saved Europe in two World Wars and that thousands of American soldiers lie buried in its graveyards. But saving Europe when it screws up is what the United States is supposed to do. And damning Americans for saving them is what Europeans are supposed to do, under the French principle that no good deed should go unpunished.

Also, with the exception of Great Britain, Europe cannot forgive history for its having ceded to the New World the Old World’s erstwhile cultural, diplomatic, economic, and military dominance. France, in particular, cannot abide the fact that it’s no longer a great power. It therefore compensates by tweaking America whenever it can. France exaggerates the importance of its veto on the United Nations Security Council and fantasizes about earlier centuries of real and imagined Gallic glory.

Since it is a democracy, Israel cannot resort to the military methods that Arabs have used with much success.
For example, in order to save his kingdom, the late King Hussein killed several thousand Palestinians and ousted Yasser Arafat from Jordan in “Black September” 1970. Hafez al-Assad killed 20,000 Syrians in Hama in 1982. And Saddam Hussein tested poison gasses in 1988 on Iraqi Kurds in Halabjah, killing 5,000, and then employed the gasses against Iran in the Iraq-Iran war of the 1980s. Nevertheless, famous for their double standards, the Europeans saw nothing, heard nothing, and said nothing.
(dixy, de tine e vorba? laugh.gif Esti cel mai potrivit indvid pentru a exemplifica expresia "intra pe o ureche si iese pe cealalta". Nu pricepi nimic. Pentru tine totul este un joc al argumentelor si contraargumentelor pe o anumita tema. De asta ti-am spus cum o sa mori... laugh.gif )

In the days before we in the West could imagine Palestinian children being used as suicide bombers, and their parents praising them for it, the late Israeli Prime Minister Golda Meir, herself a mother, used to say that “we shall have peace with our neighbors only when they begin to love their children more than they hate ours.”

If only one percent of Muslims are radical Jihadists, there would be 13 million people, a number equal to the total number of Jews in the world, who are hell bent on terrorizing Unbelievers back to earlier centuries of real and imagined Islamic glory.

QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 21:11)
Nu am făcut asemenea afirmații. Afirmațiile pe care le-am făcut sunt bazate pe ceea ce am văzut până acum la știri sau ce am citit prin ziare. Doar am spus că nu îmi place cultura americană indusă de atotputernicul vis american. Chiar dacă este o țară atât de puternică precum zici tu, tot rămâne o armată de lei condusă de o oaie!
peacefingers.gif
*

Dar care cultura iti place? Cea spaniola, cea franceza, italiana, germana, ceha sau norvegiana? Cunosti vreuna din aceste culturi? Nu? Deci le iubesti sau ti-e perpendicular de ele? Dar cultura americana o cunosti? De unde, din filme? Daca zici da inseamna ca-s filme bune: reflecta realitatea intr-un mod foarte realistic sau cel putin tu ai incredere in lumea reflectata de aceste filme. Poate cunosti cultura americana din ziare si stiri... Acum te intreb ce ziare citesti si ce posturi TV urmaresti... Posturi TV si ziare romanesti si europene? Deci cunosti cultura americana!

Majoritatea celor care conduc marile ziare europene sunt indivizi educati in spiritul anti-war de pe vremea razboiului din Vietnam. Pacifisti fara cauza care adera la moda anti-americana alimentata de nostalgia dupa vremurile cand si partul europenilor deranja.

Moda anti-americana are si o deviza: "ma enerveaza americanii ca prea fac ce vor". Cool.

peacefingers.gif

QUOTE(dixy @ Sep 21 2005, 21:19)
Americanii sunt grași pentru că mănâncă porcării. Dacă ar mânca grătar pe peluza pe care unii dintre ei o au, nu s-ar îngrășa așa. Dar în general mănâncă cele mai ieftine și mai proaste lucruri pe care le găsesc prin fastfooduri sau cumpără semipreparate din supermarketuri.
*

Tu fixy-pixy esti cel mai fragil din Poiana lui Iocan si esti o permanenta sursa de fun pentru mine. Ce IQ ai?
tomaso
Racoczy ,

Cred ca sint eu obosit si nu pricep ( am avut o zi de munca de 13 ore ) .

Nu vrei sa-mi dai un exemplu ( doua , trei , cit te lasa inima ) de aroganta American in raport cu Europa ?
maxy
QUOTE(Lowhigh @ Sep 21 2005, 22:18)
Dar care cultura iti place? Cea spaniola, cea franceza, italiana, germana, ceha sau norvegiana? Cunosti vreuna din aceste culturi? Nu? Deci le iubesti sau ti-e perpendicular de ele? Dar cultura americana o cunosti? De unde, din filme? Daca zici da inseamna ca-s filme bune: reflecta realitatea intr-un mod foarte realistic sau cel putin tu ai incredere in lumea reflectata de aceste filme. Poate cunosti cultura americana din ziare si stiri... Acum te intreb ce ziare citesti si ce posturi TV urmaresti... Posturi TV si ziare romanesti si europene? Deci cunosti cultura americana!
*

Cunosc cultura americană și nu o agreez, ci pe cea britanică pe care am studiat-o și o voi studia.

În rest, rămâi ontopic și abține-te să jignești alți useri!
dixy
QUOTE(Lowhigh @ Sep 21 2005, 21:18)
Tu fixy-pixy esti cel mai fragil din Poiana lui Iocan si esti o permanenta sursa de fun pentru mine. Ce IQ ai?
*

Blowhigh măcar am IQ. La tine problema se pune altfel.
talkative
Un motiv de a detesta America - un articol pe care intamplator l-am gasit chiar azi: http://www.spacewar.com/news/nuclear-doctrine-05zzh.html .
Stiu ca pe unii ii enerveaza linkurile, eu insa prefer sa dau un link decat un copy din care sa rezulte un post de-ti amorteste degetul pe pagedown pana treci de el.
Pe scurt, pe site-ul Pentagonului a figurat pana de curand un proiect de doctrina militara cu privire la uzul armelor nucleare care prevedea utilizarea acestora practic in orice situatie in care sunt necesare pentru a asigura victoria fortelor americane pe teren, inclusiv in cazul conflictelor cu state care nu detin armament de distrugere in masa. De asemenea, prevedea utilizarea lor preventiva in cazul in care se banuieste intentia unor state de a lansa atacuri cu arme de distrugere in masa la adresa SUA sau aliatilor sai.
Proiectul nu a fost retras pentru ca ar fi scandalizat opinia publica, ci pentru ca s-a considerat ca, desi nu era clasificat, nu e genul de document care sa circule pe Internet, cum spunea purtatoarea de cuvant a Pentagonului.
Ce-i drept, e doar un proiect, dar chiar si faptul ca asa ceva se discuta la modul serios arata ca acolo exista oameni cu functii de raspundere cu metalitati de criminali de razboi.
Bitch_in_Red
QUOTE(rakoczy @ Sep 21 2005, 13:58)
deci... America si Teoria Conspiratiei! naughty.gif
...
...
caci conspiratia satanica mondiala îsi elimina adversarii pe ascuns, nu la lumina zilei, când au devenit cunoscuti, ca sa nu-si arate adevarata fata (GHK, pp.169;82).
*

inca unul care a mancat bureti fara sa stie ca culoarea rosu pe ciuperci face rau la cerebel si stomac?

Termenii astia gen conspiratia satanica mondiala ma fac sa vomit aproape instantaneu, very sorry mr. Gary K. dar nu dau nici 2 cepe degerate.

Poate ca urmarind multe filme de genul A Beautiful Mind or sa faca sa nu te simti singur!
Memo
QUOTE(maxy @ Sep 21 2005, 21:58)
..."I sold my soul to the devil"...
*

devil.gif But i'm sure you won't miss it with all this money !!! w00t.gif
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.