Freak
4th February 2006, 10:59
Incepator cere ajutor!!! Incers sa citesc un sir de caractere de la tastatura de marime neprecizata si vreau sa pot sa ies din procesul de citire cand vreau eu.As vrea ca apasand tasta enter citirea sirului de caractere sa se termine si ca progamul sa-si faca treaba. Am inteles ca functia cin.get ar trebui sa ma ajute sa fac asta pt ca ar avea o clauza de iesire...dar compilatorul meu nu o recunoaste ... imi da o eroare :Could not find a match for 'istream::get(int *,int,char *)'. E buna functia si nu-i bun c++-u meu? Sau este o metoda mai eficienta care nu presupune folosirea acestei functii. Cu toate ca ceea ce citesc eu este vector de catactere eu vreau sa dau impresia utilizatorului(profu) ca e program serios.Vreau sa pot sa scriu textul fara sa dau enter la fiecare caracater si daca folosesc comanda Cin>>a[1] si scriu tot textul nu se inregistreaza spatiile .
I need advice:cum sa citesc sirul si cum sa opresc citirea.
Freak
4th February 2006, 15:32
Thanks all. A mers perfect functia gets()...cel putin face ce doresc eu sa faca. Apropo...exista vre-un caracter ascii pt downarrow(sageata jos) si ce valoare are?
Cuculetzu
9th April 2006, 17:52
Salut, am avut si eu o problema asemanatoare si chiar m`au ajutat sfaturile si exemplele voastre.