endate
1st February 2006, 22:38
salut,
vreau sa cumpar mai multe domenii de la rnc,vreau sa stiu daca o data cumparat poate sa m-il ma ia vreodata cineva,sau sa ma oblige cei de la rnc sa il inregistrez in fiecare an.
aveti idee?
evilone
1st February 2006, 22:41
Da, au de gând să bage taxă anuală. Dar gândul ăsta îl au de mult.
netul
1st February 2006, 22:42
Domeniile .ro se inregistreaza pe viata pe numele tau. Platesti doar o data si il ai pe viata. Cel putin asa sunt legile actuale. Te costa in jur de 150 - 160 lei noi / domeniul.
Bruzli
1st February 2006, 22:42
In momentul de fata il ai pe perioada nelimitata, dar rnc-ul conform contractului poate sa schimbe regulile cand doreste in ce conditii doreste, se poate trece la plata anuala oricand.
gcm
1st February 2006, 22:43
asa stiu si eu ... domeniile .ro sunt pe viata...platesti numai hostul...dar care cum vrea face
Takeshy
1st February 2006, 22:46
Sunt pe viata dar ma intreb: dupa ce se v-a baga o taxa anuala cele care au fost cumparate inainte vor ramane pe viata sau se v-a plati si pentru ele taxa?
gcm
1st February 2006, 22:51
ar fi cea mai mare tampenie daca ar baga plata pe luna...mai avantajoase ar deveni domeniile .com...
H725
1st February 2006, 22:52
Sa nu iti inchipui ca daca inregistrezi AIRFRANCE.RO o sa il vinzi pe zeci de mii de dolari. Inregistrarile abuzive se anuleaza!
zuppy
1st February 2006, 22:54
ideea cu taxa e tocmai pentru a elibera domeniile nefolosite care au fost luate pe vremea cand erau gratis.
taxa se va plati dupa 1 san sau 2, pentru domeniile deja platite.
QUOTE(gcm @ Feb 1 2006, 22:43)

asa stiu si eu ... domeniile .ro sunt pe viata...platesti numai hostul...dar care cum vrea face
nu pe luna ci pe an, iar pretul o sa fie mai mic decat e acum.
oricum, sunt planuri destul de vechi.. cine stie cand or sa se apuce de ele.
gcm
1st February 2006, 22:54
QUOTE(H725 @ Feb 1 2006, 22:52)

Sa nu iti inchipui ca daca inregistrezi AIRFRANCE.RO o sa il vinzi pe zeci de mii de dolari. Inregistrarile abuzive se anuleaza!
pentru asta exista si drepturile de autor...si marcile inregistrate...
cornelyu
2nd February 2006, 09:18
1.planul de a introduce taxa anuala il au de mult.ideea e ca trebuia facut asta de la inceput.suntem probabil singura tara din europa care da dom pe viata, si nu e drept, e ca si cum am vinde tara pe bucati, pe nimic.pe de alta parte, introducerea de taxa anuala descurajaza pe multi, totusi asa este normal.aceasta taxa pe viata de cca 42eur, a incurajat speculanti de pe toate continentele ca si de la noi sa cumpere domenii la kil, cautati va rog pe whois domenii legate de sex.ro, si o sa vd ca toate-s rezervate.
2.acum se pune prbl cu cei ce au cumparat pana acum, rnc vrea sa introduca taxa anuala si pt acestia(cam 1/3 din domeniile ro)in acest caz se incalca legea, care nu se poate aplica retroactiv, la fel rnc poate fi dat in judecata pt inducerea in eroare a cumparatorului, cu care a incheiat un contract.cineva spunea ca exista clauze, rnc isi rez dreptul,bla..., asa e, dar odata contractul incheiat, aceste schimbari ulterioare nu mai pot fi aplicate
3.in fine, sa nu uitam ca suntem intr-o tara "eminamente agrara", unde totul e posibil
in concluzie: cumparati acum, si eu cumpar mult, e o buna investitie, la fel ca cele imobiliare, daca dobitocii dau legea anul asta am sfeclit-o,dar daca o dau dupa dupa 01.01.2007, am castigat
evilone
2nd February 2006, 09:41
Eu sunt pentru taxă anuală. Mor proprietarii şi domeniile tot rămân. Deci sunt mai mult decât „pe viaţă”. O groază de domenii mişto sunt blocate aiurea.
maxy
2nd February 2006, 09:46
QUOTE(zuppy @ Feb 1 2006, 22:54)

ideea cu taxa e tocmai pentru a elibera domeniile nefolosite care au fost luate pe vremea cand erau gratis.
taxa se va plati dupa 1 san sau 2, pentru domeniile deja platite.
Câți sâni?
shiva
2nd February 2006, 09:54
Bruzli
2nd February 2006, 10:55
5. MODIFICARI ALE INTELEGERII (CONTRACTULUI).
Sunteti de acord ca in perioada acestui (Intelegere) Contract noi putem:
(1) revizui termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract; si
(2) schimba serviciile furnizate in cadrul acestui (Intelegere) Contract.
Orice revizuire sau schimbare va fiefectiva imediat dupa afisarea Intelegerii revizuite pe site-ul nostru deweb
http://www.rnc.ro/new/rules-ro.html, sau la notificarea prin E-mail sau prin mesaj de posta obisnuita asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Sunteti de acord cu urmarirea periodica a site-ului nostru de web
http://www.rnc.ro/new/rules-ro.html pentru a avea cunostinta de orice revizuire. Daca nu sunteti de acord cu orice revizuire a acestei Intelegeri, puteti inceta aceasta Intelegere in orice moment prin trimiterea unui E-mail sau a unui mesaj de posta obisnuita catre noi, asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Nota de incetare va fi efectiva dupa primirea si procesarea ei de catre noi. Sunteti de acord ca prin continuarea folosirii Serviciilor noastre in urma notei oricarei revizuiri a Intelegerii, va conformati revizuirilor sau schimbarilor din Intelegere.
Nu incalca nici un contract daca modifica regulile.
cornelyu
2nd February 2006, 15:49
asta e o chestie mai noua, eu nu am asa ceva.in fond, orice jurist poate demonta acest punct, de-asta au si pus in paranteza intelegere, pt ca un contract cu astfel de clauze, in termeni de drept nu e contract.oricum e clar ca asta e directia in care se bate.o alta chestie ciudata e si termenul "pe viata", verifica cineva mortii? care este statutul legal al unui dom, esti proprietar sau nu, toate astea vor trb klarificate de viitoarea lege.sunt pt plata anuala, dar nu sunt de acord sa se revizuiasca termenii contractelor deja incheiate, si sunt sigur ca vor fi multe procese.alta chestie ingrijoratoare este ca acesti karnatzi preconizeaza taxe mai mari decat pt com., nu sunt ei prosti, sunt doar porci, uite kazul meu, firma se numeste 3DStudio, 3dstudio.com este ocupat de un portal serios de grafica 3d, 3dstudio.ro este rezervat de cineva din TgMures care nu are de a face cu 3D, 3ds.com este al DassaultSystemes un gigant aeronautic, si creatorul Catia, mi-a ramas doar 3ds.ro, si daca astia imi cer 50eur/an trb sa dau, altfel iar infiintare firma, registru comert, pag aurii, telefon, basca faptul ca nu va mai sti nimeni unde sa ma caute.de-asta spun ca vor fi multe procese.
aolex
2nd February 2006, 18:42
a zis cineva de taxa lunara? iar va bagati ca bunica la pensie? nu se cumpara domenii pe o luna, totul se face pe o perioada de minim 1 an.
miromulus
2nd February 2006, 22:33
QUOTE(aolex @ Feb 2 2006, 18:42)

a zis cineva de taxa lunara? iar va bagati ca bunica la pensie? nu se cumpara domenii pe o luna, totul se face pe o perioada de minim 1 an.
Bine, nici pe viata nu suna prea normal.
Daca e firma si "traieste" cateva sute de ani ce fac aia de la RNC?
Ce nu inteleg la "Daca nu sunteti de acord cu orice revizuire a acestei Intelegeri, puteti inceta aceasta Intelegere in orice moment " este de ce pot doar sa o inchei. Poate vreau daune sau despagubiri pentru prejudiciile create de ei pentru ca pot ORICAND sa:
(1) revizuiasca termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract; si
(2) schimbe serviciile furnizate in cadrul acestui (Intelegere) Contract.
Oricum, asta nu e contract normal din moment ce RNC are dreptul sa schimbe ce vrea din el.
cornelyu
3rd February 2006, 16:42
ca idee, se preconizeaza o taxa anuala de 12-15euro.
s-ar putea sa fie mai putin, depinde ce forte sunt in joc, uitati cum au anulat cresterile de pret la tutun si alcool
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.