denied
1st February 2006, 17:13
Am facut design-ul unei pagini in HTML si CSS. In IE se vede bine (cu exceptia unei linii albe, dar gasesc eu de unde e) in Opera se vede perfect. In Firefox e varza. Nu imi pastreaza alinierile, sau nu stiu de ce. Imi pune div-urile unul sub altul, cu toate ca sunt aliniate left sau right. Aveti idee care sa fie problema? Necesita scrierea in vreun fel aparte a tag-urilor?
evilone
1st February 2006, 17:17
emilpaun
1st February 2006, 17:18
Link?
Introducere rapida in crearea layouturilor CSS-driven
http://css.maxdesign.com.au/ (in special zona Floattutorial)
denied
1st February 2006, 17:43
QUOTE(emilpaun @ Feb 1 2006, 17:18)

Link?
Introducere rapida in crearea layouturilor CSS-driven
http://css.maxdesign.com.au/ (in special zona Floattutorial)
http://temp.marte.ro/
E in lucru, nu e finala, asa ca nu va legati de imagini si spatii goale.
Ragnarokr
1st February 2006, 17:50
QUOTE(denied @ Feb 1 2006, 17:43)

http://temp.marte.ro/E in lucru, nu e finala, asa ca nu va legati de imagini si spatii goale.
CODE
#main
{
width: 735px; margin: 0; border: 0;
padding: 18px; 25px; 100px; 0px;
float: right;
#leftnav
{width: 190px;
margin: 0; border: 0; padding: 15px 15px 120px 15px;
float: left; text-align: left;
}
ai definit content-ul cu width: 955px, dar FF ia in calcul si paddingul, si astfel main-ul nu mai incape langa leftnav si de aceea in ff se duce dedesubt. Incearca sa le aliniezi pe toate left si sa calculezi exact dimensiunile.
peace
denied
1st February 2006, 18:03
Merci mult, acum merge bine. Daca vreau sa am spatiu intre margini si text folosesc padding la paragrafe?
O alta problema, tot in FF, e ca link-urile nu imi mai apar cu blocurile de culoare care erau dedesubt. Si, pe langa astea, poate sa imi spuna cineva de ce in IE imi apare o linie alba intre imaginea din coltul din stanga si meniu?
Multumesc
evilone
1st February 2006, 18:09
Pune un doctype. Șansele ca browserele să interpreteze la fel CSS-ul cresc foarte mult.
aolex
1st February 2006, 18:23
ce se intampla cand faci site-uri pentru ie...
!
WtF??? daca e 0, mai pui si px dupa aia?
denied
2nd February 2006, 12:55
www.temp.marte.ro
Am reusit sa o fac sa mearga. Cu o singura exceptie la div-ul cu meniul. Vreau ca div-ul sa se intinda pe verticala la fel de mult cu cel din dreapta lui. Am pus clear: both dar tot nimic. Ce am gresit?
seedee
2nd February 2006, 16:28
QUOTE(denied @ Feb 2 2006, 12:55)

www.temp.marte.ro
Am reusit sa o fac sa mearga. Cu o singura exceptie la div-ul cu meniul. Vreau ca div-ul sa se intinda pe verticala la fel de mult cu cel din dreapta lui. Am pus clear: both dar tot nimic. Ce am gresit?
1) Incepusem sa-ti scriu niste explicatii dar cred ca mi-a luat mai putin sa codez pagina ta, in modul in care presupun ca ai vrea 
So check attach 
Bafta!
Click pentru a vizualiza atașamentul
aolex
2nd February 2006, 16:41
PS: clear both? tu ai macar habar ce face aia? studiaza mai intai css-ul, nu pune intrebari stupide!
denied
2nd February 2006, 16:54
QUOTE(seedee @ Feb 2 2006, 16:28)

1) Incepusem sa-ti scriu niste explicatii dar cred ca mi-a luat mai putin sa codez pagina ta, in modul in care presupun ca ai vrea

So check attach

Bafta!
Click pentru a vizualiza atașamentul
Merci mult, esti meserias.
zuppy
2nd February 2006, 16:58
QUOTE(aolex @ Feb 1 2006, 18:23)

ce se intampla cand faci site-uri pentru ie...

!
WtF??? daca e 0, mai pui si px dupa aia?
da, e foarte corect sa puna 0px si nu e corect sa puna ";" intre elemente
denied
2nd February 2006, 17:09
QUOTE(zuppy @ Feb 2 2006, 16:58)

da, e foarte corect sa puna 0px si nu e corect sa puna ";" intre elemente
Nu gasesc in documentul meu nici 0px nici ";" intre elemente.
seedee in ce program ai codat? Imi place aranjarea codului.
aolex
2nd February 2006, 17:31
nu stiu cat de corect sau de incorect este insa daca valoarea este 0 (zero, nimic) pur si simplu acel px nu isi mai are rostul, pentru ca orice ar fi (pixeli, magari, prezervative) e 0 si browserul interpreteaza valoarea corect
.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.