Hm...sa ma bag si io in seama la discutiile despre hpm70 si megabass.
M-au amuzat teribil parerile unora dintre voi. Asa cum unii isi inchipui ca SE a pus aiurea tipul asta de casti pe seria walkman...si ca de fapt cele vechi se aud mai bine. Sau idei de genul "K800i nu e facut pentru muzica"...logic, dar diferenta majora este aspectul playerului si presetarile lui, nu platforma fizica.
Am avut si k750, w800, w810 si acum k800...Pe toate am folosit aceleasi tip de casti (pe k750 si w800 am avut hpm70 gri, iar pe w810 si k800 castile de la w810...adica Hpm70 negre). Pe toate aparatele se auzeau excelent, incomparabil mai bine decat Hpm60...
Cred ca unii din voi nu stiti sa le bagati in ureche, sau ca nu sunt urechile voastre invatate cu acel tip de casti si ele nu intra cum trebuie in canalul auditiv.
Apropo de megabass...cum va explicati ca dupa resoftare cu soft de w800...orice k750 are functia de megabass (care se si simte)? ...simplu, megabass-ul este doar o presetare (ca si celelalte: normal, bass, voice...). Deci singura diferenta este ca trebuie sa va reglati singuri, manual, din meniul egalizatorului treptele pentru bass... pana il faceti "MEGA".
Apropo de schimbatul driverelor audio...pe w810 le schimbasem si foto si audio de le innebunisem. In principiu la casti nu o sa va strice nimic...pentru ca daca volumul este la un nivel foarte mare cat sa strice membrana castilor, urla asa tare incat nu le puteti tine in ureche. Grija insa la volumul in difuzor, caci acolo chiar se poate strica la un volum mare (pe softuri audio modificate).
Din pacate SE nu a pus pe telefoanele lor difuzoare puternice cum a facut Nokia... cred ca nu s-au gandit la utilizatorii care vor sa se dea mari in felul asta (cu cat le urla difuzorul). Oricum, au conceput boxe portabile care chiar se aud bine, sau tipuri de casti cu mufa jack...si scoateti pe boxe normale. Dar fireste...astea nu merg folosite in metrou unde cei cu nokii gen 6233 atrag privirile in timp ce le urla telefoanele "in gura mare" pe vreo manea. Siii...fireste, ei raspund abia dupa ce s-au convins ca au fost remarcati de toata lumea.