creatorul
27th January 2006, 22:58
Am observat la multe magazine un dispozitiv langa usa ( probabil este de la alarma ) care scoate niste sunete scurte atunci cand deschizi usa . M-ar interesa cum se numeste dispozitivul si pe unde as putea sa gasesc asa ceva .
Multumesc
augustin87r
27th January 2006, 23:04
Cred ca ce ai vazut tu e un contact magnetic. Sa il asemanam cu un intrerupator de sonerie care sta cuplat cand usa e inchisa. Cand deschizi usa, circuitul se deshide si el si schimba niste caracterisiti in centrala de la alarma. Se foloseste numai impreuna cu centrala de alarma , desi am vazut o reclama la tv shi cu din astea mai micutze, cu baterii.
zuppy
27th January 2006, 23:05
incearca la bricostore, praktiker
D.J. B.K.LY
28th January 2006, 00:01
Dar tu vrei neaaparat senzor k la magazine? Daca nu, ar fi mai simplu sa pui pe tocul usii un intrerupator cu 2 pozitii care sa fie actionat de o lamela flexibila fixata pe usa. Si atunci cand se deschide usa se inchide un circuit de alimentare al unei alarme sonore sau un bec sau ce vreio tu. Asa ceva am eu la usa de la camara. Cand deschid usa se aprinde becul automat. In cazul tau dak nu vrei bec poate fi o piuitoare sau ce vrei tu.
assiris
28th January 2006, 19:48
Ceea ce ai vazut se numeste detector de prezenta si functioneaza cu infrarosii. La miscare unei persoane senzorul detecteaza miscarea si semnaleaza acest lucru unitatii centrale. Daca aceasta este pusa pe alarma atunci va suna, daca alarma e dezactivata atunci se aude acel piuit care semnaleaza ca este functionala.
Dj Shock
28th January 2006, 22:45
Ce treaba o avea senzoru de prezenta cu deschiderea usii
Ca de fapt sunt dispozitive facute din 2 bucati, un generator de camp magnetic, si un receptor, si cand deschizi usa, receptorul semnaleaza absenta campului magnetic...
Acum sugestia mea: pune 220 V (faza) pe clanta usii. Eventual, ia iesirea de la traful de linii si puneo pe clantza
Acta non verba
28th January 2006, 23:55
QUOTE(creatorul @ Jan 27 2006, 22:58)

Am observat la multe magazine un dispozitiv langa usa ( probabil este de la alarma ) care scoate niste sunete scurte atunci cand deschizi usa ...
Nu vreau sa fiu ''off topic'' dar inventia asta este veche si merge si fara baterii...
m-marian
29th January 2006, 17:53
QUOTE(creatorul @ Jan 27 2006, 22:58)

M-ar interesa cum se numeste dispozitivul si pe unde as putea sa gasesc asa ceva...
Presupun ca ceea ce ai vazut/auzit este optiunea "CHIME" (clopotel) a unui sistem de alarma. Ca principiu de functionare, este vorba de un senzor magnetic alcatuit dintr-un magnet permanent montat pe usa si un dispozitiv reed cu contact normal inchis, amplasat pe tocul usii (ambele incarcasate in cutii de protectie).
Sunetul este dat de un generator audio incorporat in sistemul de alarma. Daca nu te intereseaza altceva, partea de avertizare acustica ti-o poti construi singur. Elemente reed se gasesc in magazinele cu componente electronice, magneti pe toate drumurile iar scheme prin Google (cel mai bine cu 1-2 CI 555).
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.