Margini rotunjite la borders in css

ovidiu.georgescu

Am cautat prin tutoriale dar nu am gasit ce ma interesa. Cum pot face margini rotunjite in css pentru borders (indiferent daca sunt dotted sau solid)? Ma refer la comanda {border: 1px solid gray;}, de exemplu.
Sper ca m-am facut inteles. Multumesc celor care imi vor raspunde.
TheNutz
le faci in css insa le faci cu ajutorul unor images smile.gif
vezi mail.yahoo.com
fiecare colt cate o imagine wink.gif

seedee
Daca vrei sa pui coturi rotunjite pe un box sau pe tot containerul site-ului folosesti intr-adevar poze. pentru zona de sus (sa cuprinda ambele conturi) si pentru zona de footer (la fel ambele conturi) iar borderul de pe continut il pui ca background (tot ca poza eventual de inaltime 1px cu repeat-y). daca nu ai inteles arde un PM cu o adresa de email si am sa-ti trimit un exemplu smile.gif

Bafta!
i0nutzb
http://www.alistapart.com/articles/customcorners/
Evil's Toy
QUOTE(TheNutz @ Jan 27 2006, 09:18) *
blah, blah... le faci cu ajutorul unor images
fiecare colt cate o imagine
nono.gif

QUOTE(seedee @ Jan 27 2006, 10:42) *
blah, blah...folosesti intr-adevar poze.
nono.gif

QUOTE(i0nutzb @ Jan 27 2006, 10:50) *
ohmy.gifK:

ovidiule, descarca si Click pentru a vizualiza atașamentul, dar nu ti-ar strica sa citesti articolul la care te-a trimis i0nutzb
ovidiu.georgescu
Multumesc tuturor celor care au postat. Stiam de metoda cu imagini in colturi, dar ma interesa metoda fara imagini. Multumesc in special tie, Evil's Toy.
Mai am o dorinta. Nu lucrez de foarte mult timp in css si nu sunt foarte familiarizat cu limbajul. Puteti sa imi explicati pas cu pas ce se face aici?

/*
div#nifty
{ margin: 0 10%;
background: #9BD1FA
}

b.rtop, b.rbottom{display:block;background: #FFF}
b.rtop b, b.rbottom b{display:block;height: 1px;
overflow: hidden; background: #9BD1FA}
b.r1{margin: 0 5px}
b.r2{margin: 0 3px}
b.r3{margin: 0 2px}
b.rtop b.r4, b.rbottom b.r4{margin: 0 1px;height: 2px}
</style>
</head>

<body>
<div id="nifty">
<b class="rtop"><b class="r1"></b><b class="r2"></b><b class="r3"></b><b class="r4"></b></b>
<h1>Finibus Bonorum et Malorum</h1>
<p>Lorem ipsum ... est laborum.</p>
<b class="rbottom"><b class="r4"></b><b class="r3"></b><b class="r2"></b><b class="r1"></b></b>
</div>
*/

Multumesc.
Evil's Toy
Click pentru a vizualiza atașamentul
CODE
<div>
  <b class="rtop">
    <b class="r1"></b>
    <b class="r2"></b>
    <b class="r3"></b>
    <b class="r4"></b>
</b>
<!-- continut -->
<b class="rbottom">
    <b class="r4"></b>
    <b class="r3"></b>
    <b class="r2"></b>
    <b class="r1"></b>
</b>

se construieste arcul de cerc, sau mai bine zis scara ce pare un arc de cerc la rezolutie mare, din fasii (r1, r2, r3, r4) de 1 sau 2 pixeli cu margini din ce in ce mai mari. ia un program de grafica, deseneaza 4 linii late 1px si cu lungimi de 300px, 298px, 296px si 292px. deseneaza o axa centrala si aseaza liniile una peste alta si centrate fata de axa. uita-te la capete si vei vedea un nifty corner smile.gif practic asta face si css-ul.
se foloseste <b> pentru ca e un element inline, e un tag scurt si dpdv semantic nu are nici o semnificatie.

crack
Evil's Toy, exemplul pe care l-ai dat tu nu e pt border rotunjit (ceea ce vroia ovidiu.georgescu ) ci pentru containere cu colturi rotunjite.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.