netul
26th January 2006, 05:30
Cam care sunt reglarile optime pentru a avea o imagine cat mai buna la un TV?
Sa zicem ca avem urmatoarele 4 reglaje: luminozitate, contrast, sharpness si culoare.
De ex. eu (la un Panasonic plat de 72cm) am luminozitatea pe la 50%, contrast pe la 70%, sharpness 90 sau 100%, culoare pe la 60-70%
Acum depinde si de cat de bun e semnalul. Am observat ca imaginea e mai "faina" la un contrast mai mare si o luminozitate nu prea mare, dar asta accentueaza purecii (deci ar fi nevoie de un semnal cat mai puternic). Una din solutiile de a scapa de pureci (anumite programe se vad f. rau, pline de pureci) este de a mari luminozitatea si a micsora mult contrastul (numai ca in cazul asta devine mai albicioasa, mai stearsa - dar prefer asa decat plin de pureci).
Voi cam ce reglaje folositi pt a avea o imagine cat mai clara? Poate sunt pe aici si niste "profesionisti" care stiu mai bine sa explice.
motanum
26th January 2006, 17:29
tzi sa explcat cum e cu reglajele
acum ca sa ai o imagine buna ... reglajele se fac in functie de okiul tau! e o kestie relativa pana la urma.... adica cum sse potriveste pt tine.... ca vezi bine
FC72
26th January 2006, 18:47
Am impresia ca nu prea iti place cum se vede din moment ce ceri informatii despre cum ar trebui reglat, nu exista reguli si retete, fiecare model are parametrii diferiti si nu are nici o relevanta cum sint setarile, sint chestii de cum iti place.